Cambridge Audio Azur 751BD or Oppo 103??

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879
Την γνωμη σας για το cambridge? Διαβαζω αρκετα καλα σχολια σε συκριση με το oppo 95 με το 103 δεν βρηκα κατι.
Το εχει κανεις να μας πει μια γνωμη? Υπαρχει ενα κομματι σε ενα μαγαζι στο Ηρακλειο(κουφο ε??) η τιμη του ειναι περιπου στα 900 αλλα αξιζει τοσα λεφτα?

Ευχαριστω

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799
Την γνωμη σας για το cambridge? Διαβαζω αρκετα καλα σχολια σε συκριση με το oppo 95 με το 103 δεν βρηκα κατι.
Το εχει κανεις να μας πει μια γνωμη? Υπαρχει ενα κομματι σε ενα μαγαζι στο Ηρακλειο(κουφο ε??) η τιμη του ειναι περιπου στα 900 αλλα αξιζει τοσα λεφτα?

Ευχαριστω
Είναι πολύ σημαντικό το θέμα firmware. Σαν μηχάνημα είναι εξίσου καλό με ένα oppo. Το θέμα είναι τι μπορεί να αναπαράγει, τι υποστήριξη έχει κλπ. Για τι χρήση το θέλεις;

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879
Απάντηση: Cambridge Audio Azur 751BD or Oppo 103??

Προς το παρων το θελω αποκλειστικα για αναπαρωγη br ταινιων το συγκεκριμενο σαν τι αλλο θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω? σαν media player λες?
Ψαχνω να βρω τον καλυτερο ηχο μεχρι αυτα τα χρηματα, για το θεμα firmware το διαβασα και εχεις δικιο η cambridge δεν και οταν λεμε δεν ειναι δεν!
Επισης διαβαζα για το Panasonic DMP-BDT500 παρα πολυ καλα σχολια και με τα χρηματα που κοστιζει μπορω να παρω και ενα πολυ καλο media player πχ των 300 ευρω και ανω και τελιωσε το θεμα η οχι?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

Υπερτιμημενο το Cambridge Audio μαλλον!
Ειναι τυχαιο που το oppo το παιρνουν high-end εταιριες και το πουλανε μερικες χιλ ευρω?

Reaction score
38

Εφόσον σε ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ήχος και η αναπαραγωγή άυλων, το 95 είναι καλύτερο απο 103 διότι έχει καλύτερα dacs και τροφοδοσία και αναλογικό στάδιο και είναι cianavia free (+ ότι αναπαράγει άυλα 3D frame packing απο iso δηλαδή η μόνη περίπτωση να έχεις full HD 3D από άυλα)...

Απο την άλλη οι ηχητικές διαφορές θα έχουν νόημα μόνο αν τα συνδέσεις με τις αναλογικές τους εξόδους σε καλό/ακριβό AVR (με διακριτές αναλογικές εισόδους) και έχεις ηχεία που ακούνε τις διαφορές. Μόνο έτσι θα το αξιοποιήσεις σωστά σε ΗΤ.
Επίσης με το 103 ξετυλίγεις ζελατίνα.

Αν τα συνδέσεις σε οικονομικό σύστημα ή με ΗDMI σε ΑVR δεν θα ακούσεις διαφορές.

Οπότε βάλε κάτω τι έχεις απο εξοπλισμό και καλή επιλογή!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879

Εφόσον σε ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ήχος και η αναπαραγωγή άυλων, το 95 είναι καλύτερο απο 103 διότι έχει καλύτερα dacs και τροφοδοσία και αναλογικό στάδιο και είναι cianavia free (+ ότι αναπαράγει άυλα 3D frame packing απο iso δηλαδή η μόνη περίπτωση να έχεις full HD 3D από άυλα)...

Απο την άλλη οι ηχητικές διαφορές θα έχουν νόημα μόνο αν τα συνδέσεις με τις αναλογικές τους εξόδους σε καλό/ακριβό AVR (με διακριτές αναλογικές εισόδους) και έχεις ηχεία που ακούνε τις διαφορές. Μόνο έτσι θα το αξιοποιήσεις σωστά σε ΗΤ.

αν τα συνδέσεις σε οικονομικό σύστημα ή με ΗDMI δεν θα ακούσεις διαφορές.

Οπότε βάλε κάτω τι έχεις απο εξοπλισμό και καλή επιλογή!
Ειναι καιρος τωρα που ασχολουμε με αυτο το θεμα αλλα και με τις αναλογικες εισοδους στον avr!! το θεμα ειναι οτι πριν 1 χρονο και κατι που αγορασα καινουργιο τον pioneer lx53 δεν μου περασε(δεν ηξερα πες)απο το μυαλο οτι θα μπορουσα να παρω ενα player το οποιο θα εχει τις δυνατοτητες που εχουν τωρα και σε προσιτη τιμη(βλεπε oppo)
Δυστυχως η pioneer το multi ch in το εχει μονο στις πολυ ακριβες σειρες τωρα για παραδειγμα το εχει μονο sc-lx86 και ρωταω εγω το κανουν επιτηδες η ειναι τοσο ακριβο το κοστος?
Γιατι πριν hdmi εποχη ειχαν σχεδον ολοι!!
Αξιζει να τον πουλησω και να παρω εναν με αναλογικες η οχι?

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879

Υπερτιμημενο το Cambridge Audio μαλλον!
Ειναι τυχαιο που το oppo το παιρνουν high-end εταιριες και το πουλανε μερικες χιλ ευρω?
Πιστευω πως εχεις δικιο απλα μου εκανε εντυπωση η διαφορα τιμης με τα oppo ο μονος λογος που το σκεφτομουν ειναι οτι υπαρχει στο Ηρακλειο και η δυνατοτητα δοσεων μιας και ειναι να κανω και αλλες αγορες και δεν λεει να ξεμεινω απο μετρητα τετοιες μερες

Reaction score
38

Ειναι καιρος τωρα που ασχολουμε με αυτο το θεμα αλλα και με τις αναλογικες εισοδους στον avr!! το θεμα ειναι οτι πριν 1 χρονο και κατι που αγορασα καινουργιο τον pioneer lx53 δεν μου περασε(δεν ηξερα πες)απο το μυαλο οτι θα μπορουσα να παρω ενα player το οποιο θα εχει τις δυνατοτητες που εχουν τωρα και σε προσιτη τιμη(βλεπε oppo)
Δυστυχως η pioneer το multi ch in το εχει μονο στις πολυ ακριβες σειρες τωρα για παραδειγμα το εχει μονο sc-lx86 και ρωταω εγω το κανουν επιτηδες η ειναι τοσο ακριβο το κοστος?
Γιατι πριν hdmi εποχη ειχαν σχεδον ολοι!!
Αξιζει να τον πουλησω και να παρω εναν με αναλογικες η οχι?
Κοίτα... εφόσον θα περάσεις τον ήχο απο τις αναλογικές και μάλιστα με καλό ΑVR και το υπόλοιπο σύστημα συνεπικουρεί να ακούσεις τη διαφορά, imo αξίζει να ασχοληθείς με την περίπτωση του 95.
Μάλιστα μιλώντας για ΗΤ (όχι stereo!) οι ΑV Pioneer LX-XX θα ταιριάξουν όμορφα με τις πιο σκοτεινές υψηλές τoυ οppo95 δίνοντας απόλυτα οικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Aν το θες όμως και για στερεφωνικές ακροάσεις μακριά απο Pioneer... είναι "σκληροί" για αυτή τη δουλειά.

Για την πώληση του 53 και αγορά άλλου δεν μπορώ να σου πω... αυτό είναι θέμα τσέπης.
Πάντως για ΗΤ, οppo95 και LX-53 δεν... καλύτερα μτχ 93 θα έλεγα ή ένα οικονομικότερο Υamaha 773/Marantz 5007 που είναι αστακοί σε ευκολίες και ηχητικά ηπιότεροι, οπότε με την προσθήκη ενός κατάλληλου δικάναλου τελικού, θα οδηγήσεις επαρκώς τα δύο front και θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στις στεροφωνικές σου ακροάσεις.

Reaction score
38

Η περίπτωση του Panasonic 500 (με αναλόγικές εξόδους, 2 ΗDMI και καλό ήχο/εικόνα) + ένα media player (Mede8er, Himedia, dune απο τα καινούρια που έρχονται) δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Kρατάς ενισχυτή, έχεις 3D απο το BluRay και φουλ αναπαραγωγή άυλων (ίσως με κάποιες υποχωρήσεις στην εικόνα - αλλά όχι σημαντικές)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799
Προσωπικά θα αγόραζα ένα μεταχειρισμένο oppo 93. Αν σε ενδιαφέρει το 3d ψάχνεις oppo 93 με firmware Δεκεμβρίου 2011. Αν όχι κοιτάς και σε νεότερα firmware.
Δεδομένου ότι δεν έχει cinavia, έχει εξαιρετική εικόνα, παίζει το 90% των αρχείων μου (iso & bdmv folders) και το έχω κάνει region free σε αρκετά χαμηλή τιμή, είναι ότι καλύτερο.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879

Κοίτα... εφόσον θα περάσεις τον ήχο απο τις αναλογικές και μάλιστα με καλό ΑVR και το υπόλοιπο σύστημα συνεπικουρεί να ακούσεις τη διαφορά, imo αξίζει να ασχοληθείς με την περίπτωση του 95.
Μάλιστα μιλώντας για ΗΤ (όχι stereo!) οι ΑV Pioneer LX-XX θα ταιριάξουν όμορφα με τις πιο σκοτεινές υψηλές τoυ οppo95 δίνοντας απόλυτα οικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Aν το θες όμως και για στερεφωνικές ακροάσεις μακριά απο Pioneer... είναι "σκληροί" για αυτή τη δουλειά.

Για την πώληση του 53 και αγορά άλλου δεν μπορώ να σου πω... αυτό είναι θέμα τσέπης.
Πάντως για ΗΤ, οppo95 και LX-53 δεν... καλύτερα μτχ 93 θα έλεγα ή ένα οικονομικότερο Υamaha 773/Marantz 5007 που είναι αστακοί σε ευκολίες και ηχητικά ηπιότεροι, οπότε με την προσθήκη ενός κατάλληλου δικάναλου τελικού, θα οδηγήσεις επαρκώς τα δύο front και θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στις στεροφωνικές σου ακροάσεις.
Κατι που ξεχασα να γραψω ειναι οτι τα ενισχυτικα του pioneer δεν τα δουλευω καθολου εχω 2 τελικους για αυτο ενα 5καναλο adcom 7500 και ενα rotel rb993 και για το δικαναλο ενα pro parasound halo p3 και 2 τελικους mono rotel rb1090.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879

Καλα τι βρηκα τωρα!!!
Στο σαλονι εχω φτιαξει και εκει ενα καλο home cinema θα ελεγα...
Ο ενισχυτης ειναι ο denon 2308 και δικαναλο ολοκληρωμενο με pash through marantz pm 7003 οπου παιζουν μια χαρα θα ελεγα.
Ετσι οπως καθομουν στο σαλονι και σκεφτομουν.. λεω λες να εχει ο Denon?
http://www.denon.co.uk/uk/product/p...metheatre&SubId=avreceivers&ProductId=AVR2308

Και ναι φιλοι μου εχει!!! και λεω τωρα εγω αγορα ενος μτχ 93 και να παω κατω τον Denon θα αξιζει αραγε? Μια δοκιμη μονο θα μας πει!
Το hdmi του προβολεα στο oppo και οι αναλογικες απο το oppo στο Denon και απο αυτον τα pre out στους τελικους και τελος?

Reaction score
38

Γίνεται!!!

Μόνο πριν προχωρήσεις σε αγορά δοκίμασε τον Denon στο κάτω σύστημα να σιγουρευτείς για τον ήχο του.

Με το oppo95 θα πάρεις βέβαια καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το 93 και την υπάρχουσα πηγή σου. Γενικά το set up σου αξίζει τη φροντίδα του 95 απ'οτι καταλαβαίνω! (ένα ένα μας τα λές - με το τσιγκέλι στα βγάζουμε... χεχε)

Aν πάλι είσαι εντάξει στον ήχο με το 93, ίσως να μην χρειαστεί καθόλου να συνδέσεις αναλογικές...
μία hdmi στο προβόλι και η δεύτερη είτε στον pioneer είτε στον denon για HD Audio (έτσι είμαι εγώ τώρα με oppo93-Yamaha RX-V1900).

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879

Γίνεται!!!

Μόνο πριν προχωρήσεις σε αγορά δοκίμασε τον Denon στο κάτω σύστημα να σιγουρευτείς για τον ήχο του.

Με το oppo95 θα πάρεις βέβαια καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το 93 και την υπάρχουσα πηγή σου. Γενικά το set up σου αξίζει τη φροντίδα του 95 απ'οτι καταλαβαίνω! (ένα ένα μας τα λές - με το τσιγκέλι στα βγάζουμε... χεχε)

Aν πάλι είσαι εντάξει στον ήχο με το 93, ίσως να μην χρειαστεί καθόλου να συνδέσεις αναλογικές...
μία hdmi στο προβόλι και η δεύτερη είτε στον pioneer είτε στον denon για HD Audio (έτσι είμαι εγώ τώρα με oppo93-Yamaha RX-V1900).
Εσυ εχεις συνδεσει το hdmi 1 στο προβολεα και το hdmi2 στον av?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αν συνδεθεις αναλογικα , με οποιοδηποτε av, ξεχνα την ισοσταθμιση
ihmo ζωτικη, ειδικα αν εχεις room modes κουλα, που μαλλον εχεις....

melina

Cargo 200
Reaction score
46.767
Απ: Cambridge Audio Azur 751BD or Oppo 103??

Οπως τα λεει ο argi... Η ισοσταθμιση των players ειναι πολυ φτωχη

Από το κινητό μου τηλέφωνο.

Reaction score
46

αν συνδεθεις αναλογικα , με οποιοδηποτε av, ξεχνα την ισοσταθμιση
ihmo ζωτικη, ειδικα αν εχεις room modes κουλα, που μαλλον εχεις....
Τελικά οσο πιο παλιο μηχάνημα έχεις τόσο το καλύτερο μου φαίνεται. :114:
Ο AX10 μου μια χαρά περνά την ισοστάθμιση ακόμα κι απο τις αναλογικές του εισόδους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.310
Members
38.680
Νεότερο μέλος
SNOOPDC