BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

Reaction score
0
Εγω βλεπω πως στις 55 ιντσες το DVD χανει πολυ...Μερικες φορες και το 1080p σημα δεν φαινεται τοσο καλο οσο σε μια 42αρα...Οποτε μου καθετε καπως περιεργο να βαλω εργο σε Divx και να παιξει καλα...
Υπάρχουν XVID σε 1080p , αλλά έχουν μέγεθος 4-8GB.
Παίζουν γενικά καλύτερα από DVD.

Για αναπαραγωγή XVID κτλ πάντως , καλύτερα από DVD player δεν είναι ένας από αυτούς τους card readers; που συνδέονται με τηλεόραση;

Reaction score
0
Εγω βλεπω πως στις 55 ιντσες το DVD χανει πολυ...Μερικες φορες και το 1080p σημα δεν φαινεται τοσο καλο οσο σε μια 42αρα...Οποτε μου καθετε καπως περιεργο να βαλω εργο σε Divx και να παιξει καλα...
Οπωσδήποτε, λόγω συμπίεσης, η εικόνα που βλέπουμε προοδευτικά μειώνεται από BD->DVD->DivX. Όμως κάποια έργα DivX σε 2 CD, ή επεισόδια σειρών έχουν ποιότητα που πλησιάζουν αρκετά αυτής ενός τυπικού DVD, οπότε η βιντεοπροβολή DivX σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετά ικανοποιητική.
Και εγώ στην αρχή, ούτε συζήτηση για DivX μέχρι που "γλυκάθηκα" από τις ξένες σειρές και τώρα είμαι ένθερμος DivX fan τουλάχιστον για σειρές και έργα που δεν θα νοίκιαζα από VideoClub.

Reaction score
0
Υπάρχουν XVID σε 1080p , αλλά έχουν μέγεθος 4-8GB.
Παίζουν γενικά καλύτερα από DVD.

Για αναπαραγωγή XVID κτλ πάντως , καλύτερα από DVD player δεν είναι ένας από αυτούς τους card readers; που συνδέονται με τηλεόραση;
Δοκίμασα card reader της Pioneer Kuros plasma (42") και δεν έπαιζε DivX ενδεχομένως λόγω έλλειψης του αντίστοιχου αποκωδικοποιητή, παρά μόνο photos(jpeg) και mp3 νομίζω.

Reaction score
0
Το αν παίζουν καλύτερα είναι κάτι πολύ σχετικό. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο με σημαντικότερο την ταχύτητα της κάρτας που θα βάλεις στο card reader (π.χ. 30x, Ultra κ.τ.λ.) καθώς και την ταχύτητα ανάγνωσης (read speed) που θα έχει ο card reader του μηχανήματος. Μην ξεχνάμε ότι τα card readers στα DVD players είχαν σαν αρχικό σκοπό την αναοπαραγωγή φωτογραφιών (Jpeg κ.τ.λ.)

Reaction score
0
Οπωσδήποτε, λόγω συμπίεσης, η εικόνα που βλέπουμε προοδευτικά μειώνεται από BD->DVD->DivX. Όμως κάποια έργα DivX σε 2 CD, ή επεισόδια σειρών έχουν ποιότητα που πλησιάζουν αρκετά αυτής ενός τυπικού DVD, οπότε η βιντεοπροβολή DivX σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετά ικανοποιητική.
Και εγώ στην αρχή, ούτε συζήτηση για DivX μέχρι που "γλυκάθηκα" από τις ξένες σειρές και τώρα είμαι ένθερμος DivX fan τουλάχιστον για σειρές και έργα που δεν θα νοίκιαζα από VideoClub.
+1 από JIMBOAthens... :cool_4:

Reaction score
1
Λοιπόν αγόρασα κ εγώ το μηχανηματάκι κ απλά τα σπάει! ακόμα κ εάν το θέλεις μόνο για να το συνδέσεις με το υπόλοιπο στέρεο για να παίζεις MP3 από USB.

Τα μόνα προβλήματα που συνάντησα κ είναι αρκετά σπαστικά είναι τα εξής:

1. Οι υπότιτλοι είναι πολύ μικροί (σου βγαίνουν τα μάτια), η γραμματοσειρά είναι italic και είναι κ κίτρινοι. Άραγε υπάρχει κάποια ρύθμιση για το μέγεθος, τη γραμματοσειρά κ το χρώμα?

2. Σε μία τηλεόραση που έχω 21" 4:3 που τυχαίνει καμμιά φορά να δω divx χρησιμοποιώ το zoom x2 για να γεμίσει λίγο η οθόνη. Στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης βγαίνει ένα σπαστικό ΖΟΟΜ 2 κ δεν βγαίνει με τίποτα. Κ καλά στη CRT ζεις με αυτό, εάν το βάλω στην plasma δεν θα κάνει burnout μετά από κάποια ώρα?

Αν ξέρει κανείς λύση για τα παραπάνω θα χαρώ να την προτείνει

Reaction score
0
Οι υπότιτλοι είναι πολύ μικροί (σου βγαίνουν τα μάτια), η γραμματοσειρά είναι italic και είναι κ κίτρινοι. Άραγε υπάρχει κάποια ρύθμιση για το μέγεθος, τη γραμματοσειρά κ το χρώμα?
Αν ξέρει κανείς λύση για τα παραπάνω θα χαρώ να την προτείνει
Φίλε μου, στη αρχή του threat, είχα πεί ότι οι εξωτερικοί υπότιτλοι είναι σχετικά μικροί, πλάγιοι και υποκίτρινοι, γι' αυτό προτείνεται TV>32". Πάντως είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με το recorder SONY RDX-950(250GB) που για να τους δείς ικανοποητικά θέλεις βιντεοπροβολή>80".
Το μέγεθος/χρώμα των προβαλόμενων εξωτερικών υπότιτλων είναι θέμα του firmware(λογισμικού) του καθε player και δεν επιδέχονται μετατροπής, παρά με αναθάθμιση(άν υπάρχει) του λογισμικού.
Το SchaubLorentz, δυστυχώς δεν παίζει υπότιτλους που έχουν ενσωματωθεί σε DivX/Xvid με το (κατά τ'αλλα "θαυματουργό") πρόγραμμα AVIAddXSubs, παρά μόνο ταινίες που κατεβάζεις με ήδη ενσωματωμένους υπότιτλους.

Reaction score
5
Απάντηση: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

φιλε... συγνωμη που θα στο πω... αλλα ενα ενα μας τα βγαζεις...
ακομη 40ευρω πεταμενα για το περιφημο/μαπα shaub lorenz...

Τελικα ισως δε θα επρεπε να προτεινεις εξ αρχης τιποτα μιας και δεν ειχες και πολυ ιδεα απο το αντικειμενο τελικα...

Για εικονα... μη το σχολιασω... η χειροτερη εικονα που εχω δει στη ζωη μου...

Reaction score
1
Κοίταξε όλες αυτές οι λύσεις με τα dvd players είναι εντελώς προσωρινές κ πολύ μέτριες, συστήνονται μόνο για δεύτερες τρίτες τηλεοράσεις σε εξοχικά 'η αλλού που γνώμονας σου είναι απλά να κουτσοδείς ένα DVDάκι ή ένα divx πρόχειρα. Όποιος θέλει να απολαύσει κανονικά σε μεγάλες tv κ σε πανιά, κ γνωρίζει πέντε πράγματα από pc, φτιάχνει ένα μέτριο pc για media center του πετάει κ ένα ασύρματο μαζί με myth tv κ είναι βασιλιάς. Όποιος έχει λιγότερες γνώσεις ή/και θέλει να παίζει κ παιχνίδια αγοράζει ένα PS3 κ του πετάει τα μάτια έξω με ένα Yellow Dog κ καθαρίζει.

Παρόλα όμως τα πλην του, πιστεύω ότι το μηχανάκι κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από άλλα συναφή μα πολύ ακριβότερα.

Υ.Γ.: Ξέρει κανείς κάνα site με firmware για τα Schaub Lorenz?
Υ.Γ.2: Είσαι σίγουρος για το AVIAddXSubs? Κ εγώ το δοκίμασα αλλά δεν κατάφερα ακόμα να δω υπότιτλους, αλλά ακόμα δεν έπαιξα με ρυθμίσεις ύψους κλπ.

Reaction score
5
Απάντηση: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

λοιπον...
Τα εκπληκτικα αυτα δυο player...
το advent δε παιζει mp3 και εχει πολλα προβληματα με φακελους, τιτλους και υποτιτλους... standby που το βραδυ σου σπαει τα νευρα γιατι δε σβηνει τελειως...

το shaub lorenz δε παιζει τιποτα μεσα απο φακελους, δεν αναγνωριζει καλα cd/rw, δεν βγαζει ηχο απο hdmi (εκτος αν εχει προβλημα το δικο μου), και δεν αναγνωριζει σωστα τιτλους και υποτιτλους αν δεν κανεις τα αρχεια με 1 χαρακτηρα... και γενικα καποια dvd αναγνωριζει, καποια οχι, καποια λιγα αρχεια... Δεν εχει standby καθολου και ανοιγοκλεινει απο κουμπι στυλ κασετοφωνου... ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ...

Και τα δυο εχουν την χειροτερη εικονα απο εποχης παλαιων interlaced scart dvd player ακομη και σε 576i ή p αναλογα τι μπορουν χωρις την επεμβαση scaler... οχι μονο σε divx αλλα και σε καλα DVD αναφορας (gladiator)...

Πεταμενα λεφτα... απαραδεκτη προταση για αγορα και τα δυο...! Δε θα τα προτεινα ουτε για πλακα... οτι χειροτερο σε αποδοση και συμβατοτητα... μπουρδες!

Reaction score
0
Φιλε eNeRGY, πρότεινα το SchaubLorentz, σαν μια πολύ οικονομική πρόταση για DivX, που όπως διαπίστωσα σήμερα παίζει USB ext HD από την USB θύρα που δεν παίζουν πολύ ακριβότερα. Εγώ το δοκίμασα με USB external 2.5" HD WD Passport(160GB) και WD Elements(120GB) και ανεγνώρισε κάθε μορφή αρχείου (mp3,Jpeg,DivX).
Παρόλο που αναγνωρίζει και τις τρεις μορφές, καλό είναι να μην συνυπάρχουν στο ίδιο μέσο (CD/DVD/USBstick/Card/ΕxtHD) και τα ονόματα να είναι μικρά. Νομίζω ότι είναι ένας ελάχιστος συμβιβασμός.
Οπωσδήποτε με 39e δεν προσβλέπει σε δάφνες απόλυτης ποιότητας, υπάρχουν σίγουρα πολύ καλύτερα και φυσικά πολύ ακριβώτερα player για αυτό, αλλά σαν 2η λύση σε, ούτως ή άλλως, χαμηλής ποιότητας DivX/Xvid ταινίες/σειρές πιστεύω δίνει πολλά περισσότερα για τα λεφτά του.
Και εγώ έψαχνα αρκετό καιρό για ένα οικονομικό player, προσωρινή λύση, για DivX με εξωτερικούς υπότιτλους, που και "πατάτα" να έβγαινε να μην εκλαιγα τα λεφτά μου, μέχρι που τα είδα(με το Advent) να αναφέρονται στα διάφορα forums και το ρισκάρισα και δεν το μετάνοιωσα, μάλιστα πήρα 2.
Φυσικά για πολύ ανώτερη ποιότητα έχω για DVD/BRD το PS3, για DVD Pioneer και Samsung, όλα με HDMI και upscaling στα 1080p.
Για μια γρήγορη όμως θέαση από USB stick/card/USB HD το SchaubLorentz με καλύπτει πλήρως.
Τώρα όσον αφορά τις γνώσεις μου πάνω σε ηχοοπτικά συστήματα και υπολογιστές σε πληροφορώ ότι ασχολούμαι με το αντικείμενο ανελλειπώς από το 1970!!! εχοντας σπουδάσει αντίστοιχες επιστήμες(Φυσικός-Προγραμματιστής Η/Υ) και ξοδεύοντας περιουσίες σε μηχανήματα.
Η πρότασή μου ήταν ξεκάθαρη: Ενα πολύ οικονομικό DivX player και τίποτε άλλο.

Reaction score
0
Σε κατι ποιο ακριβο και καλυτερο για Divx/Xvid τι υπαρχει παιδες ?
Από τα forums και στη περιοχή 90-120e ακούγονται τα:
PHILIPS DVD DVP5980 (με πιθανή ανάγκη αναβάθμισης για να δείξει εξωτερικούς υπότιτλους), LG DVX-298H (παίζει, οπως λένε, εξωτερικούς υπότιτλους). Ο αδελφός μου έχει το Pioneer DV-400V με καλή ποιότητα εικόνας, αλλά θέλει αναβάθμιση για εξωτερικούς υπότιτλους.
Δες όμως και τη συλλογή που έχει συγκεντρώσει ο φίλος ο Asxetious από εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=40023 που συμβουλεύτηκα και εγώ. Έχει κάνει καλή δουλειά!

Reaction score
5
Απάντηση: Re: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

...και τα ονόματα να είναι μικρά. Νομίζω ότι είναι ένας ελάχιστος συμβιβασμός.
βρε φιλαρακο... τα μικρα ονοματα δεν ειναι συμβιβασμος... ειναι αλλαγη ολων των CD-DVD-HDD δηλαδη για κατι εκ.αρχεια για να παιξουμε οτιδηποτε...
συμβιβασμος το λες αυτο... ή απλα δε παιζει τιποτα...?

ελεος δηλαδη και ειναι και προτεινομενο!!!

Reaction score
1
eNeRGy επειδή εκτιμώ απεριόριστα την αμφισβήτηση και την κριτική, όχι όμως και της στείρα, στα όρια της επίθεσης στον φίλο που στο κάτω κάτω απλώς έκανε μία πρόταση, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ να προτείνεις κάποιο καλύτερο σε αυτό το επίπεδο τιμής κ να είσαι σίγουρος ότι θα το δοκιμάσω

HV

Reaction score
0
Παιδια οχι και να τσακωνομαστε για μισο ντεποζιτο βενζινη...Ελεος δλδ....

Reaction score
0
Καλησπέρα,
Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ένα dv recorder της sony θα ήθελα κάποια γνώμη για το RDR-HX750. Δεν είναι και πολύ σχετική αλλά από ό,τι κατάλαβα είναι καλύτερο από το 650 της sony. Θα με ενδιέφερε γενικά κάποιο καλό μοντέλο που να υποστηρίζει και ελληνικούς υπότιτλους. Ευχαριστώ.

Reaction score
0
eNeRGy επειδή εκτιμώ απεριόριστα την αμφισβήτηση και την κριτική, όχι όμως και της στείρα, στα όρια της επίθεσης στον φίλο που στο κάτω κάτω απλώς έκανε μία πρόταση, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ να προτείνεις κάποιο καλύτερο σε αυτό το επίπεδο τιμής κ να είσαι σίγουρος ότι θα το δοκιμάσω
Ευχαριστώ φίλε μου, αυτό ακριβώς έλεγα και στον eNeRGy, ότι σ' αυτή την τιμή (39e) με αυτά τα χαρακτηριστικά που ανάφερα στη αρχή του threat και στη συνέχεια, δεν μπόρεσα να βρώ στα forums κάτι καλύτερο και φυσικά γνώριζα ότι δεν θα μπορούσε να συγκριθεί από πλευράς ποιότητας με τους "γίγαντες" του χώρου, αλλά σαν απλό DivX player με δυνατότητα να παίζει από USB Xvid ταινίες που κατεβάζουμε από Internet(που ούτως ή άλλως είναι χαμηλής ποιότητας) και με εξωτερικούς ελληνικούς (.srt) υπότιτλους. Αυτό παίζει επί πλέον Xvid και από SD/MMC card, αλλά και από ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ USB HD! δυνατότητα που δεν συναντάς ακόμη και σε ακριβά players.
Στη αρχή σκέφτηκα να πάρω το PHILIPS DVD DVP5980 που είχα ακούσει καλά λόγια, καλώντας όμως την ανιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν παίζει εξωτερικούς υπότιτλους για αυτό στράφηκα σε μια φτηνή λύση που εμένα με καλύπτει πλήρως για το σκοπό (DivX) που και το πρότεινα.
Είναι στην ευχαίρια του καθενός να ψάξει και να βρεί κάτι που τον καλύπτει για αυτά που ζητά.

Reaction score
0
Καλησπέρα,
Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ένα dv recorder της sony θα ήθελα κάποια γνώμη για το RDR-HX750. Δεν είναι και πολύ σχετική αλλά από ό,τι κατάλαβα είναι καλύτερο από το 650 της sony. Θα με ενδιέφερε γενικά κάποιο καλό μοντέλο που να υποστηρίζει και ελληνικούς υπότιτλους. Ευχαριστώ.
Πρόσφατα αγόρασα το αμέσως επόμενο SONY RDX-HX950(250GB) που έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με RDR-HX750(160GB) με μόνη διαφορά στο HD. Για περισσότερα δες το threat μου:

Reaction score
5
Απάντηση: Re: BEST BUY DVD/DIVX PLAYER

το θεμα δεν ειναι η τιμη... γιατι παιρνεις κατι με 39 ευρω και απλα δε παιζει...
Δοκιμασα το πρωτο... προβληματα με μεγαλα ονοματα και folders και mp3... δοκιμασα το δευτερο... προβληματα με μεγαλα ονοματα καμια υποστηριξη folders και ανοικτων cd/dvd (πρεπει να ειναι closed) και οσα επαιζε με αρκετα καπριτσια, οπως, διακοπες, πηδηματα, κακιστη εικονα, προβληματα ηχου απο την HDMI... γενικα με 80ευρω... πηρα 2 πραγματα για πεταμα...
σε αυτη τη τιμη λοιπον (γιατι το 40 ειναι ενα ουτοπικο ποσο που δε παιζουν τιποτα)...
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?10853
και αν δε θελεις usb... τo toshiba sd470 κανει τα παντα, οπως και να τα ριξεις σε ενα DVD, ακομη και αν δε το κλεισεις, ή του φτιαξεις 200 sesions...
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.770098

και αν μου πεις ναι, αλλα δεν εχει usb... η απαντηση ειναι...
γιατι τα παραπανω που εχουν δουλευει???? :crazy_1:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.869
Members
38.508
Νεότερο μέλος