Boitheia gia home cinema-LCD TV

Reaction score
0
Geia se olous,

prosfata metanasteusa stin Ollandia kai eimai sti diadikasia agoras eksoplismou (Home cinema + LCD), alla ta exo brei skoura me ta ollandika. Pou na eksigisoun oi polites kai pou na diabaseis "ollandika site".

To saloni mou einai guro sta 35 tetragonika me 4 metra upsos (logo tis skepis). Endiaferomai gia tainies perissotero.
To pio epeigon einai ena home cinema (tin LCD ti blepo gia kalokairi...me blepo gia tin 40ara Samsung F71...ti brika 1500 edo). Gia doste kamia sumbouli gia kana sustimataki peripou 400 Euro (eueliktos pros ta pano)

To erotima einai mporo sto mellon na agoraso mia DVD-R feta kai na to sundeso sto uparxon sustima? Tha prepei to home cinema na exei ksexorista ton enisxuti apo to dvd-player? (oi enisxutes den einai me radio tuner onboard? Einai problima?)

Gia doste ta fota sas re tsakalia,

Thanks,
Grec

Reaction score
50
Γεια σου Grec και καλωσήρθες! Για να είμαι ειλικρινής με 400 ευρώ (άντε και παραπάνω) δύσκολα καλύπτεις 35 τετραγωνικά. Θα πρότεινα:

- Αν θες να μείνεις σ' αυτά τα χρήματα προσπάθησε να περιορίσεις κάπως το χώρο θέασης. Θέλω να πω ναι μεν το σαλόνι είναι 35 τετραγωνικά, αλλά μπορεί ο χώρος που θα κάθεσαι να βλέπεις ταινίες (και θα περικλείεται από τα ηχεία) να είναι αρκετά μικρότερος. Οπότε αν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο είτε πας σε έτοιμα συστηματάκια που τα'χουν όλα (αλλά δεν πολυσυμφέρουν κατά την άποψή μου) ή κάνεις κάτι άλλο: παίρνεις έναν ενισχυτή οικονομικό και ένα ζευγάρι ηχεία (σίγουρα καλύτερα απ' αυτά που θα σου έδινε το έτοιμο σύστημα) και ξεκινάς με 2 ηχεία ακούγοντας στερεοφωνικά. Όταν με το καλό μπορέσεις να μαζέψεις τίποτα παραπάνω συμπληρώνεις το σύστημα με κεντρικό, πίσω και sub.

- Αν δεν μπορείς να περιορίσεις το χώρο θέασης/ακρόασης είτε ανεβάζεις το budget (αρκετά!) είτε πας στη στερεοφωνική λύση που πρότεινα πριν... είτε πάλι πας σε έτοιμο σύστημα το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο θα σε καλύψει. Βέβαια αν δε σ' ενδιαφέρει η ποιότητα ιδιαίτερα και θες απλά κάτι καλύτερο απ' τα ηχεία της τηλεόρασης σίγουρα και το έτοιμο συστηματάκι θα είναι αναβάθμιση!

Η έτοιμη λύση όμως έχει κι άλλα μειονεκτήματα, π.χ. δεν είναι εύκολα αναβαθμίσιμη. Ανάλογα το πακέτο που θα πάρεις μπορεί ενισχυτής και player να είναι ενσωματωμένα, οπότε ίσως να μη μπορείς να προσθέσεις ξεχωριστό DVD-R που θέλεις. Ενώ αν τα έχεις ξεχωριστά προσθέτεις ό,τι θες.

Τώρα αν θες να πας σε έτοιμο σύστημα, όπως είχα γράψει και σε άλλο thread, δεν έχω ασχοληθεί ιδαίτερα για να σε κατατοπίσω περισσότερο. Εγώ πάντως μάλλον προς SONY, LG μεριά θα κοίταγα σε τέτοια περίπτωση.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.472
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO