Blu - που δεν ρέει

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Blu - που δεν ρέει

Να τονίσω ξανά τη σημασία του κλειδώματος. Ο κόσμος που πληρώνει, όπως αποδείχτηκε και στο i-Pod, δεν θέλει κλειδωμένα πράγματα. Αυτό καθυστερεί ιδιαίτερα την διάδοση, μαζί με τις υψηλές τιμές, τα υπόλοιπα απλά συνεπικουρούν.
Και το DVD κλειδωμένο ήταν και ξεκλείδωσε, όπως ακριβώς το Blu-ray.

Όσο γι' αυτούς που δεν "καταλαβαίνουν" γιατί κάποιοι άλλοι δεν χωνεύουν τη Χώνυ, να τους θυμίσω την ιστορία με το rootkit, που έκανε η "συμπαθής" εταιρία, 2-3 χρόνια πίσω. Μιλάμε για υπέρτατη λαμογιά. :141:
Sony BMG =!= Sony Electronics.

Reaction score
7

Sony BMG =!= Sony Electronics.
Κάποτε αν θυμάμαι καλά ήταν και στα δικαστήρια οι δυο τους...

Τώρα γιατί θα πρέπει να λάβω υπόψη μου το rootkit για την επικράτηση του Blu-ray και των συμφερόντων μου δεν το καταλαβαίνω...ίσως τα βλέπω λιγότερο συναισθηματικά τα πράγματα από τον anemelo....δεν ξέρω.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Blu - που δεν ρέει

Και το DVD κλειδωμένο ήταν και ξεκλείδωσε, όπως ακριβώς το Blu-ray.
Μα το τόνισα, αυτοί που πληρώνουν, δεν ασχολήθηκα καθόλου με τους πειρατές. Απ' αυτούς δεν γίνεται είσπραξη. :126:
Αυτοί λοιπόν που πληρώνουν θέλουν να έχουν ξεκλείδωτο περιεχόμενο, αλλιώς δεν πληρώνουν. Αν χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία ξεκλειδώματος, περνούν απέναντι.

Τώρα γιατί θα πρέπει να λάβω υπόψη μου το rootkit για την επικράτηση του Blu-ray και των συμφερόντων μου δεν το καταλαβαίνω...ίσως τα βλέπω λιγότερο συναισθηματικά τα πράγματα από τον anemelo....δεν ξέρω.
Δεν πρόκειται για συναισθηματισμό, αλλά για ένστικτο αυτοσυντήρησης.
Και δεν έγραψα πως να επιλέξει κάποιος, αλλά γιατί υπάρχει, από μερίδα μελών, μια απέχθεια.

Απόλυτα δικαιολογημένη. :416:

Reaction score
7

Και δεν έγραψα πως να επιλέξει κάποιος, αλλά γιατί υπάρχει, από μερίδα μελών, μια απέχθεια.

Απόλυτα δικαιολογημένη. :416:
Η Sony έχει κάνει τρελές μ@λ@κίες και το ξέρω... Την πάτησα με το Minidisc που ήταν το αγαπημένο μου φορητό format απο το 97 και το παράτησα όταν μπήκαν τα DRM και η USB θύρα στα MD της (έκαναν αναγκαστική μετατροπή σε DRMed atrac, σε οτιδήποτε αρχείο....ας ήταν καλά η Sony Music :141:)...όταν άλλαξε γνώμη ήταν πολύ αργά...τα MP3 Players είχαν κατακλύσει την αγορά και μάλιστα υπήρχαν και μοντέλα ποιοτικότατα σε ήχο από κάτι μάρκες σαν την iriver...ποιό θύμα θα αγόραζε τα κορυφαία ηχητικά Sony MD με Native MP3 Support (wow) και 1GB χωρητικότητα το δισκάκι (Hi-MD...πάλι WOW!!)?... Να μην πούμε για τις Memory Stick και τις τιμές τους... Ναι δε λέω ότι σαν εταιρία είναι άγια...το αντίθετο.... Αλλά φυσικά η κακή πολιτική που έχει δείξει στο παρελθόν, δεν θα με επηρεάσει να επιλέξω ένα νέο φορμά που θα βγάλει και μου αρέσει. Και μη γελιόμαστε όλες οι εταιρίες λίγο πολύ κοιτάν το κέρδος τους... Εξάλλου αυτή η απέχθεια πάντα υπήρχε για τις μεγάλες εταιρίες. Και τη Microsoft όλοι την βρίζουν και όλοι χρησιμοποιούν Windows.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Blu - που δεν ρέει

.... Και τη Microsoft όλοι την βρίζουν και όλοι χρησιμοποιούν Windows.
Και προφυλακτικά χρησιμοποιούν, ορισμένοι τουλάχιστον, και βρίζουν.
Αυτό τι σημαίνει, πως έχουν άδικο, το AIDS μου μέσα! :116:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Blu - που δεν ρέει

Και προφυλακτικά χρησιμοποιούν, ορισμένοι τουλάχιστον, και βρίζουν.
Αυτό τι σημαίνει, πως έχουν άδικο, το AIDS μου μέσα! :116:
Α! δεν ξέρω..όπως του κ@βλώσει του καθένα :142:

Reaction score
0

Να τονίσω ξανά τη σημασία του κλειδώματος. Ο κόσμος που πληρώνει, όπως αποδείχτηκε και στο i-Pod, δεν θέλει κλειδωμένα πράγματα. Αυτό καθυστερεί ιδιαίτερα την διάδοση, μαζί με τις υψηλές τιμές, τα υπόλοιπα απλά συνεπικουρούν.

Όσο γι' αυτούς που δεν "καταλαβαίνουν" γιατί κάποιοι άλλοι δεν χωνεύουν τη Χώνυ, να τους θυμίσω την ιστορία με το rootkit, που έκανε η "συμπαθής" εταιρία, 2-3 χρόνια πίσω. Μιλάμε για υπέρτατη λαμογιά. :141:
+100
Για να μην ξεχνάμε.. αλλά δεν βλέπω το πάθημα να έγινε μάθημα

Τελος πάντων αντε να δούμε τι θα γινει μετά το καλοκαίρι ...

Reaction score
7

+100
Για να μην ξεχνάμε.. αλλά δεν βλέπω το πάθημα να έγινε μάθημα
Ποιό ακριβώς είναι το πάθημα και ποιό θα έπρεπε να ήταν το μάθημα; To rootkit? Έλεος! Που κολάει αυτό στο ότι δεν βγαίνουν τίτλοι Blu-ray;

Τελος πάντων αντε να δούμε τι θα γινει μετά το καλοκαίρι ...
Θα βγεί το Rootkit V2.0 (AKA Summer Rootkit)

Reaction score
59
Μακρύς ο δρόμος για την επικράτηση του Blu-ray

Παρά την επικράτηση του Blu-ray έναντι του HD DVD ως κυρίαρχου μέσου προβολής ταινιών υψηλής ευκρίνειας, θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να διεκδικήσει τη νίκη του έναντι του DVD. Ο κύριος λόγος, όπως φαίνεται από τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις των καταναλωτών, είναι η σχέση τιμής - αγοραστικής αξίας.

Οι καταναλωτές διστάζουν στο επιπλέον κόστος των 300 δολαρίων για να αγοράσουν ένα Blu-ray player, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που η λίστα των διαθέσιμων τίτλων δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. «Οι καταναλωτές δεν θα πληρώσουν τρεις φορές περισσότερα χρήματα για μία πλατφόρμα που δεν είναι στην ουσία έτοιμη» εξηγεί ο Στιβ Γουίλσον, αναλυτής της αγοράς των ηλεκτρονικών ειδών της εταιρείας ερευνών ABI.

Ταυτόχρονα, πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν τις εξελίξεις στην καλωδιακή, τη δορυφορική και τη διαδικτυακή τηλεόραση, προτού αποφασίσουν. Πάνω απ' όλα όμως, οι καταναλωτές φαίνονται ευχαριστημένοι με τα παραδοσιακά DVD players, χωρίς να δείχνουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την υψηλή ευκρίνεια εικόνας και ήχου που προσφέρει το Blu-ray.

Οι κατασκευαστές σχεδιάζουν τη μαζική παραγωγή τίτλων σε μορφή Blu-ray που θα περιλαμβάνουν επιπλέον έξτρα υλικό για να προωθήσουν τις πωλήσεις κυρίως των Χριστουγέννων, ενώ τα καταστήματα λιανικής ετοιμάζουν ειδικά τμήματα παρουσίασης της τεχνολογίας Blu-ray για τους καταναλωτές.

Κάμψη των πωλήσεων

Η κατανάλωση για ενοικιάσεις και αγορές ταινιών σε όλες τις διαθέσιμες μορφές, από κασέτες VHS μέχρι τα Blu-ray, μειώθηκε στις ΗΠΑ κατά 3%, στα 24,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2007. Για το 2008 προβλέπεται περαιτέρω μείωση 2%, παρά την εξαπλάσια δαπάνη των καταναλωτών για προϊόντα Blu-ray.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Adams Media Research, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια προτού η αγορά ταινιών οικιακής χρήσης επανέλθει σε τροχιά ανόδου. «Οι καταναλωτές που έχουν επενδύσει σε τηλεοράσεις άνω των 40 ιντσών και υψηλής ευκρίνειας θα είναι αυτοί που θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή», εξηγεί ο Τομ Άνταμς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Προκειμένου να δικαιολογήσουν την κατά 10 δολάρια υψηλότερη τιμή μιας ταινίας Blu-ray σε σχέση με το DVD, τα μεγάλα στούντιο περιλαμβάνουν ειδικό αποκλειστικό περιεχόμενο, όπως σκηνές από τα γυρίσματα και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές. Επιπλέον, οι τιμές των Blu-ray players έχουν αρχίσει να μειώνονται, παραμένουν αρκετά ακριβότερα από τα αντίστοιχα DVD players.

Σημαντικότερος περιοριστικός παράγοντας στην ανάπτυξη του Blu-ray πάντως, φαίνεται να είναι οι προσφορές στην καλωδιακή, τη δορυφορική και τη διαδικτυακή τηλεόραση, αν και οι υποστηρικτές των Blu-ray διατείνονται ότι οι καταναλωτές προτιμούν τελικά την φυσική από την εικονική κατοχή μιας ταινίας, ειδικά από τη στιγμή που πολλές υπηρεσίες προβολής ταινιών στο Ίντερνετ επιβάλλουν χρονική διορία για την παρακολούθηση μίας ταινίας.

Στα χνάρια του DVD

Θέλοντας να υποστηρίξουν την επικράτηση του Blu-ray, πολλοί υποστηρίζουν ότι η τιμή του Blu-ray player βρίσκεται στα αντίστοιχα επίπεδα ενός DVD, στον αντίστοιχο κύκλο ζωής του. «Η ίδια κατάσταση χαρακτήριζε και την ανάπτυξη του DVD. Τα μηχανήματα ήταν πολύ ακριβά και δεν υπήρχαν αρκετοί τίτλοι, ώσπου κάποια στιγμή ο κόσμος το αναγνώρισε και η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα» αναφέρει ο Άντι Πάρσονς, επικεφαλής της Αμερικανικής Ένωσης προώθησης προϊόντων.

Το Blu-ray έχει μπροστά του μακρύ και δύσκολο δρόμο. Το 2007, 101 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ είχαν DVD player συγκριτικά με τα 3,7 εκατομμύρια που διέθεταν Blu-ray player, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων Playstation 3. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό συσκευών DVD που είχαν πουληθεί την αντίστοιχη στιγμή του κύκλου ζωής του τελευταίου. Από ότι φαίνεται πάντως, από τις μέχρι στιγμής διακηρύξεις των μεγάλων στούντιο παραγωγής, η αγορά φαίνεται διατεθειμένη να στηρίξει το Blu-ray με διάφορους τρόπους. Μένει να φανεί πόσος χρόνος θα περάσει μέχρι οι καταναλωτές πραγματοποιήσουν και αυτοί τη μετάβαση από το DVD στο Blu-ray.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Blu - που δεν ρέει

.... Θέλοντας να υποστηρίξουν την επικράτηση του Blu-ray, πολλοί υποστηρίζουν ότι η τιμή του Blu-ray player βρίσκεται στα αντίστοιχα επίπεδα ενός DVD, στον αντίστοιχο κύκλο ζωής του. «Η ίδια κατάσταση χαρακτήριζε και την ανάπτυξη του DVD. Τα μηχανήματα ήταν πολύ ακριβά και δεν υπήρχαν αρκετοί τίτλοι, ώσπου κάποια στιγμή ο κόσμος το αναγνώρισε και η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα» αναφέρει ο Άντι Πάρσονς, επικεφαλής της Αμερικανικής Ένωσης προώθησης προϊόντων ....
Πολύ εμπεριστατωμένη άποψη. :405:

Ίσως να είναι κατάλληλη για αμερικανάκια, ποιος ξέρει.

Πάντως, αγαπητέ Andy, ξεχνάς πως τότε ο προηγούμενος ήταν η βιντεοκασέτα, με τεράστια διαφορά οπτικής ποιότητας από το δισκάκι.

Και για να μη ζορίζεσαι, Andy μου, γιατί η πολλή σκέψη δεν φαίνεται νάναι το φόρτε σου, αν δεν πέσουν οι τιμές (πέσουν όχι μειωθούν) τους πελάτες με το
θα τους ψάχνουν οι εταιρίες, που σε πλήρωσαν να πεις όλα αυτά.

Ξέχασα: και τα κλειδωμένα, ούτε τα αμερικανάκια τα πληρώνουν πιά. Ξεκλειδώστε τα, γιατί είπαμε, αν τους βάλετε σε τέτοιο τριπάκι, περνούν απέναντι.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Blu - που δεν ρέει

Ποιό ακριβώς είναι το πάθημα και ποιό θα έπρεπε να ήταν το μάθημα; To rootkit? Έλεος! Που κολάει αυτό στο ότι δεν βγαίνουν τίτλοι Blu-ray;
Ας μην ασχοληθούμε με το πάθημα, μια και δεν το πάθαμε. Γιατί τότε αλλιώς θα τάλεγες.
Στο μάθημα. Από μια τέτοια εταιρία, δεν είναι απίθανο να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Παράδειγμα, βάζεις μετά από καιρό ένα αγορασμένο δισκάκι και παίρνεις το μήνυμα:
"περάσανε 5 τέρμινα από την αγορά της ταινίας και πρέπει να την ξαναγοράσετε"
:111:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Blu - που δεν ρέει

Ας μην ασχοληθούμε με το πάθημα, μια και δεν το πάθαμε. Γιατί τότε αλλιώς θα τάλεγες.
Στο μάθημα. Από μια τέτοια εταιρία, δεν είναι απίθανο να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.
Μα ήδη με έχει απογοητεύσει η Sony και παράδειγμα έφερα το MiniDisc...ας είναι καλά το Internet που ήξερα καλά πως θα εφαρμοσθεί το DRM και δεν ξαναπροτίμησα αυτό το Format. Κατόπιν εορτής δεν με εξαπάτησε καμία Sony...πάντα ξέρω τι ανάγκες έχω και γιατί το αγοράζω... Αλλά αν μου αρέσει ένα προιόν της και με καλύπτει (θ)έστηκα τι είχε κάνει στο παρελθόν. Προσπαθώ μια μάρκα να την βλέπω όπως πρέπει σαν επιχείρηση και όχι σαν μια μυστηριώδη οντότητα που μου έκανε κακό και πρέπει να της κρατάω μούτρα
Παράδειγμα, βάζεις μετά από καιρό ένα αγορασμένο δισκάκι και παίρνεις το μήνυμα:
"περάσανε 5 τέρμινα από την αγορά της ταινίας και πρέπει να την ξαναγοράσετε"
:111:
:140: φοβερό παράδειγμα.... και αν υποθέσουμε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο θα το μάθεις ξαφνικά ε? Δεν θα το ήξερες από πριν.... χα χα...Ok, Μόλις τελειώσεις το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας δώσε μου το pdf σε CD με Rootkit και σαν θύμα θα το αγοράσω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515