Featured Direct drive για σπίτι?

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
380
Οκ, τώρα θα πλατειάσω την κουβέντα και δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα σ' αυτό το thread.

Το βινίλιο έχει γίνει μόδα. Οκ το ακούω αυτό αλλά πάμε να το αναλύσουμε. Εγώ για παράδειγμα ήμουν γενιά CD. Είμαι σαραντάρης. Έχω στο σπίτι μου τουλάχιστον 1500 CD. Την τελευταία δεκαετία έχουν σταματήσει να βγαίνουν. Οπότε, ο μοναδικός τρόπος να ακούσω μουσική πέρα από τα παλιά μου cd είναι με streaming το οποίο είναι αρκετά ψυχρό για αυτό που έχω συνηθίσει. Αντιθέτως, αυτή τη στιγμή μπορώ να βρω βινίλια σε νέες εκδόσεις σε λογικές τιμές και να τα πάρω για να τα απολαύσω με τον ίδιο τρόπο που είχα μάθει να το κάνω με τα CD και μαθαινοντασ το βινύλιο μπορώ να πω και ένα βήμα παραπέρα. Οπότε δεν υπάρχει θέμα μόδας με την κακή έννοια. Είναι η ευκαιρία να συνεχισω μια αγαπημένη συνήθεια.

επιστρεφοντας στο θέμα του thread αυτο ακριβώς προσπαθώ να κάνω. Να παρω αυτό που μου αρέσει περισσότερο απλά ψάχνω πως θα το κάνω πιο σωστά . Γιατί αυτό το στυλ πικαπ το απέκλεισα αρχικά για λάθος λόγους όπως καταλαβαίνω

ολες οι πληροφορίες μπαίνουν στο μπλέντερ και στο τέλος προκύπτει η δική μας εμπειρία. Έτσι είναι
Τι συσκευές έχεις για το streaming και σου ακούγεται ψυχρό σε σχέση με το cd;

Reaction score
12
Ε το streaming είναι σαν να παίζεις mp3, δεν έχει καμία γοητεία η διαδικασια . Είτε ακούσεις από tidal, είτε από spotify ή ότι θες. Η ποιότητα ωστόσο του ήχου είναι κρύσταλλο πλέον , χωρίς καμία συμπιεσή

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
380
Ε το streaming είναι σαν να παίζεις mp3, δεν έχει καμία γοητεία η διαδικασια . Είτε ακούσεις από tidal, είτε από spotify ή ότι θες. Η ποιότητα ωστόσο του ήχου είναι κρύσταλλο πλέον , χωρίς καμία συμπιεσή
Άρα η διαδικασία ακρόασης σου φαίνεται ψυχρή; Είμαι από αυτούς που βρίσκω μεγάλη διαφορά μεταξύ tidal, Spotify και qobuz. Συγγνώμη που παρενεβην, δεν έχει σχέση με το πικάπ που ψάχνεις, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι δεν σε ικανοποιεί στο streaming, η διαδικασία, ο ήχος ή και τα δύο.

Reaction score
12
Άρα η διαδικασία ακρόασης σου φαίνεται ψυχρή; Είμαι από αυτούς που βρίσκω μεγάλη διαφορά μεταξύ tidal, Spotify και qobuz. Συγγνώμη που παρενεβην, δεν έχει σχέση με το πικάπ που ψάχνεις, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι δεν σε ικανοποιεί στο streaming, η διαδικασία, ο ήχος ή και τα δύο.
Η διαδικασία . Στο πικαπ θα βάλω έναν αγαπημενο δίσκο θα τον ακούσω ολόκληρο πίνοντας ένα καφέ / ποτό ενώ παράλληλα θα χαζέψω και τα ένθετα. Θα μου πεις γιατί δεντο κάνεις και online… ε κανεις δεν το κάνει δεν ξέρω γιατί, κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Ειναι ο ίδιος λόγος κατά κάποιο τρόπο που ενώ έχω υπάρξει dj για 2 δεκαετίες (πλέον σαν χόμπι) δεν έχω καμια διάθεση και δεν βρίσκω κανένα νόημα να παίξω με πικαπ. Εκεί θέλω γκάζια , ταχύτητα , καλές αλλαγές και όλα αυτά όσο γίνεται πιο εύκολα .

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
35.359
Αχ ρε Σταύρο... Είπα ότι δεν θα επεκταθώ γιατί είμαστε off topic και τον άνθρωπο που ρώτησε μάλλον τον έχουμε αποθαρρύνει...
Τέλος πάντων, επειδή σε συμπαθώ, χωρίς να έχουμε γνωριστεί θα σου πω τι γνωρίζω. Όταν μιλάμε για τον «συντονισμό» μιας βελόνας πικάπ, αναφερόμαστε συνήθως στη
συχνότητα συντονισμού (resonant frequency) του συστήματος βραχίονα-κεφαλής. Η συχνότητα αυτή του συντονισμού πρέπει να βρίσκεται στην υποηχητική περιοχή, ιδανικά μεταξύ 8 Hz και 12 Hz. Και αυτό γιατί είναι αρκετά υψηλή ώστε να μην επηρεάζεται από τις παραμορφώσεις του δίσκου (wrap) ή το περπάτημα στο δωμάτιο (περίπου 6-7Hz ), αλλά αρκετά χαμηλή ώστε να μην εισέρχεται στο ακουστό φάσμα των μπάσων (πάνω από 20 Hz).
Tώρα για να έχεις πρόβλημα ιδιοσυντονισμού πρέπει να έχεις κάνει τελείως λάθος το ταίριασμα κεφαλής-βραχίονα με αποτέλεσμα η συχνότητα να περνά τα 20 Hz και να έχεις ηχεία που κατεβαίνουν τόσο κάτω (αν είναι δυνατόν...)
Αυτά από μένα εξαφανίζομαι από το νήμα γιατί αρκετά πλατίασα (παπαρολόγησα) και μάλλον κάνεις δεν ενδιαφέρεται για το OCD που έχω στην μηχανολογική τελειότητα των πικαπσσσσσ....
Καλή χρονιά.
Θα ζητήσω κι εγώ συγνώμη από τον νηματοθέτη για το οφτόπικ και θα το κλείσω κι εγώ από τη μεριά μου εδώ, με μια διευκρίνιση που θέλω να κάνω.
Δεν μίλησα για ιδιοσυντονισμό. Το άρθρο που είχα διαβάσει αναφερόταν σε συμβολή κυμάτων από τα ηχεία με την κίνηση της βελόνας στο αυλάκι (ποιος έχει πάει το αυτί του εκεί κοντά και δεν έχει ακούσει αυτό το χαμηλόφωνο μουρμουρητό της ανάγνωσης?).

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.193
Γι' αυτό κατέληξε σε σομόν πετσέτα. Με άλλα χρώματα δεν θ' απέδωσε η απόσβεση....
:dance2:

Επειδή είχα πικάπ, με χαμηλής μάζας βραχίονα, με υψηλής ενδοτικότητας κεφαλή και με πολύ βαρύ καπάκι πλεξιγκλάς, τα έχω ζήσει όλα.
Γιατί ο βραχίονας είναι ευαίσθητος μόνο στην μηχανική ανάδραση και όχι και στην αερομεταφερόμενη?
Γιατί υπάρχουν βραχίονες με απόσβεση σιλικόνης?
Η τοποθέτηση του πικάπ στον χώρο μετράει, αλλά η μετακίνηση του αέρας στις χαμηλές συχνότητες, δονει τόσο το καπάκι όσο και τον βραχίονα/κεφαλή όταν δεν υπάρχει καπάκι.
...δεν αντιλέγω, οι πιθανοτητες να συμβει ειναι "ικα στις 1000" :)
Προφανώς ειναι αφορμη για ατελείωτο γελιο , τοσο το καπακι, οσο κ η περιπτωση του συστήματος που παρατέθηκε στο λινκ😇

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.093
Members
38.649
Νεότερο μέλος
George195