BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Reaction score
1.187
Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Εκπληκτικά πικάπ, πράγματι!
Ηταν τότε η εποχή του John Travolta και των disco...:142:
Για ρίξε μια ματιά παρακάτω (για να τα μάθεις) δες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους (που με μεγάλη δυσκολία τα πλησιάζουν σήμερα οι λεγόμενοι χαϊεντάδες) και πες μου μετά άν είναι εκπληκτικά πικάπ ή όχι...

http://www.thevintageknob.org/DENON/DP80/DP80.html#

http://www.thevintageknob.org/YAMAHA/GT2000/GT2000.html#

http://www.thevintageknob.org/DENON/DP59M/DP59M.html

http://www.thevintageknob.org/VICTOR/TT101/TT101.html#

http://www.thevintageknob.org/PIONEER/PL707/PL707.html#

http://www.thevintageknob.org/KENWOOD/KD500/KD500.html#

http://www.thevintageknob.org/KENWOOD/L07D/L07D.html

http://www.thevintageknob.org/PIONEER/PL50LII/PL50LII.html

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

να κι ένα EAR πικάπ!

Να το πάρω?

EAR Disc Master Turntable

Κοίτα τι λέει το "Absolute Sound":

This design represents a breakthrough in turntables, and as such is probably the forerunner of a revolution in LP reproduction. What this means in terms of sound is that, for the first time, you don’t hear the LP, an experience akin to riding in a car whose wheels do not touch the road. Make no mistake . . . this is the future!

και δεν είναι δα και τόσο ακριβό, μόλις $17,000, αλλά για τον Tim de Paravicini, χαλάλι του ρε!

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Μπορείς να αναλύσεις γιατί είναι καλύτερο απο ένα stanton???Έχει καλύτερη απορόφηση κραδασμών μήπως??Και αν ναι πώς?Τί καινοτομίες έχει σε σχέση με ένα stanton.Το ευθύγραμμο head-shell δέν λέει κάτι αφού αυτό ρυθμίζεται..."Αστεία πλαστικά" τί σημαίνει??Πρίν λίγο κοροιδεύατε οτι στους hi end αρέσουν τα λούσα και τα χρυσάφια.

Συγνώμη που συμπεριφέρομαι έτσι απέναντι σε ένα μύθο αλλα δέν δέχομαι ως αριστούργημα ένα πλαστικό κουτί με ένα μοτέρ και τέσσερα ποδαράκια ως μόνωση για τους κραδασμούς.Τουλάχιστον αν υπάρχει κάτι άλλο πείτε το...
Εαν έχεις αγγίξει (δεν λέω δουλέψει ή ακούσει) ενα Gemini, Numark, Stanton και ένα Technics θα καταλάβεις την διαφορά...
Δεν χρειάζεται να σου πω τίποτα...
Είναι τόσο αστείες αυτές οι κατασκευές που δεν αξίζει καν να τις συζητάμε...

Reaction score
250

Ένα παραλειπόμενο που μπορεί να προβληματίσει κάποιους :

1) Ο βασιλιάς των χαιεντάδικων αξέσορις στην Ελλάδα (ένας από τους καλύτερους-ικανότερους εμπόρους με τεράστια εμπειρία στις πωλήσεις του χώρου των audiophile μηχανών ) που έχει πουλήσει αξιόλογα πράγματα αλλά και χιλιόμετρα φυκιού για μεταξωτές κορδέλες ,στο σπίτι του χρησιμοποιεί ένα από τα πιο σοφιστικέ και καλοκατασκευασμένα direct drive που υπήρξαν ποτέ. Σπάνια το αναφέρει και μόνο σε ελάχιστους φίλους του. Περιττό να αναφέρω ότι η κορυφαία αντιπροσωπία στην οποία δούλευε για πολλά χρόνια εισήγαγε μερικά από τα καλύτερα belt drive που υπήρξαν ποτέ.Όλα τα είχε δοκιμάσει και φυσικά μπορούσε να τα προμηθευτεί στο κόστος......

2) Οι δύο μεγαλύτεροι παραέμποροι του χώρου (ο Λ. και ο Λ.) έχουν ένα μη ευκαταφρόνητο stock από καλά πικάπ. Όλα τα πουλάνε ! Εκτός από κάποια κορυφαία direct drive που διαθέτουν (SP10 , LO7D Κ.Λ.Π).........Δεν τα δίνουν με τίποτε!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

Hi-End direct drive

Teres Audio is proud to present the highly advanced Certus turntable line. Using a revolutionary multi-phase direct drive motor CERTUS turntables provide a musical experience simply unknown to audiophiles until now.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

1) Ο βασιλιάς των χαιεντάδικων αξέσορις στην Ελλάδα (ένας από τους καλύτερους-ικανότερους εμπόρους με τεράστια εμπειρία στις πωλήσεις του χώρου των audiophile μηχανών ) που έχει πουλήσει αξιόλογα πράγματα αλλά και χιλιόμετρα φυκιού για μεταξωτές κορδέλες ,στο σπίτι του χρησιμοποιεί ένα από τα πιο σοφιστικέ και καλοκατασκευασμένα direct drive που υπήρξαν ποτέ. Σπάνια το αναφέρει και μόνο σε ελάχιστους φίλους του. Περιττό να αναφέρω ότι η κορυφαία αντιπροσωπία στην οποία δούλευε για πολλά χρόνια εισήγαγε μερικά από τα καλύτερα belt drive που υπήρξαν ποτέ.Όλα τα είχε δοκιμάσει και φυσικά μπορούσε να τα προμηθευτεί στο κόστος......

2) Οι δύο μεγαλύτεροι παραέμποροι του χώρου (ο Λ. και ο Λ.) έχουν ένα μη ευκαταφρόνητο stock από καλά πικάπ. Όλα τα πουλάνε ! Εκτός από κάποια κορυφαία direct drive που διαθέτουν (SP10 , LO7D Κ.Λ.Π).........Δεν τα δίνουν με τίποτε!!!!
Toν... Βασιλια τον ξερω.
Τον ενα "Λ." επισης.
Ο αλλος "Λ." μου διαφευγει:121:

Reaction score
1.187

Αν είχα κι εγώ L07D δεν θα το έδινα με ΤΙΠΟΤΑ!!!

Οπως με ΤΙΠΟΤΑ δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να δώσω ποτέ το SR-929

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εαν έχεις αγγίξει (δεν λέω δουλέψει ή ακούσει) ενα Gemini, Numark, Stanton και ένα Technics θα καταλάβεις την διαφορά...
Δεν χρειάζεται να σου πω τίποτα...
Είναι τόσο αστείες αυτές οι κατασκευές που δεν αξίζει καν να τις συζητάμε...
Δεν μου απάντησες στο αίτημα μου να έχω μία ακουστική απόλαυση του Sansui SR929 που έχεις στημένο...

Θα ήθελα να φέρω δικούς μου δίσκους...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Γιατί αποφεύγουμε να γινόμαστε πιό συγκεκριμένοι?

Reaction score
250

το οτι προσπαθουν με πολυπλοκα ηλεκτρονικα - αληθεια αυτα ποσο αντεχουν στο χρονο, απο αυτα που δεν υπαρχουν στα πλατω με ιμαντες; - ναλυσουν το προβλημα αυτο δεν παυει να υπαρχει

The sole disadvantage to direct drive turntables is the vibration from the motor, which is located directly under the center of the platter.

Μεγάλο λάθος . Ένα σοφιστικέ direct drive με καλό μοτέρ , ρότορα το ίδιο το πλατώ και επαρκή ηλεκτρονική υποστήριξη δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Στην αντίθετη όχθη είναι μέγιστο λάθος να νομίζει κάποιος ότι με ένα ιμάντα και κάποια μάζα λύνονται όλα τα προβλήματα. Απόδειξη οι ηχητικές διαφορές που ήταν εμφανείς σε κάθε αναβάθμιση του τροφοδοτικού του LINN (ένα από τα πολλά παραδείγματα) . Αυτά για όσους θυμούνται τα VALHALLA , LINGO Κ.Λ.Π.

---- valhalla

Reaction score
250

... και για να μην το κουράζετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ μεταξύ DD και BD.

Ο ελαστικός ιμαντας είναι ο καλύτερος τρόπος μεταδοσης κίνησης!

Θα ήθελα να γνωριστώ με τον κο komhst και να έχω μια ακουστική εμπειρία στο σπίτι του από το πικαπ του...
Αμάν !!!! Είσαι απόλυτος !!! :121:

Εγώ τουλάχιστον ανέφερα αποτελέσματα από δικές μου εξαντλητικές δοκιμές που μου ανέτρεψαν την άποψη αυτή (σελίδες 8 και 9 του παρόντος thread).

Τα GOLDMUND STUDIO , PIONEER P3a δεν είχαν καμία σύγκριση με κορυφαίες belt drive υλοποιήσεις της εποχής τους;;;;

Για να δούμε τι λένε οι κουφοί οι Ιάπωνες (που ήταν άχρηστοι για τον Αγγλόφωνο τύπο στο να κατασκευάζουν πικάπ αλλά παραδόξως έφτιαχναν κορυφαίους βραχίονες --LINN ITOK-- και εξαιρετικές κεφαλές --το 95% των χαιεντάδικων κεφαλών ήταν γιαπωνέζικες---):

κάντε κλικ στις photo των πικάπ για ακουστικές και εργαστηριακές εκτιμήσεις :

http://www.thevintageknob.org/MISCELLANEOUS/SS1980TT/SS1980TT.html

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Είμαι απόλυτος για πλατώ πέραν κάποιας μάζας που η DD οδήγηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί...

Και μην θεωρείτε απλοικό το θέμα της μάζας σε ένα πλατώ.
Είναι ο καλύτερος τρόπος (σε συνδυασμό με ελαστικό ιμάντα) να απορροφά
1. οποιαδήποτε ανωμαλία λειτουργίας μοτέρ (παρά το ότι τα σημερινά μοτέρ είναι σύγχρονα και μεγίστης ακρίβειας...), και...
2. οποιαδήποτε δόνηση από το περιβάλλον.

Ουσιαστικά στην σημερινή εποχή δεν μιλούμε πλέον για wow & flutter, rumble κλπ... τα οποία έχουν μηδενιστεί, αλλά μιλάμε για ροπή στρέψης και αδράνεια στη περιστροφή. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που δίνουν τον σημερινό ανυπέρβλητο ήχο.

Γιατί ορισμένοι είστε κολλημένοι ακόμα στο Linn και γενικά στα πλατώ μικρής μάζας, δεν μπορώ να καταλάβω...

G60

Reaction score
0
Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Ουσιαστικά στην σημερινή εποχή δεν μιλούμε πλέον για wow & flutter, rumble κλπ... τα οποία έχουν μηδενιστεί,
Εχουμε στη διάθεσή μας κάποιες εργαστηριακές μετρήσεις που να το αποδεικνύουν αυτό,ειδικά σε σχέση με τα κορυφαία DD της εποχής?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;;;;
Εσύ ειδικά (χρόνια γαρ στο κουρμπέτι) δεν έπρεπε να ρωτάς ....:142:
Αν ειναι να μην αναφερονται ονοματα, τοτε ποιος ο λογος να αναφερετε ενα τετοιο παραδειγμα? Ειναι μονο για τους λιγους που ξερουν?
Αυτο ειναι λιγο αδικο για εμας που δεν ειμαστε χρονια στο κουρμπετι και δεν ξερουμε ολους αυτους τους κυριους, δε νομιζετε?

Είμαι απόλυτος για πλατώ πέραν κάποιας μάζας που η DD οδήγηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί...

Και μην θεωρείτε απλοικό το θέμα της μάζας σε ένα πλατώ.
Είναι ο καλύτερος τρόπος (σε συνδυασμό με ελαστικό ιμάντα) να απορροφά
1. οποιαδήποτε ανωμαλία λειτουργίας μοτέρ (παρά το ότι τα σημερινά μοτέρ είναι σύγχρονα και μεγίστης ακρίβειας...), και...
2. οποιαδήποτε δόνηση από το περιβάλλον.

Ουσιαστικά στην σημερινή εποχή δεν μιλούμε πλέον για wow & flutter, rumble κλπ... τα οποία έχουν μηδενιστεί, αλλά μιλάμε για ροπή στρέψης και αδράνεια στη περιστροφή. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που δίνουν τον σημερινό ανυπέρβλητο ήχο.

Γιατί ορισμένοι είστε κολλημένοι ακόμα στο Linn και γενικά στα πλατώ μικρής μάζας, δεν μπορώ να καταλάβω...
Θα θελατε να αναφερετε μερικα παραδειγματα σημερινης σχεδιασης?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εχουμε στη διάθεσή μας κάποιες εργαστηριακές μετρήσεις που να το αποδεικνύουν αυτό,ειδικά σε σχέση με τα κορυφαία DD της εποχής?
Για εξήγησε μου τι σόι μετρήσεις θέλεις... :139:

Reaction score
4

Μετά θέλω να μου πείτε και το ρόλο που παίζει το καπάκι (του πικάπ) !!! :138:

....οι μεντεσέδες...;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef