Cambridge Audio, που πωλουνται στην Αθήνα?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Ψαχνω να βρω τον τελευταιο της ολοκληρωμενο 540Α.Σπυρο μηπως εχεις ιδεα
σε ποιο καταστημα θα τον βρω? Αχαρνων ισως? Εχεις ιδέα σε τι λιανικη περιπου διατιθενται οι 340Α , 540Α?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Εισαγωγέας είναι ο Όμιλος Ειδικών Καταστημάτων Ήχου και Εικόνας (Χαμοστέρνας 58-62 Αθήνα) και διακινεί τα προϊόντα του μέσω των καταστημάτων που τον αποτελούν στην Αθήνα και μέσψ συνεργατών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Για πληροφορίες πάρε στο 210 3414210 ή στείλε email στο [email protected] (καλύτερα με το τηλέφωνο πιστεύω)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Rotel RA931 vs Cambridge Audio 340A, 540A

Σε ευχαριστω.Ψαχνω εναν ολοκληρωμενο σε προσιτη τιμη για να αντικαταστησω τον ROTEL RA931 μου.Τα προτερηματα του γνωστα, καλες δυναμικες για την ονομαστικη του ισχυ, καλη στερεοφωνικη εικονα, σφιχτο μπασο και καλες δυνατοτητες οδηγησης φορτιου.Απλα με χαλαει λιγο
το οτι ειναι λιγο λαμπρος στις υψηλες για αυτο το λογο το συστημα μου ειναι αποκαλυπτικο στις ηχογραφησεις των Audio Cd.Εχω ενα YAMAHA CDX593 σαν πηγη το οποιο ειναι αρκετα ουδετερο και γλυκοηχο player και τα ΜISSION M71 τα οποιων η ηχητικη ταυτοτητα ειναι η γνωστη της εταιρειας.Θα μου ταιριαζε γαντι ενας παλιος καλος NAD (304 ισως) αλλα απο οτι εμαθα τα καινουρια μοντελα ειναι λιγο τσιμπημενα στις υψηλες.Ο Creek 4330mk2 που σκεφτηκα, δεν υπαρχει πλεον στην αγορα.Υποψην, αγοραζω και μεταχειρισμενο αν βρω καποιο απο αυτα τα μοντελα.Το μυαλο μου παει Cambridge Audio και συγκεκριμμενα στον 540Α που τον περιμενω λιγο ακριβο για το budget μου οποτε παω στον 340Α.
Σπυρο ποια η γνωμη σου, αξιζει να απαρνηθω το Rotelako?Αν γνωριζεις τους συγκεκριμμενους ενισχυτες πες μου σε τι ειναι και σε τι δεν ειναι καλυτερος του Rotel ο C.A.?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Οι rotel με συνόδευαν πολλά χρόνια...

Ο πρώτος μου ενισχυτής ήταν ένας Rotel Ra 820 (κάπου στα 1989-1990) και μετά πέρασαν από τα χέρια μου ο RA 840BX4 και ο 960. Πολύ καλά μηχανήματα και σκυλιά...

Ό ήχος τους είναι πιο ρωμαλέος θα μπορούσα να πώ (κυρίως λόγω πιο δυνατού τροφοδοτικού) αλλά και πιο "γιαπωνέζικος". (αναλυτικός μεν αλλά με όχι τόσο καλές χροιές). Οι C.A. από την άλλη δεν διαφέρουν και πάρα πολύ αλλά δεν είναι και τόσο ρωμαλαίοι...

Τώρα για την περίπτωσή σου δεν ξέρω το budget σου αλλά κάπου είχα δει ένα πολύ καλό μεταχειρισμένο μηχάνημα...

Μέχρι πόσα μπορείς να ξοδέψεις???

Reaction score
0
Ένας Alchemist Kraken A τάξη μήπως σε ενδιαφέρει στα 450 €. Μπορεί να γίνει ακρόαση συγκριτική με τον παλαιό σου ενισχυτή.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
To budget μου μπορει να φτασει μολις μεχρι 350Ε οποτε απο οτι βλεπω πρεπει να κατσω στα αυγα μου και να μαζεψω κανενα φραγκο για να παρω κατι αξιολογο και διαφορετικο απο το Rotel.
Πανε οι παλιες καλες εποχες που ενας Nad 314 και ενας Musical Fidelity E10 κοστιζαν 100000. :cry:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Κοντά στα 300€ μπορείς να βρεις τον NAD 320BBE ο οποίος είναι ο άτυπος "πρωταθλητής" της κατηγορίας.

όσο για την παρατήρηση που κάνεις εν μέρει έχεις απόλυτο δίκιο. Τελευταία έχει παρατηρηθεί ένα "μπουμ" στις τιμές...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Ξερεις τι φοβαμαι?Αγοραζοντας το RA-01 φοβαμαι μηπως αγορασω μια βελτιωμενη εκδοση του δικου μου,με τον ιδιο ηχητικο χαρακτηρα ομως.
Οσο για τον 320ΒΕΕ και παλι επιφυλασσομαι γιατι δεν ξερω αν εχει τον κλασσικο ουδετερο χαρακτηρα της εταιριας αφου απο οτι ακουσα ειναι λιγο επιθετικος στις υψηλες.Κατα πασα πιθανοτητα το προβλημα μου δεν θα λυθει.
Επισης πολυ καλο μηχανημα με φοβερα αποθεματα και φοβερο φινιρισμα, Rega Brio (2*38 RMS με
150W Sanken capasitors) που δεν 3ερω αν υπαρχει εδω κλπ.
Για τον Μαrantz 4400 τι ξερεις? Street price του Cambridge audio 340A μηπως εχεις ιδέα που κυμαινεται?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
πολλά ερωτήματα μαζεμένα...

α) ο ηχητικός χαρακτήρας του RA-01 δεν ξεφευγει από την πεπατημένη της Rotel. Διαφορές με τον ενισχυτή σου σίγουρα θα υπάρχουν απλά δεν ξέρω αν θα σου είναι τόσο εμφανείς. Για να δεις σημαντικές διαφορές θα πρέπει δυστυχώς να χώσεις πιο βαθια το χέρι στην τσέπη....

β) ο 320ΒΒΕ απ' ότι ξέρω υπάρχει σε ακρόαση στα περισσότερα καταστήματα του Νάκα, οπότε μπορείς να τον ακούσεις και να αποφασίσεις μόνος σου.

γ) Τα Rega σαφλως και υπάρχουν στην Ελλάδα, εισαγωγέας είναι το Studio Genesis (George Zodiatis, Lycabetus 16, Athens 10673, Greece, Τel: 21 03623946) αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα για την τιμολογιακή τους πολιτική. Ο Brio είναι όντως ένας πολύ καλός ενισχυτής.

δ) Ο Marantz 4400 είναι το entry level μοντέλο της εταιρίας και δεν εντυπωσιάτικα ιδιαιτέρως από τον ήχο του. Και πάλι όμως μία ακρόαση σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα θα λύσεις τις απορίες σου

ε) οι τιμές που έχω υπόψη μου για τον 340 είναι κάτω από τα 300€ και για τον 540 γύρω στα 350€. Θα σου πρότεινα όμως σαφώς να πας για τον 640 (μπορείς να τον βρεις κάτω από τα 450€)

τέλος προσπάθησε να ακούσεις και τον sony ta-fe370 που έχει αποσπάσει καλές κριτικές και είναι εξαιρετικά φθηνός...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Σε εχω πρηξει , το ξερω. Τον RA01 τον ακουσα με τα Tannoy (MX3 νομιζω,οι κολωνες τις σειρας ΜΧ) ενος φιλου και εντυπωσιαστηκα, αλλα τα συγκεκριμμενα ηχεια ειναι πολυ ουδετερα και ισως να φυμωνουν την επιθετικοτητα των Rotel στις υψηλες γιαυτο και το αποτελεσμα ειναι τοσο ουδετερο. Σε πρωτη ευκαιρια θα τον δανειστω για να τον ακουσω με τα δικα μου (λιγο δυσκολο γιατι ο αλλος μενει Πατρα...).
Οσον αφορα τις διαφορες του RA01 θα τις αντιληφθω σιγουρα αφου εδω αντιληφθηκα τις διαφορες του RA931 με τον RA931 mkII του ξαδερφου μου στο δικο μου συστημα.Η κατασταση σαφως βελτιωμενη στον mκΙΙ αλλά...περασμενα μεγαλεια...
Θα ψαξω τον Rega και αν δεν βρω ακρη θα κοιταξω ισως για καποιο ουδετερο "τεμπελικο" ζευγαρι ηχεια...Σε ευχαριστω Σπυρο

ΥΓ. Οχι και να δωσουμε το Rotel για το Sony.Ο θεος του Ηifi θα ρι3ει πελεκυ :lol:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
ΥΓ. Οχι και να δωσουμε το Rotel για το Sony.Ο θεος του Ηifi θα ρι3ει πελεκυ :lol:
Μην είσαι τόσο απόλυτος για τα Sony!!!

Για το συγκεκριμένο Sony δεν μπορώ να πώ πολλά αφού τον έχω ακούσει σε setup φίλου με ηχεία ιδιοκατασκευής του αλλά δεν με εντυπωσίασε, αλλά αν μπορείς να βρείς κανένα TA-FE 940 μεταχειρισμένο ή καινούριο από στοκ θα έχεις χτυπήσει διάνα...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Ακουσα τον 320ΒΕΕ στο Νακα με ενα ζευγαρι Wharfedale 8.2
Ειναι λιγακι πιο διαφανος απο τον δικο μου αλλα η αγορα του μου φαινεται σαν βημα προς το πλαι και οχι προς τα εμπρος.Ισα ισα που καταλαβα οτι εχω πολυ καλο ενισχυτη σε σχεση με τα χρονια του.
Θα μαζεψω χρηματα και θα επανελθω για καποιο μοντελο που θα κανει αισθητη διαφορα στο συστημα μου.Κατι σε κλαση Α μαλλον, ή καποιο πολυ καλο ολοκληρωμενο σε Β.Σπυρο μπες στο site της Musical Fidelity.Οι ανθρωποι απαρνηθηκαν τη λαιλαπα του εξυγχρονισμου που προτασει 5καναλο.Μονο δικαναλους για την πιστοτητα της μουσικης.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Θα μαζεψω χρηματα και θα επανελθω για καποιο μοντελο που θα κανει αισθητη διαφορα στο συστημα μου.Κατι σε κλαση Α μαλλον, ή καποιο πολυ καλο ολοκληρωμενο σε Β.
Προφανώς θα εννοείς σε τάξη Α και σε τάξη ΑΒ. Θα πρέπει να ξέρεις ότι η τάξη Α έχει χαμηλή ισχύ και παράγει πάρα πολύ θερμότητα...Επίσης οι περισσότεροι ενισχυτές είναι αρκετά ακριβοι (π.χ. SUDGEN A21). Οι ενισχυτές τάξης ΑΒ έχουν σαφώς μεγαλύτερη ισχύ αλλά και παράγουν λιγότερη θερμότητα και καλύτερες τιμές οπότε είναι ένας καλός συμβιβασμός...

Όσο για τα Musical Fidelity είναι πολύ καλά αλλά πολύ πάνω από το budget σου. Ο Φθηνότερος (Χ-150) αν θυμάμαι καλά έχει 950€...
Σε αυτά τα λεφτά καλός είναι και ο Unison Research Unico, και 2-3 ακόμη...

Αν θες να κινηθείς σε αυτό το budget τότε μπορώ να σου πω κι άλλες προτάσεις...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Εχει ενας γνωστος στην Πατρα εναν John Shearne 2.5 και τον ψηνω να μου τον πουλησει.Το παλικαρι αγαπησε ενα λαμπατο και εδω που τα λεμε με το συστημα του JM LAB ηχεια,ROKSAN cd, μονο ετσι θα αναβαθμισει.Μηπως βρω πουθενα κανενα μεταχειρισμενο ή στοκ Musical Fidelity E11, ή κατι παρομοιο.Οταν μαζεψω το κομποδεμα θα συζητησουμε τι να αγορασω.
Καλα ο Shearne ειναι αρρωστεια..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Υπολόγιζε ότι για να δεις σημαντικές διαφορές με τον ενισχυτή σου πρέπει να φύγεις πάνω από τα 500€...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Αυτο το εχω καταλαβει the hard way.Ακου πως κατεληξα να αγορασω το Rotel μου.Το 1997 και αφου πουλησα εναν Nad 310 και εναν παλιο (1991) Luxman, αγοραζω έναν Magnum IA170(185000 δρχ αν θυμαμαι καλα).Δεν ξερω αν το θυμασαι το συγκεκριμενο μηχανημα αλλα τοτε ηταν πραγματικα απο τα καλυτερα στην κατηγορια τιμης, και οχι μονο.2 χρονια αργοτερα απο δικο μου λαθος ο ενισχυτης καταστραφηκε ολοκληρωτικα.Και τοτε αγοραζω τον Rotel με 75000 περιπου και συνειδητοποιω τη διαφορα κλασης. :cry:
Υπολογιζω να δωσω γυρω στα 600-700 ευρω.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.288
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale