BBQ Weber Spirit and other grills in action

melina

Cargo 200
Reaction score
45.956
Cancel beer can now!

Εχω πάρει αυτές τις ανοξείδωτες βάσεις.
Η μία που δεν έχει στο κέντρο ποτηράκι για να βάλεις ζουμί δεν μου άρεσε (σαν αυτή που έβαλα παραπάνω) και μετά πήρα μια άλλη που έχει διαμορφωμένο περιέκτη στο κέντρο και εκεί μέσα βανω μπίρα, κρασί, νερό με λάδι , ότι ναναι τέλος πάντων για να κρατά υγρό το κοτόπουλο από μέσα.
Ενα καλό τιπ είναι να να το φράζετε από την πάνω μεριά, εκεί που βγαίνει ο λαιμός, με ένα κομμάτι κρεμμύδι ή λεμόνι, για να μην φεύγουν οι ατμοί.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.956
Ρε σύ έριχνε καρέκλες χθες, δεν τόλμησα να βγάλω το κάλυμμα.
Τωρα από Δευτέρα τρίτη βλέπω παλι παράθυρο ευκαιρίας ψησίματος.

gonis

Luger
Reaction score
12.566
Ρε σύ έριχνε καρέκλες χθες, δεν τόλμησα να βγάλω το κάλυμμα.
Τωρα από Δευτέρα τρίτη βλέπω παλι παράθυρο ευκαιρίας ψησίματος.
Πότε θα μας καλέσεις για να δούμε αν θα πάρεις iso;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.956
δεν έχω προκάμει ακόμα 😞

*είχα αφήσει στο ψυγείο κάτι παϊδάκια από την Κυριακή μήπως τα κάνω σήμερα που έχω λίγο χρόνο και η γυναίκα τα έβαλε στο φούρνο χθες (ωραία γίνανε :) ).
Ελλειμμα επικοινωνίας στη σύγχρονη οικογένεια.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.109
δεν μου κάνει καρδιά να τη λερώσω ρε φίλε

Μία CampingGaz που είχα πάρει προ 10ετίας+ για το εξοχικό, έψησε μία φορά και μετά από το καθάρισμα είναι σκεπασμένη μέχρι σήμερα. Ήθελα και μοντέλο με εστία για να τηγανίζω, μη χάσω! :roflmao:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.956
Βγήκε λευκός καπνός aka τσίκνα :roflmao:

Και βέβαια το πρώτο ψήσιμο ήταν αντρίκιο με αρνίσιο παϊδάκι, όχι φλωριές ριμπάϊ, μπιφτέκια και φιλέτα κοτόπουλου :p

Ξεκίνησα κάπως έτσι, μήπως και το σώσω :biggrin: ...

IMG_5720.JPG

αλλά δεν... και συνέχισα έτσι,

IMG_5730.JPG

IMG_5732.JPG

και κατέληξα έτσι,

IMG_5736.JPG

Οπως αναμενόταν, πήρε παντού φωτιά. Δεν κατάλαβε τίποτα το θηρίο όμως. Αν ακούσατε κάτι πυροσβεστικά στο κέντρο της Αθήνας σήμερα δεν ήταν για μένα.

Τελικό αποτέλεσμα έτσι,

IMG_5739.JPG

ΟΚ, κλασσικό ταβερνίσιο παϊδάκι που θα γουστάρουν οι 9 στους 10. Εγώ δεν είμαι και πολύ φίλος πια. Το προτιμώ στη γάστρα στο φούρνο (πάνω σε σχαρίτσα μέσα στη γάστρα για να μην κολυμπάει), και πιο μαλακό-ζουμερό γίνεται και χρωματάκι παίρνει. Απλά θέλει πιο πολύ ώρα. Το υπόλοιπο πακέτο παϊδάκια θα γίνει έτσι αύριο για άμεση σύγκριση.

Στο τέλος του ψησίματος φουλάρισα τη ψησταριά και την άφησα κανά 5λεπτο μόνο, έγιναν στάχτη τα περισσότερα. Στο επόμενο άναμμα θα την αφήσω να "τελικιάσει" και θα γίνει καθρέπτης.

Κάπου έχω στον καταψύκτη και κάτι παϊδια από μεγάλο κατσίκι (50Kg), σαν μπριζόλες είναι, ίσως βάλω και εκείνα κάποια στιγμή πάνω να δω πως θα πάνε. Νταξ', βασικά θέλουν υπομονή σε χαμηλή φωτιά κατά τη γνώμη μου και εγώ σήμερα δεν είχα και ήταν και το πρώτο ψήσιμο, έψαχνα να δω πως αντιδρά η ψησταριά. Προφανώς θα πάει η φλωριά σύννεφο (ριμπάϊ, τράιτιπ, πορτερχαουζ, πικάνια και λοιπαι παπαριάϊ :roflmao:).

Α, το μπρόκολο μόνο για ντεκόρ έκανε :biggrin:, δεν ψήθηκε σωστά. Η υπομονή που λέγαμε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.338
Members
38.544
Νεότερο μέλος
stevzap