Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

εγώ θα έλεγα πως δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να δοκιμάσει και τον 50-500 της Sigma, ο οποίος πλέον βγαίνει και με σταθεροποίηση (πολύ χρήσιμο). Η τιμή του είναι ένα θέμα, διότι πιάνει πλέον τα 1500 ερώπουλα (κι ίσως τα ξεπερνάει - έτσι μου απάντησαν τουλάχιστον κάποια μαγαζιά που ρώτησα). Και είναι απολύτως βέβαιο πως θα χρειαστεί και τελεκονβέρτορα, τα 500mm δε θα του φτάσουν, δεν υπάρχει περίπτωση.

παρόλα αυτά, στο ίδιο εστιακό μήκος των 400mm που λέτε, καλύτερα από τη "μαμά", συμφωνώ με τον Τάσο.

Οι "σοβαρές" λύσεις για φωτογράφιση πουλιών, να μου επιτρέψετε πάντως να επιμένω πως είναι άλλες. Και το χρησιμότερο εστιακό μήκος για φωτογράφηση πουλιών είναι τα 600mm.

Aπό Sigma, "σοβαρές λύσεις" είναι οι εξής:

-Sigma 500/4.5
-Sigma AF 800mmf/5.6
-Sigma AF 300-800 f/5.6 - αυτή είναι και η καλύτερη επιλογή θα έλεγα.

Τώρα, εντάξει, αν πας στο ζωολογικό κήπο να βγάλεις τις πάπιες και τους παπαγάλους, ο 400-άρης είναι άψογος. Αλλά στο κυνήγι στα βουνά και στα ποτάμια, η πράξη άλλα δείχνει.

Δείχνει πως ακόμα και στα 800mm, οι φωτογράφοι πουλιών βλέπω πως δεν αρκούνται, και βάζουν τελεκονβέρτορες ώστε να φτάσουν τα 1100-1200mm. Γουέλκαμ του ριάλιτι.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.812
Members
38.498