Benq W2000 calibrated;

Status
Not open for further replies.
Reaction score
640
. ερχεται καλιμπραρισμενος απο τον κατασκευαστη με χαρτια απο τις μετρησεις(και φαινεται και στην πραξη)
Τι ακριβώς εννοείς ? Στα χαρακτηριστικα του προβολεα δεν αναφερεται οτι ερχεται καλιμπραρισμενος μονο το οτι υποστηριζει την ρυθμιση συμφωνα με τα ISF προτυπα αλλα αυτο σημαινει οτι εχει τα απαραιτητα μενου ρυθμισεων που χρειαζεται ο προβολεας προκειμενου να ρυθμιστει απο τον καλιμπρατορα .
Αναφερεις χαρτια με μετρησεις τι ακριβως ειναι ?
Μηπως εννοεις οτι στις προδιαγραφες του αναφερεi οτι εχει γινει προσπαθεια ωστε να αποδοθει σωστα το χρωματικο τριγωνο rec 709 ?
Γιατι αυτο δεν σημαινει οτι ερχεται καλιμπραρισμενος ....

Reaction score
239
εχει και χαρτια απο τη μετρηση γαμμα και χρωμα που εχει συγκεκριμενο μοντ σε τι συνθηκες lamp mode, brilliant color on/off klp, projection screen color/gain κλπ για το κομματι αυτο...
αυτο ειναι μεταξύ άλλων ενα απο τα πλεονεκτήματα που ειχε το μηχανημα αυτο σε σχεση με w1090 & w1100
γιατι ο καλιμπρατορας "προσπαθεια" κανει να φερει το εκαστοτε μηχανημα στα σπεκς (αν ερχεται)
η jvc ειχε και αυτο cal
σε καθε περιπτωση φαινεται μια χαρα...ειδικα σε σχεση με αλλους δυο προτζεκτορες που χρησιμοποιυσα το τελευταιο 3μηνο οι οποιοι θελανε δουλεια...

Last edited:

Reaction score
640
γιατι ο καλιμπρατορας "προσπαθεια" κανει να φερει το εκαστοτε μηχανημα στα σπεκς (αν ερχεται)
η jvc ειχε και αυτο cal

Καλα μην λεμε οτι θελουμε εχουν γινει αρκετες παρουσιασεις του προβολεα και εχει μετρηθει
https://www.avforums.com/review/benq-w2000-dlp-projector-review.12144
Η πρωτη εικονα ειναι η μετρηση χωρις την "προσπαθεια" του καλιμπρατορα και τον προβολεα σιγουρα δεν τον λες ρυθμισμενο
Θα συμφωνησω οτι ερχεται με πολυ καλη εικονα αλλα οταν το de ειναι πανω απο 3 τον ζηταει τον καλιμπρατορα του .
Και οπως βλεπετε το κοκκινο και το πρασινο εχουν σκαρφαλωσει πανω απο το 5
Καλο το marketing των εταιριων αλλωστε χρονια τωρα ερχονατι προρυθμισμενα και THX μηχανακια αλλα να μην τον παρει και κανενας αδαής και νομιζει οτι ετσι παιζουν οι καλιμπραρισμενοι :p

αυτο ειναι μετα την "προσπαθεια" του καλιμπρατορα

Υ.Σ οι JVC εχουν autocal για να "προσπαθουν" και να να τα καταφερνουν οι καλιπρατορες χωρις τον μαστορα δεν παιζει

Reaction score
239
δε λεω κατι περισσοτερο απο αυτο που λεει η σελιδα της εταιριας και γενικως ενας αδαης δε ξερει καν τι ειναι το καλιμπρατιον ουτε τα γραφηματα που ποσταρεις

παντως αν θες να κραξεις την benq και το μαρκετιγκ της καντο σε αλλο θρεντ ωραια και οργανωμενα, γιατι εδω τα λες...ας πουμε προχειρα
2 jvc μεχρι στιγμης δυο ειχα και κανενας δε βλεποταν απο μαμα κιτρινο πρασινο κ στα σκοταδια κοκκινο...
ενας παλιοτερος benq, optoma k epson το ιδιο, για αυτο το ανεφερα το οτι ειναι "καλιμπραρισμενος" επειδη ειναι πρακτικα ηταν η πρωτη φορα που ειμαι οκ χωρις να πειραξω τπτ...
μη τρελαινεσαι παντως δε θα σου φαει η benq δουλεια! απο αυτα που ειπες η βενq ειναι ενας μετριος καλιμπρατορας και εσυ ενας καλος...οτι πληρωσεις παιρνεις:ρ

Reaction score
640
Και μια και το ανοιξαμε το θεμα να πω οτι εχω κουραστει να βλεπω στις αγγελιες προβολια διετιας με 1000 και βαλε ωρες να πωλουνται καλιμπραρισμενα επειδη τα ρυθμισε ο Μανωλης λιγο μετα την αγορα τους .
Σε μερικες περιπτωσεις διαβαζουμε οτι αλλαχτηκε και η λαμπα και ο πωλητης τα θεωρει ρυθμισμενα ελεος
Ρυθμισμενο θεωρειται ενα προβολι οταν δεν εχουν περασει 300 ωρες απο την ρυθμιση του και παντα με το πανι , την πηγη και στον χωρο για τον οποιο ρυθμιστηκε .
Εδω εχουμε JVC που ντριφταρουν και πριν γραψουν 150 ωρες .
Αυτα γραφτηκαν στο νημα της αγγελιας που ειχε προς πωληση τον benq w2000 για να ενημερωθει τοσο ο πωλητης οσο και να μην παραπλανουνται οι υποψηφιοι αγοραστες για το τι συμβαινει στην πραγματικοτητα με τις ρυθμισεις .
Γιατι σαφως προκειται εστω και χωρις προθεση για παραπλανητικο σχολιο

Reaction score
640
δε λεω κατι περισσοτερο απο αυτο που λεει η σελιδα της εταιριας και γενικως ενας αδαης δε ξερει καν τι ειναι το καλιμπρατιον ουτε τα γραφηματα που ποσταρεις

παντως αν θες να κραξεις την benq και το μαρκετιγκ της καντο σε αλλο θρεντ ωραια και οργανωμενα, γιατι εδω τα λες...ας πουμε προχειρα ημητελη, πετας ενα γραφημα κ δε λες καν ποιο μοντ ειναι...
2 jvc μεχρι στιγμης δυο ειχα και κανενας δε βλεποταν απο μαμα κιτρινο πρασινο κ στα σκοταδια κοκκινο...
ενας παλιοτερος benq, optoma k epson το ιδιο, για αυτο το ανεφερα το οτι ειναι "καλιμπραρισμενος" επειδη ειναι πρακτικα ηταν η πρωτη φορα που ειμαι οκ χωρις να πειραξω τπτ...
μη τρελαινεσαι παντως δε θα σου φαει η benq δουλεια! απο αυτα που ειπες η βενq ειναι ενας μετριος καλιμπρατορας και εσυ ενας καλος...οτι πληρωσεις παιρνεις:ρ
Δεν θελω να κραξω την benq γιατι η benq δεν αναφερει πουθενα στα χαρακτηριστικα του προβολεα οτι ειναι ρυθμισμενος και καλιμπραρισμενος εσενα θελω να διορθωσω γιατι αναφερεις παραπλανητικα στην αγγελια σου οτι ερχεται ρυθμισμενος και μαλιστα οτι υπαρχουν και χαρτια
Εκτος απο τα γραφηματα εβαλα και το link με την παρουσιαση που αναφερει ακριβως ποσο ρυθμισμενος ερχεται ....
Η benq δεν ειναι καλιμπρατορας και εγω δεν ξερω εαν ειμαι καλος ή οχι αλλα ξερω πολυ καλα τι ειναι καλιμπραρισμα και τι οχι .
Πραγμα το οποιο δεν γνωριζεις εσυ .
Ειμαι επαγγελματιας ασφαλιστικος συμβουλος και δεν βλεπω με ποιο τροπο μπορει να μου φαει την δουλεια η benq μπορεις να μας διαφωτισεις ?

Και στις αγγελιες σου αλλα εγραφες για τον JVC που πουλαγες ....
Παραπλανητικα θα ηταν και αυτα ε?

https://www.avsite.gr/forum/threads/jvc-dla-rs-57.157556/

Last edited:

Reaction score
239
ενα προβολεας αλο μαμα αν εκπεμπει παραπανω πρασινο απο οτι κοκκινο και μπλε αυτο ειναι γενικο και δεν αλλαζει...αυτο που περιγραφεις ισχυει και ειναι κοστουμι ραμμενο στα μετρα του πελατη και ειναι παντα καλυτερο
αλλα υπαρχουν και κοστουμια που καθονται πολυ καλα στα μετρα ενος μεσου πελατη Δ < 4

Reaction score
239
http://www.benq.com/product/projector/w2000/features/

Software Optimization
To maximize color accuracy, the process of software optimization involved adjusting the blacks, whites and greys towards D65 defined by Rec. 709. And the three primary and three secondary colors were adjusted one by one, until they were as close as possible to the references on the Rec. 709 color gamut.

[paste:font size="3"]

[/paste:font]

Production Line Quality Control

Three color adjustment stations in the production line perform final checks on every single unit of our Rec. 709 projectors. Using exclusive BenQ color adjustment procedures, we make sure each projector is manufactured according to the Rec. 709 color standard, and BenQ quality engineers perform final color tests on each projector built to ensure Rec.709 performance.

Reaction score
640
Επειδη εμενα μ αρεσει να μιλαω συγκεκριμενα μπορεις να μου εξηγησεις πως γινεται ο προβολεας που πουλαγες εδω να εχει αλλαξει λαμπα και να εξακολουθει να θεωρειται καλιμπραρισμενος ? Ειναι παραπλανητικη αυτη η δηλωση ή δεν ειναι ? https://www.avsite.gr/forum/threads/jvc-dla-rs-57.157556/

Reaction score
239
και στην προηγουμενη αγγελια του jvc δεν ειχα πει τιποτα παραπανω απο οτι ελεγε η αλλη αγγελια.
μου ειπανεε οτι αλλαξε λαμπα και καλιμπραριστηκε αλλα παρολα αυτα δεν ηταν αρκετη η φωτεινοτητα για την δουλεια που τον ηθελε ο προηγουμενος οδιοκτητης ...αυτο ειπα...και οντως η ρυθμιση του Μανωλη ηταν εκει δεν ειχε θεμα grayscale που ειναι κατι που βαζει ματι παντα, ενω οταν πηγαινες σε αλλο μοντ που δεν ηταν καλιμπραρισμενα και εβγαζε ματι η διαφορα
δε λεω ψεμματα εσυ αν λες δε ξερω

Reaction score
640
http://www.benq.com/product/projector/w2000/features/

Software Optimization
To maximize color accuracy, the process of software optimization involved adjusting the blacks, whites and greys towards D65 defined by Rec. 709. And the three primary and three secondary colors were adjusted one by one, until they were as close as possible to the references on the Rec. 709 color gamut.

[paste:font size="3"]

[/paste:font]

Production Line Quality Control
Three color adjustment stations in the production line perform final checks on every single unit of our Rec. 709 projectors. Using exclusive BenQ color adjustment procedures, we make sure each projector is manufactured according to the Rec. 709 color standard, and BenQ quality engineers perform final color tests on each projector built to ensure Rec.709 performance.

Αυτα φιλε μου εχουν την ιδια σχεση με το καλιμπραρισμα που εχει η βουρτσα με την π@@τσα

Reaction score
239
εχεις ξεφυγει λιγο νομιζω...ποιος εισαι εσυ που θα πεις για μια εταιρια...μονος σου παραδεχτηκες οτι δεν ερχεται ασχημα απο μαμα...κακος μετριος καλιμπρατορας...καλιμπρατορας nontheless
υπαρχουν κακοι καλιμπρατοτρες; Ναι
αρκετα γιατι εχουμε και δουλειες...κ οσο ασχοληθηκα ηταν γιατι δημιουργουσες εντυπωσεις αλα τωρα που φανηκε οτι tiltares δε χρειαζεται να πω κατι αλλο

Reaction score
640
και στην προηγουμενη αγγελια του jvc δεν ειχα πει τιποτα παραπανω απο οτι ελεγε η αλλη αγγελια.
μου ειπανεε οτι αλλαξε λαμπα και καλιμπραριστηκε αλλα παρολα αυτα δεν ηταν αρκετη η φωτεινοτητα για την δουλεια που τον ηθελε ο προηγουμενος οδιοκτητης ...αυτο ειπα...και οντως η ρυθμιση του Μανωλη ηταν εκει δεν ειχε θεμα grayscale που ειναι κατι που βαζει ματι παντα, ενω οταν πηγαινες σε αλλο μοντ που δεν ηταν καλιμπραρισμενα και εβγαζε ματι η διαφορα
δε λεω ψεμματα εσυ αν λες δε ξερω

Απο αυτα που εγω γνωριζω και δεν νομιζω να κανω λαθος ο συγκεκριμενος προβολεας ειχε καλιμπραριστει με την παλια λαμπα και οχι με την καινουργια

Reaction score
239
η αγγελια μου αν δεις ειναι ακριβως copy paste απο την αγγελια του Τασου! μονο τις ωρες στη λαμπα αλλαξα. μεχρι και τα λινκς ειναι copy paste...
λεει ειναι καλιμπραρισμενος απο Μανωλη.

λες και τον Τασο Ψευτη δλδ;

η διαφορα των μοντ που ηταν καλιμπραρισμενα με τα κανινικα που ηταν reset user 2-3 κλπ ηταν τεραστια.
τα ασπρα ηταν ασπρα τα σκιν τονες και τα χρωματα ηταν ωραια και σωστα δε βλεπω τον λογω να ειπε καποιος ψεματα...

Reaction score
640
Ψευτη λες και χαρακτηριζεις καποιον οταν εσκεμενα λεει πραγματα που δεν ισχυουν .
Εγω λεω οτι ο Τασος δεν γνωριζει και πολλα πραγματα απο το καλιμπραρισμα και αθελα του εγραψε στην αγγελια του κατι που δεν ισχυει ...
Αλλωστε οσοι ασχολουνται γνωριζουν οτι ρυθμιζεις εναν προβολεα αφου η λαμπα γραψει 80 ωρες για να στρωσει διαφορετικα θα ντριφταρει συντομα και τσαμπα η ρυθμιση
Το ιδιο πιστευα οτι εκανες και εσυ και για αυτο γραψα οτι εγραψα προκειμενου να ενημερωθεις και εσυ και οι υποψηφιοι αγοραστες για το τι συμβαινει .
Εσυ ομως αμφισβητεις αυτα που γραφω και επιμενεις να υποστηριζεις οτι εχεις δικιο κανονικα εαν δεν ειχες ιδεα θα επρεπε να ψαχτεις λιγακι και μετα να αρχισεις να αμφισβητεις .

Εδω ομως εφτασες να μας πεις οτι φοβομαστε μην χασουμε και λεφτα ....
Ποιος τα εχει χασει ?

Last edited:

Reaction score
640
Αντε να τα ξαναπω και οποιος εχει αντίρρηση ας απαντησει

Ρυθμισμενο θεωρειται ενα προβολι οταν δεν εχουν περασει 300 ωρες απο την ρυθμιση του και παντα με το πανι , την πηγη και στον χωρο για τον οποιο ρυθμιστηκε .
Και βεβαια για να ειναι σωστη η ρυθμιση να εχει στρωσει η λαμπα .
Διαφωνεις ?
Θεωρεις με βαση αυτα οτι καποιο απο τα προβολια που ειχες αγγελια ηταν καλιμπραρισμενο ?

Reaction score
640
Το μεγαλο γελιο βεβαια ειναι ο τροπος με τον οποιο ρυθμιζει ο τυπος με το σκουφακι τον προβολεα .
Αυτος στο κεντρο του προβαλομενου καδρου και με το φωτομετρο στο αριστερο χερι μετραει την φωτεινωτητα της πρασινης καρτελας
Αντε μετα απο αυτο να πιστεψεις οτι ο προβολεας ερχεται ρυθμισμενος

Reaction score
239
διαβασε καλα τις αγγελιες παλι τωρα που λογικα εχεις ηρεμησει και πες μου τι περιεργο βλεπεις που να παραπλανω εγω
(αναφερω παλι οτι γραφεται ειναι κατασκευαστης και copy paste της αγγελιας του τασου και που φαινεται κ το ιστορικο του προβολεα στα αναλογα θρεντ με τα λινκς)
α ναι! επιπλεον λεω και επιμενω στη γνωμη μου, σε αυτο το θρεντ, οτι φαινεται διαφορα με αρυθμιστα μοντς...αν μου επιτρεπεις να πω την γνωμη μου...
και πες μου και αν απαγορευεται να χρησιμοποιω τη λεξη καλιμπρατιον και σε περιπτωση που επιμενω να τη χρησιμοποιω αν τοτε πρεπει να εισαι και εσυ στην συναλλαγη να μετρησεις το μηχανημα κ να το πιστοποιησεις και να γλυτωσεις τον εκαστοτε αγοραστη απο τα χειροτερα?
all kidding aside υπαρχει καλιμπρατιον "μηχανηματος" να παει ευθεια αρχικα με διεθνη στανταρ και συνθηκες με σκουφακια:ρ κ μετα απο ωρες βλεπουμε...και υπαρχει και καλιμπρατιον σε σχεση με τον πολυ ιδιεταιρο χωρο που μπορει να εχει καποιος, χρωμα πανι ιντες κλπ
το ενα ειναι προφανες οτι ο κατασκευαστης μιλαει για αυτο...εσυ δε το καταλαβαινεις και κολλας, ισως γιατι δεν ειναι το επαγελμα σου; και επιμενεις να το συγχαιεις με το δευτερο...
παντως σε διαβεβαιω οτι αυτοι κανουν οτι μπορουν, παραθετουν και σε τι χρωμα πανι, γκαιν, μεγεθος ζοομ λαμπ κλπ μεχρι και wall color για μικρο οφφσετς για χωρους οπως οι jvc εχει στο μενου, καιhigh lamp γ για περισσοτερες ιντες αυτα ειναι τουλαχιστπν good enough, ειδικα για καποιον ανιδεο οπως εγω. οταν εκπαιδευτει το ματι μου και βλεπει οφφσερ > 3 Δ < 4.23818627 στα χρωματα τοτε θα κανω μηνυση στη μπενκ & στο FTC της αμερικης που αφησανε να τυπωνονται στο ιντερνετ ασυστολα ψεμματα
Ζητω συγγνωμη απο το AVsite και τους συμφορουμιτες (και ειδικα τον Τασο που ηταν αψογος) αν με τα με λεγομενα μου το προσβαλλω, δεν ειχα δεχτει ξανα προσωπικη επιθεση και δεν ημουν σιγουρος πως να το χειριστω...

Reaction score
640
διαβασε καλα τις αγγελιες παλι τωρα που λογικα εχεις ηρεμησει και πες μου τι περιεργο βλεπεις που να παραπλανω εγω
(αναφερω παλι οτι γραφεται ειναι κατασκευαστης και copy paste της αγγελιας του τασου και που φαινεται κ το ιστορικο του προβολεα στα αναλογα θρεντ με τα λινκς)
α ναι! επιπλεον λεω και επιμενω στη γνωμη μου, σε αυτο το θρεντ, οτι φαινεται διαφορα με αρυθμιστα μοντς...αν μου επιτρεπεις να πω την γνωμη μου...
και πες μου και αν απαγορευεται να χρησιμοποιω τη λεξη καλιμπρατιον και σε περιπτωση που επιμενω να τη χρησιμοποιω αν τοτε πρεπει να εισαι και εσυ στην συναλλαγη να μετρησεις το μηχανημα κ να το πιστοποιησεις και να γλυτωσεις τον εκαστοτε αγοραστη απο τα χειροτερα?
all kidding aside υπαρχει καλιμπρατιον "μηχανηματος" να παει ευθεια αρχικα με διεθνη στανταρ και συνθηκες με σκουφακια:ρ κ μετα απο ωρες βλεπουμε...και υπαρχει και καλιμπρατιον σε σχεση με τον πολυ ιδιεταιρο χωρο που μπορει να εχει καποιος, χρωμα πανι ιντες κλπ
το ενα ειναι προφανες οτι ο κατασκευαστης μιλαει για αυτο...εσυ δε το καταλαβαινεις και κολλας, ισως γιατι δεν ειναι το επαγελμα σου; και επιμενεις να το συγχαιεις με το δευτερο...
παντως σε διαβεβαιω οτι αυτοι κανουν οτι μπορουν, παραθετουν και σε τι χρωμα πανι, γκαιν, μεγεθος ζοομ λαμπ κλπ μεχρι και wall color για μικρο οφφσετς για χωρους οπως οι jvc εχει στο μενου, καιhigh lamp γ για περισσοτερες ιντες αυτα ειναι τουλαχιστπν good enough, ειδικα για καποιον ανιδεο οπως εγω. οταν εκπαιδευτει το ματι μου και βλεπει οφφσερ > 3 Δ < 4.23818627 στα χρωματα τοτε θα κανω μηνυση στη μπενκ & στο FTC της αμερικης που αφησανε να τυπωνονται στο ιντερνετ ασυστολα ψεμματα
Ζητω συγγνωμη απο το AVsite και τους συμφορουμιτες (και ειδικα τον Τασο που ηταν αψογος) αν με τα με λεγομενα μου το προσβαλλω, δεν ειχα δεχτει ξανα προσωπικη επιθεση και δεν ημουν σιγουρος πως να το χειριστω...
Κατα την γνωμη μου και εσυ και ο Τασος κακος αναφερατε οτι ο JVC που πουλουσατε ηταν καλιμπραρισμενος απο την στιγμη που αλλαξε λαμπα .
Οπως εγραψα επανειλημμένως και το αγνοείς ....

Και βεβαια για να ειναι σωστη η ρυθμιση να εχει στρωσει η λαμπα .

Αυτο δεν ειναι η δικη μου αποψη ειναι η μοναδικη και αδιαμφισβήτητη αληθεια .
Ασχολουμαι πανω απο πεντε χρονια με το συγκεκριμενο αθλημα εχω φαει αμετρητες ωρες σε διαβασμα και ρυθμισεις και εχω ξοδεψει αρκετα λεφτα σε οργανα και προγραμματα μπορω λοιπον να σου πω με βεβαιοτητα ειναι οτι οταν ρυθμιζεις προβολεα και ξερεις τι κανεις δεν καθεσαι στο κεντρο του προβολικου καδρου οπως ο τυπος στην φωτογραφια γιατι απλα πρεπει να παρεις μετρησεις απο το κεντρο και δευτερον δεν ρυθμιζεις με φωτομετρο καθως με το φωτομετρο το μονο που μετρας ειναι η φωτεινότητα ....
Μετρας και ρυθμιζεις με χρωμομετρο και σπεκτρομετρο και ρυθμιζεις θερμοκρασια λευκου gamma και χρωματικο τριγωνο φωτεινοτητα , κορεσμο και χροια των πρωτευόντων και δευτερευόντων χρωματων .
Με το φωτομετρο που κραταει ο τυπος το μονο που μπορεις να ρυθμισεις ειναι η φωτεινοτητα των χρωματων και το gamma και αυτο με πολυ δυσκολια καθως τα δεδομενα των μετρησεων δεν περνανε σε καποιο προγραμμα ....
Τελος δεν θεωρω οτι εισαι ψευτης θεωρω οτι εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι πουλας εναν προβολεα που δηλωνεις οτι ερχεται καλιμπραρισμενος και μαλιστα με χαρτια και αυτο ειναι παραπλανητικο .....
Αυτο που πραγματικα συμβαινει με τον προβολεα που πουλας ειναι οτι ειναι κατασκευασμενος και ωστε να αποδιδει οσο πιο σωστα γινεται το χρωματικο τριγωνο rec 709 γι αυτο δινει πολυ καλη out the box εικονα
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΑ
Ρυθμισμενο λεγεται ενα μηχανημα οταν εχει ρυθμιστει συμφωνα με τα ISF προτυπα ψαξε να δεις τι ειναι αυτο και θα καταλαβεις

Last edited:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.091
Members
38.649
Νεότερο μέλος
George195