Calibration ΣΤΟΝ Panasonic Pt-ax100

Reaction score
0
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΧ-100. ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΩ ΜΕ ΤΟΝ DENON 1730 ΜΕ 5Μ ΗDMI KAI ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΣΕ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΠΑΝΙ (ΤΩΝ 70€ ΠΕΡΙΠΟΥ). ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ PIXELATION. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ. ΛΙΓΟ ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΙ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ.ΕΙΤΕ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑ 720p EITE 1080i ΑΠΟ ΤΟ DVD PLAYER ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ CALIBTATION. ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ; ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ; ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΧ-100 MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

Reaction score
5
Τα δισκακια που λες ειναι τα DVE (Digital Video Essentials) και το AVIA.

Δεν νομιζω οτι μπορεις να τα βρεις να τα αγορασεις εδω, συνηθως τα παραγγελνεις στο Internet στο Play.com (το πρωτο σιγουρα εκει)

Reaction score
1
@Intalis

1. Είναι λογικό η ευκρίνεια να μεταβάλλεται από σε ταινία σε ταινία, καθότι διαφέρουν στο υλικό καταγραφής τους και τη μεταφορά τους (transfer) στο δίσκο.

2. Η πιο εύκολη διαδικασία ρύθμισης είναι να ξεκινήσεις από το preset που σου αρέσει περισσότερο, να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου και να το σώσεις σα "user 1", κλπ. Η ρύθμιση με το DVE (ή τα λοιπά δισκάκια) δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεσαι. Απευθύνεται σε επαγγελματίες ή γνώστες του αντικειμένου και απαιτεί επαρκή γνώση Αγγλικών. Επίσης, μην περιμένεις θαύματα. Για πλήρη εκμετάλευση του προβολέα σου, σου προτείνω μετά από 80-100 ώρες, να καλέσεις έναν επαγγελματία calibrator.

3. Δεν υπάρχουν γενικές ρυθμίσεις βελτίωσης του προβολέα. Εάν υπήρχαν, τότε θα ήταν εργοστασιακές. Η ρύθμιση που είναι καλύτερη στη δική σου περίπτωση (χώρος, πανί, απόσταση προβολής, γούστο) δε σημαίνει ότι είναι καλύτερη και σε κάθε περίπτωση.

4. Τέλος, θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί ΦΩΝΑΖΕΙΣ;

Reaction score
0
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Θα πειραματιστώ για ένα διάστημα μόνος μου με τις ρυθμίσεις του προβολέα. Έχει πολλές ρυθμίσεις που σίγουρα θα έχουν αποτελεσματικότητα.
Όσον αφορά τα κεφαλαία.... sorry εαν ενόχλησε, μετά το συνειδητοποίησα. Δεν γράφω πολύ συχνά στο Forum και δεν έδωσα σημασία εάν είναι μικρά ή κεφαλαία. Ευχαριστώ ξανά.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.709
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas