Blu-Ray in 720p TVs???

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους!!

Εχω την εξής απορία:

Έχοντας τηλεόραση η προβολέα με ανάλυση 720p και 1080i, αγοράζοντας ένα blu-ray player που βγάζει 1080p, τι γίνεται??

Στα blu-ray δισκάκια το μηχάνημα κάνει downscaling και τα παίζει σε 720p (ή 1080i)?

Στα απλά DVD κάνει upscaling και τα παίζει πάλι σε 720p (ή 1080i)?

Έχει κάνει κάποιος τέτοιου είδους δοκιμή και αν ναι μπορεί να μου πει εντυπώσεις? Αξίζε τελικά να αγοράσεις το blu-ray player ή τελικά η διαφορά στην εικόνα είναι (σχετικά) αμελητέα???

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Reaction score
1
Απάντηση: Blu-Ray in 720p TVs???

Υπάρχουν δύο τρόποι ...

Η ορίζεις την συσκευή να παίζει σε 1080p , πάει στην τηλεόραση ή προβολέα μέσω καλωδίου , και η τ/π το κατεβάζει σε 720p ( το 1080i είναι μία πονεμένη ιστορία )

Ή ορίζεις την συσκευή να παίζει σε 720p , το στέλνει σε τ/π και η τ/π το παίζει όπως έρχεται ( βέβαια μερικές συσκευές πάλι κάνουν upscalling διότι η ανάλυση της συσκευής είναι 1366χ768 ενώ της εικόνας είναι 1280x720 )

Αυτά ως προς το BR disk με BR συσκευή ( πχ PS3 )

Για BR player συνήθως ισχύει ότι κάνει upscalling στα dvd δισκάκια , ενώ υπάρχουν εξαιρέσεις που δεν παίζουν καν DVD.

Στα απλά DVD και με μη-upscalling συσκευή θα περάσει από την συσκευή στην τ/π ως 480p ή 576i ή όποιο format παίζει το δισκάκι ( η συσκευή υποστηρίζει πολλά format ) και η τηλεόραση το κάνει upscalling σε 720p ή 768p ( είπαμε πριν γιατί )

Οπως βλέπεις οι ίδιες συσκευές σου δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα πως θα τις ρυθμίσεις .

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι εαν έχεις έστω HD ready τ/π και είσαι λάτρης της καλής εικόνας , αξίζει το BR ή το HD-DVD μιας και αυτό είναι παρόμοιας απόδοσης.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Blu-Ray in 720p TVs???

Υπάρχουν δύο τρόποι ...

Η ορίζεις την συσκευή να παίζει σε 1080p , πάει στην τηλεόραση ή προβολέα μέσω καλωδίου , και η τ/π το κατεβάζει σε 720p ( το 1080i είναι μία πονεμένη ιστορία )

Ή ορίζεις την συσκευή να παίζει σε 720p , το στέλνει σε τ/π και η τ/π το παίζει όπως έρχεται ( βέβαια μερικές συσκευές πάλι κάνουν upscalling διότι η ανάλυση της συσκευής είναι 1366χ768 ενώ της εικόνας είναι 1280x720 )

Αυτά ως προς το BR disk με BR συσκευή ( πχ PS3 )

Για BR player συνήθως ισχύει ότι κάνει upscalling στα dvd δισκάκια , ενώ υπάρχουν εξαιρέσεις που δεν παίζουν καν DVD.

Στα απλά DVD και με μη-upscalling συσκευή θα περάσει από την συσκευή στην τ/π ως 480p ή 576i ή όποιο format παίζει το δισκάκι ( η συσκευή υποστηρίζει πολλά format ) και η τηλεόραση το κάνει upscalling σε 720p ή 768p ( είπαμε πριν γιατί )

Οπως βλέπεις οι ίδιες συσκευές σου δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα πως θα τις ρυθμίσεις .

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι εαν έχεις έστω HD ready τ/π και είσαι λάτρης της καλής εικόνας , αξίζει το BR ή το HD-DVD μιας και αυτό είναι παρόμοιας απόδοσης.
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου!! Εχω τον Benq PE7700 με ομολογουμένως πολύ όμορφη εικόνα και τη SONY Bravia KDF50E2000 και είναι αμαρτία να κάνω καινούργιες αγορές όσον αφορά στην εικόνα. Πιστεύω ότι αξίζει η αναβάθμιση της πηγής σε BD και ότι τελικά θα έχω σαφώς καλύτερη εικόνα.

Έχει πάρει το αυτί μου ότι κατά τα Χριστούγεννα θα πέσουν δραματικά οι τιμές στα BD. Άραγε θα ισχύσει αυτό???

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε, γεμάτο χοουμθιατερικές θεάσεις!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo