BTX κανείς;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.769
Δεν μου λέτε καλά μου παιδιά, χρησιμοποιεί κανείς κουτί BTX, και αν ναι, με ποιό motherboard; Intel, ή κάτι άλλο; :D

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
BTX???

Ίσως το πιο αποτυχημένο πρότυπο. Απ' ότι ξέρω η Lian Li είχε κάποια κουτιά που ήταν ATX και BTX (PC-V1000, V1200, V2000).

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.769
Επειδή βλέπω την Intel να επιμένει, έλεγα να χτυπήσω έναν απλό pentium D, να δω από κοντά πώς είναι το BTX...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Καλά η Intel επέμενε και για τις Rambus Ram, αλλά τελικά δεν τις βγήκε σε καλό. Η υπόλοιπη βιομηχανία είναι απρόθυμη.

Εγώ έκανα αναβάθμιση προχθές και πήγα πάλι σε ATX. Με τις πτώσεις των τιμών πήρα με 400€ CPU AMD 4400x2, mobo ASUS A8R32 MVP DLX και κάρτα γραικών GeCube Ati X800 gto. Ακριβώς τα ίδια εξαρτήματα ένα μήνα πριν κόστιζαν πάνω από τα διπλά λεφτά!!!

Reaction score
10
Τυχαίνει να έχω δει αρκετά BTX και είναι από "επώνυμους" κατασκευαστές, κυρίως Dell.
Η βασική διαφορά είναι ότι η μητρική είναι από την απέναντι πλευρά.
Οι θέσεις των εξαρτημάτων και ανεμιστήρων είναι τέτοιες όπου υπάρχει οριζόντια ροή αέρα από
το εμπρός στο πίσω μέρος του κουτιού.
Ακόμα οι μνήμες είναι σε λογικές θέσεις και δεν χρειάζεται να ξηλώνεις όλο το κουτί
για να προσθέσεις.
Η αίσθηση που σου αφήνει είναι μία διορθωμένη-τακτοποιημένη-βελτιωμένη έκδοση του ATX.
Πάντως οι γνωστοί κατασκευαστές "του κιλού" αν έπαιρναν μερικές ιδέες από
μεγάλους κατασκευαστές θα κάναν τη ζωή των χρηστών πολύ πιο εύκολη.
Ακόμα θυμάμαι PC της HP εποχής i386, όπου η ΜΒ είχε μόλις μια βίδα, το κουτί
καμία και ήταν από πλαστικό με επένδυση από αλουμίνιο εσωτερικά... και οι άλλοι
σκίζονταν με λαμαρίνες!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.769
B said:
εγω θα πω μονο.....

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ PENTIUM D!
Καλά ντε μη βαράς, μάλλον θα πάρω conroe... :lol:

Reaction score
0
δε λεω να πας απαραιτητα για conroe, απλα αυτη τη στιγμη με τις μειωσεις τιμων που εκανε η AMD, ο pentium D ειναι καμμενο χαρτι, οποιος θελει να δωσει λιγα λεφτα παιρνει AMD X2 και οποιος εχει παραπανω παιρνει conroe...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.661
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale