CAMBRIDGE SOUNDWORKS...250D

Reaction score
1
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤOPIC ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ...
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ MULTIMEDIA ΗΧΕΙΩΝ TΩΝ CAMBRIDGE SOUNDWORKS 250D.(ΓΙΑ PC ΕINAI).300 WRMS
2*75 SATELLITES KAI 150W TO SUB.EXOYN KAI ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΧ ΜULTIMEDIA(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ)...ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΟΣ Η ΑΝ ΑΛΛΑΞΩ ΜΑΓΝΗΤΕΣ...Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ BASH (AB CATEGORY).ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΠΙΠΛΕΩΝ TWEETERS...ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ?ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ?ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ... ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.077
Χμ, αν εννοείς να αλλάξεις τους μαγνήτες των μεγαφώνων, όχι αυτό δεν γίνεται. Να βάλεις πρόσθετα τουίτερ γίνεται, αλλά δεν ενδείκνυται. Για αλλαγή στο κρος, δεν χρειάζεται. Βεβαίως, μπορείς να αλλάξεις τα καλώδια των ηχείων, αρκεί να γνωρίζεις τι ακριβώς κάνεις. Έχω όμως μια απορία. Όποτε έχω ακούσει CAMBRIDGE SOUNDWORKS έχω μείνει ευαχριστημένος, άλλωστε πρόκειται για προϊόντα σωστά σχεδιασμένα. Τί είναι αυτό που δεν σου αρέσει στην απόδοσή τους και θέλεις να τα σκαλίσεις;

Reaction score
1
ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΕ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΠΛΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ 15 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ...ΑΛΛΑΞΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΣ OEHLABCH ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ...ΤΩΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ?ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΜΕΧΡΙ 50ΕΥΡΩ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ?ΘΑ ΔΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΗΧΟ?

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.031
Μανο, αστα παιδακι μου στην ησυχια τους τα ηχεια ................και μην γραφεις κεφαλαια :p

Reaction score
298
MANOS21 said:
ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ...ΑΛΛΑΞΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΣ OEHLABCH ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ...ΘΑ ΔΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΗΧΟ?
Βεβαίως. Θα ακούσεις μία σέξυ υγρότητα στα χειλικά σύμφωνα της Λάρα Κροφτ. 8)

Reaction score
7
RDoherty said:
MANOS21 said:
ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ...ΑΛΛΑΞΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΣ OEHLABCH ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ...ΘΑ ΔΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΗΧΟ?
Βεβαίως. Θα ακούσεις μία σέξυ υγρότητα στα χειλικά σύμφωνα της Λάρα Κροφτ. 8)
Μην σε ακούσει ο Δημητρόπουλος να λες για την Λάρα γιατί ποιός μας σώνει μετά...:D

Reaction score
1
Γιατι ρε παιδια???δεν ειναι καλα της oehlbach??ενταξει δεν ειναι high-end αλλα καπως καλυτερα απο τα "μαμα"...απλα επειδη ειμαι καινουργιος και αρχαριος σε αυτα τα θεματα...καλυτερο ειναι να μου δωσετε συμβουλες η να κρινετε τα λεγομενα μου παρα να φλυαρειτε...

Reaction score
164
Έτσι είμαστε εμείς. Φλύαροι :)
Τα καλώδια είναι μια χαρά, αλλά μάλλον δεν θα φέρουν καμία ουσιαστική βελτίωση σε τέτοια ηχεία. Αν και οι χαϊεντάδες μπορεί να έχουν άλλη άποψη.

Reaction score
7
MANOS21 said:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤOPIC ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ...
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ MULTIMEDIA ΗΧΕΙΩΝ TΩΝ CAMBRIDGE SOUNDWORKS 250D.(ΓΙΑ PC ΕINAI).300 WRMS
2*75 SATELLITES KAI 150W TO SUB.EXOYN KAI ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΧ ΜULTIMEDIA(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ)...ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΟΣ Η ΑΝ ΑΛΛΑΞΩ ΜΑΓΝΗΤΕΣ...Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ BASH (AB CATEGORY).ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΠΙΠΛΕΩΝ TWEETERS...ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ?ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ?ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ... ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???
Εγώ έχω το συγκεκριμένο σετάκι και το μόνο που έκανα είναι να αλλάξω τους δορυφόρους με ένα ζευγάρι Wharfedale 8.1. H έξοδος για τους δορυφόρους είναι Full Range και δεν δίνει μόνο μεσαίες και πρίμα. Ευτυχώς το Crossover (ένας πυκνωτής στην συγκεκριμένη περίπτωση) είναι μέσα στο δορυφόρο. Πάντως το γουφεράκι των Diamond το κουνάει για τα καλά.
Ο ήχος είναι ποολλλλύυυυ καλύτερος τώρα και με μεσo-υψηλές που πριν ήταν υποτονισμένες. Όσο για τον ψηφιακό ενισχυτή BASH είναι πολύ καλός και δεν τα φτύνει εύκολα ενώ ψαλιδίζει γλυκά. Παρεπιπτώντως τον ίδιο ενισχυτή αλλά σε μεγαλύτερη ισχύ φοράει και το JM Lab Cub.

Reaction score
1
Δηλαδη κρατησες το sub των cambridge και εβαλες τα diamond στη θεση των δορυφόρων?
ποσο κανουν τα diamond?τα εχει ο ΝΑΚΑΣ?

Reaction score
7
MANOS21 said:
Δηλαδη κρατησες το sub των cambridge και εβαλες τα diamond στη θεση των δορυφόρων?
ποσο κανουν τα diamond?τα εχει ο ΝΑΚΑΣ?
Αυτό ακριβώς... Ο Νάκας τα πουλάει πολύ ακριβά. Δοκίμασε να τα βρείς σε κανένα άλλο κατάστημα στην περιοχή σου.

Reaction score
7.100
Δε ξερω τι δυνατοτητες ρυθμισεων εχει το υπογουφερ αλλα το σωστο θα ηταν να μην "ανακατευουμε" 2.1 συνδυασμους.Αν ειναι να δωσεις 120 ευρω (ισως και περισσοτερα) για τα 8.1 τοτε δωσε αυτο που εχεις και πηγαινε σε αυτο......

και με πολυ καλη τιμη στη χωρα μας.....http://www.eml.gr/default.asp?pid=17&la=1&itm=2895

Reaction score
1
Εγώ έχω το συγκεκριμένο σετάκι και το μόνο που έκανα είναι να αλλάξω τους δορυφόρους με ένα ζευγάρι Wharfedale 8.1. H έξοδος για τους δορυφόρους είναι Full Range και δεν δίνει μόνο μεσαίες και πρίμα. Ευτυχώς το Crossover (ένας πυκνωτής στην συγκεκριμένη περίπτωση) είναι μέσα στο δορυφόρο. Πάντως το γουφεράκι των Diamond το κουνάει για τα καλά.
Ο ήχος είναι ποολλλλύυυυ καλύτερος τώρα και με μεσo-υψηλές που πριν ήταν υποτονισμένες. Όσο για τον ψηφιακό ενισχυτή BASH είναι πολύ καλός και δεν τα φτύνει εύκολα ενώ ψαλιδίζει γλυκά. Παρεπιπτώντως τον ίδιο ενισχυτή αλλά σε μεγαλύτερη ισχύ φοράει και το JM Lab Cub.

καλη φαση τα wharfedale...στο ΝΑΚΑ κοστιζουν 164ευρω.εχουν αντισταση 6ohm ενω το sub των 250d
8ohm..θα υπαρχει προβλημα?ποσα watt θα βγαζει???ο BASH TΩΝ CAMBRIDGE βγαζει 150...για πες μου....

Reaction score
7
tanto said:
Δε ξερω τι δυνατοτητες ρυθμισεων εχει το υπογουφερ αλλα το σωστο θα ηταν να μην "ανακατευουμε" 2.1 συνδυασμους.Αν ειναι να δωσεις 120 ευρω (ισως και περισσοτερα) για τα 8.1 τοτε δωσε αυτο που εχεις και πηγαινε σε αυτο......

και με πολυ καλη τιμη στη χωρα μας.....http://www.eml.gr/default.asp?pid=17&la=1&itm=2895
Τα Jamo δεν έχουν ψηφιακή είσοδο ήχου και δε νομίζω ότι οι δορυφόροι που έχουν συγκρίνονται ηχητικά με ένα ζευγάρι Diamond 8.1. Άλλο κανονικό ηχείο με tweeter και mid-woofer και άλλο full range μεγαφωνάκι και φτηνό (γιατί υπάρχουν και κάτι full range hi-end που μ@μ@νε).
Τα Cambridge είναι κρίμα να τα δώσει γιατί έχουν πράγματι πολύ καλό υπογούφερ και τη σταμπούλα ΤΗΧ που τουλάχιστον δηλώνει ότι έχουν κάποια ποιότητα κατασκευής. Εγώ που τα έχω μπορώ να πώ για το υπογούφερ ότι έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, και μπάσο σφιχτό με ατάκα που δεν μπουμάρει. Σίγουρα ξεφεύγει από Subwoofer υπολογιστή, σε αντίθεση με το Jamo που αν και δεν το έχω δει από κοντά, δε νομίζω να έχει τόσο καλό Subwoofer. Για τους δορυφόρους μπορώ να πώ ότι δεν συμβαδίζουν με το υπογούφερ αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κουραστικός ο ήχος που βγάζουν.

Reaction score
7
MANOS21 said:

καλη φαση τα wharfedale...στο ΝΑΚΑ κοστιζουν 164ευρω.εχουν αντισταση 6ohm ενω το sub των 250d
8ohm..θα υπαρχει προβλημα?ποσα watt θα βγαζει???ο BASH TΩΝ CAMBRIDGE βγαζει 150...για πες μου....
Με το συνδυασμό αυτό έχω κάνει και παρτάκι σε φοιτητικό σπίτι και έπαιζαν στην τσίτα όλο το βράδυ, χωρίς σημάδια κόπωσης. Τα Wharfedale στο manual αναφέρουν ότι είναι συμβατά με ενισχυτές που δέχονται 8Ohm ηχείο και ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι εύκολα σαν φορτίο και ο ψηφιακός ενισχυτής BASH έχει καλή οδήγηση. Το Subwoofer δεν έχει ρύθμιση συχνότητας αποκοπής αλλά το θέμα είναι ότι τα Diamond έδεσαν πολύ καλά. Αυτά που σου λέω από δική μου εμπειρία...και γω δεν είμαι φανατικός του "ανακατέματος" που είπε και ο tanto πριν, και δεν θα αγόραζα τα 8.1 για αυτό το λόγο. Απλά τα είχα σπίτι, έκανα το πείραμα και πέτυχε!

Reaction score
7.100
Οι δορυφοροι των JAMO εχουν μιντ και τουιτερ αλλα σε ομαοξονικη σχεδιαση.Μην κρινεις τους δορυφορους με ενα αυτονομο ηχειο βασης αλλα ολο το 2.1 συστημα.Μια βολτα στο διαδικτυο ισως σε κανει να αλλαξεις γνωμη για το αν ειναι καλο και φυσικα μια βολτα απο την οδο Στουρναρη που το εχουν σε επιδειξη.
Πειραματα ολοι κανουμε και μερικες φορες πιανουν αλλα τις περισσοτερες κλαιμε τα χρηματα μας.

Reaction score
7
tanto said:
Οι δορυφοροι των JAMO εχουν μιντ και τουιτερ αλλα σε ομαοξονικη σχεδιαση.Μην κρινεις τους δορυφορους με ενα αυτονομο ηχειο βασης αλλα ολο το 2.1 συστημα.Μια βολτα στο διαδικτυο ισως σε κανει να αλλαξεις γνωμη για το αν ειναι καλο και φυσικα μια βολτα απο την οδο Στουρναρη που το εχουν σε επιδειξη.
Πειραματα ολοι κανουμε και μερικες φορες πιανουν αλλα τις περισσοτερες κλαιμε τα χρηματα μας.
Καλά δεν θα διαφωνήσω ότι παίζουν καλά και θα ήθελα να τα ακούσω. Πάντως εγώ τα Cambridge τα έχω ζήσει και με σιγουριά λέω ότι είναι καλά και τα λεφτά μου δεν τα έκλαψα αφού τα Diamond τα είχα ήδη στην κατοχή μου. Το σίγουρο είναι ότι είναι ηχεία που απέχουν πολύ από τις επιδόσεις ηχείων υπολογιστή ή ηχείων που είναι σχεδιασμένο για iPod. Δεν ξέρω για τα Jamo, μπορεί να είναι και καλύτερα. Πάντως τα Diamond επιμένω ότι σίγουρα είναι καλύτερα από τους δορυφόρους των Jamo γιατί πολύ απλά είναι ηχεία Hi-Fi και όχι Multimedia και αν ψάξεις λίγο στο internet έχουν πάρει άριστες κριτικές από αξιόπιστους reviewers και forum και όχι από περιοδικά τύπου Hi-Tech. Πάντως για ένα κάτοχο των Cambridge που ξέρει την αξία τους είναι δύσκολο να τα παραγκωνίσει και να δώσει ένα σεβαστό ποσό για νέο σετ ηχείων. Εσύ τα Jamo τα έχεις? Θέλω να πώ τα έχεις ακούσει με τα μουσικά κομμάτια αναφοράς σου? Περιέγραψε λίγο τον ήχο τους αν μπορείς. Θέλει ένας φίλος να πάρει ένα σετάκι για το iPod.

Reaction score
7.100
Τα εχω ακουσει σε φιλο που εψαχνε αναλογο συστημα για το ipod του.Ο ηχος τους δεν εχει σχεση με multimedia ηχεια,ειναι μουσικος χωρις τριμπημενα ακρα (ειδικα στα πριμα) ενω το χαμηλο του ειναι συγκρατημενο για υπογουφερ αλλα πολυ σφικτο.Το μονο μειονεκτημα το σχετικο αδειασμα στα μεσαια που παρατηρειται ομως σε ολους τους 2.1 συνδυασμους με μικρους δορυφορους .
Συνδεοντας το στο συστημα του και περνωντας σημα απο την εξοδο pre του ολοκληρωμενου του (cyrus 7) επαιξε καλυτερα απο οτι με το ipod ή τη καρτα ηχου του υπολογιστη του (m-audio πολυ καλη).

Reaction score
7
tanto said:
Το μονο μειονεκτημα το σχετικο αδειασμα στα μεσαια που παρατηρειται ομως σε ολους τους 2.1 συνδυασμους με μικρους δορυφορους .
Ναι αυτό είναι γεγονός. Και τα Cambridge το έχουν αυτό και ανάλογα με το μουσικό άκουσμα γινόταν άλλες φορές έντονο και άλλες λιγότερο. Βασικά αυτή ήταν και η αφορμή να αρχίσω να ψάχνομαι με την δοκιμή άλλων δορυφόρων. Θα προσπαθήσω να ακούσω το Jamo. Δεν ξέρω ποιός τα έχει εδώ στην πάτρα. Πάντως πρέπει να είναι σαφώς καλύτερη λύση από το iPod Hi-Fi που είναι και πανάκριβο.

Reaction score
7.100
To Apple ipod-hifi ειναι μια απο τις μεγαλυτερες απατες στο συγκεκριμενο χωρο αλλα για ευνοητους λογους εχει δεχθει πολυ σπρωξιμο απο περιοδικα για pc και οχι μονο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988