Calibration με ταινιες?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ειναι δυνατη η ρυθμιση η το "τεσταρισμα" ενος βιντεοπροβολεα
με ταινιες(DVD η BR)?

Σε αυτο εδω το αρθρο ο συγγραφεας ισχυριζεται πως ειναι
http://www.electronichouse.com/article/great_movie_scenes_to_test_home_theater

Προτεινει μαλιστα και μια σειρα ταινιων που θα μπορουσαμε ολοι να χρησιμοποιησουμε
για να δουμε τα ορια της συσκευης μας στις αναλογες παραμετρους
της εικονας.

Αφου το διαβασετε ομως, αξιζει να ριξετε μια ματια και στα σχολια
που ακολουθησαν
http://www.electronichouse.com/article/comments/great_movie_scenes_to_test_home_theater

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.147
Απάντηση: Calibration με ταινιες?

Αν η ταινία έχει φυσικά χρώματα, εντάξει να ρίξεις μια ματιά.

Αλλά αν είναι του στυλ "Swordfish" ή το "Black Hawk Down" τι να ρυθμίσεις με την ταινία.
Που μου δείχνει ουρανό με κίτρινη απόχρωση και οι ηθοποιοί είναι σαν νεκροί.

Reaction score
63
Συμφωνώ με το Μιχάλη! Είναι δύσκολο σε ταινία να πετύχεις φυσικά χρώματα!! Τα πάτερνς είναι η πιό εγγυημένη λύση. Τέλος!!

Reaction score
1
Αν το διαβάσει ο Βογιατζάκης, θα τρέχει για πάνες πάλι...

Εννοείται πως ο τύπος έχει τόση σχέση με το calibration, όση κι εγώ με την αεροναυπηγική.

Reaction score
63

Εννοείται πως ο τύπος έχει τόση σχέση με το calibration, όση κι εγώ με την αεροναυπηγική.
:142::142::142:

Reaction score
6
Απάντηση: Calibration με ταινιες?

Το μονο που μπορείς να ρυθμίσεις από σκηνες ταινιων ( ας πουμε σε ικανοποιητικά επιπεδα) είναι το Brightness , Contrast , και αυτό όχι με 100% επιτυχία ώστε να ταιριάζει μετα η ρυθμίσει και με τα αντίστοιχα πατερν.
Για τα χρώματα δεν το συζητάμε.
Σε καμία περίπτωση.

Reaction score
1

Πιο πολύ Νίκο μου αρέσει που ο Σκαφάτος ανοίγει τέτοια "ωραία, ενδιαφέροντα, γεμάτα ουσία" :111: θέματα πρωί πρωί!

Έχει γίνει λοιπόν πλέον η αγαπημένη μου συνήθεια! Ξυπνάω, μπαίνω στο φόρουμ και σκέφτομαι: "Ποπό, έχω αρκετά μαλλιά για να μου πέσουν και σήμερα"; :116: :142:

Reaction score
63
Πιο πολύ Νίκο μου αρέσει που ο Σκαφάτος ανοίγει τέτοια "ωραία, ενδιαφέροντα, γεμάτα ουσία" :111: θέματα πρωί πρωί!

Έχει γίνει λοιπόν πλέον η αγαπημένη μου συνήθεια! Ξυπνάω, μπαίνω στο φόρουμ και σκέφτομαι: "Ποπό, έχω αρκετά μαλλιά για να μου πέσουν και σήμερα"; :116: :142:
Μωρέ ο Καφάτος φταίει ή ο κάθε άσχετος που ανοίγει ένα άρθρο στο ιντερνετ, έτσι για να πει τη μακακία του!! Απλά ο Καφάτος τη διαδίδει!!!:138:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.242
Απάντηση: Re: Calibration με ταινιες?

Μωρέ ο Καφάτος φταίει ή ο κάθε άσχετος που ανοίγει ένα άρθρο στο ιντερνετ, έτσι για να πει τη μακακία του!! Απλά ο Καφάτος τη διαδίδει!!!:138:
Ο Ιδρυτής προφανώς το παρέθεσε ως παράδειγμα προς αποφυγή ("children, don't do this at home" κλπ) :123:

Πάντως είναι γεγονός ότι η... μαλθακία και πιο εύκολα διατυπώνεται και πιο γρήγορα εξαπλώνεται. Το σωστό είναι το ζόρικο να πετύχεις...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Re: Calibration με ταινιες?

Ο Ιδρυτής προφανώς το παρέθεσε ως παράδειγμα προς αποφυγή ("children, don't do this at home" κλπ) :123:

Πάντως είναι γεγονός ότι η... μαλθακία και πιο εύκολα διατυπώνεται και πιο γρήγορα εξαπλώνεται. Το σωστό είναι το ζόρικο να πετύχεις...
Ευχαριστω πολυ Δημητρη!:444:
Μεχρι να καταλαβει ο Πανουλης τι θελω να κανω...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Calibration με ταινιες?

Ευχαριστω πολυ Δημητρη!:444:
Μεχρι να καταλαβει ο Πανουλης τι θελω να κανω...
Έμ πέστα και εσύ βρέ ...ευλογημένε πιό απλά! Όλο γρίφους είσαι :142:

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.471
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO