bookshelf για πίσω, όγκος/βάρος/βάσεις

Reaction score
3
Χαιρετώ,

Και ζητώ συγνώμη που μιλάω όλο για monitor audio ηχεία, είναι τα πρώτα μου σοβαρά ηχεία, τι να κάνω :138:.

Έχω μπροστά τα rs-6 και σκέφτομαι τι να βάλω για πίσω. Η θέση ακρόασης του home cinema είναι στα 40 εκατοστά από τον πίσω τοίχο, πάνω κάτω(λόγω του κολλημένου στον τοίχο καναπέ). Από ότι έχω καταλάβει τα πίσω είναι καλύτερα να μπουν στους πλαινούς τοίχους, στις 90 μοίρες από την θέση ακρόασης, ελλείψη καλύτερης εναλλακτικής. Το πλάτος του δωματίου είναι 4μ.

Τα αντίστοιχα rs-fx είναι αρκετά ακριβά, κοστίζουν σχεδόν όσο τα μπροστινά. Δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθούν ως διπολα λόγω θέσης σχετικά με τον ακροατή.

Έλεγα να έπαιρνα τα BR-2. δεν φαίνεται άσχημο ηχειάκι. είναι όμως αρκετά ογκώδες (350 x 185 x 250 mm) και βαρύ (6κιλά). θα είναι εύκολο να το στηρίξω κάπως στον τοίχο; Νομίζω δεν έχει τρύπες για να κρεμαστεί, οπότε θα πρέπει να μπει σε βάση. Είναι εύκολο κάτι τέτοιο, με ένα λογικά καλαίσθητο αποτέλεσμα; Λογικά θα μπει και ψηλότερα από το αυτί στα 75εκ (όπως διάβασα ότι "πρέπει"), οπότε μην μας έρθει στο κεφάλι ο άγγλος!:140:

Σχόλια σχετικά με την αγορά του ηχείου καθαυτού αλλά και την τοποθέτηση είναι ευπρόσδεκτα. Ευχαριστώ!

Reaction score
50
Κοίταξε, βάσεις τοίχου για ηχεία υπάρχουν. Βέβαια τρυπάς τόσο τον τοίχο όσο και το ίδιο το ηχείο (νομίζω) για να στηριχτεί πάνω στη βάση. Το αν είναι καλαίσθητο το αποτέλεσμα εσύ πρέπει να το αποφασίσεις όμως :123: Από 'κει και πέρα υπάρχουν και άλλα ηχεία μη δίπολα που στηρίζονται στον τοίχο χωρίς βάσεις, π.χ. τα μικρά Dali Suite.

Όσον αφορά την επιλογή του ηχείου αυτό καθεαυτό δε βλέπω κάποιο πρόβλημα μ' αυτά που έχεις διαλέξει. Πάντως αν βρεις και κάποιο άλλο που να στηρίζεται ευκολότερα στον τοίχο λογικά δε θα υπάρχει πρόβλημα με την απόδοση, ειδικά εφόσον πρόκειται για πίσω ηχεία.

Reaction score
1
Υπάρχουν και τα Monitor Audio BR-1 με διαστάσεις 165 x 260 x 180 χιλιοστά. Πιστεύω είναι ιδανικά για περιφερειακά ηχεία.

Reaction score
3
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Γενικώς πάει πίσω η επέλαση του HC στο υπόλοιπο σαλόνι λόγω πηξίματος δουλειάς. Υπάρχει πολύ HD υλικό όμως τύπου lord of the rings, και δεν το βλέπω χωρίς πίσω ηχεία!!!!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale