BenQ W 20000

Μηνύματα
38
Reaction score
1
Μόλις αγόρασα τον εν λόγω προβολέα και η εγκατάστασή του θα γίνει σήμερα το βράδυ. Ελπίζω να είμαι σε θέση να σας πω εντυπώσεις τόσο για την εγκατάσταση, όσο (και κυριότερα) για την απόδοση του μηχανήματος πολύ σύντομα. Θέλω να πιστεύω ότι θα δικαιώσει τη φήμη του !!! Stay tuned.
 


MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
8.976
Reaction score
12.240
Απάντηση: BenQ W 20000

Καλορίζικος και καλώς όρισες! Είχες άλλον προβολέα πριν ή αυτός είναι ο πρώτος σου;
 

Μηνύματα
38
Reaction score
1
Ευχαριστώ πολύ. Ναι, είναι ο πρώτος προβολέας μου και, από ότι φαίνεται, κάθε αρχή και δύσκολη! Και εξηγούμαι:
Χθές το απόγευμα ήρθαν τα παιδιά που θα μου έκαναν την εγκατάσταση και συνέβησαν διάφορα ευτράπελα:
(α) Ο άτιμος ο ηλεκτρολόγος (και/ή οι βοηθοί του) που είχαν σκάψει και περάσει καλώδια ρεύματος και HDMI στο ταβάνι του σαλονιού, τα οποία υποτίθεται θα έβγαιναν στα 5,10 από τον τοίχο που θα κατέβαινε το πανί, κατόρθωσαν (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να τα βγάλουν στα 4,10 αντί για 5,10 που τους είχα πει και νόμιζα (εσφαλμένα) ότι είχαν κάνει. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η απόσταση μεταξύ προβολέα και πανιού δεν επαρκούσε για να γεμίσει η οθόνη και αναγκαστήκαμε να τοποθετήσουμε πιο πίσω τον προβολέα που μόλις και μετά βιας έφτασε το καλώδιο HDMI και θα πρέπει να περάσουμε κανάλι για να μη φαίνεται άσχημα!
(β) Ο άτιμος ο ηλεκτρολόγος (και/ή οι βοηθοί του) είχαν συνδέσει το καλώδιο ρεύματος σε κάποιο κουτί (!!), χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή παροχή ή διακόπτης και κατεβάζαμε διακόπτες για να δούμε, τελικά, προκοπή.
Κι ενώ τα (α) και (β) προβλήματα διευθετήθηκαν χάρις στα παιδιά της εγκατάστασης (ευχαριστώ παιδιά), τοποθετήθηκε η οθόνη, προσαρμόστηκε ο προβολέας στο πανί και είδαμε να προβάλεται το σήμα BenQ, όταν πήγαμε να παίξουμε ένα blu ray μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: δεν είχαμε εικόνα !!!
Πηγή ήταν αρχικά ένα BD Player Panasonic 35, και στη συνέχεια ένα DVD Player Denon 1920, που ήταν συνδεδεμένα μέσω HDMI σε ένα ενισχυτή ONKYO TX-NR 906, ο οποίος έχει τέσσερις (4) HDMI εισόδους και εν συνεχεία θα μοίραζε την εικόνα μέσω των δύο HDMI εξόδων του σε μια Philips τηλεόραση και στον ολοκαίνουργιο BenQ.
Ωστόσο, παρά τις επίμονες προσπάθειές μας εικόνα blu ray ή DVD ήταν αδύνατο να δούμε στον BenQ. Στο ερώτημα που με βασανίζει (τι φταίει), δεν μπορώ να απαντήσω και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Μπορώ να σας πώ τι δεν (φαίνεται να) φταίει:
(ι) Δεν φταίει το καλώδιο HDMI, το οποίο δουλεύει μια χαρά όταν μεταφέρει εικόνα απευθείας στον προβολέα (χωρίς τη μεσολάβηση του ΟΝΚΥΟ),
(ιι) Δεν φταίνει οι πηγές (BD και DVD) που στέλνουν μια χαρά εικόνα είτε στην τηλεόραση είτε απευθείας στον προβολέα,
(ιιι) Δεν φταίει ο προβολέας ο οποίος όταν παίρνει σήμα απευθείας από τις πηγές (BD και DVD) το προβάλει μια χαρά.
Συνεπώς και (διορθώστε με αν κάνω λάθος):
Είτε φταίει ο ONKYO, ο οποίος όμως - κι εδώ είναι το παράδοξο - όταν παίρνει σήμα από τις πηγές στελνει, τις περισσότερες φορές, κανονικά εικόνα στην τηλεόραση, όχι όμως και στον προβολέα,
Είτε κάποιο πρόβλημα υπάρχει στη συνεργασία ΟΝΚΥΟ και BenQ,
Eίτε κάνω εγώ κάτι λάθος στις ρυθμίσεις του ONKYO αν και νομίζω ότι έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.
PLEASE HELP.
 



Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Φιλε μου ακολουθησε τον κανονα των απανταχου χαιενταδων. Η εικονα direct στην εικονα,και ο ηχος direct στον ηχο.
Ο άνθρωπος όμως έχει πολλές πηγές και δύο μέσα προβολής. Τι θα κάνει; Θα βάζει και θα βγάζει συνέχεια καλώδια;
 

Μηνύματα
38
Reaction score
1
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα (και ο λόγος που τα έσκασα για τον ΟΝΚΥΟ). Εξάλλου τόσο το BD Player όσο το DVD Player έχουν μία μόνο έξοδο HDMI, οπότε ακόμη κι αν κάθε φορά βάζω - βγάζω καλώδια (το οποίο δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω) θα έχω εικόνα, αλλά όχι ήχο (τουλάχιστον όχι μέσω HDMI και, σε κάθε περίπτωση, όχι HD ήχο).
Άρα πρέπει να βρω λύση στο πρόβλημα οπωσδήποτε.
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
8.976
Reaction score
12.240
Απάντηση: BenQ W 20000

Aσυμβατότητα μεταξύ προβολέα και ενισχυτή μοιάζει, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο. Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε μπορεί να ξεπεραστεί, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στον ενισχυτή. Δυστυχώς εδώ δε μπορώ να σε βοηθήσω...
Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω, είναι ν'απενεργοποιήσεις την αυτόματη αναζήτηση πηγής από το μενού του W5000. Ενημερωτικά, το ότι εμφανίζεται το σήμα της Benq στην αρχή, δε σημαίνει τίποτα: είναι απλά μια εικόνα αποθηκευμένη στο firmware του προβολέα. Μπορείς μάλιστα να το αλλάξεις και να βάλεις ότι εικόνα θες εσύ.

Πάντως ακόμα και στην απευκτέα περίπτωση να μη βρεις λύση στο θέμα της συνεργασίας Onkyo-BenQ, υπάρχει πάντα το εναλλακτικό σενάριο της χρήσης ενός HDMI-switch 4 inputs X 2 outputs.
 


Μηνύματα
535
Reaction score
0
Απάντηση: BenQ W 20000

Ακόμα και τα HDMI-switch έχουν μερικές φορές πρόβλημα. Εμένα συντονίζουν μια χαρά το Sony S300 , Toshiba HD E1, Philips Q50, αλλά το Toshiba XDE 500 δεν συντονίζεται η αποσυντονίζεται σε λίγο μεσω HDMI-switch 4 inputs X 2 outputs.

Τελικά δίνω το σήμα απ' ευθείας στην DVI-MA είσοδο και όλα δουλεύουν ρολόι.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Μηνύματα
3.080.208
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn
Top