B&w 685 +YAMAXA RX-797

Reaction score
0
Κυριοι θα ηθελα την γνωμη σας για το παραπανω σετ η να παω σε CHARIO PREMIOUM 1000 μαζι με τον RX-797?

O χωρος μου ειναι μικρος περιπου στα25m2
Επισης τα ηχεια θελω να παιζουν καθαρα
Δεν ειμαι λατρης της δυνατης μουσικης αλλα θελω να ξερω οτι καποια στιγμη που θα την χρειαστω να την εχω.
Επειδη δεν εχω ακουσει καποιο απο τα δυο, θα ηθελα αν διαλεγατε καποιο απο τα δυο, γιατι θα το παιρνατε.
Το κοστος ειναι μεχρι 900€.
Θα προτεινατε κατι αλλο και γιατι?

Reaction score
0
Για τον ενισχυτή έχω να πω καλά λόγια. Τον είχα πάρει πριν το καλοκαίρι και τον χρησιμοποιώ περιστασιακά με τα Harbeth SHL-5. Μου αρέσει ότι είναι πλήρες μηχάνημα, με ρυθμιστικά, μπάλανς και Loudness, έχει ραδιόφωνο με ικανοποιητική λήψη αλλά υποδεέστερη από τον αυτόνομο δέκτη μου sony st-se 370. Aν θυμάμαι καλά πχ, 3ο πρόγραμμα ο Yamaha δύσκολα έπιανε στερεοφωνικά, ενώ ο Sony με κάθε καιρό και ώρα της ημέρας (ίδια κεραία και θέση στο ρακ).

Επίσης το Phono stage του με μια Shure M97 sto mk2 έπαιζε ικανοποιητικά, συγκρινόμενο με ένα εξωτερικό Phono stage creek obh-18.

Tώρα ηχητικά σε σχέση με τον λαμπάτο, σε κάποιες άτυπες συγκρίσεις που προέκυψαν από την εναλλαγή των μηχανημάτων, μου έδωσε την εντύπωση o Yamaha ότι σαν να ήθελε να είναι πιό "εντυπωσιακός" ενώ η λάμπα ήταν πιό καθαρή όντως, πιό άμεση, σε καμμία περίπτωση όμως δεν έλεγες ότι ο Yamaha δεν στηρίζει το κόστος του ή δεν είναι ένας αξιόλογος ενισχυτής. Ενδέχεται βέβαια η όποια ηχητική συμπεριφορά του Υamaha να έρχεται στα μέτρα σου με τα ρυθμιστικά του. Επίσης έχει δύο κουμπιά ένα tone bypass και ένα cd direct το οποίο σβήνει και την οθόνη. Δεν ορκίζομαι ότι άκουσα συγκλονιστικές διαφορές από τα δύο αυτά κουμπιά, αλλά δεν έδωσα και μεγάλη προσοχή, δεν ενδείκνυται ο χώρος μου για μικρομετρικές παρατηρήσεις.

Τώρα τα ηχεία που αναφέρεις δεν τα έχω ακούσει... Ο χώρος σου πάντως δεν είναι και τρομερά μικρός, θα έλεγα είναι το άνω όριο για ηχεία με ένα 6μισάρι και ένα τουίτερ. Έχω προσωπική εμπειρία από τα Epos και θα σου πρότεινα είτε τα Μ12 είτε τα Μ5, αν και δεν τα έχω ακούσει με τον Γιαμάχα φαντάζομαι δεν θα τίθεται θέμα συνεργασίας τους. Επίσης η μπανάνες του Γιαμάχα δεν επιτρέπουν και πολλά πολλά με μυστήρια δίχαλα κτλ, οπότε παίρνεις ένα απλό Belden καλώδιο 2x2.5 kai είναι μια χαρά σύστημα! Στα συν επίσης του Γιαμάχα το τηλεχειριστήριο του, το οποίο συν τοις άλλοις θα το χρησιμοποιήσεις και για την τιβι αν θέλεις.

Reaction score
0
εχω ακουσει τα b&w με αcram solo και απογοητευτηκα και yamaxa 497 με quad 12L, πως λεμε καμια σχεση!!!
θα παω καποια στιγμη να ακουσω τα 12L με NAD 352 γιατι κατι δεν μου εκατσε καλα,επισης τα 685 με καποιον ενισχυτη ολοκληρωμενο και οχι τον ολα σε ενα.
ειδα σε βιτρινα τα M12 αλλα δεν ηταν δυνατον να τα ακουσω,αλλα στο ηχος και εκονα εχουν βαθμολογια 3,3

Reaction score
1
Τα 12L με Nad 352 κοστίζουν πάνω από 900ε. Τα Epos Μ12.2 κοστίζουν από μόνα τους (με τις βάσεις τους) κάπου 900ε. Η γνώμη μου είναι να αποφασίσεις πρώτα το ποσό που διαθέτεις (στα 900ε υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές) γιατί μόνο έτσι μπορείς να περιορίσεις το πλήθος των συνδιασμών, αλλιώς θα ψάχνεσαι....

Αυστηρά στα 900ε, πάντως γνώμη μου είναι, να ακούσεις Kef iQ5 & Denon PMA-700AE. Σε αυτό το set καταλήξαμε πρόσφατα με κάποιο συγγενή που ήθελε να κινηθεί στη κατηγορία σου.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: B&w 685 +YAMAXA RX-797

Αν σου άρεσαν τα 12L, να ακούσεις και τα 11L. Μην σε ξεγελάει το "μικρότερο" μοντέλο.
Επίσης δεν ψάχνεις, αν είναι δυνατόν, να ακούσεις τις ενεργές εκδόσεις? Πιστεύω θα σου αρέσουν.

Reaction score
0
Τα 12L με Nad 352 κοστίζουν πάνω από 900ε. Τα Epos Μ12.2 κοστίζουν από μόνα τους (με τις βάσεις τους) κάπου 900ε. Η γνώμη μου είναι να αποφασίσεις πρώτα το ποσό που διαθέτεις (στα 900ε υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές) γιατί μόνο έτσι μπορείς να περιορίσεις το πλήθος των συνδιασμών, αλλιώς θα ψάχνεσαι....

Αυστηρά στα 900ε, πάντως γνώμη μου είναι, να ακούσεις Kef iQ5 & Denon PMA-700AE. Σε αυτό το set καταλήξαμε πρόσφατα με κάποιο συγγενή που ήθελε να κινηθεί στη κατηγορία σου.
600€ βρισκω τα epos(χωρις τις βασεις) με τον YAMAXA RX-797 στα 300€ περιπου,παλι 900 εχουμε,αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να τα ακουσω

Reaction score
0
Re: Απάντηση: B&w 685 +YAMAXA RX-797

Αν σου άρεσαν τα 12L, να ακούσεις και τα 11L. Μην σε ξεγελάει το "μικρότερο" μοντέλο.
Επίσης δεν ψάχνεις, αν είναι δυνατόν, να ακούσεις τις ενεργές εκδόσεις? Πιστεύω θα σου αρέσουν.
για δωσε καμια ιδεα για ενεργα

εχω υπ'οψη μου και τα 11L Κωστα(τα εχω για καβαντζα)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: B&w 685 +YAMAXA RX-797

για δωσε καμια ιδεα για ενεργα

εχω υπ'οψη μου και τα 11L Κωστα(τα εχω για καβαντζα)
Aπλά σε μερικούς αρέσουν καλύτερα τα 11L, γι'αυτό στο είπα. :happy_6:
Για ενεργά έλεγα τα ίδια ακριβώς μοντέλα.. Τα βγάζει η Quad και σε ενεργές εκδόσεις. Ρίξε μία ματιά στο site της.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: B&w 685 +YAMAXA RX-797

επειδη βλεπω Ηρακλειο:happy_7:
μηπως ξερεις καμια καλη τρυπα?:happy_4:
Tα Quad στον Nάκα λογικά θα τα έχει. :cool_4:
Γενικότερα, παίζει και το PlanetAV του Μάνου (ManosR στο forum) που είναι πίσω από τον Άγιο Μηνά και το κατάστημα του Παπαδάκη του Απόστολου στη Ζωγράφου. Παίζουν κάποια μαγαζιά ακόμη αλλά έχουν κυρίως επαγγελματικό εξοπλισμό.

Reaction score
1.213

βρε Κωστα για δωσμου ενα ελληνικο link να τα δω...οι εστω τιμες...καπου το ειχες ξανααναφερει...αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο ποστ.....αν τα εχεις ακουσει ..μπορεις να μου πεις διαφορες με τα κλασικα 11,12 quad....?

Oπα ..προσπερασα καταλαθος μερικα ποστ..ακυρο

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: B&w 685 +YAMAXA RX-797

βρε Κωστα για δωσμου ενα ελληνικο link να τα δω...οι εστω τιμες...καπου το ειχες ξανααναφερει...αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο ποστ.....αν τα εχεις ακουσει ..μπορεις να μου πεις διαφορες με τα κλασικα 11,12 quad....?

Θα σε γελάσω.. Εδώ τα είχα δει πρώτη φορά.

Η αντίστοιχη σελίδα της Quad είναι εδώ.

Ένα review του 11L active εδώ (pdf).

Για την τιμή αναφέρει:
"Considering that these active Quad 11LAs are priced only $400 above their passive cousins, they surely are a bargain. The amplifiers seem perfectly matched to the speaker drivers and I can’t think of a less expensive method of bi-amping to this performance level."

Γενικώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση χωρίς να ξέρουμε τον ενισχυτή με τον οποίο θα συνοδεύονται τα παθητικά. Αλλά όπως λέει και ο τύπος, με 400 δολλάρια ενισχυτή τα παθητικά αποκλείεται να χτυπάνε την ενεργή ενίσχυση με ένα ενισχυτή για κάθε μεγάφωνο, με τον κάθε ενισχυτή μάλιστα να είναι σχεδιασμένος για τα συγκεκριμένα μεγάφωνα από τη "μαμά"-Quad.

Reaction score
0

http://www.tnt-audio.com/casse/quad_11_12_e.html

παρε ενα .........μεταξυ ομοσταβλων

τα 11L παιζουν στα 370€

ουπς λαθος δεν το επιασα αμεσως,σορυ φιλε μου

Reaction score
0
στην Γερμανια παιζουν στα 898€ τα 11L Α και 1198 τα 12L A

Eδω δεν τα βρηκα καπου,μηπως ξερει κανεις να δωσει ενα link?

Reaction score
0
TA ENEΡΓΑ ΗΧΕΙΑ ειναι μονο για pc,και μιλαω για τα tannoy active 8d,δηλαδη πρεπει να συνδεθουν στο pc για να εχουμε καλο αποτελεμα η θα εχουμε το ιδιο αποτελεμα εαν συνδεθουν σε ενα stand alone player οπως το dv-600

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Τα QUAD 11L ειναι τα πιο ομορφα μικρα ηχεια που εχω δει στην κατηγορια τιμης τους .

Ειναι ομως τα χειροτερα ηχεια που εχουν σχεδιασει και κατασκευασει οι Κινεζοι .
Τοσο κακος ηχος χρειαζεται προσπαθεια για να βγει απο ηχειο .

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Δεν τα έχουν σχεδιάσει οι Κινέζοι. Τα έχουν κατασκευάσει μόνο.
Κι επειδή έχω ακούσει Quad 11L συγκεκριμένα πριν και μετά τη μετάβαση στα νέα εργοστάσια, σας λέω ότι τα Made in China με τα Made in UK δεν είχαν καμμία διαφορά στον ήχο. Ούτε και στην ποιότητα κατασκευής είδα διαφορές, αλλά δεν μπορώ να είμαι και 100% σίγουρος διότι ήταν τελείως διαφορετικό το χρώμα τους - τα μεν ξύλο τα δε μαύρη λάκα οπότε...

Εντάξει, στις 100 θετικές γνώμες θα ακουστούν και 2-3 αρνητικές. Λογικό. Το τέλειο ηχείο δεν κατασκευάστηκε ακόμη.
Φυσικά οι υπερβολές υπάρχουν - όπως πάντα. Ένας θα πει "το χειρότερο ηχείο που έγινε ποτέ", άλλος θα πει "το καλύτερο mini-monitor που άκουσα ποτέ και με έκανε να πουλήσω τα Rogers μου" (και τα δύο πραγματικά παραδείγματα). Go figure.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Δυστυχως τα εχω εδω και πολλους μηνες "στημενα" και καθε φορα που τα επιδεικνυω ταλαιπωρουν τ αυτια μου με τα προβολικα και θολα μεσαια τους .
Αν καποιος τ ακουσει μονα τους και με ενα συνδυασμο μηχανηματων και χωρου που κρυβει καποιες απο τις ατελειες τους ισως να ακουστουν αξιοπρεπως .
Δυστυχως δεν αντεχουν την συγκριση με κανενα αναλογης τιμης ηχειο αλλων κατασκευαστων . Κριμα γιατι εχουν εξαιρετικο φινιρισμα και θα πουλαγαν σαν τρελλα .
Οποιος εχει αμφιβολιες περι του ηχου τους , ξερει που θα με βρει ωστε ν ακουσει με τ αυτια του το τι κανει ο ανταγωνισμος .

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Μπορούν να πάνε και σε ένα μαγαζί που θα είναι καλύτερα στημένα και να τα ακούσουν όπως πρέπει.

Sorry Μαρίνο αλλά το ηχείο το έχω ακούσει σε 3 διαφορετικά setup (κι αν βάλουμε και τις εμπειρίες μου από τα 12L, 21L και 22L που μοιάζουν ηχητικά πάμε στα 5 setup), με τα δύο από αυτά να είναι από θέμα κόστους πολύ πάνω από το budget του ηχείου. Ξέρω πολύ καλά τις δυνατότητές του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67