AVSite Hi End CD ακροάσεων...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Κομμάτια που προσπαθώ πάντα να έχω μαζί μου στις διάφορες ακροάσεις (σε σπίτια φίλων και καταστήματα), σε τυχαία σειρά:

• Nina Simone - Love me or Leave me (από το album "Four Women", Nina Simone Philips Recordings, το σολάρισμα της Θεάς στο πιάνο).
  • Madredeus - A Andorinha da Primavera
  • Dr. John - Litanie des Saints
  • Jazz at the Pawnshop (όλο το album.. Tο Take Five μου είναι πιο οικείο αλλά, να πω την αλήθεια, έχω βαρεθεί να το ακούω!)
  • Rene Aubry - Apres la Pluie II
  • Pink Floyd - Money
  • Massive Attack - Angel
  • Deep Purple - Child in Time (Guest Star - εξελίσσεται "φετίχ" για τα meeting του Heraklion Club).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.570
Portishead, DUMMY, πχ "Numb"
Moby, PLAY, πολλά...
Rob Wasserman, Angel Eyes (Cheryl Bentyne)
Κρόταλα
Tosca, Suzuki in dub, Annanas, Zula dub
Orlando Cachaito Lopez, CACHAITO, Tumbao
Pink Floyd - έχουν διάφορα δύσκολα, ακόμα κι ένα CD γεμίζει!
Wim Mertens, Maximizing the Audience, track4
και ένα CD γεμάτο Philip Glass....

Reaction score
1.844
Απάντηση: AVSite Hi End CD ακροάσεων...

Harry James - Caravan, απο το Still Harry after all these years.
Κυκλοφορία της Sheffield recordings, αυτό τα λέει όλα. :cool_4:
Εκτός απο τα δυναμικά και την τονικότητα, άψογη τοποθέτηση στο χώρο των οργάνων της (μεγάλης) μπάντας.

Ωστόσο θεωρώ πως ένα διπλό cd δοκιμών πρέπει να ξεκινάει απο τα βασικά. Παράδειγμα κάποια tracks με συχνότητες 20 Hz - 20 kHz, καθώς και κάποια άλλα τεχνικά. Σαν αυτά τα cd που βγάζει η IASCA

Reaction score
4

Προτείνω να γίνει αρχικά, μια λίστα με τα χαρακτηριστικά εκείνα που κρίνουμε ένα σύστημα ως σύνολο και ίσως ανά μονάδα (μηχάνημα/ηχεία) της "ηχητικής αλυσίδας".
Μετά ανάλογα την κατηγορία εξέτασης θα προταθούν κάποια κομμάτια για τα σημεία αυτά (αξιολόγησης).

Μια καλή ηχογράφηση ή ερμηνεία μπορεί να αρέσει πολύ, αλλά δεν τεστάρει απαραίτητα και το σύστημα.

Στην μουσική εγώ χωρίζω σε 3 κατηγορίες:
Με φυσικά (αναλογικά) όργανα.
Με Ηλεκτρο-ακουστικά.
Ψηφιακά.

Reaction score
10
Παιδια κατα την αποψη μου οι Massive Attack κανουν για reference μονο σε κατι αμαξια που κυκλοφορουν στο Μπουρναζι. Reference του ηχοληπτη που εχει τσιτωσει το slider των χαμηλων στο τερμα. IMHO

Το χαμηλο το καταλαβαινεις απο την αισθηση του χωρου που σου δινει.

H δικη μου προταση ειναι καποιο κομματι απο το cd ΑΒΑΤΟΝ - ΕΞ ΑΔΟΚΗΤΩ

Reaction score
4
Απάντηση: Re: AVSite Hi End CD ακροάσεων...

Παιδια κατα την αποψη μου οι Massive Attack κανουν για reference μονο σε κατι αμαξια που κυκλοφορουν στο Μπουρναζι. Reference του ηχοληπτη που εχει τσιτωσει το slider των χαμηλων στο τερμα. IMHO

Το χαμηλο το καταλαβαινεις απο την αισθηση του χωρου που σου δινει.

H δικη μου προταση ειναι καποιο κομματι απο το cd ΑΒΑΤΟΝ - ΕΞ ΑΔΟΚΗΤΩ
Θες να πεις ότι έχεις ακούσει το mezzanine και δεν σου άρεσε η δουλειά του ηχολήπτη ;

Reaction score
10
Τους massive attack τους λατρευω. Οπως και τη δουλεια του ηχοληπτη. Αλλο ομως αυτο και αλλο οτι κανουν για αναδειξη συστηματων hi-end.

GTX

Reaction score
39
Τους massive attack τους λατρευω. Οπως και τη δουλεια του ηχοληπτη. Αλλο ομως αυτο και αλλο οτι κανουν για αναδειξη συστηματων hi-end.

ΟΚ για να το λες εσύ, τότε κάτι θα ξέρεις, εμείς tunaρουμε αμάξια στο μπουρνάζι :cool_4:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
To Angel λέει πολλά για τις χαμηλές ενός συστήματος. Μόνο αυτό.

Κι ο Μιχάλης θα το αγαπήσει - όταν πάρει τα sub της Kharma. :mrgreen:

Reaction score
1.844

Θα συμφωνήσω με τον diabolical. Ο σκοπός ύπαρξης του hi-end συστήματος είναι να αποτυπώνει όσο το δυνατόν πλησιέστερα τον ήχο της ζωντανής παράστασης.
Άρα κομμάτια "φτιαγμένα" απο τον ηχολήπτη, αποπροσανατολίζουν. Όπως τα περισσότερα αυτού του είδους της μουσικής. Ο σκοπός του (ικανώτατου) ηχολήπτη ήταν να δημιουργήσει metal διάθεση (και το πετυχαίνει απόλυτα).

Θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί σαν track test for unlimited SPL, αν δεν υπήρχαν καλύτερα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εγώ πάλι το θεωρώ άριστο test track για την απόδοση ενός συστήματος στις χαμηλές.

Αυτά τα περί ζωντανού τα έχουμε ξανα-συζητήσει πολλές φορές...
Ακόμα κι αν δεχθώ ότι υπάρχει σύστημα που προσεγγίζει το ζωντανό άκουσμα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως, καλώς ή κακώς, αυτό δεν είναι δυνατό για όλα τα είδη της μουσικής. Δεν θεωρώ σωστό να αφήνουμε το σύστημα να μας επιβάλλει τι μουσική θα ακούμε - απλά και μόνο για να λέμε ότι ακούμε "ζωντανό".

Εγώ γουστάρω να ακούω και Massive Attack (απ'όσο ξέρω δεν είναι παράνομο).
Ίσως να μην θεωρείται "in" από τους HiEnd κύκλους (σε αντίθεση με album τϋπου Jazz at the Pawnshop) αλλά, εφόσον τα ακούω, θέλω να τα ακούω σωστά. Τέλος, κάνω ακροάσεις και σε HiFi/entry-level HiEnd συστήματα των 5-10-20 χιλιάδων ευρώ. Όταν φτιάξουμε CD ακροάσεων για συστήματα των 100.000 ευρώ και άνω, ας βάλουμε μόνο "audiophile" tracks μέσα με κουδούνες, κιθαρίστες με μακριά νύχια και τα ρέστα (που έτσι κι αλλιώς παίζουν καλά σε όλα τα συστήματα).

Για να μη χαλάσουμε το thread, καλύτερα να προτείνει ο καθένας τα track του χωρίς σχόλια.
Κι εγώ δε συμφωνώ με κάποιες από τις επιλογές που διαβάζω αλλά δεν το κάνω θέμα.

Reaction score
2
Αμαν με την αναπαρασταση του live. Ειδικα σε rock-o-metalα, απλα δεν υφισταται.

Πες μου ρε Μιχαλη (που ασχολεισαι κιολας), σε ποιο συστημα εχεις ακουσει σχεδον πιστη αναπαρασταση ενος δυνατου και ικανου dummer τον οποιο ακους απο τα 2m, να χαρεις...

Reaction score
10
Στο Χρηστο Σκαλουμπακα, στο δωματιο των hyperion στην εκθεση στον music lover με τα Von Schweikert ειναι μερικα πολυ προσφατα. Μαλιστα για να ακουσεις σε live οπως ακους στο Χρηστο Σκαλουμπακα, και με μια αξιοπρεπη ηχογραφηση παντα, πρεπει να κατσεις στη καλυτερη θεση στο Μεγαρο ή πρωτη σειρα στο half note.

Reaction score
0
Στο Χρηστο Σκαλουμπακα, στο δωματιο των hyperion στην εκθεση στον music lover με τα Von Schweikert ειναι μερικα πολυ προσφατα. Μαλιστα για να ακουσεις σε live οπως ακους στο Χρηστο Σκαλουμπακα, και με μια αξιοπρεπη ηχογραφηση παντα, πρεπει να κατσεις στη καλυτερη θεση στο Μεγαρο ή πρωτη σειρα στο half note.
Εδω γελανε και κρατανε και την κοιλια τους.
Τα μισα μελη του ακα οταν βρισκονται μακρια απο τον προεδρο
θαβουν το συστημα του με τα χειροτερα λογια.
πριν λιγες μερες ενα στελεχος του ακα ελεγε σε ενα μαγαζι οτι
ο προεδρος δεν προκειται να ακουσει ποτε ηχο της προκοπης.

Reaction score
0
Aυτο ειναι ιδιον της "φυλης" οχι μονο του Aca.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εδω γελανε και κρατανε και την κοιλια τους.
πριν λιγες μερες ενα στελεχος του ακα ελεγε σε ενα μαγαζι οτι
ο προεδρος δεν προκειται να ακουσει ποτε ηχο της προκοπης.
Εμένα πάντως το αναλογικό σύστημα του Χρήστου μου άρεσε. Όσον αφορά στα άλλα, τα von πως τα λεν, στις συνθήκες της έκθεσης, μπήκα στο δωμάτιο και βγήκα σε 1,5 λεπτό γιατί τίποτε από αυτό που άκουσα δεν μου έκανε κλικ. Πολλά άλλα δωμάτια παίζανε καλύτερα. Προφανώς σε έναν σωστό χώρο θα παίζουν κι αυτά καλά. Τι διάολο, ένα καράβι λεφτά έχουν.

...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.013
Members
38.521
Νεότερο μέλος
seos