Behringer DEQ2496 Ultra Curve Pro

Reaction score
4
Το σκέφτομαι.....

Η ερώτηση είναι:
Ότι σήμα και αν του δώσεις το κάνει upsampling σε 24/96 ή μπορεί να παίζει και 44.1 ?

Η γνώμη μου για το upsamp δεν είναι θετική :133:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η ψηφιακή έξοδος μπορεί να ρυθμιστεί και σε ανάλυση μικρότερη. Έχεις δηλαδή επιλογές λειτουργίας. Καλό είναι όμως, (για λόγους που έχουμε συζητήσει σε άλλα threads) να επεξεργάζεται σήμα υψηλής ανάλυσης απ' ευθείας, δηλαδή να έχει ήδη προηγηθεί upsampling. Από εκεί και πέρα είτε δουλεύεις με τα δικά του DAC είτε στέλνεις το επεξεργασμένο ψηφιακό σήμα της εξόδου σε ότι μορφή θέλεις (16/44, 24/96) σε εξωτερικούς μετατροπείς.

...

Reaction score
4
Απάντηση: Behringer DEQ2496 Ultra Curve Pro

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα...
Θέλω να πάρει 44.1, έτσι να το επεξεργαστεί και έτσι να το μετατρέψει σε αναλογικό.
Γίνεται ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όχι, έχω την εντύπωση ότι προηγουμένως θα κάνει, θέλεις δεν θέλεις, upsampling.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.927
Re: Απάντηση: Behringer DEQ2496 Ultra Curve Pro

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα...
Θέλω να .....
Όντως είσαι μπερδεμένος. Πάω στοίχημα ότι δε ξέρεις με βεβαιότητα τι θέλεις.... :139:

Φιλικά,
Κώστας

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Behringer DEQ2496 Ultra Curve Pro

Όντως είσαι μπερδεμένος. Πάω στοίχημα ότι δε ξέρεις με βεβαιότητα τι θέλεις.... :139:

...
Θέλω να κάνω κάποια στιγμή μετρήσεις και μετά να διορθώσω τα "χοντρά".
Κάνει ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.927
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Behringer DEQ2496 Ultra Curve Pro

Θέλω να κάνω κάποια στιγμή μετρήσεις και μετά να διορθώσω τα "χοντρά".
Κάνει ?
Τώρα μάλιστα. Καταλαβαινόμαστε.

Ναι, φυσικά κάνει, αφού για αυτό το λόγο σχεδιάστηκε και για αυτή τη χρήση πωλείται. :144:

Τα επιμέρους τεχνικά θέματα δε σε ενδιαφέρουν, μπιλίβ μι.... :126:

Reaction score
4
Απάντηση: Behringer DEQ2496 Ultra Curve Pro

Την εμπειρία μου με το upsampling την κατέθεσα εδώ.

Από τότε, δοκίμασα με ακόμη δύο κάρτες ήχου, αλλά έχω την ίδια εντύπωση. Δεν μου κάνει-αρέσει !

Αν λοιπόν αυτό το "φίλτρο" (24/96) είμαι αναγκασμένος να το έχω συνεχώς on, φοβάμαι το αποτέλεσμα.....τι να διορθώσω αφού αισθάνομαι ότι το έχω γ@...

Μια και το'χεις, αν το κάνεις bypass, παίζει πάλι 24/96 ?

Reaction score
181
Το είχα δουλέψει παλιά αλλά όχι επισταμένως.

Έτσι έχω μερικές ερωτήσεις μιας και πρόκειται να δανειστώ ένα για κάτι δουλίτσες.

1)Αναλογικά το έχει δουλέψει κάποιος???
Εννοώ με αναλογική συνδεσμολογία και όχι ψηφιακή.

2)Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος την συνδεσμολογία του coaxial ψηφιακού καλωδίου (SPDIF) με τερματισμό XLR σε RCA( τα pins στο XLR/που κολλάμε και τι)?
Θέλω βασικά να ρίξω το τράνσπορτ στο μπερυεκιού ώστε να κάνω τα μαγειρέματα... και μετά αφού γίνει το φαγητό καλό... την ψηφιακή έξοδό του μπέρυ, στο nonos μου.

3) Μπορούμε να δουλέψουμε ταυτοχρόνως τα παραμετρικά με τα γραφικά EQ?

Reaction score
1.772
γιαννη με αναλογικη εξοδο παλευεται ενω με αναλογικη εισοδο και εξοδο δε λεει.

ψηφιακα με αναλογικα ειναι το ιδιο.

βραχυκυκλωνης το 1 με το 3 για ground και το 2 hot.

μπορης να δουλεψη ταυτοχρονως οτι θελης.

Reaction score
0
Ακριβοτζονε κανουν δουλεια και τα τρια eq που εχει μαζι!!!!
Το δουλευω αναλογικα και μονο (δεν ξερω και αλλοιως εδω που τα λεμε) και εχω σωθει (φαντασου να το δουλεψεις και ψηφιακα που λεει και ο Back).
Εχει και μια λειτουργια (τυχαια το βρηκα) που μπορεις να "συρεις" πολλες συχνοτητες μαζι και το παιχνιδι τελειωμο δεν εχει!!!
Μετρηση δεν εχω κανει ποτε γιατι δεν μπορω,αλλα και με το αυτι παλι δουλεια εχω κανει.
Απαραιτητο!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μετρηση δεν εχω κανει ποτε γιατι δεν μπορω,αλλα και με το αυτι παλι δουλεια εχω κανει.
Μιχάλη απλό είναι ρε συ, με ένα μικρόφωνο θα δεις στην οθόνη του τα πάντα.

...

Reaction score
0
Νικο πρεπει να ημουν ο πρωτος που αγορασε αυτο το μαραφετι στην Ελλαδα (καλα λεμε και καμμια μαμακια να περναει η ωρα!!)

Μου το ειχε συστησει επι avforum ο Σπυρος εκ Σουηδιας.

Οταν το πηρα ο τυπος που μου το πουλησε μου ευχηθηκε ολοψυχα "καλα ξεμπρδεματα!!"

Μετα απο μενα το πηραν αρκετα παιδια και μαλιστα ο Υπερηχας μου εγραφε με τις ωρες πως να το δουλεψω.
Το μονο που καταφερα ηταν να το κανω να "μουγκαθει" και τυχαια να ξαναδουλεψει πατωντας διαφορα κουμπια.....ειναι και το manual για κλωτσιες!!!!
Συμπερασμα...
Τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους πισινους!!!!

Και δυστυχως δεν διαθετομεν απο δαυτους!

(το μικροφωνο ειναι ακομα στην θηκη του)

Reaction score
181
Ακριβοτζονε κανουν δουλεια και τα τρια eq που εχει μαζι!!!!
Το δουλευω αναλογικα και μονο (δεν ξερω και αλλοιως εδω που τα λεμε) και εχω σωθει (φαντασου να το δουλεψεις και ψηφιακα που λεει και ο Back).
Εχει και μια λειτουργια (τυχαια το βρηκα) που μπορεις να "συρεις" πολλες συχνοτητες μαζι και το παιχνιδι τελειωμο δεν εχει!!!
Απαραιτητο!!!!!
Ρε συ Μιχάλη μου κάνει εντύπωση πως με τόσα EQ δεν "έφερες" στα ίσα τους τα EV.

Nα σου πω και κάτι για τις μετρήσεις.
Μπορεί να χρειάζονται σε λογικά πλάισια πάντα (μην γίνουν εξαναγκασμός και αυτοσκοπός...) μπορεί και όχι αν πετύχεις με το αυτάκι σου τον ήχο που αγαπάς.
Μην νομίζεις πως αυτά τα μηχανάκια είναι αλάθητα σαν τον Πάπα.
Μπορεί να υπολογίζουν με σχετική ακρίβεια (σχεδόν) τα πάντα αλλά την φυσιολογία του αυτιού σου την έχουν παντελώς γραμμένη...
Και θα την έχουν πάντα όσο και αν κοστίζουν, ότι τεχνολογία και να κουβαλάνε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους πισινους!!!!
Όχι βρε μην το βλέπεις έτσι. Απλά χρειάζεται να εφαρμόσεις το γνωστό: "RTFM", if you know what I mean. :114:

...

Reaction score
0
Ρε συ Μιχάλη μου κάνει εντύπωση πως με τόσα EQ δεν "έφερες" στα ίσα τους τα EV.

..
Βρε Τζονε δεν με διαβαζεις προσεκτικα:116:

Με αυτο το μαραφετι δε εχω κανει τιποτα ,γιατι το εχω στο κυριο συστημα και ειναι μεγαλη μανουρα να το βγαλω.
Σαν εσχατη λυση ,μεθαυριο που θα παω τα μηχανηματα για μια εκδηλωσουλα ,θα το παρω αποφαση να το βγαλω απο την θεση του και να το δοκιμασω.
Αν δεν μπορεσω να βρω ακρη και με δαυτο ...τοτε η λυση ειναι μια και ακριβη:141:

Παντως Νικο απο το RTFM θα κρατουσα μονο το F.:143:
Το Ελληνικο manual ειναι για κλωτσιες...ασε δε, που κανει πραγματα που τα ανακαλυψα τυχαια και δεν τα αναφερει.

Reaction score
181
Θέλει όντως πολύ διάβασμα το πρόστυχο!
Επειδή το περιμένω, έχω εδώ και τρείς μέρες που μελετώ τα μάνιουλας...

Κάτσε και ασχολήσου λίγο παραπάνω.
Νομιζω πως θα σε ανταμείψει και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις... για αλλαγή των EV.
Aν μη τι άλλο, την θεωρώ από τις πολύ σοβαρές εταιρίες.
Αν έχουν τα EV στο μάνιουαλ τις αποκρίσεις του ηχείου, προσπάθησε αρχικά με το γραφικό EQ να τις φέρεις φλατ.
Δηλαδή όπου χαράδρα, σήκωμα και όπου μύτη, φρέζα...
Μην μπλέκεις για αρχή παρακάτω.
Νομίζω πως θα κάνεις δουλειά.
Από κει και πέρα κάνεις μικρορυθμίσεις σύμφωνα με τα γούστα σου σε συνάφεια με το στήσιμό τους και τον χώρο που θα καλύψεις.
Καλή τύχη.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Behringer DEQ2496 Ultra Curve Pro

.......
Αν έχουν τα EV στο μάνιουαλ τις αποκρίσεις του ηχείου, προσπάθησε αρχικά με το γραφικό EQ να τις φέρεις φλατ.
Δηλαδή όπου χαράδρα, σήκωμα και όπου μύτη, φρέζα...
......
...αυτό για λειτουργήσει σωστά, πρέπει ο -χώρος- να συμπεριφέρεται ουδέτερα, πράγμα (σχεδόν) ακατόρθωτο ! :616:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873