Blu-ray home cinema πακέτα

Reaction score
3
Μιας και πούλησα το παλιό μου ήχο σύστημα σκέφτομαι να αγοράσω ένα bluray home cinema pack γιατί μπορεί να μην έχω την ποιότητα ήχου που θα είχα με τους μεμονωμένους ενισχυτές home cinema αλλά μιλάμε αλλάζει και τρομερά το κοστολόγιο έτσι.

Και σκέφτομαι να αγοράσω ένα από αυτό(Pioneer) ή http://www.philips.gr/c/51-home-cin...d0=HTS5563/12,id1=HTS5583/12,compareView=trueαυτό(Samsung)

αλλά το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν υποστηρίζουν εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους στα αρχεία mkv, m2ts, bluray iso files.

Πήγα σε ένα κατάστημα και είδα το samsung kαι παίζει μια χαρά τους εξωτερικούς υπότιτλους των mkv, avi, m2ts αρχείων to θέμα όμως είναι ότι ΔΕΝ χωρίζει την ταινία σε κεφάλαια, ούτε μπορείς να πας σε ένα συγκεκριμένο χρόνο της ταινία πρέπει να τη δεις σερί.
Βέβαια δεν έψαξα ούτε πείραξα τις ρυθμίσεις που είχαν στο κατάστημα για να δω αν το έχουν απενεργοποίηση κάτι τέτοιο ή αν γίνετε οπότε δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος ότι είναι θέμα του bluray player και αυτό γιατί η samsung le40c653 που έχω μια χαρά παίζει και χωρίζει σε κεφάλαια την κάθε ταινία mkv, m2ts, avi χωρίς πρόβλημα οπότε πιστεύω κάτι παρεμφερές θα είναι και τα bluray players της αφού όπως είδα έχουν ακριβώς το ίδιο μενού με την τηλεόραση μου.
Μείον του είναι ότι είναι λίγο αργό σε σχέση με τα media players που έχω δει(wd tv live gen 1 & gen 2).
Συν ότι βίντεο και να του έβαλα αυτά τα λίγα λεπτά(Ότι πρόλαβα δηλαδή) και ότι ήχο και να είχε(Dts, dts-hd, ac3, true-hd) τα έπαιξε μια χαρά.

Τώρα από εκεί και πέρα το σκέφτομαι για pioneer bcs-414 ή samsung HT-D5550.

Δεν ξέρω γιατί αλλά παρόλο που ΔΕΝ το έχω δει/δοκιμάσει/τεστάρει είμαι πολύ υπέρ του pioneer 414 γιατί την πάω τρομερά αυτή την εταιρία ειδικά σε ότι αφορά player/pc dvd-recorders που έχουν κεφαλή lazer έχει από τα καλύτερα ματάκια που δισκάκια(dvd) που ΔΕΝ διάβαζαν με τίποτα αλλά dvd players όπως sony, panasonic, philips, lg το pioneer dvd-player το έπαιξε νεράκι θα μου πείτε αυτά είναι αρχαία νέα πλέον γιατί το dvd τείνει να πεθάνει αν δεν έχει ήδη πεθάνει αλλά αυτές τις εμπειρίες είχα αυτές σας λέω και δεν πιστεύω στα bluray home cinema packages να έχει βάλει χάλια ματάκια lazer στα bluray player της έτσι δεν είναι?

Reaction score
1.460
Απάντηση: Blu-ray home cinema πακέτα

Αφού θες το σύστημα να το χρησιμοποιήσεις και σαν media player,μεταξύ των 2 που αναφέρεις το Samsung είναι πιο ευέλικτο με media αρχεία.Σε ενδιαφέρει αναπαραγωγή μόνο από usb ή και μέσω δικτύου dlna,samba κλπ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Panasonic+ελληνικοί υπότιτλοι=όνειρο θερινής νυκτός..

Reaction score
3

Αφού θες το σύστημα να το χρησιμοποιήσεις και σαν media player,μεταξύ των 2 που αναφέρεις το Samsung είναι πιο ευέλικτο με media αρχεία.Σε ενδιαφέρει αναπαραγωγή μόνο από usb ή και μέσω δικτύου dlna,samba κλπ?
Και θελω να το δουλεψω κυριως σαν media player usb & lan οχι τοσο για δισκακια bluray ή dvd με mkv files κ.τ.λ.
Οποτε τι προτεινεις?

Panasonic+ελληνικοί υπότιτλοι=όνειρο θερινής νυκτός..
Μα εγω δεν μιλησα πουθενα για panasonic.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Μα εγω δεν μιλησα πουθενα για panasonic.

(Aυτά παθαίνεις όταν διαβάζεις κάτι άλλο και προσπαθείς να απαντήσεις αλλού.Πάντως και για τα Pioneer δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι υποστηρίζουν ελλ. υπότιτλους.Η Samsung είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά της συμβατότητες αρχείων μέσω usb θύρας)..

Reaction score
3

Τι να σου πω ρε φιλε οπως προειπα εχω πολη καλη αποψη/εμπειριες για την εταιρια pioneer που το κοβω χλωμο εως αδυνατο να ΜΗΝ υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους το θεμα δεν ειναι αν υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους αλλα αν υποστηριζει ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ελληνικους υποτιτλους.

Reaction score
1.460

Αφού θες κυρίως για usb και lan τότε Samsung.Εγώ θα σου πρότεινα να δεις και τα LG που όσον αφορά το δίκτυο υποστηρίζουν και samba(smb).Ορισμένα μάλιστα μοντέλα έχουν και Plex client οπότε αν έχεις εγκατεστημένο τον Plex Media Server στον υπολογιστή σου θα βλέπεις στους φακέλλους των ταινιών covers,περίληψη,σκηνοθεσία,ηθοποιοί κλπ.
Τόσο τα Samsung,όσο και τα LG είναι ασφαλείς,σίγουρες και δοκιμασμένες επιλογές σε ότι αφορά εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους αλλά και συμβατότητα με τα περισσότερα αρχεία media.
Μοντέλα των δύο εταιριών χρησιμοποιώ κι εγώ στο σπίτι μου άλλωστε!:126:

Reaction score
0

Ακριβως στην ιδια θεση με σενα βρεθηκα πριν λιγο καιρο,αλλαξα τον YAMAHA,με ενα συστηματακι
PIONEER το 212 ηχος πολυ καλος εικονα....μαγεια ,οτι εβαλα το επαιξε τελεια ελληνικοι υποτιτλοι αψογοι μεσω ethernet ειδα οτι ειχα στον υπολογιστη μου,μα πανω απο ολα με εξεπληξε η εικονα,δεν ξερω τι σκαλερ θα εχει μα οτι του βαζω το δειχνει καταπληκτικα!

Reaction score
3

Να σου πω τα samsung bluray player home cinema ομως οσο αφορα το διαδικτυακο κομματι υποστηριζουν ΜΟΝΟ DLNA σωστα?

Δηλαδη αν ΔΕΝ εγκαταστησω καποιο dlna server προγραμμα οπως το επισημο allshare ΔΕΝ προκειτε να δει το bluray τους κοινοχρηστους φακελους που εχω στα win7 σωστα?

Reaction score
0

Εχει και 2 εισοδους hdmi εβαλα επανω nova-macmini και περνανε ολα απο εκει ,βοηθα να εχεις ενα κοντρολ για ολα

Reaction score
1.460

Να σου πω τα samsung bluray player home cinema ομως οσο αφορα το διαδικτυακο κομματι υποστηριζουν ΜΟΝΟ DLNA σωστα?

Δηλαδη αν ΔΕΝ εγκαταστησω καποιο dlna server προγραμμα οπως το επισημο allshare ΔΕΝ προκειτε να δει το bluray τους κοινοχρηστους φακελους που εχω στα win7 σωστα?
Ναι μόνο dlna υποστηρίζουν τα samsung και πρέπει να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή είτε το allshare της Samsung,είτε τα TvMobili ή το Serviio που είναι dlna servers και υποστηρίζουν εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους στα Samsung.
Πάντως είδα το manual του Pioneer και υποστηρίζει εκτός από dlna και smb.Το μενού του που έδειχνε στο manual έμοιαζε πολύ με το μενού των LG.Υποψιάζομαι ότι θα παίζει ελληνικούς εξωτερικούς υπότιτλους,αλλά δεν το έχω δει προσωπικά.

Reaction score
0

Η αληθεια ειναι οτι εχω κεντρικη εγκατασταση δυκτιου οποτε σε οποια πριζα και να συνδεθω βλεπω τον κεντρικο υπολογιστη χωρις να κανω τιποτα αλλο

Reaction score
3

Παντως αυτο το θεμα με το οτι το samsung υποστηριζει ΜΟΝΟ dlna με χαλαει απιστευτα γιατι το εχω αντιμετοπιση και στην samsung le40c653 τηλεοραση που εχω και δεν με βολευει καθολου να εγκαθηστω ενα dlna server προγραμμα γιατι ολα αυτου του ειδους τα προγραμματα τρωνε πολους πορους απο το μηχανημα και ειδικα αν ειναι netbook του φαινετε...
Οσο τωρα αφορα το pioneer αυτο που μου ειπες οτι υποστηριζει και smb που νομιζω ειναι αυτο των win7 που δεν χρειαζετε καποιο αλλο προγραμμα για να δει τους κοινοχρηστους φακελους απλα το συνδεεις με δικτυο και τους βλεπει ειναι πολυ τσαματο.

Ενα αλλο μεγα θεμα ειναι οτι μεσω δικτυου παντα αν εχουμε συνδεδεμενο στο καθε bluray home cinema ενα δισκο στη usb θηρα του θα μπορουμε μεσω δικτυου να μεταφερουμε/αντιγραφουμε/αναπαραγουμε διαφορα αρχεια ή ειναι μονο για αναπαραγωγη η θηρα lan στα bluray home cinema packages?

Reaction score
1.460

Αυτά τα συστήματα των μεγάλων κατασκευαστών (pioneer,samsung,lg κλπ) είναι συνήθως μόνο nas clients και όχι nas servers.Αρα αν συνδέσεις στη usb θύρα τους κάποιο δίσκο δε θα τον βλέπεις καν από κάποιο άλλο σημείο (υπολογιστή ή media player) του home network.

Reaction score
3

Πωσ μπορουμε να σιγουρευτουμε γι' αυτο ομως?

Reaction score
1.460

Αφού ο MarkosD που έχει το 212 που είναι μικρότερο μοντέλο επιβεβαιώνει ότι παίζει εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους,σίγουρα θα παίζει και το 414 δε μπορεί να αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα.

Reaction score
1.460

Εδώ είναι το αγγλικό manual του pioneer BCS 414 αλλά και BCS 212.Αφού ο Μάρκος με το 212 ανέφερε ότι παίζει ελληνικους εξωτερικούς υπότιτλους και έχουν ακριβώς το ίδιο manual τότε 100% παίζει και το 414.

Reaction score
3

Οχι δεν καταλαβες για το διαδικτυακο μερος λεω.

Μπορει ο μαρκος που εχιε το 212 να μας πει αν μπορει να κανει αντιγραφη και μεταφορα μεσω δικτυου σε αρχεια στο δισκο που θα εχει συνδεδεμενο στη usb θηρα του pioneer bluray 212?

Λογικα εξωτερικους ελληνικους υποτιτλους υποστηριζουν ολα τα bluray home cinema

Reaction score
1.460

Ας μας το επιβεβαιώσει ο Μάρκος καλύτερα,αλλά όπως έγραψα και προηγούμενα το pioneer είναι μόνο nas client και όχι nas server.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να παίζεις στο pioneer με samba ταινίες,μουσική και φωτό που θα έχεις αποθηκευμένες στον υπολογιστή σου ή σε κάποιο δικτυακό δίσκο (nas server) αλλά όχι το αντίστροφο.Από τον υπολογιστή σου δηλ. δεν θα μπορείς καν να δεις μέσω δικτύου,τον σκληρό δίσκο που θα έχεις συνδεδεμένο στη usb θύρα του pioneer.Αυτό στο λέω με 100% σιγουριά.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.299
Members
38.677
Νεότερο μέλος
LefterisG