BMW 1150RT

Reaction score
8
Βρηκα αυτην εδω την κουκλα μεταχειρισμενη στα 6500Ε με 20.000χλμ. Μοντελο 2004.

[/IMG]

Εχω μια TRANSALP 600 XLV toy '97.

Αξιζει να την δωσω και να παρω την μπεμπα;

Υπ' οψην οτι η TRANSALP ειναι σαν καινουρια απο εμφανηση και μηχανη, διοτι δεν εχει ταλαιπωρηθει καθολου, επειδη δεν τρεχω και δεν την πιεζω.

Τι πρεπει να προσεξω.

Η αληθεια ειναι οτι με τρωει ο πισινος, γιατι ειναι μια μηχανη που μου αρεσει πααααααρα πολυ.

Οι γνωμες σας θα με βοηθουσαν πολυ.

Σας ευχαριστω.

Reaction score
5
Αν δεν την θέλεις τελικά, την θέλω εγώ!:107:

Είναι ο ορισμός της ταξιδιάρικης μηχανής ασφάλτου. Η R1200RT είναι ακόμα ακριβή, οπότε το προηγούμενο μοντέλο είναι good value for money.
Γενικά κοιτάς για service history, με αποδείξεις, να είναι σε εξουσιοδοτημένο. Δεν λέω, υπάρχουν και καλοί μάστορες εκεί έξω, αλλά πού ξέρεις τι έχει κάνει ο άλλος αν δεν έχει σφραγίσει το βιβλιαράκι. Επίσης, φυσικά να έχει ABS, θερμαινόμενα grips κλπ, να είναι 'full extra' που λέμε :107:
Κατά τα άλλα, μη μασάς, boxer είναι, δεν παθαίνει τίποτα για καμιά 200αριά χιλιάδες χλμ...:114:

Reaction score
8
Ακη, δεν κανω πλακα. Αν τελικα δεν την παρω θα σου πω να την παρεις.

Εξωτερικα τουλαχιστον ειναι σε αριστη κατασταση.

Reaction score
5
Ποιός είπε ότι κάνωμεν πλάκα αγαπητέ. Με μερικά πράγματα δεν παίζει κανείς.
Τα οχήματά μας είναι ένα από αυτά! :109::126:

Reaction score
1.847
Απάντηση: BMW 1150RT

Να σου θυμίσω πως με τη BMW κάθεσαι πίσω απ' τ' αυτοκίνητα στην πόλη, ενώ με την Transalp όχι. Αν έχεις σκοπό να κάνεις κυρίως ταξιδάκια, πάρτη με κλειστά μάτια :444: . Αν να κυκλοφορείς κυρίως καθημερινά στην πόλη (που αυτό νομίζω πως κάνεις), μακριά! :403:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: BMW 1150RT

Να σου θυμίσω πως με τη BMW κάθεσαι πίσω απ' τ' αυτοκίνητα στην πόλη, ενώ με την Transalp όχι. Αν έχεις σκοπό να κάνεις κυρίως ταξιδάκια, πάρτη με κλειστά μάτια :444: . Αν να κυκλοφορείς κυρίως καθημερινά στην πόλη (που αυτό νομίζω πως κάνεις), μακριά! :403:
Αυτα και αλλα πολλα σκεφτομαι.:136:

Reaction score
51

Βρηκα αυτην εδω την κουκλα μεταχειρισμενη στα 6500Ε με 20.000χλμ. Μοντελο 2004.

Εχω μια TRANSALP 600 XLV toy '97.

Αξιζει να την δωσω και να παρω την μπεμπα;

Υπ' οψην οτι η TRANSALP ειναι σαν καινουρια απο εμφανηση και μηχανη, διοτι δεν εχει ταλαιπωρηθει καθολου, επειδη δεν τρεχω και δεν την πιεζω.

Τι πρεπει να προσεξω.

Η αληθεια ειναι οτι με τρωει ο πισινος, γιατι ειναι μια μηχανη που μου αρεσει πααααααρα πολυ.

Οι γνωμες σας θα με βοηθουσαν πολυ.

Σας ευχαριστω.

Βασίλη μένω κυρίως στη φράση που ανέφερες παραπάνω.
Σου αρέσει πολύ....
Και αυτό είναι το Α και το Ω.
Τα 20Κ χιλιόμετρα είναι σχετικά λίγα.
Από την άλλη οι ιδιοκτήτες τέτοιων οχημάτων δεν ζορίζουν ιδιαίτερα μοτέρ κλπ (αν και μερικές φορές πετυχαίνουμε και κάτι γιατρούς σιδεροφάγους...)

Πρόσεξε αν η μοτοσικλέτα είναι πεντακάθαρη από πτώσεις ή συγκρούσεις. Πατητήρια οδηγού (γρατσουνιές στις μπίλιες), εξάτμιση, μπότες «πιρουνιού», αντίβαρα κλπ.....
Κάνε βόλτα και προσπάθησε να ακούσεις για περίεργους θορύβους από το μπροστινό σύστημα, αν ο ψεκασμός δουλεύει σωστά, ομοίως το ABS.
Οποιαδήποτε δυσλειτουργία σε κάποιο από τα παραπάνω σημαίνει μεγάλο κόστος αντικατάστασης. Ιδιαίτερα σε ηλεκτρονικά (εγκέφαλος, ABS κλπ)
Κατανάλωση λαδιού είναι λογική αφού οι boxer κάνε το λαδάκι τους

Καλό είναι να κάνεις μια μεγάλη βόλτα (20-30Km) και στο καπάκι για επίσκεψη σε επίσημο συνεργείο και σύνδεση για έλεγχο προβλημάτων (errors)

Αν όλα είναι ΟΚ, προχωράς.....:126:

Reaction score
8

Βασίλη μένω κυρίως στη φράση που ανέφερες παραπάνω.
Σου αρέσει πολύ....
Και αυτό είναι το Α και το Ω.
Τα 20Κ χιλιόμετρα είναι σχετικά λίγα.
Από την άλλη οι ιδιοκτήτες τέτοιων οχημάτων δεν ζορίζουν ιδιαίτερα μοτέρ κλπ (αν και μερικές φορές πετυχαίνουμε και κάτι γιατρούς σιδεροφάγους...)

Πρόσεξε αν η μοτοσικλέτα είναι πεντακάθαρη από πτώσεις ή συγκρούσεις. Πατητήρια οδηγού (γρατσουνιές στις μπίλιες), εξάτμιση, μπότες «πιρουνιού», αντίβαρα κλπ.....
Κάνε βόλτα και προσπάθησε να ακούσεις για περίεργους θορύβους από το μπροστινό σύστημα, αν ο ψεκασμός δουλεύει σωστά, ομοίως το ABS.
Οποιαδήποτε δυσλειτουργία σε κάποιο από τα παραπάνω σημαίνει μεγάλο κόστος αντικατάστασης. Ιδιαίτερα σε ηλεκτρονικά (εγκέφαλος, ABS κλπ)
Κατανάλωση λαδιού είναι λογική αφού οι boxer κάνε το λαδάκι τους

Καλό είναι να κάνεις μια μεγάλη βόλτα (20-30Km) και στο καπάκι για επίσκεψη σε επίσημο συνεργείο και σύνδεση για έλεγχο προβλημάτων (errors)

Αν όλα είναι ΟΚ, προχωράς.....:126:
Νασαι καλα δασκαλε.

Περιμενα με ιδαιτερο ενδιαφερον την απαντηση σου, διοτι ξερω οτι εχεις μια αγαπη για τις μηχανες. Χωρις βεβαια αυτο να σημαινει, οτι οι γνωμες ολων των φιλων που απαντουν δεν ειναι σεβαστες και χρησιμες.

Δεν μου ειπες ομως την γνωμη σου για τη μηχανη.:136:

Μηπως γνωριζεις και τις ετησιες δαπανες; :137:

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: BMW 1150RT

Δεν μου ειπες ομως την γνωμη σου για τη μηχανη.:136:
Billάκο εγώ δεν θα την έπαιρνα.
Γιατί έχω ακούσει για αρκετά (και πολλά σε μερικές περιπτώσεις) προβλήματα και μάλιστα ακριβά....
Αν συνδυάσω τα παραπάνω με το αυτοκίνητό σου (Ιαπωνικής προέλευσης) αλλά και το Transalp θα προβληματιζόμουν διπλά.
Από την άλλη, με 6.5 χιλιάρικα μπορείς να βρεις πολλά πολλά καλομεταχειρισμένα μηχανάκια ή και άριστα καινούρια (πχ Suzuki Bandit 650 SA - ABS) που θα κάνουν τα πάντα, πιθανότερα καλύτερα από το RT.

Εγώ το RT θα στο πρότεινα βρε φίλε αν αποφάσιζες να πάρεις μια μοτοσικλέτα για να κάνεις μόνο ταξίδια και μάλιστα με λίγες ενδιάμεσες στάσεις (πχ να κάνεις 500-600km ανά μέρα....)
Αλλά κολλάω ακόμα στο ότι σου αρέσει πάρα πολύ.
Οπότε, κάνε τους ελέγχους που σου ανέφερα παραπάνω και αγόρασέ την αν είναι καλή. Μην μείνεις μόνο στην εξωτερική εμφάνιση.....

Το Transalp θα το πουλήσεις?

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BMW 1150RT

Billάκο εγώ δεν θα την έπαιρνα.
Γιατί έχω ακούσει για αρκετά (και πολλά σε μερικές περιπτώσεις) προβλήματα και μάλιστα ακριβά....
Αν συνδυάσω τα παραπάνω με το αυτοκίνητό σου (Ιαπωνικής προέλευσης) αλλά και το Transalp θα προβληματιζόμουν διπλά.
Από την άλλη, με 6.5 χιλιάρικα μπορείς να βρεις πολλά πολλά καλομεταχειρισμένα μηχανάκια ή και άριστα καινούρια (πχ Suzuki Bandit 650 SA - ABS) που θα κάνουν τα πάντα, πιθανότερα καλύτερα από το RT.

Εγώ το RT θα στο πρότεινα βρε φίλε αν αποφάσιζες να πάρεις μια μοτοσικλέτα για να κάνεις μόνο ταξίδια και μάλιστα με λίγες ενδιάμεσες στάσεις (πχ να κάνεις 500-600km ανά μέρα....)
Αλλά κολλάω ακόμα στο ότι σου αρέσει πάρα πολύ.
Οπότε, κάνε τους ελέγχους που σου ανέφερα παραπάνω και αγόρασέ την αν είναι καλή. Μην μείνεις μόνο στην εξωτερική εμφάνιση.....

Το Transalp θα το πουλήσεις?
Γιαυτο ρωταω βρε ασκαλε, διοτι δεν ξερω.

Το οτι μου αρεσει δεν σημαινει και πολλα πραγματα, εκτος του οτι νοιωθω σαν ερωτευμενος πιγκουινος. :142::142:

Δεν μου αρεσουν πολλες μηχανες. Εκεινες που μου αρεσουν ειναι πανακριβες. Για την ιστορια, μου αρεσουν οι ογκοδεις μηχανες.

Τωρα βεβαια που μου ειπες και ετουτα....................

Αν θα επερνα την μπεμπα, ναι θα την πουλαγα. Ενδιαφερεται κανεις;

Reaction score
5
Εντάξει, βρε Γιάννη, αλλά όχι και Bandit, μην συγκρίνουμε τα σκ...α με την κολώνια...:114:
Καταρχήν είναι εντελώς διαφορετικά μηχανάκια για διαφορετικούς σκοπούς.
Από ποιότητα κατασκευής, στιβαρότητα, άνεση, και χιλιομετροφαγία, δεν πιάνεται η RT.
Όσο για το αν θα μένει κανείς πίσω στα φανάρια, να σημειώσω 2 πράγματα:
1. Για 3 χρόνια που κυκλοφορούσα με boxer ΒΜW στην Αθήνα, δεν με δυσκόλεψε πολύ σε τέτοια θέματα.
2. Φυσικά στην Ελλάδα είναι παράνομη η διέλευση ανάμεσα στα προπορευόμενα οχήματα. Τυπικά ο ΚΟΚ λέει ότι η μηχανή οδηγείται σαν αυτοκίνητο, άλλο αν είμαστε οι πρωταθλητές της σφήνας.
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε σε τι χώρα ζούμε. Να υπενθυμίσω ότι σε άλλες χώρες επιτρέπεται επισήμως το filtering (όπως λέγεται).

Reaction score
3

Μόνο για μεγάλα ταξίδια κάνει, για όλα τα άλλα η μηχανή σου είναι καλύτερη επιλογή.
Από την άλλη 20000km σε 5 χρόνια, είναι λίγο ύποπτο.
Τώρα εάν είναι "ναυλωμένος" και δε θα σου λείψουν τα 6500€ πάρε την.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ HONDA!!!

Reaction score
8
Ευχαριστω ρε παιδια.

Με κανατε αλοιφη για καλους.:142:

Τωρα ειναι που καταμπερδευτηκα.

Θα δω και τα οσα μου ειπε και ο Γιαννης για την καλη κατασταση και θα σας ενημερωσω.

Χιλια ευχαριστω παντως.

Reaction score
2.001

Αν σου αρέσει τόσο πολύ πάρ΄την! (με τις προυποθέσεις που έθεσε ο Γιάννης βεβαίως)

Πούλα την Τρανσαλπ (2 ογκώδεις μηχανές δεν λέει), και βάλε τίποτα λιανά να πάρεις κανα παπι-σκούτερ-εντουράκι για να κάνεις δουλειά στις κοντινές-μικρές, μέσα στο άστυ διαδρομές.

Πάντως για ταξιδιάρα μηχανή ειναι πολύ ωραία!

Reaction score
8

Μόνο για μεγάλα ταξίδια κάνει, για όλα τα άλλα η μηχανή σου είναι καλύτερη επιλογή.
Από την άλλη 20000km σε 5 χρόνια, είναι λίγο ύποπτο.
Τώρα εάν είναι "ναυλωμένος" και δε θα σου λείψουν τα 6500€ πάρε την.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ HONDA!!!
Joseph, ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου, τι εννοεις ομως για τα 20000km. Θεωρεις οτι ειναι πολλα η λιγα για το συγκεκριμενο χρονικο διαστημα;

Reaction score
51

O Jo εννοεί ότι τα χιλιόμετρα είναι μάλλον λίγα για 5ετίας μοτοσικλέτα.
Από την άλλη, αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της χρησιμοποιούσε μόνο για ταξίδια, είναι νορμάλ τα 4 χιλιάδες χιλιόμετρα/ έτος

Reaction score
8

O Jo εννοεί ότι τα χιλιόμετρα είναι μάλλον λίγα για 5ετίας μοτοσικλέτα.
Από την άλλη, αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της χρησιμοποιούσε μόνο για ταξίδια, είναι νορμάλ τα 4 χιλιάδες χιλιόμετρα/ έτος
Δασκαλεεεεεεεεεεεεεεεεε,

Εχω μουρλαθει, τι να κανω ο παλιοπ@@στης;;;;;;

Πολυ το σκεφτομαι.:138:

Reaction score
51

Βρε Billάκο, τα είπαμε.....
Κάνε τους τυπικούς ελέγχους, έλεγξε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αριθμό πλαισίου και κινητήρα (σύγκριση με αυτά στην άδεια κυκλοφορίας) και...............καλορίζικη!!!!!! :107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.193
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon