Binaural ηχογραφήσεις !!!!

Reaction score
1
Πριν από καιρό άκουσα από ακουστικά ένα cd της stax, το The Space-Sound CD 1 και ήταν μια φανταστική εμπειρία. Σήμερα ανακαλύπτω ότι ήταν μια binarual ηχογράφηση. Συνεχίζω το ψάξιμο και βρίσκω την παρακάτω σελίδα όπου εξηγεί πώς γίνονται αυτές οι ηχογραφήσεις και έχει μια σειρά από ακουστικές ψευδαισθήσεις. Πιστεύω ότι αξίζει να τις ακούσετε.

http://www.syrtari.gr/601/fun/sound-illusions/

Reaction score
11.755
Το κλιπάκι με τα σπίρτα είναι όλα τα λεφτά. Είμαι fan των bunaural ηχογραφήσεων από τότε που άκουσα για πρώτη φορά εκείνο το δισκάκι που είχε δώσει το Hi-Tech με τέτοιες ηχογραφήσεις. Ήταν μαζί με το τεύχος που είχαν το dummy head για να κάνουν τεστ ακουστικά. Το οποίο τεστ εμπιστεύτηκα, πήρα τα 600 και δεν το έχω μετανιώσει ούτε λεπτό.

Reaction score
11.755
Κανείς μου φαίνεται δεν έδωσε σημασία....

Για ακούστε με ακουστικά το κλιπάκι με τα σπίρτα και μετά ελάτε να μου πείτε για πλάτος σκηνής αναπαραγόμενο από ηχεία, για τοποθέτηση οργάνων στο χώρο, για την ξινή που είναι σα να την έχετε μπροστά και άλλα τέτοια.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Binaural ηχογραφήσεις !!!!

Το κλιπάκι με τα σπίρτα είναι όλα τα λεφτά. Είμαι fan των bunaural ηχογραφήσεων από τότε που άκουσα για πρώτη φορά εκείνο το δισκάκι που είχε δώσει το Hi-Tech με τέτοιες ηχογραφήσεις. Ήταν μαζί με το τεύχος που είχαν το dummy head για να κάνουν τεστ ακουστικά. Το οποίο τεστ εμπιστεύτηκα, πήρα τα 600 και δεν το έχω μετανιώσει ούτε λεπτό.
Μήπως θυμάσαι πότε κυκλοφόρησε το τεύχος αυτό του hi-tech; Θα 'θελα πολύ να το βρω.

Reaction score
1
Απάντηση: Binaural ηχογραφήσεις !!!!

Θα 'θελα να σου ζητήσω κάτι αλλά πρώτα πρέπει να μάθω να στέλνω pm.

Άλλα binaural cd ξέρεις; Εγώ έχω βρει κάτι από μια εταιρεία που λέγεται Zenph αλλά δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Δεν είναι κανονικές binaural ηχογραφήσεις. Πρόκειται για παλιότερες ηχογραφήσεις που τις επεξεργάζονται. Επίσης νομίζω ότι η Chesky κυκλοφόρησε ή θα κυκλοφορήσει κάποιο cd.

Reaction score
1.187

Η αλήθεια είναι ότι ο περιορισμός τους λόγω των ακουστικών τις έχει κάνει λίγο σπάνιες αυτές τις ηχογραφήσεις....

Reaction score
14

Δεν έχω λόγια!! Απίστευτο! Αν μπορούσαν να το κάνουν χωρίς ακουστικά θα ήταν το μέλλον!

Reaction score
11.755
Φαντάζομαι τι θα ήθελες να μου ζητήσεις. Το CD περιέχεται στο τεύχος Νο ......

Έγραψα λοιπόν την παραπάνω πρόταση και πήγα να ψάξω τα δισκάκια μου. Δεν βρήκα το CD, αλλά στη θήκη, λείπει το δισκάκι από τον 7ο του 1999, οπότε υποθέτω ότι αυτό είναι με τη binaural ηχογράφηση. Κάπου το έχω δανείσει; Δε θυμάμαι, θα ξαναψάξω όμως γιατί θέλω να το ακούσω πάλι. Άλλες binaural δε γνωρίζω.

Reaction score
1

Μετά από αρκετό ψάξιμο χθες το βράδυ βρήκα τα παρακάτω για όποιον ενδιαφέρεται. Ο λόγος που δεν έβρισκα αυτό που ήθελα ήταν ότι έπεφτα συνέχεια στα Binaural Beats και το idoser (το ναρκωτικό του ίντερνετ σύμφωνα με κάποιους, καμμία σχέση για τους περισσότερους)

http://www.head-fi.org/forum/thread/511850/awesome-binaural-albums

http://www.gearslutz.com/board/remo...28-what-your-favorite-binaural-recording.html

Στο gearslutz έχει και κάποιες ηχογραφήσεις για κατέβασμα (νόμιμες)

Αν κάποιος δεν έχει ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο νομίζω ότι πρέπει να το κάνει.

Ο λόγος που δεν είναι τόσο διαδεδομένες είναι ίσως το κόστος του κεφαλιού-μικροφώνου. Το κόστος ενός τέτοιου που χρησιμοποιεί η Milwaukee Symphony Orchestra είναι περίπου 8.000$ ! Ίσως και ο θόρυβος που έγινε με τα Binaural Beats του idoser.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7