bYPASS ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΩΝ

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
πυκνωτων..............
Για πετε βρε λεβεντες την γνωμη σας?
Εχω εναν τελικο οπου εχει 4 ηλεκ/κους των 18000 μφ(Nippon Chemicon τους μπλε των 105 βαθμων) και στο by pass αυτων υπαρχουν 8 MKS Wima κοκκινοι 0,1 mf στα 400 volt.
Αν καποιος αλλαξει αυτους(διατηρωντας τα ιδια χαρακτηριστικα) με καποιους σαφως καλλιτερους(πολυπροπυλαινειου)πχ.-Auricap-Mundorf-Solen ting foil η καποιους αλλους καλους πιστευετε οτι θα αλλαζε το ηχητικο αποτελεσμα?
Δηλαδη η αλλαγη υλικου σε αυτην την θεση παιζει ρολο στον ηχο?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Απάντηση: bYPASS ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΩΝ

Όχι καρντιά μου, ντεν τα ακούσει ντιαφορά. Αλλά τί σε λέω τώρα, αφού τα τους αλλάξεις έτσι κι αλλιώς.

Άμα θες μάρκα και καλά, βάλε Mundorff. Άμα θες να κάνεις τη δουλειά σου, βάλε φθηνούς MKP στα 160V. Αλλά αν είναι μακριά από το φορτίο, μη βάλεις τίποτα, τζάμπα θα πάει ο κόπος.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Δηλαδη βρε μαστορι δεν θεωρειτε οτι ειναι στο σημα?
Δεν υπαρχει περιπτωση με μια τετοια αλλαγη να δουλεψουν καλλιτερα οι ηλεκτρολυτικοι(2ο ερωτημα)?

οΙ MKS ειναι ακριβως διπλα απο τους ηλεκ/κους.........

Reaction score
1.772

Δεν υπαρχει περιπτωση με μια τετοια αλλαγη να δουλεψουν καλλιτερα οι ηλεκτρολυτικοι(2ο ερωτημα)?

0.1uf θελης να πης.

αυτοι δουλευουν πανω απο τα 20khz και η δουλεια τους ειναι

να επιταχυνουν τους ηλεκτρολυτικους και οχι να ακουγονται.

μια χαρα κανουν οι wima που εχει δεν θα αλλαξη κατι με αλλους.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Πρώτον, δεν είναι στη γραμμή του σήματος, είναι στη γραμμή της ενέργειας.

Δεύτερον, δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν καλύτερα οι ηλεκτρολυτικοί. Οι bypass πυκνωτές μπαίνουν για να δουλεύουν στις πολύ υψηλές συχνότητες, εκεί που οι ηλεκτρολυτικοί δεν είναι σε θέση να δουλέψουν. Και αυτοί οι πυκνωτές δεν μπαίνουν δίπλα στους ηλεκτρολυτικούς, αλλά κοντά στο κύκλωμα, επάνω στην πλακέτα.

Δεν σου λέω κάτι καινούργιο, αυτός είναι ο κανόνας. Αν θέλεις μοντιφιά high end, βάλε τους ακριβότερους Mundorff που μπορείς να αγοράσεις. Αν θέλεις καλύτερο ήχο, πάρε καλύτερο ενισχυτή. Ακούγομαι ίσως αντιπαθητικός, αλλά αυτή είναι μια τίμια και ευθεία απάντηση, και είναι η μόνη που μπορώ να σου δώσω)...

Reaction score
153
Αν ήμουν στην θέση σου θα άλλαζα τους μεγάλους με mundorf supreme και θα κόλλαγα 0.1μ jensen ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ γίνεται στους μεγάλους.Η απόσταση παίζει ρόλο.Άμεσα ακουστό αποτέλεσμα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Αν ήμουν στην θέση σου θα άλλαζα τους μεγάλους με mundorf supreme και θα κόλλαγα 0.1μ jensen ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ γίνεται στους μεγάλους.Η απόσταση παίζει ρόλο.Άμεσα ακουστό αποτέλεσμα.
+1 όσον αφορά το κοντινό κόλλημα.
Όταν θέλεις bypass κολλάς όσο το δυνατόν κοντύτερα στο μεγάλο πυκνωτή.
Εγώ, όταν χρησιμοποιώ bypass, κολλάω πάνω στους ακροδέκτες του μεγάλου πυκνωτή τους μικρούς.
Πάντως η χρήση bypass δεν είναι πανάκια.
Αν είναι καλύτερα ή όχι θέλει πείραμα και έχει να κάνει και με την απόσταση που μεσολαβεί από τα τρανζίστορ εξόδου σου.
Η καλύτερη λύση είναι μικρότερη ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές, από ένας, πάνω σε κάθε τρανζίστορ εξόδου σου.

Reaction score
153
+1 όσον αφορά το κοντινό κόλλημα.
Όταν θέλεις bypass κολλάς όσο το δυνατόν κοντύτερα στο μεγάλο πυκνωτή.
Εγώ, όταν χρησιμοποιώ bypass, κολλάω πάνω στους ακροδέκτες του μεγάλου πυκνωτή τους μικρούς.
Πάντως η χρήση bypass δεν είναι πανάκια.
Αν είναι καλύτερα ή όχι θέλει πείραμα και έχει να κάνει και με την απόσταση που μεσολαβεί από τα τρανζίστορ εξόδου σου.
Η καλύτερη λύση είναι μικρότερη ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές, από ένας, πάνω σε κάθε τρανζίστορ εξόδου σου.
+1 :615:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.632

βρε μαστόρι της φακής, η καλύτερη λύση ξέρεις ποιά είναι? μισό μπιτονάκι μπενζίνα κι ένα σπίρτο...

μετά πάμε γι'άλλο ενισχυτίδιο, έτσι?:137:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Ολοι σας ειστε καλα παιδακια εκτος απο αυτον τον πουστη τον αυτια που ειναι για να τον παιρνεις σε κηδεια και να σου λεει....ΑΝΤΕ...ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!(ου να μου χαθεις)

Την αλλη παρακευη μωρη γαλοτσα θα ειμαι Σαλλονικα....κανονισε να ερθω για ακροαση και να μην παιζουν τα κλαμπατσιμπανα σου......ερε γλεντια....την ωρα που θα τους βαζω μπουρλοτο θα ανεβασω φωτο στο 6moon και στο Audiogon ....και φυσικα δικη σου φωτο(σκυφτη ως τεθλιμενη χηρα) για να σε συζητανε ως ο χαιεντας με τον αποθανωντα-καμμενο τελικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.466
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO