Bewitch 2A3

Reaction score
640
Καλησπερα σας
Προσφατα ανεσιρα απο το υπογιο αυτον τον λαμπατο
http://www.hi-end.on9mart.com/cart/Bewitch - 2A3.html

Λοιπόν είμαι λίγο άσχετος όσον άφορα τους λαμπατους (λες και στους άλλους ξέρω τρομάρα μου)και θα ήθελα να μου προτείνετε μερικές λάμπες ώστε να αντικαταστήσω τις κινέζικες δικές του.
Οι λάμπες που φοράει είναι
2A3 x 4
6N8P x4
5Z4P x2

Πρέπει να είναι ίδιο ''μοντέλο'' οι λάμπες?
Παράδειγμα βλέπω πως ταιριάζουν αντί για τις 6Ν8Ρ οι ΕL34Β που έχω από έναν άλλον ενισχυτή.
Θα βελτιώσω κάτι η θα τον καταστρέψω?
Γενικά είμαι ευχαριστημένος αλλά θα τον ήθελα πιο ρωμαλέο και δυνατό
Επίσης επάνω στον ενισχυτή αναφέρει Triode και Ultra Linear
Δηλαδή?
Τα ηχεία μου είναι αυτά
http://www.chario.it/extra.php?IDP=13&IDO=47
Ξέρω ίσως θέλω άλλα ηχεία για αυτόν τον ενισχυτή

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Καλησπερα σας
Προσφατα ανεσιρα απο το υπογιο αυτον τον λαμπατο
http://www.hi-end.on9mart.com/cart/Bewitch - 2A3.html

Λοιπόν είμαι λίγο άσχετος όσον άφορα τους λαμπατους (λες και στους άλλους ξέρω τρομάρα μου)και θα ήθελα να μου προτείνετε μερικές λάμπες ώστε να αντικαταστήσω τις κινέζικες δικές του.
Οι λάμπες που φοράει είναι
2A3 x 4
6N8P x4
5Z4P x2

Πρέπει να είναι ίδιο ''μοντέλο'' οι λάμπες?
Παράδειγμα βλέπω πως ταιριάζουν αντί για τις 6Ν8Ρ οι ΕL34Β που έχω από έναν άλλον ενισχυτή.
Θα βελτιώσω κάτι η θα τον καταστρέψω?
Γενικά είμαι ευχαριστημένος αλλά θα τον ήθελα πιο ρωμαλέο και δυνατό
Επίσης επάνω στον ενισχυτή αναφέρει Triode και Ultra Linear
Δηλαδή?
Τα ηχεία μου είναι αυτά
http://www.chario.it/extra.php?IDP=13&IDO=47
Ξέρω ίσως θέλω άλλα ηχεία για αυτόν τον ενισχυτή
Από που είδες ότι η 6N8 μπορεί να αντικατασταθεί από την EL34?
Κάτι τέτοιο, λόγο διαφοράς ισχύος και ρεύματος νημάτων μόνο, θα έκανε το μετασχηματιστή τροφοδοσίας να βγάλει καπνούς και πίστεψε με δεν θα ήταν από τη χαρά του.

Η Triode Mode και η Ultra Linear είναι δύο διαφορετικές συνδεσμολογίες, και βέβαια πόλωσης, των λυχνιών εξόδου, με την πρώτη να υπερτερεί σε ηχητικά χαρακτηριστικά αλλά να υπολείπεται σε ισχύ κατά το ήμισυ τουλάχιστον.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Απάντηση: Bewitch 2A3

Μα τι γράφω και δεν με κλείνουν μέσα στο ''Υπόγειο''?
:114:

Λοιπόν, κοίτα, η 6N8P αντικαθίσταται από την 6SN7 στις διάφορες παραλλαγές της. Μοιράζεται την ίδια βάση με τις EL34 - 6L6 - 6V6 κλπ., αλλά αυτή είναι προενισχύτρια. Ρώμη και βαρβατίλα με 15W στο κανάλι δεν... Να είχες πιο αυαίσθητα ηχεία, ίσως...

Reaction score
640
Απάντηση: Re: Bewitch 2A3

Από που είδες ότι η 6N8 μπορεί να αντικατασταθεί από την EL34?
Κάτι τέτοιο, λόγο διαφοράς ισχύος και ρεύματος νημάτων μόνο, θα έκανε το μετασχηματιστή τροφοδοσίας να βγάλει καπνούς και πίστεψε με δεν θα ήταν από τη χαρά του.

Η Triode Mode και η Ultra Linear είναι δύο διαφορετικές συνδεσμολογίες, και βέβαια πόλωσης, των λυχνιών εξόδου, με την πρώτη να υπερτερεί σε ηχητικά χαρακτηριστικά αλλά να υπολείπεται σε ισχύ κατά το ήμισυ τουλάχιστον.
μα δεν είπα ότι μπορεί να αντικατασταθεί απλά είπα πως ταίριαζε.(ευτυχώς που δεν έκανα καμιά λακακια)
Δηλαδή για να πάω από τριοδικό σε ουλτρα πρέπει να τον ανοίξω?

Reaction score
640

:114:

Λοιπόν, κοίτα, η 6N8P αντικαθίσταται από την 6SN7 στις διάφορες παραλλαγές της. Μοιράζεται την ίδια βάση με τις EL34 - 6L6 - 6V6 κλπ., αλλά αυτή είναι προενισχύτρια. Ρώμη και βαρβατίλα με 15W στο κανάλι δεν... Να είχες πιο αυαίσθητα ηχεία, ίσως...
Προτείνεις δηλαδή αντικατάσταση με 6SΝ7? θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα ?
καμία πρόταση ? και για τις 2Α3
Από ηχεία θέλω κάτι σαν Klipsch?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Δεν προτείνω τίποτα, αλλά αυτή η λάμπα μπορεί να αντικατασταθεί με 6SN7. Η γνώμη μου είναι να μην τις αλλάξεις, καθώς είναι απίθανο να είναι πεσμένες, εκτός αν ο ενισχυτής έχει γράψει πάρα πολλές ώρες, πάνω από 5000. Ούτε ηχεία να αλλάξεις, απλώς να τα ακούς από μικρότερη απόσταση. Το αποτέλεσμα νομίζω θα σε ικανοποιήσει.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Φιλε μου, επειδη το ηχειο σου το ξερω, υπαρχει ενα σοβαρο μειονεκτημα και αυτο ειναι τα 3Ω ελαχιστη αντισταση, πραγμα που δυσκολευει το εργο του ενισχυτη σου. Εκτος απο αυτο, το ηχειο θελει πολλα βατ και ρευμα. Αυτο που λεει ο Κωστας, το να ακους σε σχετικα χαμηλες εντασεις απο πιο κοντινη θεση ακροασης, ειναι το μονο που μπορεις να κανεις.

Reaction score
640

Δεν προτείνω τίποτα, αλλά αυτή η λάμπα μπορεί να αντικατασταθεί με 6SN7. Η γνώμη μου είναι να μην τις αλλάξεις, καθώς είναι απίθανο να είναι πεσμένες, εκτός αν ο ενισχυτής έχει γράψει πάρα πολλές ώρες, πάνω από 5000. Ούτε ηχεία να αλλάξεις, απλώς να τα ακούς από μικρότερη απόσταση. Το αποτέλεσμα νομίζω θα σε ικανοποιήσει.
Οι λάμπες είναι καινούργιες αλλά κινέζικες
Θέλω να βάλω καλύτερες λάμπες για αυτό ζητάω καμία πρόταση

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Πρόταση μου είναι να βρεις δύο καλές 6SN7 και να τις βάλεις στο πρώτο στάδιο αν οπωσδήποτε θέλεις να βελτιώσεις κάτι με τις λυχνίες.
Από εκεί και πέρα τη μικρότερη έως καθόλου διαφορά θα την δεις αλλάζοντας τις 2Α3.
Για τις ανορθώτριες 5Ζ4Ρ δεν αξίζει να ασχοληθείς καθόλου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Ρίξε μια ματιά εδώ, και ιδίως σ' αυτές κι αυτές. Τετράδα λίγο δύσκολο να βρεις εκτός κινέζικων, οπότε πάρε δύο ζεύγη NOS (αν πιστέψουμε τον κατά περίπτωση πωλητή, ότι είναι όντως είναι NOS), και βάλε από μια σε κάθε κανάλι.

Αυτές οι λάμπες είναι πλέον "δύσκολες", καθώς έμπαιναν σε βάση octal, τεχνολογία πριν τον Β' Π.Π., και μεταπολεμικά αντικαταστάθηκαν γρήγορα από τις μινιατούρες noval (ECC81/82/83), στo μέσον της 10ετίας του '50.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Bewitch 2A3

Αν είσαι Αθήνα πάρε απο Ρίτσο προενισχύτριες και ανορθώτριες E.H. και 2α3 πάρε Emission Labs.Βέβαια chario και 2α3 είναι πολύ κακός συνδυασμός και με τα λεφτά που θα δώσεις για λάμπες παίρνεις class d (ή πως τα λένε τέλος πάντων...)και ακούς το chario όπως πρέπει.

Reaction score
640

και τριοδικό με ουλτρα πως επιλέγω ρε παιδιά?
Μπορώ να αλλάξω και πυκνωτές για καλύτερο αποτέλεσμα?

Reaction score
640
Απάντηση: Re: Απάντηση: Bewitch 2A3

εχω και αυτον εδω
http://www.ebay.com/itm/YAQIN-MC-10...395?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6b75a5a3

η αληθεια είναι πως με αυτόν τα chario παίζουν πιο δυνατά και ρωμαλέα άλλα δεν έχει την ανάλυση που έχει ο άλλος Κινέζος
Να βελτιώσω αυτόν? (τον Yaqin)

Reaction score
9

εχω και αυτον εδω
http://www.ebay.com/itm/YAQIN-MC-10L...item3a6b75a5a3

η αληθεια είναι πως με αυτόν τα chario παίζουν πιο δυνατά και ρωμαλέα άλλα δεν έχει την ανάλυση που έχει ο άλλος Κινέζος
Να βελτιώσω αυτόν? (τον Yaqin)
Για τα ηχεία σου σαφώς καλύτερα ο ενισχυτής με τις EL34, αλλά δύσκολο να έχει κανείς άποψη για το ποιος είναι καλύτερος ενισχυτής χωρίς να τους έχει ακούσει και τους δύο. Με τις EL34 έχεις σαφώς μεγαλύτερες δυνατότητες να παίξεις με διαφορετικές λάμπες γιατί υπάρχουν αρκετές να διαλέξεις ενώ το ίδιο ισχύει και για τις προενισχύτριες που είναι νεότερου τύπου από τον άλλο ενισχυτή. Τώρα το αν αξίζει να ρίξεις λεφτά σε αυτούς τους ενισχυτές δύσκολο να το πεις κανείς. Πριν αλλάξεις πυκνωτές και λάμπες πάντως κάνε την πιο εύκολη αλλαγή. Βλέπω ότι το IEC του ενισχυτή παίρνει ασφάλεια. Αλλάζοντάς την με μία HIFI TUNING θα δεις μεγάλη διαφορά στην ανάλυση του ήχου. Είναι κατά τη γνώμη μου η ευκολότερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις. Πρώτα βέβαια πρέπει να δεις τι τύπου ασφάλεια παίρνει ο ενισχυτής σου για να επιλέξεις την σωστή τιμή. Εδώ ένα λινκ απλά για να δεις για τι μιλάω https://www.tweaks4u.com/product_info.php?manufacturers_id=21&products_id=856

Reaction score
640

Για τα ηχεία σου σαφώς καλύτερα ο ενισχυτής με τις EL34, αλλά δύσκολο να έχει κανείς άποψη για το ποιος είναι καλύτερος ενισχυτής χωρίς να τους έχει ακούσει και τους δύο. Με τις EL34 έχεις σαφώς μεγαλύτερες δυνατότητες να παίξεις με διαφορετικές λάμπες γιατί υπάρχουν αρκετές να διαλέξεις ενώ το ίδιο ισχύει και για τις προενισχύτριες που είναι νεότερου τύπου από τον άλλο ενισχυτή. Τώρα το αν αξίζει να ρίξεις λεφτά σε αυτούς τους ενισχυτές δύσκολο να το πεις κανείς. Πριν αλλάξεις πυκνωτές και λάμπες πάντως κάνε την πιο εύκολη αλλαγή. Βλέπω ότι το IEC του ενισχυτή παίρνει ασφάλεια. Αλλάζοντάς την με μία HIFI TUNING θα δεις μεγάλη διαφορά στην ανάλυση του ήχου. Είναι κατά τη γνώμη μου η ευκολότερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις. Πρώτα βέβαια πρέπει να δεις τι τύπου ασφάλεια παίρνει ο ενισχυτής σου για να επιλέξεις την σωστή τιμή. Εδώ ένα λινκ απλά για να δεις για τι μιλάω https://www.tweaks4u.com/product_info.php?manufacturers_id=21&products_id=856
αναφέρεσαι στον Bewitch?
Τον άλλον δηλαδή με άλλες λάμπες μπορώ να τον κάνω να έχει μεγαλύτερη ανάλυση και ζεστασιά?
Από ηχεία αν αλλάξω τα chario τι να προσέξω ? έχεις καμία πρόταση?
Και πως διαλέγω τριοδικό η οχι ρε παιδιά?

Reaction score
9

Αναφέρομαι στον YAQIN. Νομίζω είναι προτιμότερο να αλλάξεις ενισχυτή για να ταιριάζει στα ηχεία σου παρά το αντίθετο. Εγώ δεν θα άλλαζα αυτά τα ηχεία απλά για να παίξω με τους λαμπάτους που έχεις τώρα. Η επιλογή μεταξύ ultralinear & τριοδικής λειτουργίας πρέπει να αναφέρεται στο manual του ενισχυτή. Δεν έχουν όλοι οι λαμπάτοι εξ ορισμού κύκλωμα για λειτουργία και έτσι και αλλιώς. Συνήθως είναι ένα απλός διακόπτης που κάνει αυτή τη δουλιά. Για τον YAQIN δεν βλέπω κάτι στο λινκ που έδωσες όσον αφορά τέτοια επιλογή.
Αν αλλάξεις ηχεία πάντως, να προσέξεις να έχουν ψηλή ευαισθησία, από 90db και πάνω και να είναι εύκολο φορτίο, δηλαδή 8ωμα ή 6ωμα και να μη πέφτουν κάτω από τα 4 ΩΜ σε συνθήκες πίεσης. Πολλά ηχεία φαίνονται εκ πρώτης όψεως εύκολα φορτία αλλά στην πράξη δεν είναι. Πολλά εξαρτώνται και από τη μουσική που ακούς και τι ψάχνεις γενικότερα στον ήχο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αν πας σε αλλο ηχειο πρεπει να κοιταξεις (οσο το δυνατον) να μην κατεβαινει χαμηλα σε αντισταση και να χει υψηλη ευαισθησια. Συμφωνω με τον προλαλησαντα οτι μαλλον πρεπει να πας σε ενισχυτη που ταιριαζει στα ηχεια σου. Τα Chario εχουν το ζεστο χαρακτηρα που θες, ειναι μουσικοτατα και για να πας σε καλυτερο ηχειο απο αυτα πρεπει να κινηθεις σε υψηλοτερη κατηγορια. Ειναι κριμα να τα δωσεις για να παρεις Klipsch για παραδειγμα.

GOM

Reaction score
43

Δεν ξέρω αν αυτά τα ηχεία είναι ισάξια των chario ή όχι, γιατί δεν τα έχω ακούσει, αλλά, θα μπορούσαν να θεωρηθούν σχετικά εύκολο φορτίο για τέτοιους ενισχυτές?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

θα μπορούσαν να θεωρηθούν σχετικά εύκολο φορτίο για τέτοιους ενισχυτές?
Όχι.Αν και σχετικά ευαίσθητα χρειάζονται αρκετή παροχή ρεύματος για να παίξουν σωστά.Είναι και κάπως ενεργοβόρα τα crossover τους οπότε..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt