BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

Reaction score
0
Μετά το φιάσκο με το :mad_3:SONY RDR-HX950:crazy_1:αποφάσισα να πάρω ένα φθηνό DVD player, που να μπορεί να παιζει DivX/Xvid με εξωτερικούς (.srt) ελληνικούς υπότιτλους από USB θύρα και αφού επισκέφτηκα αρκετά forum κατέληξα στο Schaub Lorenz 20121 που έχει:
1) DivX/Xvid player και από USB, αλλά και από τον SD/MMC/MS Card Reader !!! :cool_1:που παίζουν φυσικά και MP3 και Jpeg(photos) κατευθείαν ο card reader από μνήμες SD/MMC.MS ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.
2) Για DivX/Xvid ταινίες, εξωτερικούς (.srt) ελληνικούς υπότιτλους :cool_4:, λίγο μικρούς και πλάγιους(italics) σε υποκίτρινο χρώμα.
3) Θύρα HDMI , αλλά και COMPONENT(YUV) με upscale στα 1080p !!! :bravo:
4) Πολλαπλές ρυθμίσεις σε ήχο και εικόνα (φωτεινότητα, αντίθεση, χροιά, καθαρότητα) που δεν συναντάς σε ακριβότερα players.
5) Εξόδους 5.1 που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσει κατευθείαν αντίστοιχους φθηνούς home cinema ενισχυτές που δεν έχουν εσωτερικούς αποκωδικοποιητές Dolby Digital/DTS.
6) Ελληνικά menu, με δυνατότητα και πολλών άλλων γλωσσών.
7) Στη συσκευασία εκτός από ένα τριπλό RCA to RCA, είχε και :bravo:HDMI ΚΑΛΩΔΙΟ:bravo: που μόνο αυτό έχει περίπου τα 2/3 της αξίας του player.

Προσοχή, μην βάλετε στον ίδιο φάκελλο DivX,MP3,Jpeg γιατί δεν θα σας αναγνωρίσει όλους τους τύπους των αρχείων και θα παίζει μόνο έναν. Όταν το πρωτοδοκίμασα ειχα στον ίδιο φάκελλο ενός USB stick, μία Xvid ταινία μαζί με τα Jpeg labels της που είχα κατεβάσει από το Internet και "έβλεπε" μόνο τα Jpeg και απογοητεύτηκα πολύ. Έχοντας όμως κάποιες υποψίες, ξανάβαλα την Xvid ταινία μόνη της (εννοείται με του εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους) στο USB stick, αλλά και σε SD card και τα έπεξε μια χαρά.

Ικανοποιητική ποιότητα εικόνας και ήχου, και όλα αυτά με 39€ από Electroworld (49€ το έχει τώρα, όπως και ο Κωτσόβολος), αν σκεφτείται ότι αρκετές από τις δυνατότητές του δεν τις έχουν πολύ ακριβότερα players.
:happy_4:

Reaction score
0
Παιζει ολα τα Divx-Xvid ?
Εγώ δοκίμασα αυτές τις ταινίες/σειρές που κατεβάζω από το Internet και προσοχή,το ξαναλέω, όχι μαζι με MP3, ή Jpeg στο ίδιο CD/DVD ή USB stick ή SD/MMC/MS card και τα έπαιξε μια χαρα.

Reaction score
0
Στη συσκευασία εκτός από ένα τριπλό RCA to RCA, είχε και :bravo:HDMI ΚΑΛΩΔΙΟ:bravo: που μόνο αυτό έχει περίπου τα 2/3 της αξίας του player.
Πήγα σήμερα στον στον κωτσόβoλο κι επειδή δεν το είχε ετοιμοπαράδοτο, το παρήγγειλα αλλά η Επιστήμων Πωλήτρια μου είπε οτι το HDMI καλώδιο δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μήπως πάει να μου την παίξει?

Reaction score
0
Πήγα σήμερα στον στον κωτσόβoλο κι επειδή δεν το είχε ετοιμοπαράδοτο, το παρήγγειλα αλλά η Επιστήμων Πωλήτρια μου είπε οτι το HDMI καλώδιο δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Μήπως πάει να μου την παίξει?
Μόλις παρέλαβα το 2ο Schaub Lorenz 20121 από Κωτσόβολο Λειβαδιάς στα 39 euro, άνοιξα την συσκευασία και όπως ήταν αναμενόμενο περιέχει ακριβώς ότι και το 1ο που αγόρασα από Electroworld (θυγατρική του Κωτσόβολου) επίσης στα 39 euro, δηλαδή και HDMI καλώδιο και 3πλό RCA to RCA που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καλώδιο Video composite + Audio stereo και (με κάποιους συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας) σαν καλώδιο Component(YUV).
Η συσκευασία το γράφει ξεκάθαρα: HDMI cable Included με έντονα μαύρα γράμματα στο τέλος της λίστας των χαρακτηριστικών, οπότε άνοιξέ την μπροστά στη πωλήτρια και βρές το γιατί δεν υπάρχει κάποια προστατευτική ταινία να σε εμποδίσει να την ανοίξεις.:cool_4:
:happy_4:

Reaction score
0
Απάντηση: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

sultanson, μου φεύγει η ψυχή να δω τι γράφεις....
γράφε με ΜΑΥΡΑ σε παρακαλώ..

Reaction score
0
Re: Απάντηση: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

+1
Ο editor είναι για να μας διευκολύνει όχι για να μας βγάζει τα μάτια με 15 χρώματα, μεγέθη, υπογραμμίσεις, bold στο ίδιο ποστ. Έλεος...

Reaction score
0
προσοχή,το ξαναλέω, όχι μαζι με MP3, ή Jpeg στο ίδιο CD/DVD ή USB stick ή SD/MMC/MS card και τα έπαιξε μια χαρα.
Εννοείς να μην είναι όλα μαζί στο root directory? Αν είναι σε διαφορετικά folders υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή?

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που το ψάχνω αρκετό καιρό σε DVD player. Μπορεί να κάνει Upscale και μέσω της component (YUV) σύνδεσης? Το έχεις δοκιμάσει και μέχρι τι ανάλυση ανεβάζει?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

Εντάξει φίλε μου απλώς ήθελα να τονίσω κάποια σημεία που αξίζουν προσοχής.

Reaction score
0
Εννοείς να μην είναι όλα μαζί στο root directory? Αν είναι σε διαφορετικά folders υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή?

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που το ψάχνω αρκετό καιρό σε DVD player. Μπορεί να κάνει Upscale και μέσω της component (YUV) σύνδεσης? Το έχεις δοκιμάσει και μέχρι τι ανάλυση ανεβάζει?
1) Ψάχνοντας τις λειτουργίες του διαπίστωσα ότι τελικά μπορεί να παίξει και τα τρία είδη αρχείων (MP3,Jpeg,DivX) ακόμη και αν είναι στον ίδιο φάκελο, απλώς πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο κουμπί κάτω από την εμφανιζόμενη λίστα (έχει τρία εικονικά κουμπιά).
2) Η ποιότητα της εικόνας του (σε DivX) είναι ικανοποιητική για την τιμή του (39e), αλλά, όπως είναι φυσικό, δεν φτάνει αυτή του DVD Recorder SONY RDX-950(250 GB) που πρόσφατα αγόρασα (350e).
3) To έχω ρυθμίσει στα 1080i (φτάνει και τα 1080p) γιατί ο βιντεοπροβολέας μου (Epson 600) φτάνει μέχρι εκεί, και το παίζω από YUV μια χαρά.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

3) To έχω ρυθμίσει στα 1080i (φτάνει και τα 1080p) γιατί ο βιντεοπροβολέας μου (Epson 600) φτάνει μέχρι εκεί, και το παίζω από YUV μια χαρά.
Αυτο που κανεις ειναι (χωρις παρεξηγηση) κουτο... δηλαδη... ανεβαζεις τα dvd/divx απο οτι αναλυση ειναι στα 1080i... και μετα ο επσον παιρνει το 1080i τα ξαναριχνει στα 720p... καντα μια και καλη στα 720p απο την πηγη ωστε ο projector να παιζει σε native αναλυση και θα παρεις καλυτερη εικονα...
Δυο αλλαγες και μαλιστα απο κακη πηγη (divx) συνηθως κανουν χαλι αποτελεσμα...

Reaction score
0
@soultanson: Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Έχεις παρατηρήσει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας με το upscale μέσω YUV? Kαι δεν εννοώ μόνο σε Divx αλλά και σε κανονικά DVD... Π.χ από 576p σε 720p...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

Αυτο που κανεις ειναι (χωρις παρεξηγηση) κουτο... δηλαδη... ανεβαζεις τα dvd/divx απο οτι αναλυση ειναι στα 1080i... και μετα ο επσον παιρνει το 1080i τα ξαναριχνει στα 720p... καντα μια και καλη στα 720p απο την πηγη ωστε ο projector να παιζει σε native αναλυση και θα παρεις καλυτερη εικονα...
Δυο αλλαγες και μαλιστα απο κακη πηγη (divx) συνηθως κανουν χαλι αποτελεσμα...
Έχω ρυθμίσει και τα δύο players (SONY + Schaub Lorentz) στα 1080ι όπως και το βιντεοπροβολέα (Epson 600) στα 1080i. Τι μου προτείνεις, γιατί όταν δοκίμασα τα 720p, είχα (όπως ήταν αναμενόμενο) ελαφρά κατώτερη εικόνα.

Reaction score
0
@soultanson: Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Έχεις παρατηρήσει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας με το upscale μέσω YUV? Kαι δεν εννοώ μόνο σε Divx αλλά και σε κανονικά DVD... Π.χ από 576p σε 720p...
Είναι γεγονός ότι τα δύο players τα πήρα πρόσφατα με βασικό ζητούμενο το DivX με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, γιατί είχα ήδη για HD τόσο το PS3 (άπαιχτο τόσο σε DVD με double upscale, όσο και σε BD), όσο και to DVD Samsung 950 (upscale 1080i).
Θα δοκιμάσω τα καινούργια σε DVD και θα σου πω.

Reaction score
5
Απάντηση: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

καταρχην ο προβολεας δε ρυθμιζεται... οτι του δωσεις θα σου δειξει οτι παιρνει...
Θα βαλεις τα player στα 720p και τον προβολεα στo Image: - Aspect: Through & Output: Larger ή Normal (Εγω το εχω στο Larger και δειχνει ολη την εικονα, το Normal κοβει μερικες φορες)...

Reaction score
0
Πάντως η διαφορά γίνεται ιδιαίτερα εμφανής μεταξύ των 720 και 1080 όσο μεγαλώνει η εικόνα και στη βιντεοπροβολή (>80") το καταλαβαίνεις εύκολα, όχι όμως σε τηλεόραση ακόμη και στις 42" από ότι είδα στον αδελφό μου που έχει την Pioneer Kuros plasma 42" (φτάνει τα 1080p) με ένα καλό DVD player (Pioneer 400 με upscale στα 1080p) που οι διαφορές μεταξύ των 720p και 1080p είτε σε HDMI είτε σε YUV (1080i δεν πάει πιο πάνω) ήταν απειροελάχιστες και μάλιστα στις γρήγορες σκηνές στα 1080p υπάρχει ένα μικρό θόλωμα (ενδεχομένως από την ταχύτητα απόκρισης του επεξεργαστή) για αυτό προτίμησε τα 720p.
Πήρα αρχικά το recorder SONY-RDX950(250GB), μου την "έδωσε" που δεν έπαιζε DivX από USB και αναγκάστηκα να πάρω το SchaubLorentz που παίζει τα πάντα και από παντού και το μόνο που δεν έχω βρεί ακόμη είναι πώς εμφανίζει τους εσωτερικούς υπότιτλους.

HV

Reaction score
0
Εγω βλεπω πως στις 55 ιντσες το DVD χανει πολυ...Μερικες φορες και το 1080p σημα δεν φαινεται τοσο καλο οσο σε μια 42αρα...Οποτε μου καθετε καπως περιεργο να βαλω εργο σε Divx και να παιξει καλα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef