Best Buy 2000e Max??

Reaction score
4.744
Ποιό ηχείο θεωρείται καλύτερη αγορά στην τιμή των 2000ευρώ??
Προϋπόθεση να δίνει πολύ υψηλές στάθμες και φυσικά να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερα (κατά την γνώμη του καθενώς φυσικά).
Θα με ενδιέφεραν απόψεις και από μεταχειρισμένα ηχεία .

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Best Buy 2000e Max??

Σε τι χώρο θα παίξουν τα ηχεία?Λίγα λόγια για το υπόλοιπο σύστημα, μουσικές προτιμήσεις, αν έχεις ήδη ακούσει κάτι που σου άρεσε?
Αν ξεκινήσουμε έτσι "χύμα" να λέμε ηχεία στα 2000 ευρώ που μας αρέσουν δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη!

Reaction score
4.744
Αν και έχω υπογούφερ μάλλον μόνο για Home theater θα χρησιμοποιηθεί γιατι δεν είναι βολικό να αλλάζω συνέχεια ενισχυτές κτλ.

Λοιπόν ο χώρος θα είναι περίπου 15 τμ με απόσβεση άλλα τόσα που θα είναι ανοιχτές πόρτες συνήθως.
Μόυσικές προτιμήσεις είναι Rock,pop,metal,orchestra soundtracks,jazz
Μου αρέσει πολύ ο ήχος της Audio spectrum-seas μεγάφωνα.

Reaction score
4.744
Επίσης δεν αποκλείω κάτι σε Diy αν είναι δοκιμασμένο και όχι με λαβυρίνθους και απιστευτες ξυλουργικές εργασίες

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.089
Νομίζω πως τα Audio Spectrum Aeolos θα μπορούσαν να βρεθούν μεταχειρισμένα, περίπου σε αυτήν την τιμή. Επίσης, εάν και εφ' όσον, τα Dynaudio BM15A είναι ό,τι πρέπει. Επίσης, κοίταξε στη φθηνή σειρά της ATC. Το ήχο που θα πάρεις από αυτές τις μηχανές, δύσκολα θα τον βρεις αλλού.

Reaction score
0
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ KLIPSCH RF-62 100dB/1WATT ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕς ΣΤΑΘΜΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΥΚΟΛΟΟΔΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ROCKΑΔΙΚΟ

Reaction score
4.744
Δεν έχω ακούσει ποτέ την συγκεκριμένη μάρκα και από ότι ξερω είναι λίγο ιδιόμορφος ο ήχος που παράγει και δεν ξέρω αν θα μου αρέσει.
Και απ'όσο γνωρίζω σε σχέση με το εξωτερικό οι τιμές στην Ελλάδα είναι με τρομερές διαφορές προς τα πάνω.

Reaction score
14
Δεν έχω ακούσει ποτέ την συγκεκριμένη μάρκα και από ότι ξερω είναι λίγο ιδιόμορφος ο ήχος που παράγει και δεν ξέρω αν θα μου αρέσει.
Και απ'όσο γνωρίζω σε σχέση με το εξωτερικό οι τιμές στην Ελλάδα είναι με τρομερές διαφορές προς τα πάνω.

Τα klipsch είναι πολύ "εύκολα" ηχεία...από πολλές απόψεις.
Μια άποψη είναι και ο "ήχος" που παράγουν. ;-)

Για τις τιμές....θα συμφωνήσω.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Ποιό ηχείο θεωρείται καλύτερη αγορά στην τιμή των 2000ευρώ??
Προϋπόθεση να δίνει πολύ υψηλές στάθμες και φυσικά να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερα (κατά την γνώμη του καθενώς φυσικά).
Θα με ενδιέφεραν απόψεις και από μεταχειρισμένα ηχεία .
Γνώμη μου τα aeolos audio spectrum δεν θα σε καλύψουν λόγω μεγέθους,κοίταξε για τα orpheus ,όπως επίσης και mobile fidelity oml-2,δαπέδου και τα δύο με δύναμη και χροιές

Reaction score
14
Λοιπόν ο χώρος θα είναι περίπου 15 τμ ....

Δεν θα καλύψουν οι Αίολοι 15 τμ;;;;;; :shock: :shock: :shock:
Είναι απαραίτητα ηχεία δαπέδου σε 15 τμ;;;;;

Reaction score
0
Διαφωνώ για την "ευκολία" οδήγησης των Klipsch, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό...

Αν σου αρέσει ο ήχος της εταιρίας, γιατί δεν κοιτάζεις το Άρτεμις?..Έτσι και αλλίως μιλάμε για ένα χώρο 30τμ και 15τμ ο χώρος ακρόασης.

Ο Ορφέας ή τα Αίολος θα χρειαστούν μεγαλύτερες ικανότητες οδήγησης από τον ενισχυτή σου και περισσότερα ποιοτικά "συστατικά" στη δομή του.

Από ότι κατάλαβα, θα τα οδηγήσεις με κάποιον ραδιενισχυτή για κινηματογράφο, οπότε δεν νομίζω ένας ραδιοενισχυτής να τα "πάει" όπως μπορούν να "πάνε" τα ηχεία.
Μετά θα μπείς σε μπελάδες για εύρεση τελικού, θα έχεις εξαντλήσει τα οικονομικά σου όρια και σε βλέπω να καταλήγεις με κάποιον τελικό, επαγγελματικού τύπου απο τις κυρίως εξόδους του ραδιοενισχυτή...κρίμα είναι :(

Reaction score
14
Διαφωνώ για την "ευκολία" οδήγησης των Klipsch, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό...
Δεν μίλησα για ευκολία οδήγησης.

Έγραψα:

Τα klipsch είναι πολύ "εύκολα" ηχεία...από πολλές απόψεις.
Μια άποψη είναι και ο "ήχος" που παράγουν.
Από που εξάγεις το συμπέρασμα περί οδήγησης;
Και τι "οδήγηση" θα χρειαστεί ένα ηχείο που με 2-4 watt φθάνει τα 100 db/1m....και σε 15 τμ !!!!!!!!!!

Να επαναλάβω λοιπόν - λιγότερο δυσνόητα- ότι τα klipsch σε γενικές γραμμές και δεδομένου "νορμάλ" ακροατή είναι πολύ "εύκολα" ηχεία.
Αρέσουν με την μία σε όλους. (Εκτός από τους hiend-άδες :p )
Έχουν χαμηλό, έχουν υψηλό, έχουν σώμα, έχουν μέτωπο, έχουν φρύδια....η χαρά της Αμερικανιάς....και πάει λέγοντας.
Προσωπικά δεν μου αρέσει το έπιπλο τους.

Reaction score
0
Πολλά μουσικά όργανα παράγουν κυμματομορφές με αρμονικές που είναι απλά πολλαπλάσια της θεμελιώδους (150 Hz δίνει 300, 450, 600, 750 Hz κλπ).

Οι αρμονικές περνάνε πέρα από το όριο ακοής και καθορίζουν την ΧΡΟΙΑ των ήχων. Ξεχωρίζουμε ένα τσέλο από μια τρομπέτα.

@Preve:

Υπενθυμίζω, δεν είναι 15τμ, είναι 30τμ.
Επίσης θέλει να ακούει δυνατά.
Αν επιθυμούμε να ακολουθήσει το μεγάφωνο των χαμηλών την κόρνα, τότε χρειάζεται ισχύς.
Έχεις προσπαθήσει ποτέ να ακούσεις σε χαμηλή ένταση με Klipsch, ενώ κοιμούντε μέσα τα παιδιά και η σύζηγος?
Αν είχες ποτέ στην κατοχή σου αυτά τα ηχεία, καταλαβαίνεις πια τι εννοώ ;)

Reaction score
298
Καταπληκτικό! Και εάν τα προς διαφοροποίηση όργανα είναι η βιόλα ντα γκάμπα και το φλάουτο με ράμφος? :crazy_1:

Reaction score
4.744
Άπο εντάσεις σίγουρα θέλω υψηλές και μαζί και καλή ποιότητα ,γιατί στην ουσία, τα δύο συστήματα που έχω ένα ΗΤ ,ένα καθαρά audio θέλω να γινουν ένα, τουλάχιστον από πλευράς ηχείων. Έτσι τα 110-120db που ακούω καμιά φορά από το σύστημα ΗΤ θέλω να τα ακούω και από τα επομενα ηχεία ,όπως επίσης και τον καλό ήχο που ακούω στο audio system.
Όποτε μάλλον δεν θα βρώ κάτι με την πρώτη ούτε σαν ηχείο, ούτε σαν ενισχυτικό.
Τα ηχεία του audio system είναι DIY με μονάδες SEAS ακουστικής ανάρτησης.(πσσσσττ RDoh....)
Ενώ τα ΗΤ είναι τα Canton le-109 που στην ουσία όσο και να προσπάθησα δεν τα έφτασα στα όρια τους είτε με τον πολυκάναλο είτε με τον Behringer.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Δεν θα καλύψουν οι Αίολοι 15 τμ;;;;;; :shock: :shock: :shock:
Είναι απαραίτητα ηχεία δαπέδου σε 15 τμ;;;;;
έχεις δίκαιο,δεν κατάλαβα τα τετραγωνικά του φίλου μας,λοιπόν aelos(προσοχή θέλει άριστα ενισχυτικά) ή για πιό λογική τιμή artemis

Reaction score
4.744
Τα τετραγωνικά γίνονται 15 μόνο όταν κλείνω πόρτες και κουρτίνες αλλιώς είναι 30.
Τα Άρτεμις δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να μου δώσουν τις εντάσεις που θέλω γιατί σαν ποιότητα πιστεύω θα με καλύψουν γιατί ξέρω πως περίπου παίζουν.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.969
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas