Bass Peak Level

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Μήπως γνωρίζει κάποιος τι εστί η ρύθμιση που έχει ο AVR μου, και την οποία δεν μπορώ να πειράξω, λόγω του ότι μόλις πάω να την ανεβάσω γίνεται το έλα να δείς? πάνε να σπάσουν τα sub!!!

Reaction score
150
Εκτός κι αν εννοεί στη κυριολεξία αυτό που λέει και είναι για προστασία του subwoofer.

Όπως και να 'χει για να το κατεβάσεις είναι όχι το ανάποδο. χαμήλωσε το γιατί και ζημιά μπορεί να κάνεις στο σαμπ και παραμόρφωση ακούς με το κιλό στο LFE.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Bass Peak Level

Μήπως γνωρίζει κάποιος τι εστί η ρύθμιση που έχει ο AVR μου, και την οποία δεν μπορώ να πειράξω, λόγω του ότι μόλις πάω να την ανεβάσω γίνεται το έλα να δείς? πάνε να σπάσουν τα sub!!!
για την ρυθμιη db του sub ειναι Λιακο μου......

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Κώστα γι' αυτό είναι, αλλά είναι τέρμα χαμηλωμένη, και δεν μπορώ ούτε ένα κλίκ να την ανεβάσω!
όμως γιατί δεν ανεβαίνει (λόγω παραμόρφωσης) αφού υπάρχει? γιατί υπάρχει σαν επιλογή? αυτή είναι η απορία μου! (θα μου πεις τώρα το θυμήθηκες καημένε? μετά 12 χρόνια?) τι να κάνω, τώρα μου ήρθε τώρα ρώτησα! :116:

Reaction score
150
Το σαμπ είναι active? Αν ναι που έχεις το volume control που έχει πάνω του. Επίσης στις ρυθμίσεις των ηχείων στα levels τι ρύθμιση έχεις στο σαμπ. Αν αυτά τα έχεις ψηλά τότε ή το πιέζεις ή και ενδέχεται να κλιπάρεις και το σήμα κάπου.

Με άλλα λόγια ακόμα για να ακούς παραμόρφωση κάπου στην αλυσίδα υπάρχει λάθος. Αυτό υπάρχει για να αποφεύγεις είτε τέτοιου είδους παραμορφώσεις και για προστασία του σαμπ αν δεν μπορεί ν'ακολουθήσει.

Μην ψάχνεις κάτι άλλο.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Bass Peak Level

για την ρυθμιη db του sub ειναι Λιακο μου......
Επειδή δεν έχω Pioneer, δεν έχει κάπου αλλού όλα τα ηχεία όπου θέτεις τα leveles για το κάθε ένα ξεχωριστά.

Αυτό κώστα μήπως είναι για το LFE (υποθέτω) και όχι για το σαμπ γενικά όποτε κι αν παίζει?

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Bass Peak Level

πρεπει να ειναι για την προστασια του sub

αυτο που λες Σωτηρη

ρυθμιζει που να αρχισει να γινετε αποκοπη db μιας και δεν μπορει να ακολουθησει...

Αυτό υπάρχει για να αποφεύγεις είτε τέτοιου είδους παραμορφώσεις και για προστασία του σαμπ αν δεν μπορεί ν'ακολουθήσει.

Μην ψάχνεις κάτι άλλο.
απλα ο Λιακος πρεπει να εχει και το vol του sub και τα level απο τον avr ψηλα

κατεβασε αυτα τα δυο ρυθμιστικα και δοκιμασετο..

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Λοιπόν ξαναρυθμίζωντας τον AVR, απο την πιο χαμηλή σκάλα και ανεβαίνοντας (και το SUB), το bass peak level δεν ρυθμίζεται με τίποτα!!! έστω και εάν τα sub είναι τέρμα χαμηλωμένα στην ρύθμιση, το
bus peek level δείχνει να είναι ανεξάρτητο! χαμηλωμένο τέρμα, νομίζεις ότι τώρα θα τινάξει τα γούφερ!
Όλα αυτά με ροζ θόρυβο βέβαια, βρε μήπως είναι αρσενικά τα sub μου και δεν θέλουν το ροζ? :116:

Reaction score
150
Δηλαδή όταν λες χαμηλωμένο τέρμα σε τι κλίμακα / σκάλα είναι. +-??????? Δεν μπορεί από κάπου ενισχύεται το σήμα όπως καταλαβαίνεις.

Τα σαμπ είναι ενεργά? Αν ναι πως είναι δυνατόν να είναι τέρμα χαμηλωμένο το ΔΙΚΟ τους ρυθμιστικό και ανα συμβαινει αυτό. Μήπως χει κάποιο bypass το σαμπ και δεν ακούει? Για τσέκαρε γιατί σκάω από περιέργεια και θα με κάνεις να έρθω εκεί!

Reaction score
15.548

οταν λες τερμα χαμηλωμενο τι εννοεις..?

..για πες μας τιμες που μπορει να παει το Bass Peak Level ...?

εσυ που το εχεις ?

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Οι τιμές είναι -30 πόσο είναι + δεν ξέρω και ούτε θα μάθω ποτέ! καθ' ότι δεν μπορώ να ανεβάσω ούτε κατά διάνοια το level! ακόμα και εκεί που είναι (τέρμα χαμηλά) όταν την επιλέξεις, νομίζεις ότι θα σπάσουν τα γούφερ! είναι ένα μυστήριο, γι' αυτό και το ανέφερα εδώ!

Reaction score
150

Μέχρι το 0 πάει ή και σε μερικούς AV +5-10. To -30 όμως δεν μου ακούγεται για τέρμα κάτω κανονικά αφού χρησιμοποιει τέτοια κλιμακα θα έπρεπε να πηγαίνει και -80 αλλά δεν ορκίζομαι γιατί Pioneer δεν είχα ποτέ. Κάτι άλλο το εμποδίζει να πάει παρακάτω. Στη χειρότερη κάνε Reset τον AVR.

Το σαμπ σου δεν μπορείς να το χαμηλώσεις από το δικό του volume control? Δεν γινεται να μην κατεβαίνει έως και mute από εκεί.

Reaction score
15.548

ποιον av εχεις ρε Λιακο γιατι αποτι ειδα 859 και 839 της pioneer ειχαν κατι τετοιο...

και εχει να κανει με την αποκοπη του sub αν δεν μπορει να ακολουθησει τα αλλα ηχεια...

πες λιγο το setup για να βρουμε την ακρη..

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Το setup να σου το πω βρε Κώστα μου, αλλά δεν θα το ξέρεις, είναι αρχαίο σαν τον προβολέα μου! :116:
Λοιπόν ο AVR KENWOOD KRF-X9992D AC3 ΤΗΧ, ηχεία JAMO THX ONE τα sub με ξεχωριστό ενισχυτή τον
KENWOOD KMX-1000 THX.

http://www.cinenow.co.uk/products/101-kenwood-krf-x9992d

ΥΓ. Άμα βγάλεις άκρη πες μου κι εμένα!

Attachments

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Όχι, είναι απλά τελικός χωρίς καμία ρύθμιση! όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από τον AVR!

Reaction score
150

Κάτι βρήκα. Βασικά η ρύθμιση είναι για να ορίζεις το level του subwoofer και είναι ξεχωριστή από τα άλλα ηχεία αλλά κάνει το ίδιο. Δεν έχει άλλο setting ο ενισχυτής για το level του σαμπ σύμφωνα με το manual και κανονικά το ρυθμίζεις με SPL meter.

Συνεπώς το έχεις είδη τέρμα κάτω κι τα "έχεις χώσει" από αλλού. Που είναι αυτό το αλλού τώρα. Είτε ο ενισχυτής του σαμπ που ανέφερα και παραπάνω ή δεν ξέρω αν έχεις κάτι άλλο με volume control που παρεμβάλεται όπως π.χ. κάποιο EQ.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Re: Bass Peak Level

Ξέρετε, σκέφτομαι ότι μπορεί ο AVR να έχει την ρύθμιση, για άλλη περίπτωση, πχ. σε περίπτωση που κάποιος βάλει ενεργό sub?
τέλος πάντων κάποια στιγμή, θα φωνάξω τον Κώστα εδώ να παίξουμε λίγο! γιατί από μακρυά δεν βγαίνει άκρη!

Reaction score
150

Ο ενισχυτής του παθητικούς σου δεν έχει level controls? Στην ουσία το ίδιο με το ενεργό είναι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.951
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa