B&W 684 "βιτρίνας" με ελλάτωμα. Αξίζει;

Reaction score
3
Χαιρετώ,

Μόλις μετακόμισα σε μεγάλο σπίτι και με χαρά ξεκινάω να σκέψεις για το σύστημα που ονειρεύομαι από τότε που ήμουν 15χρονών:116:. Μιλώντας λοιπόν σε πωλητή πολυκαταστήματος, μου είπε για την εξής "ευκαιρία": πουλάει τα B&W 684 τελευταίο ζεύγος, της έκθεσης, 599ευρώ.

Το θέμα είναι ότι είναι πιεσμένο μέσα το ένα tweeter! Δηλαδή το ασημένο ημισφαίριο πάνω από το tweeter του ενός 684 είναι βαλμένο μέσα από το δάχτυλο κωλοπαίδου. Η λιανική που βρίσκω στο νετ είναι 850ευρώ. και αυτός μου δίνει το τελευταίο ζευγάρι, ψιλολερωμένο κλπ, με μόνο 250 ευρώ διαφορά και αν.

Αρχικά τρελάθηκα γιατί ο τύπος μου είπε ότι κάνουν 1600 καινούργια, αλλά έλεγε π@π@ριές. Τι συμβουλεύει το φόρουμ; Είναι σημαντική η ζημιά στο tweeter; Ο τύπος συμβούλεψε να το φέρω στα ίσια του με υποπίεση με ηλ. σκούπα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Μια λύση είναι να ακούσετε τα ηχεία και να πλησιάσετε το tweeter να δείτε αν παίζει.Αν δεν παίζει πείτε του να κόψει ένα 30% ακόμα.(Νωρίτερα βεβαίως να πάρετε ένα τηλ την αντιπροσωπια και να ρωτήσετε πόσο έχει ένα tweeter καινούργιο,για να δείτε αν συμφέρει).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Αν δεν κάνω λάθος το εν λόγω τουίτερ είναι μεταλλικό. Αν είναι έτσι σε καμία περίπτωση δεν επανέρχεται ακριβώς στο αρχικό του σχήμα.
Το θέμα, για εμένα, είναι αν αυτό είναι το ηχείο που ονειρευόσουν ή η τιμή ευκαιρίας σε έκανε να το ονειρεύεσαι.

Reaction score
3
To ηχείο αυτό δεν το ονειρευόμουνα σε καμία περίπτωση. Απλά γνωρίζω ότι τα B&W είναι πολύ καλά ηχεία. Αυτό που μου αρέσει είναι η φάση της "ευκαιρίας".

Μπορεί κάποιος να μου πει άν αυτή η μεταλλική σφαίρα που έχει μπει μέσα είναι μέρος του μηχανισμού που παράγει τον ήχο; Γενικώς τι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο ηχείο, σχετικά με την πραγματική του λιανική πώληση;

Για ενισχυτή, από τα λίγα που είδα θα έτεινα προς τον Harman Kardon AVR 255.

Reaction score
8
προσωπικα ηχητικα δεν μου αρεσει.
Ναι και εχει θεμα με την διασπορα των πριμων που ο θολος σαν ημισφαιριο διαχεει καλυτερα, ενω πιεσμενος μεσα ακτινοβολει σε ενα συγκεκριμενο σημειο χωρις διασπορα.
Θα ζητουσα μεγαλυτερη εκπτωση για να το θεωρουσα ευκαιρια.

Δυσκολο φορτιο για τον Harman Kardon AVR 255, τον οποιο παρεπιπτοντως τον θεωρω εξαιρετικο ενισχυτη και πιθανον τον καλυτερο στην κατηγορια του.

Reaction score
3
Ευχαριστώ για τα σχολιά σας παιδιά. Ελπίζω να μπει στο αυλάκι το πρώτο μου πραγματικό συστηματάκι, φτιαγμένο με δικά μου λεφτά, στο δικό μου χώρο. Και να έρχομαι εδώ συχνότερα να τα λέμε.

Νομίζω πως το καλύτερο που έχω να κάνω είναι πάρω την αντιπροσωπία τηλέφωνο να μου πουν πόσο θα κοστίσει ένα νέο tweeter. Και παράλληλα να πάω εκεί να δω αν υπάρχει περίπτωση να μου κάνουν καλύτερη τιμή για αυτό το ηχείο της βιτρίνας, αν και είνια μεγάλο κατάστημα και αμφιβάλλω αν μπορεί να αλλάξει κάτι.

Ο χώρος μου είναι σαλόνι 25τμ ψηλοτάβανο, που χωρίζεται με φαρδιά (>2μ) συρόμενη πόρτα με το διπλάνο δωμάτιο 16τμ. Δεδομένου του ενισχυτή Harman Kardon AVR255, τί στερεοφωνικά ηχεία κάτω των 1000ε μου προτείνετε;
Θέλω καλή στερεοφωνία αλλά και ταινιούλες. Πιστεύω όμως πως δεν θα μπορέσει να εκτιμήσει το αυτί μου διαφορά περιφεριακών που "δεν ταιριάζουν" με τα εμπρός. Άρα θα χρησιμοποιήσω τα ήδη υπάρχονται ηχεία μου για πίσω, ή να πάρω κάποια μικρούλια για να μπούνε στον τοίχο.

Reaction score
3
Γενικώς τι είναι αυτό που σε κάνει να μου προτείνεις τα συγκεκριμένα ηχεία για αυτό τον ενισχυτή;

Μήπως επειδή δεν είναι τρελή η ισχύς του ενισχυτή αυτού ανά κανάλι μου προτείνεις πολύ ευαίσθητα ηχεία που μπορούν να οδηγηθούν; Αν ναι, ποιό είναι το αποτέλεσμα του να βάλεις ηχεία που περιμένουν πολύ ισχύ σε μικρό ενισχυτή, στον τελικό ήχο;

Reaction score
8
ακριβως
και επισης ειναι σχετικα αναλυτικα ψηλα που δενουν με τον μουσικο ηχο του καρντον.

τσιριχτα πριμα ανυπαρκτο μπασο που επιδεινωνεται οσο ανεβαινει η σταθμη ακροασης.

Reaction score
1
Χαιρετώ,

Μόλις μετακόμισα σε μεγάλο σπίτι και με χαρά ξεκινάω να σκέψεις για το σύστημα που ονειρεύομαι από τότε που ήμουν 15χρονών:116:. Μιλώντας λοιπόν σε πωλητή πολυκαταστήματος, μου είπε για την εξής "ευκαιρία": πουλάει τα B&W 684 τελευταίο ζεύγος, της έκθεσης, 599ευρώ.

Το θέμα είναι ότι είναι πιεσμένο μέσα το ένα tweeter! Δηλαδή το ασημένο ημισφαίριο πάνω από το tweeter του ενός 684 είναι βαλμένο μέσα από το δάχτυλο κωλοπαίδου. Η λιανική που βρίσκω στο νετ είναι 850ευρώ. και αυτός μου δίνει το τελευταίο ζευγάρι, ψιλολερωμένο κλπ, με μόνο 250 ευρώ διαφορά και αν.

Αρχικά τρελάθηκα γιατί ο τύπος μου είπε ότι κάνουν 1600 καινούργια, αλλά έλεγε π@π@ριές. Τι συμβουλεύει το φόρουμ; Είναι σημαντική η ζημιά στο tweeter; Ο τύπος συμβούλεψε να το φέρω στα ίσια του με υποπίεση με ηλ. σκούπα.

συνηθως το ανταλλακτικο στην B&W ειναι αρκετα φθηνο.

δεν δινεις λιγα παραπανω για ενα ζευγαρι magnepan mg12

ή

για duevel planets ?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab