AvSite Moto Club

Reaction score
0
είναι περίεργο και σίγουρα ξεχωρίζει...όσο για την εμφάνιση...περί ορέξεως....

(θα το προτιμούσα βεβαια σε δικύλινδρο πλεον και καμια 70αριά αλογάκια. Τα 48 για τα 185 κιλά του θαναι σχετικά λίγα)

Reaction score
5
Μιας και είμαστε ένα club με οικολογικές ευαισθησίες, και επίσης είναι ένα θέμα το οποίο συνήθως στα περιοδικά δεν συζητιέται, θα ήταν καλό να μιλήσουμε λίγο για κατανάλωση...
Λοιπόν το δικό μου, 850cc V-twin (εντάξει 180 μοίρες :)), boxer, με βάρος περί τα 380 κιλά με όλα τα υγρά του και εμένα πάνω, καίει περί τα 7-7.5 λίτρα τα 100χλμ. Μετρημένα σε διαδρομές μέσα στην πόλη και ολίγον αυτοκινητόδρομος.
Δώστε και τα δικά σας, να μαζέψουμε πληροφορίες, ίσως για το επόμενο μηχανάκι μας.

Reaction score
51
Kawasaki ZZR 1100, 4 κύλινδρη σε σειρά, 4 καρμπυρατέρ CVK-D40. Βάρος στα 370-380kg πλήρη από υγρά + βαλίτσα (και εμένα φυσικά)
Στην πόλη, με γρήγορη οδήγηση ανεβάζει την κατανάλωση στα 9lt/100km.
Με βαρύτερο χέρι μπορεί και να κάνει και...στρογγυλοποίηση!!!

Εκτός πόλης, εθνική και ταχύτητες μέχρι 180km/h (και το top case στη θέση του) η κατανάλωση παίζει στα 7 με 8lt/100km (αναλόγως την κίνηση και τις γρήγορες προσπεράσεις).
Όταν μιλώ για "μέχρι 180" δεν αναφέρομαι πχ 120 και κάποιες στιγμές ανοίγματα. Αλλά μιλάω για 160km/h ct και ανοιγματάκια στα 180....
Αν ανέβει κι άλλο η ταχύτητα πχ στα 200-220km/h με κάποια ξεσπάσματα στα 250km/h η κατανάλωση αρχίζει να εκτοξεύεται στα 10-11lt και πιθανότατα και 12.
Επιβαρύνεται πολύ στις μεγάλες ταχύτητες και λόγω αεροδυναμικής (σε καμία περίπτωση -ύψος/βάρος/όγκος- δεν συμπεριλαμβάνομαι στις...σαρδέλες

Πάντως έχει πλάκα το ότι σε ασφαλείς συνθήκες (νησίδα, 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση, γνώση της περιοχής και αργάμιση) με ταχύτητα 270+ για περίπου 5km, ρίχνοντας κλεφτά μια ματιά στο έμπα και μια μετά από 1 λεπτό περίπου είδα την βελόνα της βενζίνης να έχει κινηθεί αισθητά. Πρέπει να είχε κατανάλωση στα 14-15lt έκεί!!

Τα ψεκαστά πρέπει να έχουν καλύτερη κατανάλωση.
Πχ το νέο ZZR (1400) πρέπει να καταναλώνει 1+ λίτρο λιγότερο σε αντίστοιχες συνθήκες.

Reaction score
0
Πάντως έχει πλάκα το ότι σε ασφαλείς συνθήκες (νησίδα, 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση, γνώση της περιοχής και αργάμιση) με ταχύτητα 270+ για περίπου 5km,
:crazy_1:
Πως να είναι άραγε εκεί "ψηλά"...?????:crazy_2:

Reaction score
5
Ξέχασα να αναφέρω ότι το δικό μου είναι 'ψεκαστό'. Αλλά φυσικά δεν φτάνει σε τέτοιες ταχύτητες όπως μια ZZR1100, καμία σχέση, είναι και γυμνό μηχανάκι.

Γιάννη μας, πολύ βαρύ χέρι έχεις...:lol:

Για να δούμε και άλλα.

Reaction score
2.001
Απάντηση: AvSite Moto Club

Yamaha Fazzer 600cc, 4κύλινδρο σε σειρά, ψεκαστό, με μικτό βάρος περίπου 300 kgr.
Κατνάλωση από 5,7lt/100km (διαδρομές πόλης+αττική οδό) εώς 6,5lt/100km (διαδρομές αυστηρά πόλη, Σαλαμίνα-Αθήνα κέντρο).

Διαδρομές εκτός δεν έχουν γίνει ακόμα......:sad: :sad:, αλλά από συζητήσεις με φίλους παίζει κοντ στα 5lt/100km.
:happy_4:

Reaction score
10
Η γρια μου, που εχει κλεισει τα 16 χρονια και περναει εδω και καιρο τη ζωη της μεσα στη πολη, καει περιπου τα 20 λιτρα σε 175-185 χλμ.
Καπου 11 λιτρα στα 100.
Βεβαια δε τη λυπαμαι καθολου και της τα χωνω 1η-2α-3η πολλες φορες μεχρι τα κοκκινα.
Παρ ολα αυτα ειναι πιο φτηνη απο το μετρο και τα λεωφορεια.
Και ολα αυτα τα χρονια δεν εχει ζητησει τιποτα μηχανικο.
Για οσους δεν ξερουν τη γρια....ειναι μια κουκλα Super Tenere....
Και για οσους δεν θυμουνται......750cc, 2 εκκ. επικεφαλης, 10 βαλβιδες, 2 καρμπυρατερ καθετου ροης, κινητηρας στις 45 μοιρες, 70 κακα αλογακια.

Αυτο ειναι καρφι σ αυτους που εβγαλαν το νεο Tenere )()()(
και ξεχασαν οτι καποτε εβγαζαν μοτοσυκλετες οχι πουραδες )()()(

Reaction score
5
Απόστολε, τόσο καίει το αυτοκίνητό μου μέσα στην πόλη και λίγο από αυτοκινητόδρομο με προσπεράσεις (2 lt - RAV4)!!!
Μου φαντάζει μεγάλο νούμερο για μοτοσυκλέτα.

Reaction score
3
Άκη και η δική μου (ΚΤΜ Adventure 950~10l/100km) καίει όσο και το αυτοκίνητό μου (Forester όχι το turbo 11l/100km). Στα μεγάλα κυβικά οι μηχανές, εντός πόλης, καταναλώνουν πολύ. Όμοια και τα μηχανάκια κάτω των 100 κυβικών.

Reaction score
313

Suzuki XF 650 Freewind.

Χρήση πόλης: 6 έως 6,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
Ταξίδι, με πλήρες φορτίο: 6,5 έως 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
Εκδρομή, μόνος: 5,5 έως 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
Πίστα Σερρών: περίπου 7,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Απόλυτο ρεκόρ αυτονομίας: 410 χιλιόμετρα.
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (θεωρητική): 18,5lt...

Reaction score
5
Jo δεν θα θεωρούσα ένα Tenere 750cc μηχανή "μεγάλου κυβισμού"...
Γενικά μεγάλου κυβισμού θεωρώ τις μηχανές πάνω από 1000cc και με ανάλογο performance (120-150 bhp). Το KTM είναι οριακά εκεί δηλαδή, και επίσης θεωρώ ότι καίει πολύ. Στην κατανάλωση έχει και σημασία το βάρος, και σίγουρα τα 380 κιλά της δικιάς μου και του Γιάννη δύσκολα τα πιάνετε. Οπότε...μάλλον καίνε πολύ τα μηχανάκια σας...:-D

Reaction score
3

Το Super Ténéré με τα 750cc όχι μόνο είναι μεγάλου κυβισμού μηχανή, αλλά έχει και μεγάλο βάρος και παρωχημένη διαχείριση καυσίμου. Από την άλλη πολλές φορές οι ιδιοκτήτες της πείραζαν τα ζιγκλέρ (πρωτεύον και μείγματος) το οποίο σε συνδυασμό με μια πιο ελεύθερη εξάτμιση τίναζε την κατανάλωση στον ουρανό. Ανάλογο μηχανάκι με του oppoστόλη, 6 χρόνια πριν συνεπώς νεότερο, μαμά στα καρμπιρατέρ και εξάτμιση, έκαιγε στην πόλη γύρω στα 8,5l/100km.
Στην κατανάλωση επίσης πρέπει να υπολογίσεις και έναν παράγοντα ακόμα, αυτόν της θερμοκρασίας κινητήρα - εξάτμησης και της απαγωγής της θερμότητας. Η δική μου μηχανή λειτουργεί σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και το σύστημα της ψύξης της είναι ανεπαρκές σε αστικές συνθήκες κίνησης. Αυτό σε συνδυασμό με τις πολύ μικρές διαστάσεις της προκαλεί αύξηση στη θερμοκρασία του ντεπόζιτου του καυσίμου και εξάτμισή του. Ειδικά το καλοκαίρι είναι στιγμές που η οσμή της βενζίνης από τις βαλβίδες εκτόνωσης των ταπών του ντεπόζιτου ήταν τόσο έντονη που φοβήθηκα για πιθανή διαρροή. Ανεξάρτητα όμως από αυτό θεωρώ ότι καμιά μηχανή μεγαλύτερη των 500cc δε προσφέρετε για κίνηση στην πόλη. Στο μυαλό μου πάντα είναι, τα 4,7l/100km κατανάλωση:cool_1: (διαδρομή Βριλήσσια – Πλατεία Βικτωρίας) του DAIHATSU CUORE, της προηγούμενης γενιάς, της ξαδέλφης μου. Τέτοια κατανάλωση μόνο 250cc μηχανή μπορεί να πετύχει.
Για αυτό το λόγο, εάν κάποιος θέλει μηχανή για κίνηση στην πόλη, σκούτερ 250cc με μπαγκαζιέρα 35 λίτρων από πίσω.:prof:

Reaction score
5
Βρε Jo, τι να πω κι εγώ που έχω αερόψυκτο! ;-) Αν είσαι σταματημένος στην κίνηση ζεσταίνεται by design! :lol: Παρ'όλα αυτά, ένας λόγος που χρησιμοποιώ ή θα χρησιμοποιούσα μοτοσυκλέτα είναι και η χαμηλότερη κατανάλωση. Αν δεν υπάρχει, να το βράσω! :-D
Ο σκοπός της αρχικής μου ερώτησης ήταν να μάθουμε καταναλώσεις γενικώτερα. Ενδιαφέροντα τα δεδομένο μέχρι τώρα. Για πάμε κι άλλοι!

Reaction score
10
Μη λετε Super Tenere :crazy_1: και τα παιρνω wall_1 με τη νεα βλακεια )(.

Λοιπον απ οτι θυμαμαι η καταναλωση της και νεα που ηταν η κυρια, ηταν γυρω στα 200χλμ +- 20 για 20+ λιτρα βενζινης.
Απο το 1995-96 φοραει την Devil Endurance, και εχω αλλαξει ζιγλερ και βελονακια με τα μεγαλυτερα επιτρεπτα απο τη μαμα.
Ειπατε τιποτα για την 12+ ετων εξατμιση που δεν εχει παθει τιποτα ?

Φυσικα εχει πιο μεγαλη καταναλωση απο τα αλλα δικυλινδρα γιατι ειναι ενας μικρος ( μισος ) κινητηρας Genesis, βλεπε FZR, EXUP, R1 κλπ
Ο κινητηρας αυτος βελτιωθηκε και χρησιμοποιηθηκε απο την Toyota στη φορμουλα 1.
Κι οταν εχεις επιταχυνση 0-100 σε 4,5'' , κοκκινο στις 8.000 χωρις κοφτη που δουλευει και 9αρες ανετα, μη περιμενεις να καιει σα παπι 50αρι, ουτε σαν ΧΤ600. Κι ας μη ξεχναμε οτι προκειται για μοντελλο που βγηκε το 1988-89 με μοναδικες αλλαγες στα χρωματα καθε χρονο και απο το 1991 εβαλαν σινιαλο στα φωτα και γατζακια στη σχαρα. Στο κινητηρα καμμια αλλαγη/βελτιωση . Θα μπορουσαν βεβαια να βελτιωσουν φρενα , αναρτισεις σελα και φωτα.....
Και φυσικα το μεγαλο ατου της Yamaha, να σου παρεχει και το πιο μικρο ανταλλακτικο. Εκτος απο τα πλαστικα που ορισμενα, και τα δικα μου, τα εχει σταματησει πλεον. Φετος το καλοκαιρι εβαλα το δευτερο κουστουμι που το φυλαγα πως και πως....

Reaction score
0
Είναι καιρός να φεύγει η μηχανούλα μου. Πάμε γιά άλλα. Θυμίζω ότι έχω τη Ducati Multistrada 1000 cc 8ος 2003. Οποιος ενδιαφέρεται με pm

Reaction score
3
Απάντηση: Re: AvSite Moto Club

Ας επαναφέρουμε τη μοτοσυκλέτα στο προσκήνιο...:137:
Εχεις κανείς εμπειρία από Street triple?

Ο Χριστός και η Παναγία!!!!!!!!!!!!!!!! :111: :111:
Και ο Άγιος Χριστόφορος, αλλά γιατί βρε Gio, μια χαρά μηχανάκι είναι (κλικ, κλοκ).

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.942
Members
38.630
Νεότερο μέλος
frankb