Cambridge Audio Azur 840C

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Cambridge Audio Azur 840C

Η λύση για να εντυπωσιάζεις και να πουλάς είναι τελικά το DSP .

Ομως, θα ήθελα να ξέρω εαν ακούμε το CD όπως γράφτηκε στο studio. Μήπως το ακούμε το CD κατόπιν DSP επεξεργασίας με το τρόπο που θέλει να μας το παρουσιάσει η κάθε Anagram ?
Παλιό και δοκιμασμένο το κόλπο (κι αν κρίνω απο την κριτική έμπειρων ακροατών όπως ο Harley, επιτυχημένο).
Μόνο που τώρα δεν χρειάζεται να το χρυσοπληρώνουμε. :happy_6:

Reaction score
3.477
Φοβάμαι ότι θα συνεχίσουμε να το χρυσοπληρώνουμε, όπως πληρώνουμε το καλό φαγητό και το ακριβό κόσμημα.

Αλλο DSP θα προγραμματίσει ο Χ σχεδιαστής και άλλο ο Ψ σχεδιαστής. Απλώς τελευταία τα μυστικά τους βγαίνουν στη φόρα και όλο και περισσότεροι σχεδιαστές "πειράζουν" τα μαγικά ψηφιακά τους φίλτρα με extra bits και έξυπνους interpolation αλγορύθμους που προσπαθούν να βγάλουν περισσότερη πληροφορία από τα 16 bits. Πληροφορία που χάθηκε έτσι και αλλιώς σε προηγούμενο στάδιο επεξεργασίας . ΙΛΟΥΖΙΟΝ !!!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Cambridge Audio Azur 840C

Εντάξει, τα 1200 που ζητάει (νομίζω) το Cambridge δεν είναι πολλά γι'αυτά που προσφέρει. Αντίστοιχες λύσεις βρίσκαμε μόνο σε DAC "esoteric" κατασκευαστών.. :happy_6:

Επίσης εγώ βλέπω θετικό το ότι, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι του hobby, υπάρχει εξέλιξη. :cool_4:

Reaction score
3.477
Τα 1200E είναι ΟΚ. Από την άλλη όμως πολύ θα ήθελα να ακούσω ένα εντελώς απείραχτο σήμα χωρις να έχει περάσει από κάποιας μορφής DSP επεξεργασίας.
Μπορεί να έχουμε ακούσει τέτοια μηχανήματα, ίσως και πολύ οικονομικά, απλώς τα προσπεράσαμε γιατί εμπορικά δεν περπάτησαν. Ξέρεις, καμιά φορά το "τέλειο" / "πιστό" μηχάνημα μπορεί να μην αρέσει στους περισσότερους, γιατί μπορεί να το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα ψυχρό και χωρίς μουσικότητα μηχάνημα.
Από την άλλη υπάρχουν και κάποια παράκριβα στουντιακά μηχανήματα που αναπαράγουν πιστά οτιδήποτε τους βάλεις να παίξουν. Διαθέτουν όμως ταυτόχρονα και πολλές άλλες δυνατότητες καθώς και μεγάλη αξιοπιστία που για τον επαγγελματία μετράει ακόμα περισσότερο και από τον ήχο. Κλασικό παράδειγμα τα μηχανήματα της ΕΜΜ Labs, Apogee, NAGRA κ.λ.π

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Γιώργο, εσένα νομίζω θα σου αρέσει κάτι τέτοιο. Το 1543 δεν χρησιμοποιούσε και το Audio Nemesis που είχες? Αυτό έχει 8 απο δαύτα και σηκώνει και mods.. Άντε να μου πεις κι εμένα πως παίζει γιατί με έχει φάει η περιέργεια! :respect:

Προς το παρόν εγώ θα πάρω ένα μπέριντακ SRC2496 για να στέλνω σήμα απο το PC μου. Θα ασχοληθώ σοβαρότερα με τις πηγές μόνον όταν αναβαθμίσω τα ενισχυτικά μου.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Class B στα Stereophile Recommended Components το 740c.

Aλλά, αν δεν είναι Class A, τί να το πάρεις να το κάνεις? :happy_9:

Reaction score
33
:!: Μήπως παρατήρησε και κανείς άλλος ότι οι Balanced έξοδοι στο 840C είναι female?
Οι προ έχουν female εισόδους (δεν ξέρω αν είναι στανταρντ αλλά ο δικός μου τουλάχιστον female έχει), άρα τι καλώδιο χρειάζεται κανείς για να κάνει ισορροπημενη σύνδεση? female σε female? υπάρχει τέτοιο ?

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Το έχεις δει από κοντά? Βασικά αυτό που κατάλαβα είναι πως οι αρχικές φωτογραφίες που είχε διαθέσει η Cambridge και τις οποίες χρησιμοποιούν οι περισσότεροι δείχνουν female, αλλά όσοι έχουν βγάλει δικές τους photos (reviewers, users) δείχνουν male. Μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Δες για παράδειγμα avmentor, hifiworld, tech.co.uk, hifi choice.

Reaction score
33
Όχι δεν το έχω δει απο κοντά....
Αν το έχει (στην κατοχή του ή αν το έχει δει απο κοντά) κανείς ας μας πει :cool_4:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
"Most equipment sent for review is pretty competent stuff, about which not much need be said. Every now and again, however, a component comes along that seems to have been made by people unaware of what might reasonably be expected of such a thing, so they happily exceed every reasonable expectation. The 840C is just such a something. If you're at the point in your hi-fi development where you need a player to help you understand what a performer means by their music, and those sort of players are never cheap, I'd advise starting your search here. If you can't afford more, just get one."

Full Review: audioenz.co.nz

Reaction score
33
"Most equipment sent for review is pretty competent stuff, about which not much need be said. Every now and again, however, a component comes along that seems to have been made by people unaware of what might reasonably be expected of such a thing, so they happily exceed every reasonable expectation. The 840C is just such a something. If you're at the point in your hi-fi development where you need a player to help you understand what a performer means by their music, and those sort of players are never cheap, I'd advise starting your search here. If you can't afford more, just get one."

Full Review: audioenz.co.nz

Χαχαχαχχαχαχα πρόσεξες πως λέγεται ο reviewer????

Burmester!:cool_11:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός