Cambridg Audio Dac Magic

Reaction score
4.250
Cambridge Audio Dac Magic

Σήμερα πριν κάνα τρίωρο πήρα τηλέφωνο το φιλαράκι (Λεωνίδας), τι έγινε ήρθε? Άσε Βασίλη ήρθε πριν λίγο, αλλά είμαι στενοχωρημένος. Είναι λίγο χτυπημένο μπροστά, δεν έχει ανταπτορα για σούκο μπριζα, απόδειξη είχε απ αυτές που δίνουν στα μανάβικα. Τέλος πάντων θα αγοράσω μου λέει έναν ανταπτορα και θα σου το φέρω να τα ακούσεις. Όντως το ραντεβού κλείστηκε, ο Λεω είχε μια δουλειά κι έπρεπε να φύγει βιαστικά, στην ουσία μαζί κάναμε τις απαραίτητες συνδέσεις το δοκιμάσαμε ότι ακουγόταν κι έφυγε. Ήμουν σίγουρος όμως ότι το μυαλό του ήταν εδώ, περίμενε το τηλέφωνο μου να του πω τις πρώτες εντυπώσεις. Εμφανισιακά το ντακ είναι ένα σχετικά μικρό ασημί κουτί (βγαίνει και σε μαύρο) που με τίποτα δεν λέει ότι μπορεί να σταθεί δίπλα σε hi end μηχανήματα.
Μετά από καμιά ωρίτσα παίρνω τηλ. στον Λεω και του λέω «φιλέ μου έκανες την καλύτερη αγορά, σε σχέση με το δικό μου cd player (Accustic Arts MKII) δεν μπορούσαμε 3 άτομα να ξεχωρίσουμε πιο έπαιζε»
Να σας πω όμως και λίγο περισσότερα πράγματα γιατί είμαι σίγουρος ότι πολύς κόσμος περιμένει το εν λογω μηχάνημα.
Το Magic συνδέθηκε στον προ (Audio Valve Eclipse) με κλασικά ιντερκονεκτ (QED), ο προ έδινε με XLR στους 2 μονομπλοκ (Audio Valve Challenger) και στην συνέχεια φτάνουμε στα ηχεία B&W 704. To Magic συνδέθηκε με USB με το λαπτοπ (Toshiba ενός έτους περίπου, της τάξης των 700-800 ευρω). Στο λαπτοπ είχα συνδέσει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχω περάσει όλα τα sd μου σε μορφή flac. Έτσι λοιπόν από την μια είχα το cd player στον προ που έπαιζε το δισκάκι και από την άλλη το ίδιο ακριβώς κομμάτι αντιγραμμένο στον σκληρό δίσκο.
Πρώτο κομμάτι που έβαλα το childrem of chanzez του Chuk Mangione. Στην αρχή ακούγεται η κιθάρα με πολύ ξεκάθαρο ήχο των χορδών, στην συνέχεια μπαίνουν και τα υπόλοιπα όργανα τρομπέτα, ντραμς κ.λ.π.. Αφού λοιπόν έπαιξε περίπου 4 λεπτά στο cd μετά έβαλα το λαπτοπ σε flac το ίδιο κομμάτι. Δεν κατάλαβα καμία διαφορά. Μπα (λέω από μέσα μου) σήμερα τα αυτιά μου δεν είναι σε καλή φόρμα. Ξαναβάζω το ίδιο αλλά αυτή την φορά να παίξει μόνο 1 λεπτό. Μια από τα ίδια, διαφορά ανάμεσα στις 2 πηγές δεν κατάλαβα. Ας βάλω και κάτι με πολλά όργανα. Carlos Santana & Abraxas. Έβαζα από τα 3 πρώτα κομμάτια να παίζει το κάθε κομμάτι για 40 δευτερόλεπτα. Φώναξα και τα 2 παιδιά μου, λέω πιο νέοι ίσως ακούν καλύτερα. ΤΖΙΦΟΣ. Το Magic των 300 ευρω (περίπου) στάθηκε σαν καθρέφτης απέναντι στο Accustic Arts των 6.000 ευρω!! Να γιατί στην Αγγλία δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες. Το αφεντικό τρελάθηκε και πουλαει τζάμπα. Αυτή την στιγμή δεν εχω HD Audio και δεν μπορώ να ακούσω τι θα παίξει αν το ταΐσουμε με υψηλής ανάλυσης υλικό. Αλλά πιστέψτε με ότι σε λίγο καιρό δυο δυο θα τα παίρνουμε.
Όσο σκέπτομαι πόσο στενοχωρημένος ήταν ο Λεωνίδας όταν άνοιξε την συσκευασία, ενώ μετά το τηλέφωνο μου τον καταλάβαινα ότι θα ήθελε να παρατήσει όλες τις δουλειές του και να ερχόταν να το ακούσει. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ φίλε μου και καλοακουστο. Και επειδή είναι σε αναμονή στερεοφωνικού ενισχυτή (προς το παρών ακούει από πολυκαναλο A/V) να του ευχηθώ να είναι το ίδιο τυχερός όπως το μαγικό ντακ.

Reaction score
0
Απάντηση: Cambridg Audio Dac Magic

Ευχαριστώ, να σαι καλά. Πάντα τέτοιες κριτικές...
Έστειλα photo του dac στο best-buy και μου παν θα τη στείλουν στην Campridge για να μας στείλουν άλλη πρόσοψη. Όσο για τον αντάπτορα από βρετανικό σε ελληνικό σούκο ήταν για πέταμα. Πήρα άλλο με 3 ευρώ και είναι ΟΚ.

Reaction score
1

Καλοάκουστο και από μένα...

Θα ήθελα μια πληροφόρηση από μεριάς σου.
Αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο dac κάνει upsampling όλα τα εισερχόμενα σήματα από 32-96KHz (16-24bit) σε 192KHz.
Ti γίνεται όμως εάν περάσει εισερχόμενο σήμα πάνω από 96 KHz;

Το έχεις δοκιμάσει να μας δώσεις πληροφορίες;

Reaction score
0

Καλοάκουστο και από μένα...

Θα ήθελα μια πληροφόρηση από μεριάς σου.
Αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο dac κάνει upsampling όλα τα εισερχόμενα σήματα από 32-96KHz (16-24bit) σε 192KHz.
Ti γίνεται όμως εάν περάσει εισερχόμενο σήμα πάνω από 96 KHz;

Το έχεις δοκιμάσει να μας δώσεις πληροφορίες;
Φίλε μου όλο το υλικό μου είναι σε 16bit/44,1KHz... Aν έχεις εσύ κάτι με πάνω από 96KHz και μπορείς να μου στείλεις, πολύ ευχαρίστως να σου πω αν παίζει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782
το manual αναφέρει (σε υποσημείωση με αστερίσκο και ψιλά γράμματα) πως από USB παίζει μέχρι 16/48. Εφόσον δε το υποστηρίζει, σύμφωνα και με ανάλογες δοκιμές δημοσιευμένες στο internet, όταν το δοκιμάσεις να έχεις ιδιαίτερα χαμηλά το volume γιατί προβλέπεται να βγάλει κάτι "κακό".

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Cambridg Audio Dac Magic

το manual αναφέρει (σε υποσημείωση με αστερίσκο και ψιλά γράμματα) πως από USB παίζει μέχρι 16/48. Εφόσον δε το υποστηρίζει, σύμφωνα και με ανάλογες δοκιμές δημοσιευμένες στο internet, όταν το δοκιμάσεις να έχεις ιδιαίτερα χαμηλά το volume γιατί προβλέπεται να βγάλει κάτι "κακό".
Γιατί από USB; Ας στείλει αυτός και θα κοτσάρω το dac sto pc μου που έχει ψηφιακή έξοδο ή στο PS3 αν το υποστηρίζει ή τέλος στο Dreambox με οπτική. Κάτι θα γίνει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.782
Re: Απάντηση: Re: Cambridg Audio Dac Magic

Γιατί από USB;
ξέρω γω? :135::143:

ίσως γιατί υπάρχει? :142:

Και γω μαζί σου πάντως, μόνο οπτική θα χρησιμοποιούσα με το PC!

Reaction score
1

Kanekati,

σύντομα (από το σπίτι) θα σου δώσω ένα σύνδεσμο, για 1-2 αρχεία HD προς δοκιμή.

Σε ευχαριστώ για τον κόπο.

Reaction score
4

το πηρα αρχες Γεναρη απο το Richer Sounds οταν ειχα παει μερικες μερες Λονδινο, σε τιμη 199 λιρες (καπου 207 ευρω χρεωθηκε η καρτα μου...)

ειμαι και εγω πληρως ικανοποιημενος για τα λεφτα του

το συνδεσα με coaxial με ενα απλο dvd player philips που εχω και η διαφορα σε σχεση με το απλο μηχανημα ηταν χαοτικη, αλλα συγκριτικα με το Vincent S-6MK cd player που εχω, ηταν μια σκαλα πιο κατω βασικα στις φωνες γιατι σε soundstage και οργανα επαιζε σχεδον εφαμιλλα που σε blind test μπορει και να μην επιανα ιδιαιτερες διαφορες. Για αντιπαραθεση, το Vincent το πηρα 1000 ευρω.

Ισως με καποιον καλυτερο εσωτερικο μετασχηματιστη να ειχε ακομη καλυτερη αποδοση γιατι αυτος που ειχε μεσα το κουτι ηταν ενας τσιου κινεζικος εξωτερικος...

τωρα το εχω συνδεδεμενο με το WDTV ωστε να ακουω τη ψηφιακη μουσικη συλλογη μου. Βεβαια δεν εχω κατι πανω απο 24/96 για να ξερω πως συμπεριφερεται σε τετοια περιπτωση...

Reaction score
0
Παιδια δεν χρειαζεται να κανετε δοκιμες, δεν δεχεται σημα πανω απο 24/96 απο οποιαδηποτε εισοδο.

Reaction score
0

Για του λόγου το αληθές, δοκιμάστε το παρακάτω demo αρχείο των 192KHz (flac)
http://download.linnrecords.com/test/flac/test192.aspx
Αύριο-μεθαύριο έρχεται ο ενισχυτής μου. Μόλις τον στήσω θα το δοκιμάσω και θα σ' ενημερώσω.

Reaction score
52
Re: Απάντηση: Cambridg Audio Dac Magic

το πηρα αρχες Γεναρη απο το Richer Sounds οταν ειχα παει μερικες μερες Λονδινο, σε τιμη 199 λιρες (καπου 207 ευρω χρεωθηκε η καρτα μου...)

το συνδεσα με coaxial με ενα απλο dvd player philips που εχω και η διαφορα σε σχεση με το απλο μηχανημα ηταν χαοτικη, αλλα συγκριτικα με το Vincent S-6MK cd player που εχω, ηταν μια σκαλα πιο κατω βασικα στις φωνες γιατι σε soundstage και οργανα επαιζε σχεδον εφαμιλλα που σε blind test μπορει και να μην επιανα ιδιαιτερες διαφορες. Για αντιπαραθεση, το Vincent το πηρα 1000 ευρω.

Ισως με καποιον καλυτερο εσωτερικο μετασχηματιστη να ειχε ακομη καλυτερη αποδοση γιατι αυτος που ειχε μεσα το κουτι ηταν ενας τσιου κινεζικος εξωτερικος...

τωρα το εχω συνδεδεμενο με το WDTV ωστε να ακουω τη ψηφιακη μουσικη συλλογη μου. Βεβαια δεν εχω κατι πανω απο 24/96 για να ξερω πως συμπεριφερεται σε τετοια περιπτωση...
μπορεις να μου πεις διαφορες του DACmagic με το dac του WDTV?

Reaction score
0

Για του λόγου το αληθές, δοκιμάστε το παρακάτω demo αρχείο των 192KHz (flac)
http://download.linnrecords.com/test/flac/test192.aspx
Λοιπόν: μέσω USB το κλειδώνει στα 44.1, μέσω SPDIF στα 48. Ποιός όμως κάνει το downsampling; το upsampling(!) DAC ή η κάρτα ήχου; Πάντως η τελευταία έχει κάποιες ρυθμίσεις που αν τις είχα προσέξει δεν χρειαζόταν να στείλεις το demo. Από τις ρυθμίσεις αυτές φαίνεται καθαρά αυτό που λέει και ο άλλος φίλος συμφορουμίτης: μέχρι τα 96 τα κλειδώνει ως έχουν. Στα 192 όμως... όντως δεν παίζει...

Reaction score
0

Φίλε μήπως το χεις ψάξει και ξέρεις τι παίζει με τις 3 ρυθμίσεις filter/phase;

Reaction score
1

Λοιπόν: μέσω USB το κλειδώνει στα 44.1, μέσω SPDIF στα 48. Ποιός όμως κάνει το downsampling; το upsampling(!) DAC ή η κάρτα ήχου; Πάντως η τελευταία έχει κάποιες ρυθμίσεις που αν τις είχα προσέξει δεν χρειαζόταν να στείλεις το demo. Από τις ρυθμίσεις αυτές φαίνεται καθαρά αυτό που λέει και ο άλλος φίλος συμφορουμίτης: μέχρι τα 96 τα κλειδώνει ως έχουν. Στα 192 όμως... όντως δεν παίζει...
Ευχαριστώ για την ανατροφοδότηση...

Reaction score
1
Παιδιά να ρωτήσω που μπορώ να το βρώ το συγκεκριμένο dac απο internet. Υπάρχει κανένα αγγλικό e-shop που να το στέλνει Ελλάδα?
Αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα έχει 350 Ευρώ ενώ Αγγλία έχει 220 περίπου.

Και μια τελευταία ερώτηση. Αν συνδέσω την ψηφιακή είσοδο του dac με την TOSLINK έξοδο του WD TV, για να μπορώ να ακούω στον ενισχυτή (A/V STRDB-840) και πολυκάναλο σήμα (DD, DTS) απο ταινίες αλλά και αναλογικό απο mp3/flac θα πρέπει να συνδέσω και την balanced RCΑ->RECEIVER PHONO IN και την DAC S/PDIF -> RECEIVER S/PDIF IN? Αναγνωρίζει το dac το /AUDIO bit και στέλνει το σήμα στην κατάλληλη έξοδο?

Reaction score
4

χαχα σορυ, ειχα καιρο να τσεκαρω την κατηγορια αυτη... :107:

λοιπον, το θεμα με το wd tv ειναι οτι απο την ψηφιακη του εξοδο βγαζει το σημα αρκετα πιο δυνατα απ'οτι στις αναλογικες εξοδους, ετσι καθιστα λιγο δυσκολη την αμεση συγκριση και η αληθεια ειναι μεχρι να το διορθωσουν αυτο με καποιο firmware upgrade δε νομιζω να κατσω να ασχοληθω πολυ με συγκρισεις...

απο μια πρωτη/προχειρη επαφη παντως καταλαβαινεις οτι το DacMagic διαθετει καλυτερο soundstage και πιο ζωντανο ηχο, παντως για μηχανακι 100 ευρω το wdtv εχει μια χαρα dac.

οσο για τα φιλτρα του DacMagic στο ιντερνετ βρισκει κανεις ευκολα περιγραφη του τι κανει το καθενα, τωρα στην πραξη υποθετω θελει πολυ προσεκτικη ακροαση να βρεις διαφορες και δεν εχω μπει στον κοπο... τα δυο πρωτα χρησιμοποιω παντως... συνηθως το πρωτο για μουσικη και το δευτερο για ταινιες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo