AZbox HD Elite ... under hard test...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

παιδια εαν χρησιμοποιείτε wifi security δοκιμάστε να βαλετε στον AZBOX όχι την default επιλογή που δίνει αλλα κάποια αλλη, αν θυμάμαι καλά κάτι σε wpa-tpk... νομίζω ή κάτι αντίστοιχο.

Reaction score
0

Πάνο μία γνώμη μπάς και βγάλω άκρη...
Επειδή είχα το γνωστό πρόβλημα με την αναπαραγωγή mkv (ανάλογα με τα κέφια του ο azbox πάγωνε σε άσχετο χρόνο ενώ έπαιζε το mkv - είτε 720 είτε 1080) τελικά πέρασα το 4348 και για να πώ την αλήθεια, τα πράγματα για λίγο φανήκαν να καλυτερεύουν (είδα το 2012 χωρίς κανένα πάγωμα).
Σήμερα σε 2 ταινίες mkv 720 πάλι μου το έκανε και μάλιστα απο τα πρώτα 5-10 λεπτά!
Το κακό είναι ότι παγώνει η εικόνα και μένει σταθερή λές και έχω πατήσει pause και για να ξεκολλήσει πρέπει να πατήσω μία φορά το on-off του remote και να περιμένω να κάνει reboot.
Aυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μετά το reboot αφού κάνει check ακριβώς πρίν με βγάλει στον τελευταίο φάκελο που ήμουν πρίν το κόλλημα (Movies) μου βγάζει στην οθόνη του AZ-box το μήνυμα "COMMAND FAIL"

Έχεις καμιά ιδέα περί τίνως πρόκειται?
(που να στήσω και την δορυφορική εγκατάσταση, εκεί μας βλέπω για τριήμερο εντατικό σεμινάριο!)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

eπίσης οσον αφορά το WiFi, είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ το SSID που βαζετε στον router σαν ονομα να είναι ΜΕΧΡΙ 8 χαρακτηρες , ΧΩΡΙΣ κενά ενδιάμεσα...:112::112:
Μονο ετσι θα δουλέψει ο AZBOX HD ασύρματα.......

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Πάνο μία γνώμη μπάς και βγάλω άκρη...
Επειδή είχα το γνωστό πρόβλημα με την αναπαραγωγή mkv (ανάλογα με τα κέφια του ο azbox πάγωνε σε άσχετο χρόνο ενώ έπαιζε το mkv - είτε 720 είτε 1080) τελικά πέρασα το 4348 και για να πώ την αλήθεια, τα πράγματα για λίγο φανήκαν να καλυτερεύουν (είδα το 2012 χωρίς κανένα πάγωμα).
Σήμερα σε 2 ταινίες mkv 720 πάλι μου το έκανε και μάλιστα απο τα πρώτα 5-10 λεπτά!
Το κακό είναι ότι παγώνει η εικόνα και μένει σταθερή λές και έχω πατήσει pause και για να ξεκολλήσει πρέπει να πατήσω μία φορά το on-off του remote και να περιμένω να κάνει reboot.
Aυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μετά το reboot αφού κάνει check ακριβώς πρίν με βγάλει στον τελευταίο φάκελο που ήμουν πρίν το κόλλημα (Movies) μου βγάζει στην οθόνη του AZ-box το μήνυμα "COMMAND FAIL"

Έχεις καμιά ιδέα περί τίνως πρόκειται?
(που να στήσω και την δορυφορική εγκατάσταση, εκεί μας βλέπω για τριήμερο εντατικό σεμινάριο!)

Πιθανώς να έχεις αφήσει "κάτι" στο setup του ΑΖΒΟΧ.
Κάνε το εξής. Βάλε σε ενα USB τo τελευταίo firmware. Κάνε reboot το μηχάνημα, καλύτερα σβήστο και αναψε το, με το usb επάνω του.
Θα σου βγάλει επιλογές boot. Κάνε πρώτα "format application area" και αφού τελειώσε τότε κάνε "upgrade" στο νέο firmware.
Με αυτο τον τρόπο θα χάσεις όλες τις ρυθμίσεις , όμως θα φύγουν και κάποιες πιθανώς λανθασμένες...:109:

λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα...

Reaction score
0

με το format application area σβήνονται μόνο οι ρυθμίσεις ή όλος ο σκληρός?

Reaction score
7.436
Re: Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

με το format application area σβήνονται μόνο οι ρυθμίσεις ή όλος ο σκληρός?
Εαν με τον ορο σκληρος δισκος εννοεις εξωτερικο σκληρο η απαντηση ειναι οχι αν ομως εννοεις την DOM που χρησιμοποιει ο δεκτης αυτη ειναι φορμαρισμενη σε 4 partitions

/dev/hda1 135.6M /MMP
/dev/hda2 15.5M /PLUGINS
/dev/hda3 7.7M /DISK2
/dev/hda4 78.4M /Download

μετα απο το format application area διαγραφονται τα περιεχομενα των /plugins και disc2

Reaction score
0

Στα περιεχόμενα του plugins έχει το openxcas που έχει μέσα το cheopscas
στο disk2 έχει κάτι dat themes dic κτλ
θα πρέπει με κάποιο τρόπο αυτά να τα κάνω backup ή απλά τα ξαναπερνάς αφού έχεις κάνει format application area?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Stratos_Sam με το "format application area" διαγράφονται ολες οι βασικές και ζωτικές πληροφορίες που έχεις βάλει.
Δεν γίνεται φορματ ο εσωτερικός ή εξωτερικός δίσκος, εαν έχεις τον AZBox HD Premium, αλλά το STB γίνεται όπως ήταν απο την μαμα του... κενό...:109:

Τωρα το OpenXcas το περνάς με τον τρόπο που περιγράφω σε ενα θεμα πιο κάτω... οπότε δεν εχεις πρόβλημα, οι ρυθμίσεις θα περαστούν όλες εξ'αρχής, δεν είναι όπως όταν βαζεις ενα καινούργιο firmware upgrade αλλά default reset.

Βεβαια καλό θα ηταν να κάνεις backup σε ενα usb stick τα κανάλια και τις ρυθμίσεις για κάθε λόγο και αιτία...

Reaction score
0

ποιά είναι τα αρχεία που πρέπει να κάνω backup? Απο το disc2 όλα ή μόνο συγκεκριμένα?
Α και μόλις είδα ότι μέσα στο Disk1 υπάρχει φάκελος DISK2backup!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Ακολούθησε καλύτερα αυτον τον τρόπο... αλλά μπορείς να το κάνεις και μεσα απο τον Azbox με ενα USB, εχει εντολή.

Full backup of Azbox configuration

To perform a full backup easily of the folders /PLUGINS and /DISK2 without loosing the access right (no more need to perform chmod 755).

Connect via telnet to Azbox and type the following command:

cd /
tar -cvzf /tmp/bckPLUGINS.tgz /PLUGINS
tar -cvzf /tmp/bckDISK2.tgz /DISK2

Perform a FTP transfer of the following two files to your PC:

/tmp/bckPLUGINS.tgz
/tmp/bckDISK2.tgz

Don't leave the files in the /tmp folder since it will be erased at your next Azbox reboot!

To restore the full configuration of your Azbox (for example after a firmware upgrade):

First check that FTP is enabled on your Azbox:
Press Home -> 11. Settings -> Network Service -> FTP and check that it is active (otherwhise press OK to enable it).

Via FTP transfer place back the files bckPLUGINS.tgz and bckDISK2.tgz in the /tmp folder of your Azbox.

Connect with telnet to your Azbox:

cd /
tar -xvzf /tmp/bckDISK2.tgz
tar -xvzf /tmp/bckPLUGINS.tgz

vfd_display -td210 REBOOT

The last command: "vfd_display -td210 REBOOT" will reboot your Azbox (reboot is mandatory).

Important:

Only perform a full backup of your configuration when your system is working properly, if you already have problems (perhaps due to a corrupted files) it is useless to perform a full backup / restore, it is too late. Because you will place back corrupted files so your problem will not be fixed.

Pr2

P.S.: Monkus draw my attention on his own tools: "monkus openxcas tools 1.5" which allow you to perform also a full backup. Google is your friend to find it.

Reaction score
0

Έκανα format application area και μετά με ρώτησε για εγκατάσταση του firmware και την έκανα.
όταν bootάρισε ο δέκτης στην καρτέλα settings πάλι είχε το ίδιο μήνυμα στην οθόνη του azbox (COMMAND FAIL)
Επίσης όταν με ρώτησε αν θέλω να κάνω firmware update μου έγραψε "απο 4348 σε 4348"
Δέν ξέρω μήπως τo συγκεκριμένο μήνυμα είναι κάποιο bug του τελευταίου firmware...

Reaction score
7.436

ποιά είναι τα αρχεία που πρέπει να κάνω backup? Απο το disc2 όλα ή μόνο συγκεκριμένα?
Α και μόλις είδα ότι μέσα στο Disk1 υπάρχει φάκελος DISK2backup!
ο πιο ευκολος τροπος ειναι ο εξης
με ενα FTP προγραμμα κατεβασε απο το δεκτη το /OpenXCAS απο τα /PLUGINS καθως και ολα τα.dat απο το Disκ2 μετα αφου περασεις το νεο λογισμικο ξαναστειλτα στον δεκτη δωστους τα αναλογα δικαιωματα και ξαναμπουταρισε τον δεκτη

Reaction score
7.436

Έκανα format application area και μετά με ρώτησε για εγκατάσταση του firmware και την έκανα.
όταν bootάρισε ο δέκτης στην καρτέλα settings πάλι είχε το ίδιο μήνυμα στην οθόνη του azbox (COMMAND FAIL)
Επίσης όταν με ρώτησε αν θέλω να κάνω firmware update μου έγραψε "απο 4348 σε 4348"
Δέν ξέρω μήπως τo συγκεκριμένο μήνυμα είναι κάποιο bug του τελευταίου firmware...
αφου κανεις την εγκατασταση και οταν ο δεκτης αρχισει να μπουταρει βγαλε το usb stic απο τον δεκτη

Reaction score
7.436
παιδια μια βοηθεια απο οποιον ξερει
τι λαθος κανω στην παρακατω εντολη και δεν εκτελειται η ρημαδα?

mount-o remount, rw-t ext3 /dev/mtdblock5 /DISK1

Reaction score
7.436
παιδια μια βοηθεια απο οποιον ξερει
τι λαθος κανω στην παρακατω εντολη και δεν εκτελειται η ρημαδα?

mount-o remount, rw-t ext3 /dev/mtdblock5 /DISK1
Ακυρο βρηκα το λαθος

Reaction score
0

:444:
εγώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι να χτυπήσω ένα γενικό φορμάτ σε εσωτερικό σκληρό και firmware και τα πάντα μπάς και στρώσει άλλα μάλλον θα περιμένω και το επόμενο firmware μπάς και φταίει και αυτό.

Για μιά έκδοση ανεπίσημου firmware πάνω στο 4295 απο την KGD team ξέρει κανείς τίποτα?

Reaction score
5

Σίγουρα θα έχει ειπωθεί νωρίτερα αλλά για σιγουριά θα ρωτήσω συγκερκριμένα τα εξής:

Σε έναν σκληρό που θα εγκαταστήσω μέσα στον premium, όπου η χρήση του θα είναι η εγγραφή προγράμματος

αλλά και η αναπαραγωγή αυτού, καθώς και η αναπαραγωγή .mkv μεγάλου μεγέθους(από 8γίγα και nάvω)

α)Σε τι φορμάτ(ntfs, ext1) να ειναι φορμαρισμένος ο σκληρός,

β)Έχει σημασία αν θα είναι 2,5 ή 3,5 διαστάσεων,

γ)Ανεμιστήρας εσωτερικά, χρειάζεται λόγω της χρήσης σκληρού δίσκου; Ευχαριστώ.

Reaction score
0

a) ext ή fat32, με ntfs δεν μπορεί να κάνει εγγραφή, μόνο αναπαραγωγή
β) δεν νομίζω να έχει σχέση, παίρνει και τους δύο - αυτός που αγόρασα εγώ είχε πάνω 2,5'' (απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη) για να μήν ζεσταίνεται πολύ, άλλα δεν έχω ακούσει κάτι σχετικά.
γ) αν μπορέσεις να βάλεις πές μας πώς να έχουμε κατά νού μπάς και χρειαστεί (κανονικά ο premium plus έχει ήδη εγκατεστημένο, ο premium και ο elite όχι)

Reaction score
0

a) ext ή fat32, με ntfs δεν μπορεί να κάνει εγγραφή, μόνο αναπαραγωγή
β) δεν νομίζω να έχει σχέση, παίρνει και τους δύο - αυτός που αγόρασα εγώ είχε πάνω 2,5'' (απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη) για να μήν ζεσταίνεται πολύ, άλλα δεν έχω ακούσει κάτι σχετικά.
γ) αν μπορέσεις να βάλεις πές μας πώς να έχουμε κατά νού μπάς και χρειαστεί (κανονικά ο premium plus έχει ήδη εγκατεστημένο, ο premium και ο elite όχι)
Εγώ φίλε μου που πήρα τον Premium πριν περίπου 10-15 ημέρες ανεμιστήρα δεν έχει... Είσαι σίγουρος ότι έχει.? Και ποιος είναι ο Plus υπάρχει άλλος εκτός από τον Elite και Premium.? Στο τελευταίο firmware που έβαλα μου δίνει την επιλογή για fan on/off αλλά όπως προ είπα δεν έχει ανεμιστήρα, τώρα αν παίρνει και έχει υποδοχή (φύσα) για το ρεύμα του δεν ξέρω. Μπορείς να μου πεις ή όποιος άλλος φίλος γνωρίζει.?
Ευχαριστώ

Υ.Γ Τη θα γίνει με τα EPG ρε γμτ... δεν τον ανοίγω περισσότερο για αυτόν τον λόγο. Ευτυχώς που υπάρχει και ο QboxHD για να περνάει η ώρα..! :142:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

o Plus περιέχει 2 tuner, ενα DVBS-2 και ενα DVB-T, και είναι συμβατος να κάνει εγγραφές και απο τα 2 tuner ταυτόχρονα. Ενα για εγγραφή και ενα για θέαση. Επίσης μπορεί να έχει και fan για εξαερισμό.
Αυτες είναι η μόνες διαφορές.

Οσο για το EPG, να η απάντηση απο τοn admin του official forum της AZBOX για το Greek EPG.

"The EPG is shown as is received.

What EPG standard does that provider uses? We are using EIT, so if the EPG is shown in english, that's the language your provider is using.

Thanks."

και φυσικά προσπαθούμε να του εξηγήσουμε ότι δείχνει την αγγλική έκδοση του EPG που εκπέμπεται και όχι την Ελληνική.
Αναμένουμε εξελιξεις...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members