Bοήθεια για αγορά TV

Reaction score
0
Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά τηλεόρασης με budget που να κυμαίνεται στα 1000-1500 ευρώ. Η τηλεόραση θα απέχει περί τα 4 μέτρα από τον καναπέ (που θα είναι η θέση θέασης). Κατά 70% θα βλέπω ταινίες (κατεβασμένες από το ίντερνετ, θα προτιμώ τις hd αλλά όχι αποκλειστικά αυτές), κατά 20% θα βλέπω τηλεόραση και κατά 10% θα παίζω κάνα playstation/wii..

Καταρχήν σκέφτομαι να μην πάω σε 3d, γιατί η τεχνολογία αυτή είναι ακόμα ανώριμη, ακριβή, με πλημμελείς υλοποιήσεις και με μικρή υποστήριξη σε εγγενείς 3d ταινίες. Αν θεωρείτε ότι είμαι λάθος, please διορθώστε με (παρέλειψα να σας πω ότι είμαι άσχετος με το σπορ της τηλεόρασης - θα είναι η πρώτη τηλεόραση που θα αγοράσω :126: .. ).

Στις πόσες ίντσες να κινηθώ, δεδομένης της απόστασης θέασης που προανέφερα (~4 m) και του υλικού που θα βλέπω?

Plasma ή LED?

Μπορείτε να μου προτείνετε συγκεκριμένες μάρκες / τύπο , για να καλύψω τις ανάγκες μου?

Ευχαριστώ πολύ..

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Απάντηση: Boitheia gia agora TV

Εάν ο χώρος σου δεν είναι πολύ φωτεινός και το μάτι σου δεν πιάνει "τρεμόπαιγμα" σε CRT μόνιτορ, τότε σου προτείνω αυτή.

Αν ο χώρος σου είναι πολύ φωτεινός και δεν κοιτάς από πολύ πλάι, τότε σου προτείνω αυτή.

LED στη διάσταση που χρειάζεσαι, δε θα σου συνιστούσα: στην κατηγορία κόστους που αναφέρεις θα βρεις μόνο edge-lit, των οποίων τα μειονεκτήματα σε σχέση με τις "κοινές" (CCFL) LCD είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα.

Σχετικά με το 3D, προσωπικά είμαι σύμφωνος.

Reaction score
249
Απάντηση: Bοήθεια για αγορά TV

Δηλδη οι plasma εχουν μεγαλυτερο τρεμοπαιγμα απο τις lcd δεν ειναι θεμα αν ειναι 50 hz και 100 hz;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Τα αυξημένα Hz στις LCD έχουν να κάνουν με συστήματα που βελτιώνουν την αναλυτικότητα και την ευκρίνεια της εικόνας εν κινήσει και όχι με το τρεμόπαιγμα. Σκέψου ότι τα LCD μόνιτορ που έχουμε στους υπολογιστές μας δουλεύουν (κατά κανόνα) στα 60Hz και όμως είναι εντελώς απαλλαγμένα από το πρόβλημα αυτό.

Προσωπικά βλέπω στις plasma (ακόμα και στις NeoPDP με τα "600Hz sub-field drive") ένα ελαφρό τρεμόπαιγμα, που θυμίζει αυτό ενός CRT μόνιτορ με σχετικά χαμηλή συχνότητα ανανέωσης. Αυτό πιθανόν έχει να κάνει με υποκειμενική αντίληψη και κάποιος άλλος ίσως να μην το βλέπει -ή αντίθετα να το βλέπει περισσότερο από εμένα. Πάντως είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να ελέγξει ένας δυνητικός αγοραστής plasma και μάλιστα σε συνθήκες και ρυθμίσεις ανάλογες αυτών που θα έχει στο χώρο του.

Reaction score
0

Την τηλεόραση σκέφτομαι να τη στηρίξω στην κολώνα με βάση τοίχου. Ψάχνοντας ελαφρώς σε καναδυό μαγαζιά είδα βάσεις για τηλεοράσεις έως 50 ίντσες, όχι μεγαλύτερες. Ισχύει αυτό, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν βάσεις για μεγαλύτερες τηλεοράσεις από 50 ίντσες?

Σκέφτομαι, για λόγους κόστους αλλά και μεγέθους να περιοριστώ σε 50άρα τηλεόραση. Μπορείτε να μου κάνετε κάποιες προτάσεις στις 50 ίντσες?

Ευχαριστώ πολύ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Aν πάς σε πλάσμα η Πανασονικ που σου έδειξε ο Max πιό πάνω είναι εξαιρετική αγορά,όπως επίσης και η σειρά PK950 της LG(αν και βλέπω μόνο την 60άρα στην ελληνικη ιστοσελίδα).
Σε lcd δεν βλέπω να υπάρχει κάτι σε lcd μιας και οι διαγώνιοι ξεκινάνε απ τις 52''.

Reaction score
12

είμαι κάτοχος της panasonic G20 αλλά σε 42¨! καορυφαία plasma και δεν έχει πρόβλημα με το πόσο φωτεινός είναι ο χώρος!άποψή μου πάντα!

ειδικά σε ταινίες Blue-ray απίστευτη!όσο για τα κανάλια, ευθύνονται πολλά!κεραία - ενισχυτής κτλ κτλ!αλλά στην περιοχή που είμαι έχω super σήμα άρα και τα κανάλια δείχνουν super!

δεν την έχω δεί σε HD σήμα καναλιών μόνο απο την digea γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ψηφιακό σήμα ακόμα στα γιάννενα!:) :) :)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873