bravia sto MediaMarkt

Reaction score
5
πολύ καλημέρα σας!

πέρασα στο Σάββατο από το μαγαζί για κάτι ψιλοαγορές, και έτυχε να δω μια Sony Bravia 40άρα, full HD, η οποία μάλιστα είχε τιμή 600Ε (!!!)

έπαιζε την ταινία iron man, σε μια φάση όπου φαινόταν ο πρωταγωνιστής με την βυσσινί πανοπλία του

από απόσταση θέασης περίπου 1 μέτρο, παρατήρησα πως πάνω στο στήθος της πανοπλίας φαίνονταν "παράσιτα", δεν ήταν λεία και ομαλή η υφή του χρώματος

είναι αυτό τυπικό στις τηλεοράσεις αυτές; επρόκειτο για DVD, άρα η πηγή δεν ευθύνεται...

ευχαριστώ

Reaction score
4
Απάντηση: bravia sto MediaMarkt

επρόκειτο για DVD, άρα η πηγή δεν ευθύνεται...

ευχαριστώ
Αντίθετα φίλε μου, έχω την εντύπωση οτι αυτό ακριβώς ευθύνεται....

Reaction score
5

πιστεύεις δηλαδή πως επρόκειτο όχι για το "επίσημο" DVD αλλά για κάποια εγγραφή από π.χ. τηλεόραση, και συνεπώς δεν ήταν τέλεια;

Reaction score
4

Οχι, όχι, δεν εννοούσα κάτι τέτοιο.
Εννοούσα ότι αν έπαιζε DVD και αφού η ανάλυση αυτού είναι χαμηλότερη ( 576 γραμμές) απο την εγγενή ανάλυση του πάνελ της τηλεόρασης (Full HD panel = 1920x1080) πρέπει το σήμα να αναβαθμιστεί (upscaling) στην ανάλυση αυτή. Για να γίνει αυτό αναγκαστικά θα προστεθούν τεχνουργήματα/θόρυβος και άλλα....

Ακόμα χειρότερη είανι η κατάσταση όταν η TV δείχνει τηλεοπτικό σήμα.

Reaction score
5

μια στιγμή γιατί δεν το κατέχω το θέμα

δηλαδή αν παίζει κανείς "απλό" DVD ή τηλεόραση, ή θα βλέπει τέτοια προβλήματα, ή θα πρέπει να αγοράσει έξτρα εξοπλισμό για να κάνει upscale?

δεν μπορεί η τηλεόραση να "ακολουθήσει" τις πηγές και να παίξει στις αναλύσεις αυτών; αν ναι, με τι συνέπειες;

ευχαριστώ

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.238

μια στιγμή γιατί δεν το κατέχω το θέμα

δηλαδή αν παίζει κανείς "απλό" DVD ή τηλεόραση, ή θα βλέπει τέτοια προβλήματα, ή θα πρέπει να αγοράσει έξτρα εξοπλισμό για να κάνει upscale?

δεν μπορεί η τηλεόραση να "ακολουθήσει" τις πηγές και να παίξει στις αναλύσεις αυτών; αν ναι, με τι συνέπειες;

ευχαριστώ
H TV ακολουθεί τις πηγές, δηλαδή κάνει upscale στην δικιά της ανάλυση.

Δεν χρειάζεσαι έξτρα εξοπλισμό.

Πάντα όμως θα δείχνει τεχνουργήματα και θόρυβο και αναλόγως την ποιότητα του επεξεργαστή,

θα έχει και τα ανάλογα τεχνουργήματα!

Μόνο σε Blu ray ή αρχεία βίντεο 1080 θα παίζει τέλεια, γιατί και στην ίδια ανάλυση

με την TV είναι, και δεν θα δουλεύει καθόλου ο επεξεργαστής της

ώστε να δημιουργεί τεχνουργήματα:126:

Reaction score
5

χμμμ... μάλιστα...

σ' αυτή την περίπτωση, μήπως προς το παρόν δεν συμφέρει να παίρνει κανείς τηλεόραση full-HD?

αφού δηλαδή τόσο τα DVD όσο και η τηλεόραση broadcast δεν προσφέρουν τέτοια ανάλυση, ενώ και το Upscaling έχει δυσάρεστες συνέπειες;

Reaction score
6
Re: Απάντηση: bravia sto MediaMarkt

χμμμ... μάλιστα...

σ' αυτή την περίπτωση, μήπως προς το παρόν δεν συμφέρει να παίρνει κανείς τηλεόραση full-HD?

αφού δηλαδή τόσο τα DVD όσο και η τηλεόραση broadcast δεν προσφέρουν τέτοια ανάλυση, ενώ και το Upscaling έχει δυσάρεστες συνέπειες;
Προσφέρουν τέτοια ανάλυση το blu-ray καθώς και τα αρχεία mkv.

Εάν παίξεις με τις ρυθμίσεις και πας και πολύ κοντά θα δεις τεχνουργήματα ακόμα και στην καλύτερη τηλεόραση του κόσμου, στην καλύτερη ανάλυση του κόσμου.

Μόνο αν τίθεται οικονομικό θέμα πας σε TV χαμηλότερης ανάλυσης σήμερα, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι και αυτή HD.

Reaction score
4

όπως τα λέει ο pleo παραπάνω.
Ακόμα και σε μια ΜΗ hi-def τηλεόραση, η ανάλυση του panel της είανι αρκετά καλύτερη απο την ανάλυση του εκπεμπόμενου σήματος και σχετικά καλύτερη απο αυτή του DVD.
Πάλι ο scaler της TV θα αναγκαστεί να δουλέψει, οπότε θα έχεις και τια ανάλογες συνέπειες...
Σε μικρότερο ίσως βαθμό αλλά θα τις έχεις.

Μην ξεχνάς ότι ο scaler προσπαθεί να παράγει ένα σήμα με συγκεκριμένη ανάλυση απο ένα άλλο μικρότερο (και πολλές φορές πολύ συμπιεσμένο, πχ κακές παραγωγές DVD, Νόβα, κτλ) οπότε προσπαθεί να παράγει πληροφορία απο το..... πουθενά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.238
Απάντηση: Re: Απάντηση: bravia sto MediaMarkt

Μόνο αν τίθεται οικονομικό θέμα πας σε TV χαμηλότερης ανάλυσης σήμερα, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι και αυτή HD.
Είναι δηλαδή 720 γραμμές.

Να συμπληρώσω ότι αν υπήρχε τηλεόραση 576 γραμμών

τότε θα έπαιζε καλύτερα DVD και τηλεοπτικά κανάλια αφού δεν θα χρειαζόταν

να δουλέψει ο scaler της TV.

Θα έπαιζε όμως χειρότερα Bluray!

Reaction score
5

εκεί είναι το θέμα όπως το βλέπω εγώ ο άσχετος :105:

αν χάνεις μόνο από blu-ray, και δεδομένου ότι blu-ray σπανίζουν και ΘΑ σπανίζουν για λίγα χρόνια ακόμη, μήπως είναι σκόπιμο να έχει κανείς κάτι που παίζει καλύτερα με ό,τι ΤΩΡΑ κυκλοφορεί και θα κυκλοφορεί για τα επόμενα π.χ. 3 χρόνια;

εγώ παίζω στην τιβί ταινίες σε AVI, καθώς και μαγνητοσκοπημένες ταινίες από τηλεοπτικά κανάλια, κι αυτό δεν το βλέπω να αλλάζει βραχυ- και μεσο-πρόθεσμα, άρα...;

δεν με συμφέρει κάτι σε 720; δεν θα έχει μια τέτοια τηλεόραση πιο "ήπια" artifacts, από τα 3 μέτρα θέασης?

και πάλι ευχαριστώ για τα φώτα σας

έντιτ: θέλω να συμπληρώσω πως οι full HD στις 40-42 ίντσες είναι μέσα στο κονδύλι μου για τηλεόραση, αλλά να πάρει η ευχή, αν ΧΑΣΩ παίρνοντας ΚΑΛΥΤΕΡΗ τηλεόραση... είναι λίγο παράδοξη η κατάσταση...

Reaction score
6

εκεί είναι το θέμα όπως το βλέπω εγώ ο άσχετος :105:

αν χάνεις μόνο από blu-ray, και δεδομένου ότι blu-ray σπανίζουν και ΘΑ σπανίζουν για λίγα χρόνια ακόμη, μήπως είναι σκόπιμο να έχει κανείς κάτι που παίζει καλύτερα με ό,τι ΤΩΡΑ κυκλοφορεί και θα κυκλοφορεί για τα επόμενα π.χ. 3 χρόνια;

εγώ παίζω στην τιβί ταινίες σε AVI, καθώς και μαγνητοσκοπημένες ταινίες από τηλεοπτικά κανάλια, κι αυτό δεν το βλέπω να αλλάζει βραχυ- και μεσο-πρόθεσμα, άρα...;

δεν με συμφέρει κάτι σε 720; δεν θα έχει μια τέτοια τηλεόραση πιο "ήπια" artifacts, από τα 3 μέτρα θέασης?

και πάλι ευχαριστώ για τα φώτα σας

έντιτ: θέλω να συμπληρώσω πως οι full HD στις 40-42 ίντσες είναι μέσα στο κονδύλι μου για τηλεόραση, αλλά να πάρει η ευχή, αν ΧΑΣΩ παίρνοντας ΚΑΛΥΤΕΡΗ τηλεόραση... είναι λίγο παράδοξη η κατάσταση...
Ξέχνα το. Εκτός από καλύτερη ανάλυση τα Full HD μοντέλα έχουν καλύτερους επεξεργαστές και εικόνα γενικότερα.
Μην ξεχνάς ότι είναι και πιο πάνω γενικότερα στη γκάμα των κατασκευαστών.

Το ερώτημά σου θα είχε περισσότερο νόημα πριν μερικά χρόνια όταν τα οικονομικά ήταν αλλιώς.

Δεν βάζω στη σχέση τις τηλεοράσεις σε σχέση με την τεχνολογία του πάνελ τους π.χ. Plasma ή LCD. Γιατί εκεί είναι κάπως πιο μπλεγμένα τα πράγματα.

Reaction score
5

είναι ξεκάθαρο τι ψηφίζεις, ωστόσο δεν μου απαντάς στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα... ποια τεχνολογία παίζει καλύτερα τηλεοπτικά κανάλια και AVI? 720 ή 1080?

Reaction score
6

είναι ξεκάθαρο τι ψηφίζεις, ωστόσο δεν μου απαντάς στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα... ποια τεχνολογία παίζει καλύτερα τηλεοπτικά κανάλια και AVI? 720 ή 1080?
Όπως σου εξήγησα τα μοντέλα 1080p είναι πιο πάνω στους καταλόγους ενός κατασκευαστή και ως εκ τούτου φέρουν περισσότερες και καλύτερες τεχνολογίες βελτίωσης της εικόνας.

Reaction score
5

εντάξει δεν έχει νόημα να επιμείνω περισσότερο

Reaction score
4

Καλύτερα θα έπαιζε ένα μοντέλο με 576 γραμμές. Τετοιο όμως δεν υπάρχει.
Υπάρχουν κάποια με 720 γραμμές...

Απο εκεί και πέρα στα 3 μέτρα απόσταση θέασης, ένα μοντέλο με σοβαρά ηλεκτρονικά (δηλαδή έναν καλό scaler) δεν θα σε προβληματίσει στην διάσταση της tv που θες. ετσι πιστεύω δηλαδή. Σίγουρα δεν θα παίζει σαν CRT...

Μεχρι τώρα μιλήσαμε για ανάλυση πάνελ και τι γίνετε θεωρητικά απο έναν scaler. Υπάρχουν εξαιρετικές υλοποιήσεις scalers καθώς οι εταιρείες είχαν εντοπίσει το πρόβλημα και προσπαθούν να κάνουν τις τηλεοράσεις τους να αποδίδουν καλά ακόμα και σε χαμηλή ανάλυση ενός τηλεοπτικού σήματος.
Κάνε μια βόλτα να δεις τηλεοράσεις να παίζουν για να δεις τις διαφορές σε υλοποιήσεις. Αν είδες πχ τεχνουργήματα σε DVD αποκλείεται να μην είδες τα ...τέρατα όταν παίζει τηλεοπτικό σήμα...

Με τις λίγες γνώσεις στο συγκεκριμένο θέμα, θυμόμουν ότι οι Philips είχαν πολύ καλή υλοποίηση scaler (αν δεν κάνω λάθος pixel plus λέγετε) και τουλάχιστον πριν καιρό ήταν όσο ποιο κοντά στο τηλεοπτικό σήμα....

Αν μπλέξουμε και το παιχνίδι, όπως ο φίλτατος (αν και βάζελος) pleo λεει, οι Plasma αποδίδουν καλύτερα στο τηλεοπτικό σήμα απο ότι οι LCD.... αλλά θα μπλέξουμε...

Reaction score
5

ευχαριστώ Νίκο, είσαι σαφής

δεν πολυθέλω να πάω σε μαγαζιά να συγκρίνω, ξέρω (και ξέρεις) πως συχνά σετάρουν σωστά αυτή που θέλουν να σπρώξουν και "φροντίζουν" οι άλλες να υστερούν

προτιμώ λοιπόν να ψάχνω για expert reviews στο δίκτυο (όπως εδώ!)

Reaction score
180

Τελευταία ομολογώ οτι συχναζω σε καταστηματα για να επιλεξω τηλεοραση. Παντου, και ολοι ανεξαιρετως οι πωλητες αμέσως μου λενε, τι καλη τηλεοραση που ειναι η Samsung 650, και ποσο καλυτερη ειναι απο την Sony 5500. Λες και δεν θελουν να πουλησουν τις Sony. Αν μη τι αλλο, οσο παει προς την επιλογη Sony με σπρωχνουν.

Edit: Εκτος και αν στηνουν το σκηνικο επιτηδες για να πουλησουν τις Sony, μεσω αντιστροφης ψυχολογίας. :142:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας