Bluray και τα μυαλά στα mixer

Reaction score
6
[attachl]10228[/attachl] Εδώ και χρονια εχω πάψει να αγοράζω τα περιοδικά του χώρου καθως ότι θελω να μαθω το πληροφορούμαι από το διαδυκτιο.
Σημερα ομως και μετα από πολύ καιρο επεσε στα χέρια μου το τελευταίο τευχος του Hi-tech και ετσι μου δόθηκε η ευκαιρία να ριξω μια ματιά και να διαβάσω όλα αυτά για τα οποία πολύ κόσμος έφριξε ( όπως γράφετε σε διπλανό τοπικ)

Τέτοιου είδους περιοδικά κανονικά θα επρεπε να εχουν ως μοναδικό σκοπο την ενημέρωση του αναγνώστη, και όχι την εικόνα μεγάλου παζαριού.
Θα μου πείτε σιγα την διαπίστωση .
Ας πουμε όμως πως το θεμα δεν είναι αυτό.
Ας υποθέσουμε πως πλεον οι ίδιοι οι αναγνώστες του , το εχουν αποδεικτή ως γεγονος και εχουν εκπαιδευτεί ώστε να διαβάζουν αναμεσα από τις γραμμές.
Εδώ όμως εχουμε μια περιπτωση που όχι απλως εχουν ξεφύγει , αλλα εχουν χασει τελείως καθε σοβαρότητα που υποτίθεται θα επρεπε να εχουν.

Αφορμή για τα παραπάνω είναι η τελευταία σελιδα του περιοδικού ( Hi τελος) που φιλοξενεί ενα αρθρο γεμάτο ειρωνεία , φαιδρά σχολια προς τους καταναλωτές που επέλεξαν HDDVD players, και συμπεράσματα νηπιακού επιπέδου.
Παρόμοιου ύφους σχόλια υπήρχαν και σε αλλα σημεια του περιοδικού με εξαίρεση το άρθρο του Μιλτου Σαλβαρλη ( σελ 122) που αξίζει οσοι εχετε το τευχος να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή ( εχει σχεση και με τα παρακάτω).
Κατά τα αλλα τα 12 ευρω της αξιας του αναλώνονται σε ένα προσκάλεσμα για Bluray.
Παρτε κόσμε..
Ανοιξαμε και σας περιμένουμε.

Η απόφαση της Warner για αποκλειστικότητα στο Bluray τελικα εγινε η αφορμη , ένα ολόκληρο περιοδικο να αυτό-γελοιοποιείτε χρησιμοποιώντας στις σελιδες του χαζοχαρούμενους πανηγυρισμούς και υποτιμητικά σχολια για αυτους που δεν επέλεξαν Bluray ( έγκλημα).
Αληθεια σκέφτηκαν τουλάχιστον ένα λεπτό παραπάνω πριν γραψουν τις χαριτομενιές τους ;
Ανεξάρτητα από τον χλευαστικό τροπο που αντιμετώπισε το περιοδικό καταναλωτές και αναγνώστες εγω θα σταθώ στους λόγους αυτής της ευτυχίας ( Επιτέλους υπάρχει Θεος όπως αναφωνεί ο συγγραφέας του αρθρου).
Για πιο λογο λοιπον συμφωνα με το περιοδικό θα έπρεπε ο ελληνας αναγνώστης να βγει στους δρομους πανηγυρίζοντας για μια πιθανή επικράτηση του Bluray;
Να μια καλη απορια που θα προσπαθήσω να κατανοήσω με τα λιγα γράμματα που γνωριζω.

Ως γνωστόν μετα τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της Warner , η τραμπάλα εχει γείρει σε μεγαλο βαθμο και σε πιθανή επικράτηση του Bluray.
Με πιθανο το μελλοντικό ενδεχόμενο να παψουν οι κυκλοφορίες σε HDDVD και να μεινει μονο του το Bluray , ολες αυτές οι ευκολιες που γνωρίσαμε και συνεχίζουμε να γνωριζουμε, θα πανε στο βρόντο.

Οι ευκολιες για τις οποιες αναφέρομαι λιγο πολύ είναι γνωστές αλλα ας κανω μια αναδρομή σε αυτές βάζοντας σε αντιπαράθεση το αντίπαλο φορματ , το τωρινό φορματ (DVD) αλλα και την ελληνική πραγματικότητα..

Εδώ και μηνες , στο διαδίκτυο παρουσιάζονται διάφοροι οδηγοι για το φορματ της Toshiba που κανουν το HDDVD ακομα πιο θελκτικό όχι μονο για την εικόνα του και τον ήχο ( για αυτά τα έχουμε πει άπειρες φορες) αλλα και για τις ευκολιες που προσφέρει σε ολους μας, και ειδικα στην χωρα μας που όπως δείχνουν τα πράγματα θα αργήσουμε αρκετα μεχρι να δουμε δισκους με ελληνικα.
Οι σημαντικότερες από αυτές τις ευκολιες εχουν να κανουν με την απουσία region code ,( που σημαινει αγορα τιτλου από οποιοδήποτε σημειο του κοσμου επιλέγοντας την καλύτερη δυνατη version)
με το υποτυπώδες κλείδωμα ( χρειάστηκαν μολις λιγες μερες για να ξεπερασθεί)
και το σπουδαιότερο, η πλήρης παραμετροποιήσημη δομη του που μας επέτρεψε από την αρχη τη προσθήκη ελληνικών υποτίτλων με ένα απλο rip και τωρα ακομα πιο ευκολα, χωρις την ανάγκη αυτης της διαδικασίας, την αναπαραγωγη HDDVD με ελληνικα από HDDVD-Drive χωρις αυτοι να περιέχονται στον τίτλο.

Από την άλλη ως γνωστον το Bluray τηρεί τα κλειδώματα του (BD+) αλλα και το Region code σε σημειο να κανει αποτρεπτική την οποιαδήποτε αγορά από το εξωτερικό ( εξαίρεση είναι η Warner που δεν δειχνει να συμφωνεί με αυτή την τακτική)
Επίσης η πολύπλοκη δομη του το εχει φερει στη θεση να χαρακτηρίζεται σφιχτομπούτικο* ( διεκδικώ το copyright της λέξεις) καθως δεν επιτρέπει παρεμβάσεις όπως προσθήκη ελληνικών υποτίτλων η αφαίρεση περιττών χαρακτηριστικών.

Οι επιλογές στην ελληνική αγορα προς το παρον είναι πενιχρές και όταν καποια στιγμη μετα από 1- 2 χρονια ( όπως υπολογίζω) τα πραγματα ωριμάσουν τοτε θα εχουμε τιτλους αποκλειστικά από τους έλληνες διανομείς.
Δηλαδή bluray από την Σπεντζος , Odeon και A.V.
Η τελευταία μου προταση για οσους γνωρίζουν καποια πράγματα και δεν αναλώνονται σε κονσολομαχίες ,μονο ενθαρρυντική δεν μπορει να θεωρηθεί για τον έλληνα καταναλωτή , και αυτό γιατι εάν επι εποχη dvd , μετα από 10 χρονια διαδρομής του format αναζητούμε ευρωπαϊκές ή αμερικάνικες εκδόσεις τιτλων, φανταστείτε τι πρόκειται να συμβεί στα επερχόμενα bluray.
Σημερα μετα το πρωτο ξέσπασμα του dvd στη χωρα μας οπου τα πράγματα ηταν σαφως πιο ποιοτικά , εχουμε φτάσει στο σημείο να μας διατίθενται από τους έλληνες διανομείς τίτλοι εφάμιλλης ή κατώτερης ποιότητας απο ένα χίλιοσυμπιεσμένο xvid ( από αμερικάνικο dvdrip) .
Εφτα στου δεκα τιτλους που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορα μετα βιας εκμεταλλεύονται το 50% της δυνατότητας του μεσου , προσφέροντας πρόχειρα transfer , τετράγωνο καδρο ή κομενο 2:35, και stereo ηχο τροποποιημένο να παιζει σε εξακαναλο σύστημα
Μονο στα λιγα μπλοκμπαστερ ( μιλαμε για θλιβερο ποσοστό ταινιών ανα μηνα) έχουμε την τυχη να παίρνουμε όλα αυτά που απολαμβάνουν οι καταναλωτές στο υπόλοιπο κόσμο για ολους ανεξαρτήτως τους τιτλους που κυκλοφορούν.

Με όλα τα παραπανω απορω (μα πραγματικα απορω) για πιο λογο, ειδικα στην ελληνικη αγορα και γενικότερα στην ελληνική διαδικτυακή κοινότητα ( που υποτιθετε πως είναι πιο ενημερωμένη) να υπαρχουν κάποιοι που θα πανηγύριζαν για την πιθανή επικράτηση του Bluray.

Η ιστορια με το dvd στην χωρα μας πηγε απιστευτα χαλια ( βλέπε region code και έλληνες διανομείς) .
Σε τι λοιπόν ( αγαπητό Hiτεκ ) θα ωφελήσει τους έλληνες καταναλωτές η υποχρεωτική κατανάλωση υποδεέστερων προϊόντων ;;;;
Είναι να απορεις….

Εκτος και αν μας έχουν περάσει για χωρα άγγλων, γάλλων και ισπανών.

Attachments

• 8,5 KB Προβολές: 214
  • 3 KB Προβολές: 210

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Bluray και τα μυαλά στα mixer

Mi amigo que usted es muy correcto.yo concuerdo con usted.

.

Reaction score
3

Να ρωτήσω κάτι Ανδρέα:
Σκέφτηκες ποτέ την περίπτωση αυτοί που γράφουν τέτοια κείμενα να έχουν πραγματικά κάποιο λόγο να χαίρονται…:rolleyes:

Κατά τα άλλα, τα είπες όλα…:cool_4:

Reaction score
54
Μπραβο ρε Ανδρεα, εξοχο post. Εγω τα ελεγα, δεν μπορω να καταλαβω το λογο που χαιρονται καποιοι επειδη το blu ray θα επικρατησει και εγω θα αναγκαζομαι να σκαω 40αρες ευρω για blu ray from spetzos ενω αγορασα το V For Vendetta-hddvd για 15 ευρω απο amazon.

Οσο για το hitech, αλοιμονο σε οσους το αγοραζουν και το εμπιστευονται.

Reaction score
0

Απλά κορυφαίος!!!!!!!!!!!!!!!!:cool_4:
Αλλά μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις αυτό?..........τι εννοείς?........hd-dvd drive για pc ή/και κανονικό hd-dvd player? :shock:

η πλήρης παραμετροποιήσημη δομη του που μας επέτρεψε από την αρχη τη προσθήκη ελληνικών υποτίτλων με ένα απλο rip και τωρα ακομα πιο ευκολα, χωρις την ανάγκη αυτης της διαδικασίας, την αναπαραγωγη HDDVD με ελληνικα από HDDVD-Drive χωρις αυτοι να περιέχονται στον τίτλο.

Reaction score
6

Να ρωτήσω κάτι Ανδρέα:
Σκέφτηκες ποτέ την περίπτωση αυτοί που γράφουν τέτοια κείμενα να έχουν πραγματικά κάποιο λόγο να χαίρονται…:rolleyes:

Κατά τα άλλα, τα είπες όλα…:cool_4:
Φυσικά και το σκέφτηκα.
Αυτοι όμως δεν σκέφτηκαν ότι πρεπει να κρατάνε τα προσχήματα.;
Μονο τα μωρά δεν μπορούν να κρυψουν την χαρα τους όταν ο μπαμπάς μπαίνει στο σπιτι με το παιχνίδι τους στο χέρι.

Reaction score
6

Απλά κορυφαίος!!!!!!!!!!!!!!!!:cool_4:
Αλλά μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις αυτό?..........τι εννοείς?........hd-dvd drive για pc ή/και κανονικό hd-dvd player? :shock:
Για hd-dvd drive-pc σε συνεργασια με το Any DVDHD.

Reaction score
0

Eγω το διαβαζω το περιοδικο και λογω ps3 ειχα διαλεξει το BR,αλλα οντως στο τελευταιο τευχος το ξεφτιλισανε το θεμα...Εξαλου το br παροτι ανωτερο τεχνικα δεν εχει δειξει να παιζει καλυτερα(μαλλον το χειροτερο)...)()()( Πολυ καλα τα ειπες Ανδρεα(λες και η πληοψυφια του κοσμου(ειδικα στην χωρα μας ενδιαφερεται για το αν το λειζερ ειναι μπλε ,κοκκινο η κιτρινο)...Κατι μου λεει οτι θα την φανε την φολα στο Hitech και αυριο μεθαυριο θα κατηγορουνε την σπεντζος και την holywood για της αστειες παραγωγες που βγαζουνε(η Σπεντζος διορθωθηκε αρκετα παντως)

VG

Reaction score
0
Σε οτι αφορα το Blue Ray....και το κλειδωμα και η τιμη πιστευω ειναι θεματα που θα λυθουν με τον καιρο.Ως συνηθως οι γκατζετάκηδες θα χρηματοδοτησουν την αναπτυξη των γραμμων παραγωγης, για να ερθει μετα η αγορα στο σημειο να προσφερει player και 3 ταινιες με 50€...

Reaction score
6

Και εγω πιστεύω πως το κλείδωμα του καποια στιγμη θα το καταφέρουν
Επισης και οι τιμες καποια στιγμη θα πεσουν σε ακομα πιο ικανοποιητικά επίπεδα ( αυτό οσον αφορα τα players γιατι στους τίτλους είναι αρκετα καλα)
Αυτό όμως που δεν ξερω αν θα αφήσουν ποτε είναι το region code και αν μπορέσει ποτε η δομη του να γινει πιο φιλική με τον χρήστη.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμας που εχουμε την κατάρα των ελληνικών κυκλοφοριών.
Μην περιμένετε HD αξιώσεων στην ελλαδα με τα μυαλα που κουβαλάνε οι διανομείς μας.

Μακάρι να κανω λαθος , αλλα αν εν τελει το BD δεν γινει πιο φιλικό τοτε στην χωρα μας θα αργήσει να καθιερωθεί ακομα περισσότερο από οσο θα περιμεναμε η θα φανταζόμασταν

Reaction score
5
μόλις τελειώσει ολοκληρωτικά το hddvd, θα βγουν και στην ομονοια, οι συντάκτες του Hitech, για να πανηγυρίσουν. Viva La Revolution κιετς ναουμ.

Reaction score
62
Μπράβο ρε Ανδρέα!! Με καλύπτουν 100% αυτά που είπες!!! Αν και έχω 2 συσκευές Blu Ray και μία HDDVD, και έχοντας δεί αρκετές ταινίες κι απ' τη μία κι απ' την άλλη μεριά, μπορώνα πώ ότι το HDDVD είναι αυτό που με κέρδισε. Τα Blu ray, είτε ως συσκευές, είτε ως δισκάκια μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι τελείως beta εκδόσεις ακόμα....Μπορώ να πω ότι ταινίες σε HDDVD τις χαίρομαι στο διπλάσιο.

Reaction score
0
Συγνώμη αλλά έχετε τάσεις μαζοχισμού όλοι μαζί.
Ο πόλεμος φαίνεται να τελειώνει και αυτό είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί για την υψηλή ευκρίνεια και τους καταναλωτές. Δεν έχει σημασία ότι κερδίζει το Blu-ray που υποστήριξα από την αρχή, και το αντίθετο να συνέβαινε το ίδιο ευχάριστο θα ήταν. Η ουσία είναι ότι χρειαζόμαστε ένα φορμά για περάσει το HD στον πολύ κόσμο και όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες πικραμένων. H μεγάλη άνοδος των πωλήσεων του Blu-ray το τελευταίο εικοσαήμερο αυτό δείχνει και όταν τελειώσει και οριστικά αυτή η βλακεία που λέγεται format war θα δούμε έκρηξη των πωλήσεων.

All we are saying is give peace a chance :cool_11:

Reaction score
0

Δεν υπερασπίζομαι κανενα format, ούτε με ενδιέφερε ποιός θα κερδίσει και ποιός θα χάσει. Έχω ταίσει κατά το παρελθον πληρώνοντας πολλά για συσκευές (dvd 280.000 ωραιότατων δραχμών) sony, που ομολογουμένως ήταν μιά χαρά...αλλά θα γούσταρα να "την αρπάξει". Και το θα γούσταρα, για να μην παρεξηγούμαι σημαινει ότι θα μου προκαλούσε ενα μειδίαμα 10 δευτερολέπτων και ...έτερον ουδέν.

Με βάση όσα είχα δει και αφορούσαν demo και των δύο format το μάτι μου στέκονταν πιο επίμονα σε αυτά του hddvd...και θα ήθελα βεβαια το ΧΕ1και θα το είχα χτυπήσει αν 6 μήνες πριν την εμφάνισή του δεν είχα αγοράσει dvd-r me HDMI 900ευρώ...κι ας μου έλεγε η λογική οτι πάνω απο το ψυχολογικό όριο των 300ευρώ - άιντε 400 γιατί ειμαστε και λίγο άρρωστοι - τη σήμερον για player έστω και HD υλικού...δε λέει.

Είτε έτσι, είτε αλλοιώς χαίρομαι που φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο γιατι εδω και 1+ χρόνο όπως προείπα... με τρώει το χέρι μου...

Για να υπερασπιστώ το hitech...κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου....θα έλεγα ότι όλα αυτά τα πανηγύρια εξηγούνται απλά και απόλυτα από 1-2 προτάσεις μιας παραγράφου του hiΤΕΛΟΣ της σελ.194, τις οποίες αντιγράφω...

...Για σκέψου να είχαμε δώσει λέει στους αναγνώστες τη σειρά του "Ισημερινού" σε HDDVD... γράφει ο ¨ποιητής¨ της τελευταίας σελίδας και αυτό νομίζω εξηγεί ένα σεβαστό τμήμα των πανηφυρισμών του περιοδικού.
Πραγματικά θα ακούγανε πάρα πολλά, αλλά και θα έχαναν πολύ περισσότερους πελάτες ίσως και μακροπρόθεσμα σε σχεση με όσους έχασαν - αν έχασαν - με την αύξηση της τιμής λόγω της προσφοράς του bluray.

Reaction score
6

Για να υπερασπιστώ το hitech...κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου....θα έλεγα ότι όλα αυτά τα πανηγύρια εξηγούνται απλά και απόλυτα από 1-2 προτάσεις μιας παραγράφου του hiΤΕΛΟΣ της σελ.194, τις οποίες αντιγράφω...

...Για σκέψου να είχαμε δώσει λέει στους αναγνώστες τη σειρά του "Ισημερινού" σε HDDVD... γράφει ο ¨ποιητής¨ της τελευταίας σελίδας και αυτό νομίζω εξηγεί ένα σεβαστό τμήμα των πανηφυρισμών του περιοδικού.
Πραγματικά θα ακούγανε πάρα πολλά, αλλά και θα έχαναν πολύ περισσότερους πελάτες ίσως και μακροπρόθεσμα σε σχεση με όσους έχασαν - αν έχασαν - με την αύξηση της τιμής λόγω της προσφοράς του bluray.
Και οι παρουσιάσεις των HD players της Toshiba , οι αναφορές για την καλύτερη ποιότητα τιτλων σε HDDVD και αλλα πολλά που διαφήμισαν στο παρελθόν στο περιοδικό για το HDDVD τι εγινε …
Ξεχάσθηκαν;;
Ξεχάσθηκαν οι αναγνώστες που πλήρωσαν να ενημερωθούν απο το περιοδικού και που μετα αγόρασαν αυτές τις συσκευές χάρη των διθυραμβικών δημοσιευμάτων τους
Και τωρα τι κανουν τους ειρωνεύονται;
Ωραιοι είναι…

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Bluray και τα μυαλά στα mixer

Και οι παρουσιάσεις των HD players της Toshiba , οι αναφορές για την καλύτερη ποιότητα τιτλων σε HDDVD και αλλα πολλά που διαφήμισαν στο παρελθόν στο περιοδικό για το HDDVD τι εγινε …
Ξεχάσθηκαν;;
Ξεχάσθηκαν οι αναγνώστες που πλήρωσαν να ενημερωθούν απο το περιοδικού και που μετα αγόρασαν αυτές τις συσκευές χάρη των διθυραμβικών δημοσιευμάτων τους
Και τωρα τι κανουν τους ειρωνεύονται;
Ωραιοι είναι…
Έχω φίλο, "φανατικό" υποστηρικτή του Blu Ray!!! Με πήρε χθές τηλέφωνο γελώντας με τις μαμακίες που έγραφαν στο περιοδικό!! Φαντάσου....

Και για να μην παρεξηγούμαστε απο ορισμένος, τα ίδια αν έκανε το Hi Tech απο την ανάποδη, πάλι το ίδιο κράξιμο θα άκουγαν. Γιατι σε λίγο θα μας πουν ότι τα παίρνουμε απο την Toshiba!!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo