B&W vs WHARFEDALE

Reaction score
0
καλησπέρα σε όλους!

Θέλω να προχωρήσω σε αγορά ηχείων και θα ήθελα την γνώμη σας.
Λοιπόν, έχω τον Yamaha RXV-640 και θέλω να πάρω ηχεία για να φτιάξω το νέο συστηματάκι μου (καθότι μετακόμισαμε:crazy_1: )!

Επειδή το σαλόνι είναι αρκετά μικρό σκέφτομαι να πάρω δύο μικρά (περίπου με ύψος στα 30 εκ), τα σχετίκά περιφερειακά και σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μην βάλω κεντρικό, ενώ πολύ σοβαρά να βάλω sub.

Παλιότερα είχα B&W602 S2 και μου αρέσαν πολύ και ένα από τα υποψήφια είναι το B&W686 ενώ το άλλο είναι το Wharfedale 9.1. Ένα άλλο θέμα ότι το πίσω έρος τους θα βρίσκεται σε μικρότερη απόσταση από 10 εκ από το τοίχο.

Ξέρω ότι κοστίζουν τα διπλάσια, οπότε ρωτάω:
Αξίζουν τα παραπάνω λεφτά τους έναντι των 9.1 ?
Έχει ακούσει/συγκρίνει κανείς αυτά τα δύο? Αυτό το περίφημο nautilus tweeter είναι όντως τόσο καλό και αν ναι, τότε θα παίζει το ίδιο καλά σε σύγκριση με το λίγο μεγαλύτερο 685?

Στο ίδιο μέγεθος/κατηγορία τιμής, καμία πρόταση τι άλλο να κοιτάξω για LR και sub?

Και επειδή θα με βρίσεται από τις πολλές απορίες μου, θα ρωτήσω και τις δύο τελευταίες:
Χάνει πολύ η απόδοση των διαλόγων, όταν η πληροφορία του κεντρικού πάει στα LR, δηλαδή να το ψάξω να βάλω, έστω και μικρό center? Τα ηχεία θα σχετικά πολύ κοντά μεταξύ τους.

Τέλος, η φήμη ότι τα περιφερειακά πρέπει να είναι ίδια σειρά με κάποια από τα μπροστα είναι αλήθεια? δηλαδή μπορώ να βάλω άσχετα? Σε μια γρήγορη σκέψη, μην υπολογίζοντας το έξτρα κόστος (μεγάλο λάθος τελικά αυτό), σκέφτήκα, αν πάρω τα 686, να πάρω ένα ζέυγος B&W M1 για τα πίσω που έχουν επίσης nautilus tweeter, αλλά λέω μήπως είμαι πολύ υπερβολικός.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

υ.γ. Ωραίο χόμπυ το home cinema, αλλά πολυέξοδο βρε παιδί μου...
:happy_2:

Reaction score
0
Απάντηση: B&W vs WHARFEDALE

και εγω εχω μικρο σαλονι ισως και πιο μικρο απο σενα...13 τετραγωνικα και προσφατα αγορασα diamond 9.5 μαζι με τον yamaha 659, και τελικα ειναι μια χαρα για τον χωρο δεν εχει καμια σημασια αν ειναι μεγαλα τα ηχεια τελικα..ηχο καλο να βγαζει και η εντασεις ρυθμιζονται εκει που θελεις..

Reaction score
14
Για τόσο λίγα τετραγωνικά δεν χρειάζεται τίποτε περισσοτερο από ηχεία σαν τα diamond 9.2
Πιθανότατα να πρεπει να αποφευχθούν ηχεία που έχουν τις bassreflex οπές πίσω. (Αφού είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα κολλήσουν σε τοίχους.)

Βεβαίως και μπορούν να χωρέσουν μεγαλύτερα. (δαπέδου)
Δεν θα παίξουν ποτέ σωστά.
Το μπουμάρισμα θα δωσει και θα πάρει.
Υπάρχει πολύς κόσμος που φαγώθηκε να πάρει δαπέδου για μικρά δωμάτια.
Τα πούλησε άρον άρον. (μισοτιμής)

Reaction score
1

Οταν κάνουμε τεστ σε ηχεία για να καταληξουμε ποιο θα πάρουμε μέσα στο πρόγραμα των κοματιών που ακούμε υπάρχουν πολλές φωνές . Το κεντρικό λοιπον που εχει αναλάβει κατά 90% τις φωνές οπωσδήποτε ειναι σοβαρότατο ηχείο .Μία ακόμα πρόταση για μικρό ηχείο ειναι και το EPOS ELS-3.

Reaction score
0
Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες.

Serreos73, δεν το σκέφτομαι καθόλου για το diamond 9.5 (που έχεις) γιατί είναι πολύ μεγάλο (δαπέδου) και στο δικό μου χώρο: πρώτον δεν θα χωράω να περάσω και δεύτερον -μάλλον- θα το πνίξω και δεν θα παίζει πολύ καλά.

Ειναι και λίγο το WAF που, αν και γενικότερα δεν έχω σχεδόν κανένα πρόβλημα -βάζουμε ότι θέλουμε), στον δικό μου χώρο έχει και κάποιο δίκιο.
(ευτυχώς που δεν ακούει τώρα...)

Βεβαία δεν ξέρω αν έχω δίκιο σε αυτό, αλλά σύμφωνα με τον preve μάλλον θα μπουμάρουν.

Παρόλ' αυτά, πεσμου, πως είναι τα μεσαίο-ψηλά, ψηλά των diamond? (ρωτάω γιατί πιθανότατα να ειναι περίπου τα ίδια με τα 9.1).

Preve, πιστεύεις ότι με τα 9.2 θα έχω αρκετό χαμηλό για τα εφφέ των ταινιών? Αν ναι, τότε ισχύει το ίδιο και για τα B&W 685 ??? (είναι λίγο μεγαλύτερα από τα 686)

Καμιά γνώμη για σύγκριση B&W με Wharfedale? Δηλαδή, 686 με 9.1 και 685 με 9.2 ???

Χρήστο, λές ότι πρέπει να πάρω οποσδήποτε κεντρικό. Στην περίπτωση που βάλω μικρά LR (κάποια από τα παραπάνω) και τα 'κόψω' με τον ενισχυτή στα 90 HZ (ώστε να μην ζορίζονται στα χαμηλά) και βάλω και sub, τότε πιστεύεις ότι η πληροφορία του κεντρικού θα είναι ικανοποιητική αν βγαίνει από τα LR ?

(p.s. Θα κοιτάξω τα EPOS που είπες. Που όμως? Άλλες μάρκες, π.χ Tannoy, Klipch, Mission τι λένε σε κάτι αντίστοιχο?).

Ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Τα B&W είναι πολύ καλύτερα.
Για μένα αξίζουν τα παραπάνω χρήματα που ζητάνε.
Το θέμα είναι αν θα δώσουν αυτά που μπορούν με έναν AV ενισχυτή... Η απάντηση, δυστυχώς, είναι όχι.
Αν σκοπεύεις στο μέλλον να αναβαθμίσεις την ενίσχυσή σου χτύπα τα B&W. Αν θα μείνεις στον Υamaha για πολύ καιρό, πάρε τα Whar...

Reaction score
0
Ευχαριστώ Κώστα, για την ξεκάθαρη θέση σου και σημαντική βοήθειά σου. (για μένα είναι πολύ χρήσιμη και ευχαριστώ για αυτό).

Θα ήθελα όμως (αν γίνεται) να διευκρινίσω: όταν λες 'δεν θα σου δώσουν αυτά που μπορούν' εννοείς ότι:

α) Θα παίζουν ωραία π.χ. με μεστά μεσαία, καθαρά πρίμα και μπάσο ναι μεν με ελλειπές έκταση (εντάξει θα είναι το sub) αλλά με ικανοποιητικό έλεγχο, αλλά απλά θα μπορούσαν να παίξουν λίγο καλύτερα όπως π.χ. ΕΛΑΦΡΩΣ πιο αναλυτική πληροφορία και ελαφρώς πιο δυνατά???
Όποτε κάτι 'παίρνεις' από τα έξτρα λεφτά για την ποιότητα B&W (θα παίζουν καλύτερα από τα αντίστοιχα wharfedale), απλά (με τον Yamaha 640 που έχω) δεν εξαντλώ τα περιθώριά τους, αρά δεν είναι Top Value for money???

ή

β) Μιλάμε για ποιότητα περίπου σαν τα wharfedale (ίσως και λίγο υποδυεστέρα ηχεία επειδή π.χ. δεν μπορεί να τα κοντρολάρει ο AV) και μιλάμε για σίγουρα για χαμηλό value for money (αλλιώς, κάτι σαν πεταμένα λεφτά)?

Thanksa again!

Reaction score
1

Τα EPOS εαν θέλεις μπορείς να τα ακούσεις εδώ . Οσο γιά το κεντρικό επιμένω ειναι πολύ σημαντικό ηχειο .Το οτι θα ορίσεις small αυτά τα ηχεία ειναι δεδομένο.Γενικότερα, ηχεία με γούφερ μικρότερο των 6 ιντζών τα ορίζεις ως small ,τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το sub .

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: B&W vs WHARFEDALE

Ευχαριστώ Κώστα, για την ξεκάθαρη θέση σου και σημαντική βοήθειά σου. (για μένα είναι πολύ χρήσιμη και ευχαριστώ για αυτό).

Θα ήθελα όμως (αν γίνεται) να διευκρινίσω: όταν λες 'δεν θα σου δώσουν αυτά που μπορούν' εννοείς ότι:

α) Θα παίζουν ωραία π.χ. με μεστά μεσαία, καθαρά πρίμα και μπάσο ναι μεν με ελλειπές έκταση (εντάξει θα είναι το sub) αλλά με ικανοποιητικό έλεγχο, αλλά απλά θα μπορούσαν να παίξουν λίγο καλύτερα όπως π.χ. ΕΛΑΦΡΩΣ πιο αναλυτική πληροφορία και ελαφρώς πιο δυνατά???
Όποτε κάτι 'παίρνεις' από τα έξτρα λεφτά για την ποιότητα B&W (θα παίζουν καλύτερα από τα αντίστοιχα wharfedale), απλά (με τον Yamaha 640 που έχω) δεν εξαντλώ τα περιθώριά τους, αρά δεν είναι Top Value for money???

ή

β) Μιλάμε για ποιότητα περίπου σαν τα wharfedale (ίσως και λίγο υποδυεστέρα ηχεία επειδή π.χ. δεν μπορεί να τα κοντρολάρει ο AV) και μιλάμε για σίγουρα για χαμηλό value for money (αλλιώς, κάτι σαν πεταμένα λεφτά)?

Thanksa again!

Περίπου, το (α). :cool_4:

Reaction score
0

τα ηχεια δεν τα εχω κολλημενα στον τοιχο..απεχουν 20 εκατοστα περιπου οσο οριζει και οι οδηγιες για να μην μπουμπουνιζει οπως λετε...τωρα δεν τα εχω βαλει σε μεγαλυτερο χωρο, σιγουρα αναλογα με τον χωρο ακουγονται διαφορετικα ολα τα ηχεια..γιαυτο αλλωστε εγω δεν εχω sub καθως ειμαι ικανοποιημενος με την αποδοση των συγκεκριμενων ηχειων..αλλωστε αν ειναι μικρος ο χωρος και εχεις sub παλι δεν θα μπουκωσει ο ηχος? εγω εχω μονο αυτα τα δυο μπροστα, δεν εχω αλλα ηχεια..ουτε κεντρικο ουτε sub ουτε πισω οποτε δεν θεωρω οτι μπουκωνει ο ηχος...και με το μικροφωνο ο ενισχυτης τα εχει ρυθμισει μια χαρα!

Reaction score
14
Preve, πιστεύεις ότι με τα 9.2 θα έχω αρκετό χαμηλό για τα εφφέ των ταινιών? Αν ναι, τότε ισχύει το ίδιο και για τα B&W 685 ??? (είναι λίγο μεγαλύτερα από τα 686)
Τα έχω ζήσει σε χώρο 30 τετραγωνικών.
Με την συνοδεία subwoofer και σε μικρό χώρο θα έχεις....μια χαρά μπάσο.
(να τα δηλώσεις large)

Reaction score
0
preve, σε ποια ηχεία αναφέρεσαι? στα 9.2 ή στα 685?

Ισχύει το ίδιο για τα αντίστοιχα μικρότερα 9.1 και 686 σε συνδυασμό με sub?

(Ρωτάω γιατί το πίσω μέρος των ηχείων σχεδόν θα ακουμπάει στο τοίχο. Οπότε μήπως μπερδεύεται το μπάσο ή μπουμάρει ή μπερδεύεται το sub).

p.s. να τα δηλώσω large? Δεν θα παραμορφώνουν?

Reaction score
14
Για τα 9.2 μιλάω.

Τα 9.1 δεν έχουν την δυνατότητα αναπαραγωγής τέτοιου χαμηλού που να μπορείς να τα δηλώσεις (με καλά αποτελέσματα) large.

Δεν θα παραμορφώνουν.
Δεν μπορούν να βγάλουν το χαμηλό που βγάζουν τα 9.2
(Μικρότερη καμπίνα και μικρότερο woofer.)

Reaction score
1.213
Για τα 9.2 μιλάω.

Τα 9.1 δεν έχουν την δυνατότητα αναπαραγωγής τέτοιου χαμηλού που να μπορείς να τα δηλώσεις (με καλά αποτελέσματα) large.

Δεν θα παραμορφώνουν.
Δεν μπορούν να βγάλουν το χαμηλό που βγάζουν τα 9.2
(Μικρότερη καμπίνα και μικρότερο woofer.)

preve οσο αφορα τις ψηλες ειναι μεγαλη η διαφορα των whardedale 9.2 με τα b&w ? Δικαολογει την τιμη ?..και εγω με αντιστοιχο ενισχυτη θα τα παιξω..
Μηπως χανουν σε ψηλες τα 9.2 σε σχεση με τα 9.1 ? Θελω να εχω λιγο μπασο παραπανω αλλα αμα ειναι να χανουν σε καθαροτερα θα προτιμησω οχι...
Τελος μεταξυ b&w 602 s2 μεταχειρισμενα και wharfedale 9.2 τι θα διαλεγες ? Μιλαω μονο για μουσικη...και κυριως για ροκ,blues,jazz...

Reaction score
0
Παρεπιπτόντως, βέβαια δεν ξέρω εαν επιτρέπεται μέσω του forum, πουλάω τα υπάρχοντα B&W 602 S2 που έχω (εναλλακτικά μαζί με τις μαύρες μεταλλικές βάσεις). Αν όχι, τότε ζητώ συγγνώμη και που το αναφέρω κιόλας.

Δυστυχώς στο νέο σπίτι, (ενώ ο ήχος τους μου αρέσει πάρα πολύ), δεν μπορώ να τα βάλω στο σαλόνι, γιατί (και πάλι δυστυχώς) ένα τέτοιο ηχείο με ύψος μισό μέτρο δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε σύνθεση τοίχου (επιπλοσύνθεση). Μοιάζουν με τους δίδυμους πύργους. Είναι πολύ μεγάλο για επιπλοσύνθεση σε τέτοιο (σχετικά μικρό) χώρο.

Για αυτό ψάχνω απεγνωσμένα για μικρό ηχείο με πολύ καλό ήχο.
Δύσκολο, όταν θες να είναι και φθηνό μαζί.

υ.γ. Μόλις βρήκα ιδέα για το κεντρικό: Κάτω από την τηλεόραση! Εννοώ να πατάει η τηλεόραση πάνω στο ηχείο. Κάνει αυτό?

Reaction score
0
Καλημέρα!

Ξέρει κανείς εαν στην έκθεση στο ξενοδοχείο Imperial, εκτός τα High-end συστήματα, θα υπάρχουν και εταιρείες που να εκθέτουν ηχεία/συστήματα και γενικότερα πράγματα χαμηλότερης κλάσης από τα high-end ???

Ρωτάω μήπως υπάρχει η περίπτωση να συναντήσω ηχεία της κατηγορίας που ψάχνω.

Ξέρει κανείς?

Ευχαριστώ.

Reaction score
1

Καλημέρα .Αυτό που ξέρω ειναι οτι θα κατέβει στήν εκθεση και η creek με τα epos που εαν θυμάστε και πέρυση ειχε εναν πολύ αξιόλογο ηχο (που ολοι το παραδεχθηκάν, απο το κοσμο που ηταν εκει μέχρι τον ειδικό τύπο ) με αρκέτα προσιτές τιμές.

Reaction score
0
Χρήστο Καλημέρα,

Πάντως μου έχεις κινήσει την περιέργεια να ακούσω τα EPOS ELS-3 (εγώ δεν τα ήξερα καν, από αυτό το forum τα έμαθα από εσένα).

Γιατί, μπορεί να συζητάω για B&W και Wharfedale, αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να πάρω και άλλη μάρκα.
Ξέρεις εαν κατεβαίνει καμία εταιρεία που να συνεργάζεται με τις δύο εταιρείες που προανέφερα? Ρωτάω γιατί θα ήθελα να τα ακούσω-συγκρίνω παράλληλα.

Το ψάχνω όπως οι περισσότεροι εδώ, γιατί καταλαβαίνεις ότι το κόστος 6 ηχείων δεν είναι και μικρό για να κάνουμε πατάτα. Έτσι δεν είναι?

Reaction score
1

Το καταλαβαίνω απόλυτα και ετσι πρέπει να ειναι .Αυτο που ξέρω σίγουρα ειναι οτι η B&W δεν κατεβαίνει στην εκθεση .Γιά τήν wharfedale δεν ξέρω .Αυτο που μπορώ να σου πώ ειναι οτι αν θέλεις συγκριση μεταξύ b&w και epos μπορούμε να τήν κάνουμε στό χώρο μου .Συγνώμη που το θέτω ετσι να βοηθήσω θέλω μήν το παρεξηγήσεις .Το θέμα δεν ειναι να πάρεις αλλη μάρκα αλλα να ακούσεις οσο γίνεται περισσότερα για να σχηματισεις ο ιδιος γνώμη .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale