Bel Canto Ref1000 Mk.II

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Externally, there is nothing to distinguish a Mk.II from an original Ref1000 except for the name printed on the rear panel. Connections and operation are identical. Selectable XLR and RCA input connectors share the rear panel with the AC input, a power switch, and those confounding but sturdy, EEC-conforming speaker posts. The front panel's single LED indicates when the amp is powered on.
Under the skin of these little bricks, however, the differences are significant. You can see this by comparing the Mk.II (see photo) with the picture of the original. In the original, there appears to be only the B&O 1000ASP ICEpower module with Bel Canto's added ferrite filters, high-quality connectors, and damping. The Mk.II has a new version of the B&O board, still with BC's tweaks, and accompanied by a more complex input board (the small one in the upper left) and a new power-supply board (at the right, with the two large capacitors). According to Bel Canto's John Stronczer, the new input board is "our own custom high-CMRR input stage," and the changes to the power supply are "to improve the raw DC supply fed to the switching power supplies on the ICE amp modules.

...

How much of an improvement is the Mk.II over the original Ref1000? In some ways, it's only incremental—both models sound clean, powerful, and neutral. On the other hand, these incremental improvements move the Mk.II beyond the category of "really good for a digital amp" to just plain "really good" (footnote 1). The Bel Canto Ref1000 Mk.II can be compared with the cream of the other amps I've had in my system: the Classé CA-3200, Mark Levinson No.433, and Ayre Acoustics V-6xe. Each of these distinguishes itself in different ways, and particularly with different speakers. Because of this, I think I must keep the Bel Canto Ref1000 Mk.IIs as a reference amplifier—an easy decision even when based solely on its sound, but also: in my living room, none of the others can be so easily hidden in plain sight.
Περισσότερα: Stereophile.com

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413
Απάντηση: Bel Canto Ref1000 Mk.II

είναι πολύ φτηνός για αυτά που προσφέρει!

Αλλά και πάλι, θα πεταχτούν κάποιες "μουρλές" να μιλάνε για "χροιές" στους διακοπτικούς, και με αυτές δε μπορείς να τα βάλεις...

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Ωραια κατασκευη. Απο ''χροιες'' τι να λεει. Αφου δεν ειναι του borbely...
Αληθεια,εχω μια απορια. Καποιος κατασκευαστης ηχειων εχει σχεδιασει καποιο μντελο του με βαση καποιο διακοπτικο ενισχυτη? Εχω την περιεργεια...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413

Ωραια κατασκευη. Απο ''χροιες'' τι να λεει. Αφου δεν ειναι του borbely...
Ναί, ο borbely τις έχει πατεντάρει τις "χροιές" και τις κρατάει μόνο για πάρτη του....:137:

Αληθεια,εχω μια απορια. Καποιος κατασκευαστης ηχειων εχει σχεδιασει καποιο μντελο του με βαση καποιο διακοπτικο ενισχυτη? Εχω την περιεργεια...
αλήθεια, έχω κι εγώ μια απορία. :116: τι σημαίνει να σχεδιάσεις ηχείο για κάποιο διακοπτικό ενισχυτή? :114: Αυτή η περιέργειά μου δε παίζεται....

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Ναί, ο borbely τις έχει πατεντάρει τις "χροιές" και τις κρατάει μόνο για πάρτη του....:137:

Αυτα ειναι...Και μεις πως θα ακουσουμε επιτελους αυτα τα Θεικα πριμα? Θα αρκεστουμε μονο στο μπασακι παλι μου φαινεται... Μεχρι φυσικα o borbely να βγαλει διακοπτικο,οπου εκει θα ταχει λυσει ολα:))

αλήθεια, έχω κι εγώ μια απορία. :116: τι σημαίνει να σχεδιάσεις ηχείο για κάποιο διακοπτικό ενισχυτή? :114: Αυτή η περιέργειά μου δε παίζεται....
Να μπορει να πει την ''αληθεια'' ντε! Να μην χρωματιζει(πολυ τουλαχιστον) οπου θελει. Σοβαρα τωρα,αυτο που μου αρεσει παρα πολυ στους διακοπτικους,ειναι η ουδετεροτητα τους,που σε συνδιασμο με τις καλες ικανοτητες οδηγησης τους,ξεγυμνωνουν τα παντα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091

Τις προάλλες ένα τέτχοιο οδηγούσε στο όριό του τα 802 (200W αυτός, 500 τα 802). Πρόκειται για εξ-αι-ρε-τι-κό ενισχυτή. Το ηχείο "φώναζε" ελάχιστα, παίζοντας ένα sampler της Chesky, οδηγούμενο κατ' ευθείαν από τον DAC1 και με το ποτενσιόμετρο στο τέρμα.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Και αυτο επισης...Βασανιζει μεχρις εσχατων τα 802 καθως και τα 800... Θα μου πειτε πως ευλογω τα γενια μου,αλλα δεν αντεξα γμτ:))
2Χ280wrms/8ohms 2X560wrms/4ohms η 900wrms/8ohms,1600wrms/4ohms γεφυρωμενος.
Χροιες δεν εχουν μονο...σοβαρολογω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413

Τις προάλλες ένα τέτχοιο οδηγούσε στο όριό του τα 802 (200W αυτός, 500 τα 802). Πρόκειται για εξ-αι-ρε-τι-κό ενισχυτή. Το ηχείο "φώναζε" ελάχιστα, παίζοντας ένα sampler της Chesky, οδηγούμενο κατ' ευθείαν από τον DAC1 και με το ποτενσιόμετρο στο τέρμα.
Αγαπητέ μου, όλα αυτά τα "τέτχοια" είναι εξ-αι-ρε-τι-κά ενισχυτικά, ΙΔΙΩΣ αν αναλογιστείς την τιμή τους. :144:

Πάντως για το 802 θα επέλεγα κάτι πιο βαρβάτο. :138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091

Και αυτο επισης...Βασανιζει μεχρις εσχατων τα 802 καθως και τα 800... Θα μου πειτε πως ευλογω τα γενια μου,αλλα δεν αντεξα γμτ:))
2Χ280wrms/8ohms 2X560wrms/4ohms η 900wrms/8ohms,1600wrms/4ohms γεφυρωμενος.
Χροιες δεν εχουν μονο...σοβαρολογω.
Μήπως εννοάς ότι ε, χμ, δεν έχουν παραμορφώσεις;

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Ω ναι,αλλα το ειπα διακριτικα:))
Μεγαλη υποθεση να μην φοβασαι να δωσεις γκαζια,να μη πλαδαρευει το χαμηλο και φας στο κεφαλι καποιο κωνο απο το ανεξελεγκτο της ιστοριας,να μην φοβασαι μπας και στειλεις το τουητερακι αδιαβαστο εν τοπω χλοερο,να μην χανεται η σκηνικη παρουσια απο τα θολωματα και να μην εχεις και συνεταιρο την ΔΕΗ,ουτε να χρειαζεσαι να πας καλωδιαρα στην...κολωνα! ΟΔΗΓΗΣΗ με λιγα λογια! Και αν θες και τελος παντων καπου να επεμβεις,κοτσαρεις και ενα bufferακι λαμπατο( να λυθει και το ψυχολογικο μας ρε παιδι μου...) και καθαρισες... Για να παρεις αντιστοιχα πραγματα απο αλλες ταξεις,θες απλα πανακριβα ενεργοβορα και ασηκωτα ΤΕΡΑΤΑ ,που εδω που τα λεμε σε Α-Β αντιπαραθεση,παλι την κουρτινουλα τους την εχουνε΄... Το μελλον...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413

δώσε λινκ για το παραπάνω.

φαίνεται πολύ καλά υλοποιημένο...

μου αρέσανε τα πυκνωτίδιά του τα κοκκινωπά και τα διπλά πυρηνίδιά του, το τρίτο δε το μικρότερο πιθανά να παίζει για ζόμπελ, πολύ καλό, έξυπνη λύση...άσε που η έξοδος είναι 3 χιλιοστίδια μήκους, πολύ καλή υλοποίηση...με το τροφοδοτικό απάνω, συμμαζεμένα κι όμορφα πράματα... εύγε!

η μπόλικη ψύκτρα από κάτω είναι ταμάμ για να το χώσεις σε καμιά γωνιά ανάποδα, κουκλί το βρίσκω...

οι πιο μεγάλοι πυκνωτές θα μπορούσαν να είναι και 105 βαθμών, αλλα ας το αφήσουμε αυτό κι ας δούμε τα καλά του...

δεν αναγνωρίζω πάντως ποιό είναι. γιαααα μολόγα το...

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Δεν το αναγνωριζεις γιαι πολυ απλα δεν διατιθεται στο εμποριο... Ανεφερα πριν για τα...γενεια μου,αφου αυτα χρησιμοποιω πλεον στα ενισχυτικα μου:) Παμφθηνο δεν ειναι ( θα ειδες και τους Nichicon φανταζομαι...) αλλα καμια σχεση με τα ΤΕΡΑΤΑ οπου σε σχεση τιμης/αποδοσης,ειναι απλα...τσαμπα,οπως και ολοι οι class D.
Η φωτο εδω ειναι απο την προηγουμενη εκδοση. Καποια πραγματακια εχουν αλλαξει στην καινουργια...;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.413

ας τα σάπια και δώσε λινκ :135::135::135:

Reaction score
4

( θα ειδες και τους Nichicon φανταζομαι...)
Επειδη τους ειδα εγω , εχεις κανα στοκ μην κανω παραγγελειες απο το εξωτερικο?
Θελω 4 κομματια Nichicon Muse στα 10.000μF/63V

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

ας τα σάπια και δώσε λινκ :135::135::135:
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα,να σου στειλω αν θες τα χαρακτηριστικα του!

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Επειδη τους ειδα εγω , εχεις κανα στοκ μην κανω παραγγελειες απο το εξωτερικο?
Θελω 4 κομματια Nichicon Muse στα 10.000μF/63V
Κωστα,ειναι μαμισιοι και οι μοντουλες ερχονται ετοιμες. Μια εστω και προχειρη γευση εχεις παρει;)

Reaction score
4

Κωστα,ειναι μαμισιοι και οι μοντουλες ερχονται ετοιμες. Μια εστω και προχειρη γευση εχεις παρει;)
Βεβαιως !!! :114:

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Οριστε και απο την αλλη πλευρα. Η ψυκτρα Κωστα,πραγματι ειναι πολυ βολικη,δεν χρειαζεται καποιο ειδικο κουτι. Υπαρχουν και οι ιδιες εκδοσεις σε μονοκαναλες η δικαναλες,χωρις τροφοδοτικο. Στις δοκιμες μου,για να καταληξω δλδ καπου,τις δοκιμασα και με γραμμικο τροφοδοτικο,οπου τελικα κατεληξα κατοπιν επιπονων δοκιμων-ακροασεων,πως το μαμισιο διακοπτικο,απλα δεν παιζεται,ασε που βολευει κιολας απο αποψη ογκου,καλωδιωσεων κλπ κλπ. Δουλευει και 110 βολτ,με το ιδιο ακριβως κολπο που εχει και ο bel canto ,δλδ αλλαζεις την κατευθυνση της ασφαλειας και that's it;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas