bass frequncy -subwoofer limits

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.889
Ναι ρε παδάκι μ' αλλά έχω πολλές απορίες ο άθρωπας.
Πόσα να πάρω; Ένα, δύο, τρία ή τέσσερα; Αν έχω χώρο να πάρω κι ένα πέμπτο για να έχω... πως το είπατε ρε παιδάκι μ'... α! χέντρουμ! Που να το κόψω; Στους 80 στους 90 στους 100 ή στους 120 κύκλους; Με τους καταρράχτες τι θα κάνω; Να βολευτώ με της Εδέσσης ή χρειάζονται μεγαλύτεροι; 7-8 Hz είναι καλά να τ' αφήσω ή να πάω πιο χαμηλά; Έτσι μη μας τη πει κανείς ότι δεν έχουμε χαμηλό για΄τι θα σκοτωθούμε... Τς τς τς. Να βάλω το ένα πάνω στο άλλο, δίπλα του, από πίσω του, απέναντί του ή αντικριστά σαν τα αρνιά στην Κρήτη; Που να κοιτάει το γούφερ. Πάνω, κάτω, εμένα, το ντβάρ; Που; Οι τρούπες; Που να κοιτάνε οι τρούπες;

...

Reaction score
209
Απάντηση: bass frequncy -subwoofer limits

Είναι άλλο πράγμα το κρος που βάζουμε στα ηχεία και τα κόβουμε στους 80 και άλλο πράγμα το κρος του σαμπ στο ανω άκρο που δεν πρέπει να το κόβουμε στους 80, αλλά στους 120 που είναι και η προδιαγραφή.
Δύο επερωτήσεις κύριε βουλευτά :105:

Αυτό που αναφέρεις για το κρος στα ηχεία &κρος στο sub έχει να κάνει με το High pass filter και Low pass filter (μπορεί να ρωτάω χαζομάρες αλλά μαθαίνω); To ερωτώ γιατί σε πλείστες όσες περιπτώσεις έχω δει, η ρύθμιση είναι κοινή για τα δύο.

Σε πολλά sub, υπάρχει διακόπτης που απενεργοποιεί το crossover τους. Όταν αυτός δεν υπάρχει απλά γυρνάμε το ρυθμιστικό στο τέρμα. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιούμε τη ρύθμιση του crossover από τον AVR. Πως γίνεται να του πούμε παίξε εσύ sub στα 120 και στα ηχεία παίξτε μέχρι τους 80;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.889
Re: Απάντηση: bass frequncy -subwoofer limits

Αυτό που αναφέρεις για το κρος στα ηχεία &κρος στο sub έχει να κάνει με το High pass filter και Low pass filter (μπορεί να ρωτάω χαζομάρες αλλά μαθαίνω); To ερωτώ γιατί σε πλείστες όσες περιπτώσεις έχω δει, η ρύθμιση είναι κοινή για τα δύο.

Σε πολλά sub, υπάρχει διακόπτης που απενεργοποιεί το crossover τους. Όταν αυτός δεν υπάρχει απλά γυρνάμε το ρυθμιστικό στο έρμα. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιούμε τη ρύθμιση του crossover από τον AVR. Πως γίνεται να του πούμε παίξε εσύ sub στα 120 και στα ηχεία παίξτε μέχρι τους 80;
Μα τόσο άσχετος είσαι; Είναι το λεγόμενο "πρίμο σεκόντο". Έχεις πολλά να μάθεις ακόμη. Τςςςςς. :137:

...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: bass frequncy -subwoofer limits

Πόσα να πάρω; Ένα, δύο, τρία ή τέσσερα; Αν έχω χώρο να πάρω κι ένα πέμπτο για να έχω... πως το είπατε ρε παιδάκι μ'... α! χέντρουμ! Που να το κόψω; Στους 80 στους 90 στους 100 ή στους 120 κύκλους; Με τους καταρράχτες τι θα κάνω; Να βολευτώ με της Εδέσσης ή χρειάζονται μεγαλύτεροι; 7-8 Hz είναι καλά να τ' αφήσω ή να πάω πιο χαμηλά; Έτσι μη μας τη πει κανείς ότι δεν έχουμε χαμηλό για΄τι θα σκοτωθούμε... Τς τς τς. Να βάλω το ένα πάνω στο άλλο, δίπλα του, από πίσω του, απέναντί του ή αντικριστά σαν τα αρνιά στην Κρήτη; Που να κοιτάει το γούφερ. Πάνω, κάτω, εμένα, το ντβάρ; Που; Οι τρούπες; Που να κοιτάνε οι τρούπες;

...
και μετα σου λεει ο τυπος οτι ειναι χαιεντας....τς τς τς.....:405:

.....τραβα να ακουσεις τον Βιολαρη τωρα και διαβαζε να μαθαινεις.....:116:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.206

Σε πολλά sub, υπάρχει διακόπτης που απενεργοποιεί το crossover τους. Όταν αυτός δεν υπάρχει απλά γυρνάμε το ρυθμιστικό στο τέρμα. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιούμε τη ρύθμιση του crossover από τον AVR. Πως γίνεται να του πούμε παίξε εσύ sub στα 120 και στα ηχεία παίξτε μέχρι τους 80;

Αν με ξαναβρίσεις τοιουτοτρόπως θα σε εξαφανίσω:114:(με φωνή κωνσταντάρα, θα σας εξαφανίσωμεν).
Οντως έχει να κάνει με αυτό που λες. Το high pass απευθύνεται στο κρος που βάζει ο ενισχυτής για το ηχείο , ενώ τo low pass στο κρος για το σαμπ. Μερικοί το low pass το έχουν με άνω και κάτω άκρο. Πχ DENON. Οχι μόνο αυτή όμως.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.206

Με τους καταρράχτες τι θα κάνω; Να βολευτώ με της Εδέσσης ή χρειάζονται μεγαλύτεροι; 7-8

Βρες τον μεγαλύτερο στην κύπρο (καταράκτη πάντα ετσι?) και βολέψου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.648

Ξεκινοντας πιστευω να γνωριζουμε οτι η πληροφορια ανεβαινει στους 120 κυκλους.
http://raindefence.hubpages.com/hub...actile-transducer-to-your-home-cinema-theater
Λινκ τρεχουν αμετρητα, δεν θα ασχοληθω αλλο με αυτο.
Ενα sub πρεπει να παιζει οσο πιο χαμηλα μπορει , πρεπει να μπορει να παιξει και εξισου καλα και υψηλα μεχρι τους 120 κυκλους.
τερατώδες λάθος...

μπορεί να "βολεύει" ανίκανα "main" ηχεία σε "εκρήξεις" χομ σίνεμα, αλλά ως "κόνσεπτ" για αναπαραγωγή μουσικής, είναι πιο λάθος και από τον ορισμό του λάθους.

Αξιο αναφορας στα σαμπ της earth αν διαβασουμε τα Manual , στα 12+15 ιντσα προτεινει αν υπαρχουν δυο 12 - 15 ιντσα
μεχρι τους 150 κυκλους.

The use of two subwoofers allows you to cross

the subs up to 150Hz sound quality, imaging and staging

λινκ http://www.earthquakesound.com/inde...ategory_id=97&option=com_virtuemart&Itemid=82

Γιατι αραγε ? ενα σαμπ δεν ειναι ικανο να σηκωσει το βαρος της μπολικης πληροφοριας που τρεχει εκει ψηλα ?
Σχετιζεται με την κοπωση που θα τραβηξει το γουφερακι ?:422:
Και κατι ακομα το φοβερο και τρομερο eminent τελειωνει στα 110 db με υψηλη παραμορφωση ?
http://www.eminent-tech.com/main.html
αν μπερδεύουμε το "γούφερ" με το "σαμπ", είναι μάλλον δικό μας λάθος. τα υπόλοιπα, είναι απλά ...λάθος.

Σας καλώ να κάνετε το εξής απλό, απλούστατο πείραμα: βάλτε ένα τόνο 72 κύκλων να παίζει από το ένα main ηχείο σας, αντιληφθείτε καταρχήν τι σόι ήχος είναι, δείτε αν θα το χαρακτηρίζατε ως "μπάσο", και μετά προσέξτε να δείτε αν καταλαβαίνετε "κατεύθυνση", από που "έρχεται" ο ήχος. Μετά, καθίστε, ψύχραιμα, και σκεφτείτε. Σκεφτείτε πολύ. Και το ξανασυζητάμε.

Τέλος, θα ήθελα να σας καλέσω να γελάσετε με την καρδιά σας, με όποιον μιλάει για "imaging and staging" για "subs". Να υπενθυμίσω τι είναι "sub" ή τι είναι οι "υπόηχοι"; Χρειάζεται; μα για όνομα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.648

Ένα από τα αγαπημένα μου έργα Jazz, έχει (σκέτο νέτο, χωρίς άλλα όργανα) μια 6-άδα (αν θυμάμαι καλά) κοντραμπάσων, ξέρετε, αυτά τα μεγάλα "όργανα" που είναι σαν "βιολιά" που τα ποτίζανε με στεροειδή από πιτσιρίκια, με αποτέλεσμα να γίνουν σαν τις υπερτροφικές αμυγδαλές του κινγκ-κονγκ.

Το εν λόγω άκουσμα, ναι, έχει μπόλικο "μπάσο", ιδίως σε κάποια σημεία. Αλλά ταυτόχρονα, είναι τόσο "πλούσιο", τόσο "γεμάτο", τόσο "περιγραφικό", με τόσο έντονη "εστίαση" στο χώρο, τόσο "γρήγορο και ξεκάθαρο", με τόσο άφθονες χροιές (ή χρειές, διαλέξτε άφοβα), που ειλικρινά σας λέω, μόνο και μόνο στη σκέψη πως κάποιος θα περίμενε αυτά τα ακούσματα να τα αναπαράγει "πιο σωστά" ένα σαμπ, ψοφάω στο γέλιο!!!!!!!! :116::116::116::116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τερατώδες λάθος...

μπορεί να "βολεύει" ανίκανα "main" ηχεία σε "εκρήξεις" χομ σίνεμα, αλλά ως "κόνσεπτ" για αναπαραγωγή μουσικής, είναι πιο λάθος και από τον ορισμό του λάθους.

αν μπερδεύουμε το "γούφερ" με το "σαμπ", είναι μάλλον δικό μας λάθος. τα υπόλοιπα, είναι απλά ...λάθος.

Σας καλώ να κάνετε το εξής απλό, απλούστατο πείραμα: βάλτε ένα τόνο 72 κύκλων να παίζει από το ένα main ηχείο σας, αντιληφθείτε καταρχήν τι σόι ήχος είναι, δείτε αν θα το χαρακτηρίζατε ως "μπάσο", και μετά προσέξτε να δείτε αν καταλαβαίνετε "κατεύθυνση", από που "έρχεται" ο ήχος. Μετά, καθίστε, ψύχραιμα, και σκεφτείτε. Σκεφτείτε πολύ. Και το ξανασυζητάμε.

Τέλος, θα ήθελα να σας καλέσω να γελάσετε με την καρδιά σας, με όποιον μιλάει για "imaging and staging" για "subs". Να υπενθυμίσω τι είναι "sub" ή τι είναι οι "υπόηχοι"; Χρειάζεται; μα για όνομα...

συ πιδακιμ σωστα τα λες
ελα που οι ταινιοθετες λενε του κεφαλιου τς
και πχιος ακουει τον αφτια , και πχιος τους αλλους
γενικα ο κοσμος δεν ειναι του πειραματος
τα βαζει οπως διαβαζει,
και απο δοκιμες , μια σχεση διαολας και λιβανιι.............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

...
το υφος σου μου θυμιζει το χαρι κλυν
εσεις ποσους λουτσους φαγατε σημερα ?
Ακου ποσα να παρεις ,
οσα σου κατσουν , θα τα αφησεις να πανε χαμενα
εδω ο κεφαλας εχει γιωμισει τον τοπο του σαμπ,
μεχρι στο παταρι εχωσε να διωχνει τα σαμιαμιδια,
και ρωτας ποσα ?
και μακρα απο τους καταραχτς , εχει γρασια
και θα σε πχιασουν τα αθροιστικα σ :626:
και κατι ακομα

πχιος σου ειπε να εχεις αποριες .........

Reaction score
209

Συνέχεια επερωτήσεων.

Ελληνικέ λαέ, όταν η πληροφορία εκ του προγράμματος (της ηχογράφησης δηλαδή) προκύπτει στο κανάλι LFE, ασχέτως τύπου οργάνου, εφφέ κλπ, είναι προτιμότερο να αναπαράγεται από το ηχείο που είναι κατασκευασμένο γι' αυτό το σκοπό ή από άλλο;

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, σκεφτείτε ότι σε μια ταινία μπορεί να περιέχεται και μουσική.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δηλαδη μπορει και το τουιτερ να εκτελεσει χρεη βουτηχτηριου ?
και να ζηλεψ τα μακροβουτια του δικου μας και μας κανει καμμια μαγκαι στους 20 κυκλους και να γινει τσουρουφλε ?
τρατζικ

Reaction score
209

δηλαδη μπορει και το τουιτερ να εκτελεσει χρεη βουτηχτηριου ?
και να ζηλεψ τα μακροβουτια του δικου μας και μας κανει καμμια μαγκαι στους 20 κυκλους και να γινει τσουρουφλε ?
τρατζικ
A;

Ηχεία είπα, όχι μεγάφωνα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οταν ολα ειναι σωστα οτι ηχειο και αν εχεις , αν εχεις την καταλληλη σαμπικη συνοδεια θα σηκωσεις παραπανω σταθμες με τα σαμπ
θα ζορισεις λιγοτερο ηχεια και ενισχυτη
φτανουν αφτα ή να βαλω και αλλα

Reaction score
209

Βρε Ανάργυρε, ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Πως εδώ μιλάμε για συχνότητες που δεν αφορούν τα τουίτερ. Νομίζω πως δεν χρειάζεται διευκρίνηση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ah u dont copy ...................

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.521
Members
38.456