b&w 684 πρόβλημα με ενισχυτή

Reaction score
8
Κι εγώ αυτό Ρώτησα Κώστα. Νομιζω πως είναι θεμελιώδης παράμετρος για να βγει κάποια άκρη.
Η ενταση στην οποία παρουσιάζεται.
από πικάπ δεν έχω δοκιμάσει παίζω από υπολογιστή και cd-player και minidisc.η παραμόρφωση βγαίνει από τη μέση και πάνω οπότε θεωρώ ότι μάλλον τα ηχεία τερματίζουν δεδομένης της σχετικά καλής κατάστασης του τελικού.Νωρίτερα δοκίμασα με έναν άλλο προ που έχει και ρυθμιστικά για μπάσα πρίμα κλπ και ήταν κάπως καλύτερα μπορώ να πω μιας και ο προηγούμενος δεν έχει ρυθμιστικά οπότε σε κάποια κομμάτια που έχουν από μόνα τους πολλά μπάσα το κατεβάζω λίγο και είναι καλύτερα σε μεγαλύτερη ένταση και δεν κάνει αυτό το πακ.βέβαια δεν πρόκειται να το τερματίσω ποτέ απλά η αδυναμία αρχικά προέρχεται από τα ηχεία τα οποία και θα αλλαχτούν

ika

News
Reaction score
16.745
Μπορείτε να ξεδιαλύνετε, γιατί οι πληροφορίες είναι λίγες και συγκεχυμένες :
α) την ισχύ W RMS του ενισχυτή REVOX B242, γιατί εδώ λέει για 2Χ70 W RMS στο 1ο PDF,
β) ο audionics of oregon bt2 είναι προ ή ολοκληρωμένος που εκτελεί χρέη προ? Γιατί εδώ τον δίνει 2Χ80 W RMS,
γ) ποια είναι η ευαισθησία εισόδου του REVOX?
δ) ποιά είναι η τάση εξόδου του BT2?
ε) σε τι εισόδους συνδέονται CDp & PC?

Reaction score
8
Μπορείτε να ξεδιαλύνετε, γιατί οι πληροφορίες είναι λίγες και συγκεχυμένες :
α) την ισχύ W RMS του ενισχυτή REVOX B242, γιατί εδώ λέει για 2Χ70 W RMS,
β) ο audionics of oregon bt2 είναι προ ή ολοκληρωμένος που εκτελεί χρέη προ? Γιατί εδώ τον δίνει 2Χ80 W RMS,
γ) ποια είναι η ευαισθησία εισόδου του REVOX?
δ) ποιά είναι η τάση εξόδου του BT2?
ε) σε τι εισόδους συνδέονται CDp & PC?
A)τα 2χ70 είναι continuous power(συνεχόμενη ισχύς) τα 2χ200 στα 8 και στα 4 Ω είναι η μέγιστη ισχύς
B)o bt2 είναι σκέτος προ(https://www.flickr.com/photos/bigthirstytowels/3104348806/)
Γ)δεν γνωρίζω καθώς το manual είναι ελλειπές
Δ)ομοίως
Ε)στην aux που έχει ο προ ανάλογα με το τι ακούω
από revox έχει κανείς εμπειρία;έτυχε ποτέ να περάσει από τα χέρια σας;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Δεν τερματίζει εύκολα ένα ηχείο.

Πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης.

Reaction score
8
Δεν τερματίζει εύκολα ένα ηχείο.

Πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης.
δεν νομίζω μπορεί να φταίει και ο ενισχυτής αλλά και τα ηχεία.θα ξεκινήσω με την αγορά προ και τελικού καινούριους set η nad 275 η rotel rb 1582

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Ίσως να υπάρχει πρόβλημα με τον ενισχυτή. Πάντως επιμένω ότι ένα ηχείο δεν τερματίζει εύκολα. Εκτός αν υπάρχει βλάβη.

Reaction score
8
Ίσως να υπάρχει πρόβλημα με τον ενισχυτή. Πάντως επιμένω ότι ένα ηχείο δεν τερματίζει εύκολα. Εκτός αν υπάρχει βλάβη.
δεν ξέρω θα πάρω καινούρια αρχικά να ησυχάσω.υπάρχει βέβαια περίπτωση και για omega αφότου ακούσω πρώτα

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Eαν μιλαμε για τα omega που γνωριζω, μιλαμε για υλοποιησεις με fostex και τουιτερ, οι οποιες ειναι προσανατολισμενες να παιζουν με ποιοτικα ολιγοβατα ενισχυτικα, με υψηλη ευαισθησια και ευκολη συνθετη αντισταση. Για καποιον που θελει προσληψη ισχυος και υψηλες πολυ υψηλες σταθμες οπως εχω καταλαβει στο παρον νημα, οι λυσεις ειναι αλλου τυπου.

Reaction score
8
Eαν μιλαμε για τα omega που γνωριζω, μιλαμε για υλοποιησεις με fostex και τουιτερ, οι οποιες ειναι προσανατολισμενες να παιζουν με ποιοτικα ολιγοβατα ενισχυτικα, με υψηλη ευαισθησια και ευκολη συνθετη αντισταση. Για καποιον που θελει προσληψη ισχυος και υψηλες πολυ υψηλες σταθμες οπως εχω καταλαβει στο παρον νημα, οι λυσεις ειναι αλλου τυπου.
για δώσε καμμιά ιδέα.ο προσανατολισμός μου είναι 683 s2 με rotel προ-τελικο,αλλά ένα μέλος μου έδωσε την ιδέακαι για άλλα πράγματα.δεν ξέρω αν αυτός ο συνδιασμός είναι καλός βέβαια

Reaction score
2.852
Μηπως χρησιμοποιει καποιο dsp απ τον υπολογιστη η εχει πειραξει τα equaliser π.χ. extra bass γι αυτο και παραμορφωνει; Δοκιμασε αο την καρτα ηχου να τα βαλεις ολα default.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Omega και γενικως τετοιου τυπου ηχεια,απλα τα ξεχνας,δεν κανουν για τις απαιτησεις σου. Αν ξεπερασεις την καπως μετρια αισθητικη του,το μονο που θα σε κανει ευτυχισμενο ειναι το cerwin vega xls215,με live αισθηση του ηχου ακομα και σε σταθμες ψιθυρου. Εχοντας δυο 15'' woofer, 6.5'' mid και twetter 1'' μαλακου θολου ,θα σε καθηλωσει και θα σε βαλει μεσα στο μουσικο γεγονος. Πραγματικο χαμηλο που θα σε τρομαξει με την αληθεια του,μεσαιες που αν κλεισεις τα ματια σου θα νομιζεις πως ο τραγουδιστης ειναι στον χωρο σου,το πιανο επιτελους θα το ακους ολοκληρο και ψηλες ζωντανες χωρις να σε κουρασουν ποτε,οσες ωρες και αν ακουσεις,ενω παραλληλα ειναι και το απολυτο ''οπλο'' για να εκδικηθεις τυχον κακους γειτονες ξεντεριαζοντας τους χωρις να φοβασαι μην φυγουν οι κωνοι τρεχοντας απο το ηχειο :p Τολμησε το και θα με θυμηθεις... ;)

Reaction score
8
Μηπως χρησιμοποιει καποιο dsp απ τον υπολογιστη η εχει πειραξει τα equaliser π.χ. extra bass γι αυτο και παραμορφωνει; Δοκιμασε αο την καρτα ηχου να τα βαλεις ολα default.
όχι δεν χρησιμοποιεί τίποτα είναι τελείως flat και το eq απενεργοποιημένο το έχω όλα κλειστά είναι

Reaction score
295
Δεν γινεται να εχει προβλημα με τον adcom που εχει στιβαρη τροφοδοσια και αλλης κατηγοριας και να μην εχει με τα technics. Απλα στην πρωτη περιπτωση, ισως λογω μεγαλου χωρου αλλα και διαθεσης για σταθμες demolition, φτανεις το ηχειο στα ορια του και τα ξεπερνας. Στην περιπτωση του Technics, ισως ειναι μικροτερος ο χωρος και οι επιθυμητες εντασεις επιτυγχανονται ευκολοτερα.
Εαν το ηχειο παιζει σε τετοιες σταθμες λογικο ειναι κ πολυ πιθανο να εχει χαλαρωσει η αναρτηση του και να συμβαινει αυτο που εχει περιγραψει ο Petermeni παραπανω.
Τα είπες ολα σωστά νομίζω.
Και επειδή θυμήθηκα με ποια κομάτια το έκαναν ιδιαίτερα ,έφαγα το κόσμο αλλά το βρήκα το cd.
Eιχα γραψει κατι κομμάτια οπως "ALPHA BLONDY Les Imbéciles" και αλλα παρόμοια που έχουν μπάσο που σκοτώνει. Σκληρό μεταλικό αλλά και δυνατό και ογκώδες (δεν ξέρω αν οι χαρακτηρησμοί είναι εύστοχοι).
Ενιωθα τα ηχεία να σπάσουν , ε τότε το έκανε το πακ (μην φανταστείται οτι η ένταση ηταν στο τέρμα- αλλά ηταν ψηλά), ενοιωθα να χτυπάνε τα πηνία μεσα η εξω δεν ξέρω.
Γι αυτό λέω οτι τα ηχεία δεν εναι για πολλά watt.(Ισως τα δικά μου να είχε μαλακώσει η ανάρτηση)
Ε αυτό ο Technics με τα 50watts δεν μπορεί να το κάνει.

Reaction score
8
Ενιωθα τα ηχεία να σπάσουν , ε τότε το έκανε το πακ (μην φανταστείται οτι η ένταση ηταν στο τέρμα- αλλά ηταν ψηλά), ενοιωθα να χτυπάνε τα πηνία μεσα η εξω δεν ξέρω..
όπως το λέει ο φίλος.Έγιναν δοκιμές και τελικά βρέθηκε η λύση και τα ηχεία παίζουν ακριβώς όπως πρέπει να παίζουν.δοκιμάστηκε το σετ προ-τελικού με τα 683 και εκεί το έκανε πάλι σε μεγαλύτερη στάθμη ήχου βέβαια,αλλά το έκανε.Μετά το ποστ του φίλου εδώ που έγραφε για ευαισθησίες εισόδου-εξόδου κλπ του τελικού και του προ βρήκα άλλα manual πιο αναλυτικά για να έχω μια ιδέα και άλλαξα και τον προ με έναν παλιό sansui c-1000 ο οποίος βγάζει 1v preout έχει και tone control και τα ηχεία πλεον παίζουν τέλεια και δεν κάνει αυτό το πακ ακόμη και με ένταση λίγο πάνω από τα 3/4 και με σωστό μπάσο από χαμηλές εντάσεις όπως ακριβώς θέλω.Να σημειώσω επίσης πως η ευαισθησία του τελικού ρυθμίζεται από 0,5 έως 6v περίπου αλλά χρειάζεται γεννήτρια ακουστικών σημάτων & παλμογράφος κάτι το οποίο δεν διαθέτω δυστυχώς.Ο ήχος άλλαξε και να πω την αλήθεια δεν τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση αυτόν τον προ,αλλά βγάζει μάλλον σωστή έξοδο για προενίσχυση κάτι που ο άλλος δεν κάνει προφανώς γιατί είναι και σκαλισμένος από ότι κατάλαβα,Ίσως να μπορούσε να παίζει καλά και με τον bt2 ρυθμίζοντας την ευαισθησία αλλά για την ώρα το αφήνω έτσι.

F

Fotis239

Guest
Έχω τα 684 τα οποία τα οδηγεί ένας Rotel RA-1520 2x60 και δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis