- Reaction score
- 32
Εχθές αγόρασα από ένα "dvdάδικο" που δυστυχώς έκλεινε σε ξεπούλημα καμιά δεκαριά Blu-ray με 3€ το ένα. Τα απλά full hd δισκάκια. Έχω μια καλή 48 ιντσών 4k oled τηλεόραση σε απόσταση 2,5 μέτρα από τον καναπέ και 24άρα γραμμή. Τα λέω όλα αυτά για να σας δώσω μια γενική εικόνα για το setup στο σαλόνι μας. Με αφορμή την αγορά αυτή άρχισα να αναρωτιέμαι αν είναι η δική μου εντύπωση (γιατί έτσι θέλω να πείσω τον εαυτό μου) ή η πραγματικότητα η διαφορά στην ποιότητα εικόνας και ήχου που νιώθω ότι υπάρχει σε σύγκριση με Netflix - ακόμα και την Cosmote TV - που είναι internet υπηρεσία. Καταλαβαίνω ότι οι αναλύσεις είναι διαφορετικές. Στην πράξη όμως, αισθάνομαι ότι βλέπω περισσότερη λεπτομέρεια στην εικόνα από τον δίσκο! Να φταίει το upscaling που κάνει το κύκλωμα της τηλεόρασης από μια πηγή που δεν εξαρτάται από τηλεφωνικές γραμμές; Ή απλά εθελοτυφλώ; Έπειτα και ο ήχος μου δίνει την αίσθηση ότι έχει περισσότερο "όγκο" στον δίσκο, ότι είναι πιο "γεμάτος"! Είναι θέμα ψυχολογίας ή ακόμα και το "απλό" full hd δισκάκι είναι καλύτερο από μια 4k streaming υπηρεσία;