B&W 683 ή Klipsch RF-82 II

Reaction score
6
προκειται να παω να ακουσω αυτα τα 2 ζευγη ηχειων, αλλα επειδη μαλλον θα παραγγειλω κιολας ενα απο τα δυο, θα ηθελα μερικες γνωμες πρωτα.

προκειται για δυο ηχεια στο ιδιο ευρος τιμης, με τα klipsch να θεωρουνται πιο ευκολοδηγητα. αρχικα θα γινει η αγορα μονο των μπροστινων και στη συνεχεια θα προχωρησω στα πισω-sub-κεντρικο. θα συνδιαστουν με τον marantz sr-6006, και η χρηση τους θα ειναι λιγο απ' ολα, αλλα περισσοτερο μουσικη, παρα ταινιες. ο χωρος που θα μπουν ειναι γυρω στα 45-50 τ.μ.

επισης, εχω εναν παλιο δικαναλο ενισχυτη. θα μπορουσε να συνδεθει με τον marantz, και θα ωφελουσε σε κατι μια τετοια κινηση;

ευχαριστω πολυ

Reaction score
65
Απάντηση: B&W 683 ή Klipsch RF-82 II

2-εντελως-διαφορετικες σχολες ηχειων.
αγγλικος σφιχτος ηχος απο την b&w,αμερικανικος λιγο υπερβολικο στα μεσαιο/ψιλα του το klipsch.
οσα klipsch εχω ακουσει,δεν με συγκινησε κανενα.εντονα μεσαιο/ψιλα,γεματα μπασα.
αντιθετως οποιο b&w και να εχω ακουσει,δεν εχω παραπονο.
σφιχτος και πανω απ`ολα φλατ ηχος.
για τον χωρο σου,δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το αγγλικο το μονο που θελει ειναι ρευμα
στο αμερικανικο .......... ακους τι υπαρχει πριν το ηχειο.......αν τα συνοδα ειναι μετρια ακους μια ωραια κορνιλα..............
οσο αφορα το σινεμα κλιπς ρουλζ

Reaction score
6

ευχαριστω για τις απαντησεις!
επειδη δεν το διευκρινησα παραπανω, με ενδιαφερει η ποιοτητα και η καθαροτητα του ηχου, αλλα καποιες φορες ακουω σε υψηλες εντασεις. προφανως στο θεμα εντασης, τα klipsch ειναι πιο καταλληλα. στο θεμα ποιοτητας ομως; ολα αυτα βασει του ενισχυτη μου βεβαια, ο οποιος δεν ξερω αν θεωρειται καλος ή μετριος.

επισης, επειδη τα B&W ειναι πιο δυσκολα ηχεια, γι' αυτο ρωτησα αν γινεται να συνδεσω τον marantz με τον παλιο δικαναλο.

Reaction score
6

απ' οτι βλεπω, η γνωμη ολων σας ειναι ιδια. μιας και προσωπικα δεν ξερω πολλα, μου προτεινετε τα klipsch επειδη ειναι καλυτερα και πιο κοντα σε αυτα που θελω, ή τα B&W ειναι καλυτερα αλλα δεν κανουν για τον ενισχυτη μου;

A

amoustakas

Guest

προκειται να παω να ακουσω αυτα τα 2 ζευγη ηχειων, αλλα επειδη μαλλον θα παραγγειλω κιολας ενα απο τα δυο, θα ηθελα μερικες γνωμες πρωτα.

προκειται για δυο ηχεια στο ιδιο ευρος τιμης, με τα klipsch να θεωρουνται πιο ευκολοδηγητα. αρχικα θα γινει η αγορα μονο των μπροστινων και στη συνεχεια θα προχωρησω στα πισω-sub-κεντρικο. θα συνδιαστουν με τον marantz sr-6006, και η χρηση τους θα ειναι λιγο απ' ολα, αλλα περισσοτερο μουσικη, παρα ταινιες. ο χωρος που θα μπουν ειναι γυρω στα 45-50 τ.μ.

επισης, εχω εναν παλιο δικαναλο ενισχυτη. θα μπορουσε να συνδεθει με τον marantz, και θα ωφελουσε σε κατι μια τετοια κινηση;

ευχαριστω πολυ
Παρόλο που είμαι κλιπσάκιας και όχι ιδιαίτερα έμπειρος, για μουσική θα έλεγα B&W και νέο δικάναλο ενισχυτή. Διαφορετικά δε χρειάζεται να ξυρίζεσαι... θα σε ξυρίζει η κόρνα. 3 μοντέλα κλιπς και μόνο με τους λαμπάτους που πήρα πέταξα τις ωτοαδπίδες. Τα κλιπς αν ανεβάσεις αρκετά το ποτενσιόμετρο ΦΩΝΑΖΟΥΝ. Μόνο αν τα ακούσεις θα καταλάβεις τι εννοώ.

Reaction score
1
Πρώτα απ όλα θα πας να ακούσεις τα ηχεία, αν υπάρχουν και τα δυο στον ίδιο χώρο ακόμα καλύτερα. Σου μιλάω απο προσωπική πείρα γιατι ενδιαφερομουν για τα 685, πήγα στο μαγαζί να τα ακούσω και έτυχε να έχει και τα rf-52ii τα οποία με μαγεψαν, γεμάτος ήχος σε χαμηλές εντάσεις, χωρίς καμία ενόχληση απο κόρνες κτλ. Τελικά κατέληξα στα Tannoy λόγω waf αλλα η ουσία παραμένει: πήγαινε πρώτα να τα ακούσεις, μετα η απόφαση θα είναι πιο εύκολη!

A

amoustakas

Guest

Πρώτα απ όλα θα πας να ακούσεις τα ηχεία, αν υπάρχουν και τα δυο στον ίδιο χώρο ακόμα καλύτερα. Σου μιλάω απο προσωπική πείρα γιατι ενδιαφερομουν για τα 685, πήγα στο μαγαζί να τα ακούσω και έτυχε να έχει και τα rf-52ii τα οποία με μαγεψαν, γεμάτος ήχος σε χαμηλές εντάσεις, χωρίς καμία ενόχληση απο κόρνες κτλ. Τελικά κατέληξα στα Tannoy λόγω waf αλλα η ουσία παραμένει: πήγαινε πρώτα να τα ακούσεις, μετα η απόφαση θα είναι πιο εύκολη!
Στο μαγαζί αν τα ακούσεις σε ένα χώρο μεγάλο και ηχητικά κατάλληλα διαμορφωμένο μια χαρά θα είναι σίγουρα. Άκουσα τα δικά μου στη Γερμανία με κάτι τελικούς NAD και δεν πίστευα ότι ήταν το ίδιο ηχείο. Στα 20-30 τ.μ. τα πράγματα αλλάζουν. Από τη μικρή εμπειρία μου όσο πιο μεγάλος ο χώρος με τα κλιπς και όσο το ένα μακριά από το άλλο τόσο καλύτερο.

A

amoustakas

Guest

το αγγλικο το μονο που θελει ειναι ρευμα
στο αμερικανικο .......... ακους τι υπαρχει πριν το ηχειο.......αν τα συνοδα ειναι μετρια ακους μια ωραια κορνιλα..............
οσο αφορα το σινεμα κλιπς ρουλζ
+100

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οταν κατεβεις αθηνα ελα να τα ακουσεις με τρανζιστορ να κελαιδανε.............

Reaction score
1
Στο μαγαζί αν τα ακούσεις σε ένα χώρο μεγάλο και ηχητικά κατάλληλα διαμορφωμένο μια χαρά θα είναι σίγουρα. Άκουσα τα δικά μου στη Γερμανία με κάτι τελικούς NAD και δεν πίστευα ότι ήταν το ίδιο ηχείο. Στα 20-30 τ.μ. τα πράγματα αλλάζουν. Από τη μικρή εμπειρία μου όσο πιο μεγάλος ο χώρος με τα κλιπς και όσο το ένα μακριά από το άλλο τόσο καλύτερο.
Μάλλον έχεις δίκιο, γιατι τα άκουσα σε μικρό χώρο (κάτω απο 20τμ) σε σχετικά χαμηλές εντάσεις με ακουστικό κομμάτι απο συναυλία. Μου άρεσαν περισσότερο απο τα b&w τα οποία τα απέρριψα.

A

amoustakas

Guest

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι ακόμη και του φλατ ήχου όταν ακούσουν κλιπς σε κομάτια που τα κολακεύουν ψαρώνουν. Είναι απολαυστικά ηχεία ειδικά αν ακούς χαμηλά. Αν αρχίσεις να το ψάχνεις μετά θα βρεις 1000 λόγους να τα αγαπήσεις και άλλους χίλιους να τα μισήσεις. Από ότι άκουσα το ίδιο ισχύει και για τα μεγαλύτερα μοντέλα. Ο argi είναι αρμοδιότερος επί του θέματος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αρμοδιοτερα ειναι τα αυτια του καθενος, αρκει το καθετι να ακουγεται σωστα.....................

Reaction score
6

παιδια ακουσα τα παραπανω ηχεια, και τα jbl studio 190. βασει του ενισχυτη μου παντα (τα ακουσα με marantz sr5006), καλυτερες εντυπωσεις μου αφησαν τα rf 82ii, τα οποια και παρηγγειλα! σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

καλα εκανες κ τα παραγγειλες, τα JBL θελουν ρευματακι για να παιξουν καλα. Καλοακουστα.

Reaction score
6

σ ευχαριστω πολυ, να 'σαι καλα! ελπιζω να εκανα την καλυτερη επιλογη!!

Reaction score
1
Μάλλον εσύ δεν έχεις WAF γι' αυτο προχωρήσες και εμένα τα rf62 μου είχαν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις αλλα... Καλοάκουστα πάντως!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis