BIOS κάρτα γραφικών

Reaction score
8
χρησιμοποιούσα μια κάρτα γραφικών την Sapphire Radeon HD 6850 Toxic η οποια λειτουργούσε μια χαρά...αφού αναγκαστικά να αλλάξω το κουτί του pc κάποια στιγμή μετέφερα όλα τα πράγματα του και τα σύνδεσα ,όμως η κάρτα γραφικών δε δούλεψε ποτε ξανά ,,,το ανεμιστηράκι δουλεύει κανονικά...φαίνεται να είναι σε λειτουργία.για καλή μου τύχη η μητρική είχε onboard κάρτα και έτσι προσωρινά δουλεύει το pc με αυτή.

τώρα με την κάρτα γραφικών δε μπορώ να καταλάβω τι γίνετε γιατί δε παίζει ,δε φέρνει εικόνα.κάπου διάβασα περιπλανώμενος στο internet ότι συνέβη και σε άλλον αυτό,και κάποιος ανφέρθηκε στα bios τις κάρτας.τώρα το ερώτημα είναι:μπορούμε να περάσουμε τα bios τις κάρτας γραφικών από την αρχή να επανέλθει?γίνετε αυτό?και αν ναι πως?

Reaction score
16
Απάντηση: BIOS κάρτα γραφικών

Μηπως μεσα στην μητρηκη ειναι απενεργοποιημένη η εντολη...δες το

Reaction score
8

όχι ,πρώτα από εκεί ξεκίνησα το ψάξιμο .

Reaction score
8

και το άσχημο είναι ότι μου έλξε η εγγύηση πριν 2 μήνες ,γύρο στα 200 euro κόστιζε τότε,,
άμα μπορέσω να την σώσω καλά θα είναι.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
να υποθέσω ότι έχεις βάλει σωστά την έξτρα τροφοδοσία που χρειάζεται η κάρτα.
Στο BIOS πρέπει να έχεις την επιλογή PEG/PCI ενεργή, τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα, αν η μητρική αντιληφθεί ότι υπάρχει κάρτα γραφικών σε κάποια υποδοχή PCI-e τότε απενεργοποιεί την ενσωματωμένη, εξαίρεση αποτελούν οι μητρικές με τεχνολογία Lucid Virtu που έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις.
Μη μπλέξεις με BIOS, να την πας για αλλαγή αν είναι εντός εγγύησης.

edit: μόλις είδα ότι δεν έχει εγγύηση

Reaction score
8

δεν έχω να χάσω κάτι ,είμαι εκτος εγγύησης ,οποτε κάθε συμβουλή οποιος ξέρει θα την εφαρμόσω.

Reaction score
8

0k george,σε ευχάριστω....ξεκινάω αύριο το πρωί τα πειράματα γιατί τώρα είναι ήδη αργά (1.00)μόλις έχω νέα θα σας ενημερώσω από τon <ασθενή>

Reaction score
1.846

Το μήνυμά σου είναι στις 6 το απόγευμα. Που είσαι και είναι 1 το βράδυ, στο σχιστομάτικο νησί; :smile:

Θεωρώ ότι έχεις ξεκουμπώσει και ξανακουμπώσει την κάρτα, ώστε να είσαι βέβαιος πως έχει "κάτσει" σωστά στη μητρική. Για την πρόσθετη τροφοδοσία το είπε ο Γιώργος.

Reaction score
16

Θεωρώ ότι έχεις ξεκουμπώσει και ξανακουμπώσει την κάρτα, ώστε να είσαι βέβαιος πως έχει "κάτσει" σωστά στη μητρική. Για την πρόσθετη τροφοδοσία το είπε ο Γιώργος.
και στο BIOS την επιλογή PEG/PCI ενεργή....που μαλλον δεν την εχει

Reaction score
8

παιδιά australia μεριά είμαι ,sydney.τα έχω κάνει όλα αυτά πολλές φορες ,και τσέκαρα και ξανά τσέκαρα.μια τελευταία ερώτηση πριν προχωρήσω,:
αυτή τι στιγμή λειτουργεί το pc με την on board,η κάρτα που είναι μέσα και δε δουλεύει ,θα την βρει το σύστημα για να πάρει το update?δείχνει να δουλεύει κανινικά αλλα δεν ...έχει εικόνα και το ανεμιστηράκι δουλεύει κανονικά.η κάρτα μόλις την κουμπώσω ,αρχίζει και δουλεύει και χωρίς τα ρεύματα πράγμα που σημαίνει ότι κούμπωσε σωστά,μόλις βάλω τα ρεύματα δουλεύει ποιο γρήγορα "διναμομονουν" τα ανεμιστηράκια όχι πολύ,λίγο παραπάνω.οποτε δε tίθεται θέμα κουμπώματος

Reaction score
16

Δοκίμασε την Καρτα σε αλλο PC πριν κανεις οτιδήποτε. Αν δεν εχεις αλλο για δοκιμή πανε σε καποιο τεχνικο. Δες και το βιβλιο χρησεως στις ρυθμίσεις του βιος. Και ακόμα κατι. Βαλε στο βιος Load Optimized defaults και ξεκινατο

Reaction score
8

piga την κάρτα σε ένα μαγαζί που ασχολείται και φτιάχνει pc,τι δοκίμασε μπροστα μου....τίποτα.του εξήγησα ότι δούλευε μια χαρά και το έπαθε ξαφνικά και του μίλησα αν mporei να κάνει ο ίδιος το bios up date.μου είπε δεν αναλαμβάνει.οποτε το μονο που μένει είναι να το κάνω μονος mou.to ερώτημα πριν το κάνω είναι:αν δε την <βλέπει> το pc πως θα τις κάνω update?εγώ θα την τοποθετήσω πάλι ,θα άνοιξη το pc με τίν onboard κάρτα και από εκεί και πέρα θα μπορέσω να το κάνω?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.222
Αν δε λειτουργεί με αυτό το BIOS, δε νομίζω να λειτουργήσει με το νέο.

Δοκιμάσατε να συνδέσετε άλλη έξοδο εικόνας της κάρτας, μήπως φταίει η συγκεκριμένη;

Reaction score
11.883
Αυτό ήμουν έτοιμος να γράψω τώρα. Συνήθως οι VGA έχουν 2 εξόδους για monitor. Στη μια δουλεύει, στην άλλη δε δουλεύει, αν έχεις 1 monitor συνδεδεμένο.

Reaction score
1.846

πήγα την κάρτα σε ένα μαγαζί που ασχολείται και φτιάχνει pc, τη δοκίμασε μπροστά μου....τίποτα ...
Μετά από αυτό, οι ελπίδες να δουλέψει ξανά η κάρτα είναι εξαιρετικά μειωμένες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@