Babyloνιακο Δωράκι

Reaction score
384
Aki,

i kaliteri lisi einai na agoraseis enan scaler.
Tha valeis oles tis piges epano kai tha rithmiseis tis eisodous opos theleis esi. Me ena DVI mono tha vlepeis kai ta 2 standard. Oi scaler den einai toso akrivoi pia, kai sigoura kanoun diafora stin eikona.

I epomeni epilogi einai na simvivasteis gia tora mexri tin epomeni anavathmisi projector.
Arketoi vgainoun tora me DVI kai HDMI eisodous, ara to provlima lithike.

Dimitris

Reaction score
5
Το σύστημα είναι υπό κατασκευή (μέσα στο Μάιο θα τα έχω όλα τα components), και θα είναι ένα HTPC που θα στέλνει σήμα από :
- DVDs (PAL και κάποια NTSC, φυσικά already scaled σε 720p) ,
- WMVHD DVDs (ότι υπάρχει σε documentary, περί τα 10 αγορασμένα από Αμερική, σε 720p),
- HD content που έχω σε hard disks (κυρίως 720p),
- HD content από satellite (με Skystar2, κυρίως 1080i, deinterlaced/scaled down to 720p)
σε:
Panasonic AE700 με DVI-to-HDMI cable.

Όπως βλέπεις πάω για 'ενα σύστημα να τα κάνει όλα' και φυσικά είμαι διατεθιμένος να συμβιβαστώ στο colour space, αν δεν γίνεται κάτι άλλο. Οπότε καλύτερα PAL ή HD colour space; Και πώς μπορώ να calibrate το δεύτερο, με κάποιο DVD τύπου AVIA/DVE ίσως;

Ευχαριστώ πολύ!
Ακης

Reaction score
384
Aki

kai ego HTPC xrisimopoio prosopika.
Exo kanei calibrate ton Projector me PC patterns, afou to PC exei diaforetika levels apo to video.
Prota calibrate ton projector me signal generator gia na ton kaneis oso pio flat ginetai, kai meta vazeis to DVE sto PC.
Stin periptosi sou omos, tha eisai mia xara ean valeis to DVE sto PC kai rithmiseis
ta vasika. Stin periptosi mou, to Theatertek itan sosto se contrast, se sxesi me ton generator, alla to brightness itan 15 clicks off!
To DVE that sou veltiosei tin eikona aisthita, mono me ta vasika.

Dimitris

Reaction score
1
Παιδια δεν γνωριζω αν ειναι NTSC η PAL ο φιλος που μου το εφερε το αγορασε ο ιδιος απο Αγγλια παντος τωρα που το λεει ο Δημητρης πολυ φοβαμε οτι ειναι NTSC.Δημητρη οταν λες οτι δεν θα κανει για ρυθμισεις εννοεις οτι εκτος των χρωματων και τα υπολοιπα patterns δεν λειτουργουν σωστα σε PAL ?

Reaction score
384
To NTSC exei ta RGB se diaforetikes (x,y) theseis. To prasino kurios tou NTSC einai poli parapano apo to PAL.Den mporo na kano attachments gia na sto deixo. Os gnoston , to prasino einai to xroma pou vlepoume kalitera, ara ama to prasino einai lathos......sigoura to vlepeis! Giati den kaneis mia dokimi na mas peis?

To PAL sistima thelei PAL patterns anaforas.

Aki, to HDTV einai para poli konta sta PAL xromata, ara min anisixeis. Episis, ektos apo ton Sharp 12000 exo kai ego ena Panasonic 700. Den exo asxolithei akoma mazi tou, giati ton exo kirios gia PS2 se allo domatio!

Reaction score
1
To NTSC exei ta RGB se diaforetikes (x,y) theseis. To prasino kurios tou NTSC einai poli parapano apo to PAL.Den mporo na kano attachments gia na sto deixo. Os gnoston , to prasino einai to xroma pou vlepoume kalitera, ara ama to prasino einai lathos......sigoura to vlepeis! Giati den kaneis mia dokimi na mas peis?
Δημητρη θα το δοκιμασω πολυ συντομα και θα σου πω.

Reaction score
1
Λοιπον παιδια το δανεικο DVD ειναι ετοιμο απο αυριο θα ειναι στην διαθεση του Αντρεα . Οποτε ολοι στον Αντρεα :D :D :D

Περιμενω εντυπωσεις. Δυστυχως δεν εχω αξιωθει να το ψαξω ακομα

Α!!! και κατι ακομα ο φιλος που μου το εφερε θα παει ξανα Αγγλια για κανα μηνα οταν γυρισει θα φερει DVE οποτε θα υπαρξει και αλλο babilονιακο δωρακι μαλλον

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μπαμπη , τηλεφωνησε μου εσυ εαν δεν σου κανει κοπο , διοτι ξεχασα τον αριθμο σου στο γραφειο :oops:
Ευχαριστω φιλε :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Λοιπον εχω τα δανεια του Babilon στα χερια μου και μπορειτε να ερχεστε να παραλαμβανετε απο σημερα.

Οι εκτος Αττικης ας μου στειλουν ενα πμ με την δ/νση τους παρακαλω.

Και βεβαια να μην ξεχασω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον Μπαμπη ο οποιος θυμηθηκε και εμενα :wink:

Reaction score
1
Παιδια αρχισατε να παραλαμβανετε? (και μην αργησετε να μου το επιστρεψετε ενταξει?:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ τον φίλτατο Μπάμπη που θυμήθηκε κι εμένα αν και του το είχα υποσχεθεί να του το δώσω πρώτος. Νάσαι καλά!

Reaction score
0
Αντρέα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για το DVD...μόνο που δυστυχώς το δισκάκι έχει κάποιο πρόβλημα και δεν παίζει.Κρίμα και για τον κόπο που έκανες βρε Αντρεα...Αχχχ καταραμένα μηχανήματα....

Reaction score
51
Εμένα παιδιά δεν έχει φθάσει ακόμα...... :oops: :oops: :oops:

Φταίνε τα ΕΛΤΑ ή έχασε την διεύθυνσή μου ο Αντρέας???
Ενημερώστε με παρακαλώ....... :(

Reaction score
51
Εμένα παιδιά δεν έχει φθάσει ακόμα...... :oops: :oops: :oops:

Φταίνε τα ΕΛΤΑ ή έχασε την διεύθυνσή μου ο Αντρέας???
Ενημερώστε με παρακαλώ....... :(

Reaction score
1
Αντρέα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για το DVD...μόνο που δυστυχώς το δισκάκι έχει κάποιο πρόβλημα και δεν παίζει.Κρίμα και για τον κόπο που έκανες βρε Αντρεα...Αχχχ καταραμένα μηχανήματα....
Γιωργο στειλε με pm τα στοιχεια σου και θα στο στειλω ξανα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.369
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos