Bitstream ή LPCM???Ποια η διαφορα???

Reaction score
0
Να ρωτησω κατι...Εχω ενα PS3 συνδεδεμενο μεσω HDMI με εναν Harman Kardon AVR-355...Ποια ρυθμιση πρεπει να εχω στο μενου του PS??Το ρωταω γιατι το ειχα στο Linear PCM και τελευταια,παρατηρω οτι σε καποιες ταινιες,δε μου αναγνωριζει το υπαρχον 5.0 συστημα,αλλα μου αναγνωριζει μονο L-R...Γιατι???

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Bitstream ή LPCM???Ποια η διαφορα???

Στο bitstream το σήμα στέλνεται ατόφιο στον ενισχυτή και αυτός απο εκεί και πέρα αναλαμβάνει τα δέοντα.
Στο lpcm το σήμα διαχωρίζεται,σε επίπεδο καναλιών,απ την πηγή και μετά πάει στον ενισχυτή.
Προτίμησε την bitstream.

Reaction score
5

να κάνω μια συμπληρωματική ερώτηση? Το samsung BD-p2500 blu ray μου έχει αναλογικές εξόδους για αποκωδικοποίηση HD DTS & Dolby, καθώς ο ενισχυτής δεν τα υποστηρίζει.

Σε αυτήν την περίπτωση (analogue connection / internal decoding) τι επιλέγω? Bitstream ή LPCM?

Ευχαριστώ

Timaras

Reaction score
2.153
lpcm αλλά από ότι βλέπω μόνο DTS-HD Master Audio δεν
υποστηρίζει.Dolby True HD και Dts-HD υποστηρίζει κανονικά

Reaction score
38

Eπί την ευκαιρία να ρωτήσω και εγώ κάτι παιδιά...

Έχω το Οppo BD83 το οποίο αποκωδικοποιεί το σήμα και το περνάει με LPCM στις αναλογικές ενός Yamaha RX-V661... Επίσης το Oppo έχει το απαραίτητο Bass Management.

Aν έδινα αδιαχώριστο το σήμα (Βitstream) μέσω HDMI σε έναν αντίστοιχο ΑV Receiver, ας πούμε τον RX-V665 και γινόταν εκεί η αποκωδικοποίηση, τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα?

Πιθανόν βέβαια να είναι υποκειμενικό το θέμα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν από τεχνικής άποψης υπάρχει λόγος να προτιμούμε τον ένα ή το άλλο τρόπο...

Kαλημέρα.

ΥΓ Πιθανόν να υπάρχει κάποιο σχετικό νήμα που δεν μπόρεσα να εντοπίσω, κάθε υπόδειξη καλοδεχούμενη!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Το θέμα δεν είναι υποκειμενικό.
Συνήθως οι ενισχυτές έχουν καλύτερα τσιπάκια και υπερτερούν.
Στην περίπτωση σου όμως(λόγω oppo) δεν ξέρω ποιό απ τα 2 είναι καλύτερο.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Bitstream ή LPCM???Ποια η διαφορα???

Στο bitstream το σήμα στέλνεται ατόφιο στον ενισχυτή και αυτός απο εκεί και πέρα αναλαμβάνει τα δέοντα.
Στο lpcm το σήμα διαχωρίζεται,σε επίπεδο καναλιών,απ την πηγή και μετά πάει στον ενισχυτή.
Προτίμησε την bitstream.
Η μόνη μου αντίρηση είναι ότι το bistream του PS3 υποστηρίζει μέχρι και DTS, οπότε σε περιπτώσεις ταινιών με DTSHD και TrueHD είναι μάλλον καλύτερο να αποκωδικοποιηθεί το σήμα από το PS3 και να περάσει μέσω PCM.

Reaction score
29.663

Ρε παιδιά νομίζω οτι υποστηρίζει dts hd ma, αφού είχε βγει και fw, πριν απο κάτι χρόνια , για το fat ps3.Δεν μπορεί να μην το υποστηρίζει το νεο.

Reaction score
1
Τα νέα formats ήχου (DTSHD, TrueHD) γίνονται bitstream μόνο από το PS3 Slim κι όχι το κλασσικό. Το λέω αυτό με σιγουριά.

Reaction score
80

Το fat ps3 δεν υποστηριζει dts hd ma και γενικοτερα HD format, δινει ομως pcm επτακαναλο

Τα HD format τα υποστηριζει μονο το slim

Reaction score
38

Το θέμα δεν είναι υποκειμενικό.
Συνήθως οι ενισχυτές έχουν καλύτερα τσιπάκια και υπερτερούν.
Στην περίπτωση σου όμως(λόγω oppo) δεν ξέρω ποιό απ τα 2 είναι καλύτερο.
ακριβώς γι' αυτό ρωτάω... λόγω oppo...

Eπειδή σκέφτομαι την αλλαγή του RX-V661 (ή να πω καλύτερα την μεταφορά του στο δεύτερο σύστημα) δεν ξέρω αν πρέπει να επιλέξω κάποιον ενισχυτή λίγο καλύτερο ηχητικά και με ΗDMI 1.3 (o 661 έχει 1.2) ή κάποιον πολύ καλύτερο που όμως δεν θα αποκωδικοποιεί τα ΗD formats (παλαιότερο θηριάκι ας πούμε...)...

Δυστυχώς δεν βρίσκω τον τρόπο να δοκιμάσω και τις δύο εκδοχές με το oppo, οπότε ψάχνω να βρώ κάποια σημαντική τεχνική διαφορά μεταξύ LPCM και Βitsstream...
Αν υπάρχει βέβαια... γιατί απ' ότι έχω υποψιαστεί μεγαλύτερο ρόλο παίζουν τα τσιπάκια αποκωδικοποίησης παρά η μεταφορά του σήματος (?)...

Επίσης με δεδομένο ότι το "V" στο "ΑV" Receiver μου είναι αδιάφορο... μάλλον κρίνεται πιο συμφέρουσα μια κίνηση προς "παλαιό θηριάκι"...

(κάθε παρατήρηση/άποψη ευπρόσδεκτη...)

Ευχαριστώ και συγνώμη για το offtopic...

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Bitstream ή LPCM???Ποια η διαφορα???

lpcm αλλά από ότι βλέπω μόνο DTS-HD Master Audio δεν
υποστηρίζει.Dolby True HD και Dts-HD υποστηρίζει κανονικά
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Οπότε το αφήνω LPCM. Για την ιστορία όμως, από το 2009 με ένα firmware release, αποκωδικοποιεί ΚΑΙ DTS-HD Master Audio :) οπότε αφήνω το Player να κάνει την δουλειά με LPCM και ο Marantz SR-5200 που έχω παίρνει το σήμα από τις αναλογικές εισόδους του

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas