BLU RAY - HDVD το αλλο μτ τον τοτο το ξερετε

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ερε γλεντια που θα εχει να μην μεινει τιποτα στο τελος
τονα χτυπαει το αλλο χερι απο την απελπισια
still think they will both be dead in five years. Sorry for being a pessimist, but once downloads and servers take off, in full 1080p with uncompressed audio, they are done. A few stalwarts like myself will keep players for both formats or universal players for the discs we own, but most people will simple download their content.

Look at the new MacBook Air, NO optical drive..... Some might think it's crazy, but it is likely the wave of the future

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αυτό εννοείται ότι θα συμβεί.
Δεν είναι μυστικό ούτε χρειάζεται να είσαι "ειδικός" για να το καταλάβεις.
Το έχω γράψει αρκετές φορές, αλλά τελικά δεν έχει πλάκα να είσαι "Both suck - Downloads rock" fanboy! :mrgreen:

Reaction score
7
Εννοείται ότι δεν έχουν μέλλον τα δισκάκια για αναπαραγωγή βίντεο...ακόμα και εδώ Ελλάδα που γεγονός είναι ότι με το άθλιο Internet που έχουμε δεν είναι τόσο βολικό το Downloading και το Streaming, σε λίγα χρόνια όμως θα είναι ο πιο mainstream τρόπος παρακολούθησης Video. Τα οπτικά μέσα θα χρησιμοποιούνται μόνο για εφαρμογές Back-Up. Τα e-Video Clubs με Streaming πιστεύω ότι δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν.

Reaction score
134
Αν δεν γίνει το FTTH mainstream δεν πρόκειται ποτέ τα digital downloads να αναπτυχθούν τόσο πολύ.Πόσο μάλλον για High Definition.Επιλογές πάντα θα υπάρχουν όπως υπάρχουν και σήμερα αλλά μέχρι εκεί.

Είναι αυτό που είχε πει πριν μερικούς μήνες μου φαίνεται ο πρόεδρος της Sony όταν τον ρώτησαν σχετικά με το θέμα.Η απάντηση είναι πολύ απλή.Όλα είναι θέμα επιλογής.Και υπάρχει πάρα πολύς κόσμος ο οποίος του αρέσει να πηγαίνει στο μαγαζί και να αγοράζει το δισκάκι.Είτε είναι παιχνίδι είτε είναι ταινία.Γι αυτό θα υπάρχει πάντα το φυσικό μέσο ώστε να μπορεί ο καθένας να διαλέξει είτε να το κάνει download είτε να πάει να το αγοράσει.

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα μαζί του.Και πάντα θα μου αρέσει να πηγαίνω σε μαγαζί να αγοράζω τις ταινίες μου.Και κανένα downloading δεν πρόκειται να με κάνει να αλλάξω άποψη.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα μαζί του.Και πάντα θα μου αρέσει να πηγαίνω σε μαγαζί να αγοράζω τις ταινίες μου.Και κανένα downloading δεν πρόκειται να με κάνει να αλλάξω άποψη.
Και σε κάποιους αρέσει και θα αρέσει να ακούν από βινύλιο.
Και "πάντα" θα υπάρχει παραγωγή δίσκων βινυλίου, μικρή ή μεγάλη.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η έλευση του CD "σκότωσε" το βινύλιο.

Reaction score
0
Είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσουν τα downloads αλλά δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί πότε θα γίνει αυτό.
Αυτή τη στιγμή το (όποιο) δισκάκι/φυσικό μέσο έχει κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα:
1) της απλότητας. Αγοράζεις το δισκάκι, το βάζεις στο player και παίζει. Ούτε περίεργα DRM και περιορισμοί, ούτε ειδικό hardware ανά κάθε υπηρεσία (βλέπε iTunes - AppleTV, MS Video Marketplace - ΧBOX 360 κλπ.) Επίσης το παίρνεις μαζί σου όπου θες ενώ με τα downloads παρ' ότι εφικτό αυτή τη στιγμή δεν το προσφέρει κανείς ως δυνατότητα.

2)της ποιότητας. Σύμφωνα με όσα διαβάζω από τις ΗΠΑ η διαφορά ποιότητας μεταξύ BD/HD-DVD και των νόμιμων downloads είναι τεράστια με πολλούς να αμφισβητούν ακόμα και αν μπορούν τα τελευταία να λέγονται όντως HD.

Αργά ή γρήγορα αυτά θα λυθούν αλλά μέχρι τότε πιστεύω πως τα φυσικά μέσα θα κυριαρχούν.

Reaction score
134
Το CD σκότωσε το βινύλιο λόγω του ότι ήταν πιο πρακτικό λόγω μεγέθους και γι αυτό το προτίμισαν οι περισσότεροι.Αλλά και τα 2 ήταν φυσικά μέσα.

Στην περίπτωση των blu ray/downloads είναι 2 τελείως διαφορετικοί τρόποι πώλησης του ίδιου προιόντος.Τα downloads μπορεί να έχουν κάποια πλεονεκτήματα αλλά έχουν και κάποια άλλα μειονεκτήματα τα οποία τα δισκάκια δεν τα έχουν.

Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του marvin και να συμπληρώσω ότι εκτός από την ταχύτητα σύνδεσης που χρειάζεται πρόβλημα είναι και ο αποθηκευτικός χώρος.Γιατί αν κάθε ταινία έχει μέγεθος 25-30GB μέσο όρο πόσες πια ταινίες να χωρέσει?Σκέψου και το άλλο....Φαντάσου να πας να αγοράσεις έναν από αυτούς τους δίσκους του 1TB να τον φισκάρεις με HD υλικό και ένα ωραίο πρώι πας να τον ανοίξεις και ο σκληρός να τα έχει φτύσει.wall_1 wall_1 wall_1

Τρέμω και μόνο στην ιδέα.

Γι'αυτό σας λέω δισκάκια και πάλι δισκάκιαΆσε που τώρα με τις μικρότερες θήκες γλιτώνουμε και χώρο.:cool_4:

Reaction score
134
Όσον αφορά το δεύτερο που είπε ο marvin για την ποιότητα των HD υπηρεσιών ιδού η αλήθεια (ή καλύτερα ιδού τα χάλια τους)

http://blogs.zdnet.com/Ou/?p=959

http://blogs.zdnet.com/Ou/?p=962

Αν δεν ληθούν κάποια βασικά προβλήματα όπως η ταχύτητα σύνδεσης και ο αποθηκευτικός χώρος τα downloads απλά θα παραμείνουν άλλος ένας τρόπος για να δει κάποιος ταινίες.

Reaction score
0
Όσον αφορά το δεύτερο που είπε ο marvin για την ποιότητα των HD υπηρεσιών ιδού η αλήθεια (ή καλύτερα ιδού τα χάλια τους)

http://blogs.zdnet.com/Ou/?p=959

http://blogs.zdnet.com/Ou/?p=962

Αν δεν ληθούν κάποια βασικά προβλήματα όπως η ταχύτητα σύνδεσης και ο αποθηκευτικός χώρος τα downloads απλά θα παραμείνουν άλλος ένας τρόπος για να δει κάποιος ταινίες.
Θέμα χρόνου είναι να λυθούν αυτά αν θες τη γνώμη μου viper. Οι ταχύτητες των συνδέσεων ανεβαίνουν με γρήγορους ρυθμούς και οι codecs βελτιώνονται.
Στο κάτω κάτω αν ήταν ήδη έτοιμοι από σήμερα μάλλον δε θα συζητούσαμε καν για BD/HD-DVD.

Reaction score
2
Φαντάσου να πας να αγοράσεις έναν από αυτούς τους δίσκους του 1TB να τον φισκάρεις με HD υλικό και ένα ωραίο πρώι πας να τον ανοίξεις και ο σκληρός να τα έχει φτύσει.wall_1 wall_1 wall_1

Τρέμω και μόνο στην ιδέα.
.:cool_4:

Εννοείται πως τέτοιος δίσκος θα πρέπει να τρέχει σε συστοιχία RAID. Εγω εχω το myBook world edition της WD και τον τρεχω σε mode 500GB με RAID κ εχω το κεφάλι μου ήσυχο

Reaction score
968
Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Με τον κατάλληλο A/V receiver μπαίνεις απευθείας και ασύρματα στο internet, χωρίς την ανάγκη κανενός player (και με την υποστήριξη ενός ethernet σκληρού πάνω στο ασύρματο router). Home theater χωρίς καθόλου player. :happy_8:

Αντίο Blu-ray ...... που νίκησες το HD-DVD :happy_9:

Reaction score
134
Οι απλές DSL δεν μπορούν να υποστηρίξουν ικανοποιητικό HD downloading.Γι αυτό είπα ότι όταν το FTTH γίνει mainstream τότε το ξανασυζητάμε.Όσο για τους σκληρούς πιστεύεις ότι ο περισσότερος κοσμάκης ασχολείται με RAID και τα συναφή.Δυστηχώς όχι.

Δεν λέω.Κάποια στιγμή τα downloads ίσως πάρουν τα πάνω τους αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει για τα επόμενα 10-15 χρόνια το λιγότερο.Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τότε.

Reaction score
152
Απάντηση: BLU RAY - HDVD το αλλο μτ τον τοτο το ξερετε

....εξαρταται.αν μιλαμε για Ελλαδα,λιγα ειναι!!!...:mad_3:

Reaction score
0
Εγώ νομίζω ότι το Blu-ray έχει τουλάχιστον 6-7 καλά χρόνια μπροστά του, αν και δε θα φτάσει ποτέ τη διείσδυση του DVD στην αγορά.

Reaction score
0
Οι απλές DSL δεν μπορούν να υποστηρίξουν ικανοποιητικό HD downloading.Γι αυτό είπα ότι όταν το FTTH γίνει mainstream τότε το ξανασυζητάμε.Όσο για τους σκληρούς πιστεύεις ότι ο περισσότερος κοσμάκης ασχολείται με RAID και τα συναφή.Δυστηχώς όχι.

Δεν λέω.Κάποια στιγμή τα downloads ίσως πάρουν τα πάνω τους αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει για τα επόμενα 10-15 χρόνια το λιγότερο.Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τότε.

Το FTTH είναι μονόδρομος γιατί δεν είναι μόνο πρόβλημα το HD Downloading....σκεφτείτε ...

....η κόρη της οικογένειας να τηλεφωνεί με χρήση video - ενώ ταυτόχρονα κατεβάζει το τελευταίο video clip του Σάκη-, ο μικρός να παίζει online απαιτητικό video game, η tv να παίζει από online HD library για την μαμά και ο μπαμπάς να βλέπει τον βάζελο σε HD live. ... Καί όλα αυτά ταυτόχρονα....

Πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι μακρυά?
'Οτι το FTTH είναι too much?
Ακόμη και αν όντως χρειαστούμε FTTH σε 3-5 χρόνια δεν θα τό έχουμε αν δεν το ξεκινήσουμε άμεσα.
Άρα, είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα.

Η πολιτεία τι λέει γι όλα αυτά?

Πότε θα τοποθετηθούν, επιτέλους?

Δουλειά τους είναι να σχεδιάζουν το μέλλον.

Reaction score
134
Πολιτεία????Ποιά πολιτεία?Καλά άμα περιμένεις από αυτούς να δεις το μέλλον άντε γεια.

Βρε παιδιά τι το συζητάμε.Εδώ καλά καλά η DSL στη χώρα μας τώρα έχει αρχίσει να γίνεται mainstream και θέλουμε και FTTH?Το FTTH τώρα έχει αρχίσει να κάνει δειλά βήματα στο εξωτερικό οπότε το βλέπω να περνάνε 3-4 χρόνια μέχρι να αρχίσει να μπαίνει δυναμικά στις άλλες χώρες.Για μας......άστο καλύτερα.Άσε που οι providers μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία στάση από το vDSL πριν μπουν στο FTTH.Αλλά όλα είναι θεωρητικά και πιστεύω ότι ούτε και οι ίδιοι ξέρουν τι θα κάνουν.

Οπότε μέχρι τότε κανένα HD downloading δεν θα φτάσει την ποιότητα του blu ray.

Reaction score
5
Εχμ...υπάρχει πολύς κόσμος, τουλάχιστον στα αστικά κέντρα, που έχει συνδέσεις 4, 8, 16... MBits. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αρκετός κόσμος έχει ταχύτητες downloading από 0,5 μέχρι 1+ Mbyte/sec. Με ένα σύγχρονο αλγόριθμο MPEG4, μπορείς άνετα να streamάρεις HiDef με τέτοια ταχύτητα. Αλλά και αν θέλεις ultra-high quality, θα μπορούσες απλά να κατεβάσεις μια ταινία πληρώνοντας και νόμιμα, μέσα σε μερικές ώρες, και να την δεις όποτε σε βολεύει.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: BLU RAY - HDVD το αλλο μτ τον τοτο το ξερετε

Εχμ...υπάρχει πολύς κόσμος, τουλάχιστον στα αστικά κέντρα, που έχει συνδέσεις 4, 8, 16... MBits. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αρκετός κόσμος έχει ταχύτητες downloading από 0,5 μέχρι 1+ Mbyte/sec. Με ένα σύγχρονο αλγόριθμο MPEG4, μπορείς άνετα να streamάρεις HiDef με τέτοια ταχύτητα. Αλλά και αν θέλεις ultra-high quality, θα μπορούσες απλά να κατεβάσεις μια ταινία πληρώνοντας και νόμιμα, μέσα σε μερικές ώρες, και να την δεις όποτε σε βολεύει.
Έτσι ακριβώς.
Και όλα αυτά τωρα στην χωρα μας που ξέρουμε ποσο αργα εξοικειώνετε με τις συνήθειες του υπόλοιπου κόσμου.

Reaction score
134
Οι 1ΜByte συνδέσεις σημαίνει ότι είναι 8Mbit.Εγώ θα έλεγα ότι δύσκολα αυτό θεωρείται High Definition ότι codec και αν χρησιμοποιείς.Πιό πολύ για ποιότητα DVD θα έλεγα.Τώρα αν υπάρχουν υπηρεσίες που σου προσφέρουν την ίδια ποιότητα εικόνας όσο ένα blu ray αυτό δεν το γνωρίζω.Αν το ξέρετε εσείς πείτε το μας.

Και επίσης όπως προείπα υπάρχει και το πρόβλημα του χώρου.

Άσε που εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται πιό γκλάμουρ ένα δισκάκι με το εξωφυλλάκι του,στη θηκούλα του παρά ένα εικονείδιο στην οθόνη του υπολογιστή.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.922
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv