Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.491
Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Προσωπικώς χρησιμοποιώ περισσότερο ευρυγώνιους, με φωτογραφία πουλιών κλπ δεν ασχολούμαι γιατί δεν έχω τον εξοπλισμό (πραγματικά μεγάλους τηλεφακούς με killer AF).

Μια ιδέα των κάδρων που μπορεί να δώσει ένας 200ρης F/2.8 πάνω σε σώμα 1.6x είναι αυτές:

(με Tamron AF SP 70-200/2,8)

(με Nikkor 180/2,8 Ai)

(με Tamron 70-200/2,8)

Όπως βλέπεις, τα 180-200mm ακόμη και σε ένα κροπ (1.6χ) σώμα, εάν τα χρησιμοποιείς σε κάποια απόσταση πχ 15-20 μέτρων, αρκούν μόνο για φωτογράφιση σχετικώς μεγάλων θεμάτων. Με έναν 1.4x κάτι γίνεται βέβαια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Απάντηση: Re: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

ΡΕεεεεεεεεεεεεεεεεε

με πεθανατεεεεεεε ρεεεεεεεεε !!!!!!!

ξερος κατωωωωωωω!!!!!!!!
Λοιπόν, για να σοβαρέψουμε λίγο και να συνέλθεις, έχω να πω το εξής: μετά από βαθύ στοχασμό - αυτοσυγκέντρωση με ασκήσεις γιόγκα - κριτική σκέψη, καθώς και μετά από συμβουλή των μεγάλων δασκάλων μοχανών του θιβέτ, κατέληξα στο παρακάτω αξίωμα:

Ζήτω οι κόμπακτ! Κάτω οι dslr!

:135::135::135::135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771

πετάξτε τις dslr σας και χαρίστε μου τους φακούς σας!

λευθερωθείτε από τα ασήκωτα βάρη των μεγάλων τσαντών του εξοπλισμού σας!

δε σκέφτεστε τη μέση σας?

εγώ, εσάς σκέφτομαι....

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

.....
(canon-άκιας δεν είμαι, παρά το ότι έχω σύστημα Canon, εάν είδες σαν σοβαρές προτάσεις για τέτοιου είδους φωτογραφία βάζω και τις δύο κορυφαίες εταιρείες. Κατά βάση είμαι ....pentaxάκιας, Takumarάς.)

...

.....
Μήπως είσαι ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ξέρεις? (πολύ cult!)

Εεεεεε μήπως είσαι canonάκιας και δεν το ξέρεις? :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Απάντηση: Re: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Δεν είπες, τα θκά μ' τα πλια σε αρέσουν;
αυτά δεν είναι πλια, είναι κότες.:143::135::138::137:

να ένα πλι (100% κροπ):

να και μια μακρινή, πάνω από 15 μέτρα την κόβω, ή και πάνω από 50 δηλαδή, χωρίς πλια (100% κροπ): (Ε-620, 50-200, χ2)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771

να κι άλλα δυό πλιά: (κι από κάτω τους ο διάσημος φωτογράφος κύριος Κοτσίδης μας, σε πόζα φωτομοντέλου, από τον οποίο ζητώ και συγνώμη για την θολερότητα της εν λόγω φωτό, αλλά ο καπνός από την ψησταριά του πρόεδρου των βλαμμένων, δε παλεύεται με κανένα φακό....)

Reaction score
0

Και εγώ! Αλλά δε θέλω να τους πάρω καινούριους.

Λοιπόν, φωτό.

Η πρώτη ολόκληρη, resized στο 30% του αρχικού μεγέθους.

NIKON D200, AF 300mm f/4 IF-ED, f/5.6, ISO=200, 1/800sec.

Η δεύτερη, λόγο μεγαλύτερης απόστασης του θέματος, έπρεπε να κροπαριστεί στο 100%. Οπότε, Κώστα ναι μερικές φορές είμαι pixel-peeper αλλά μερικές άλλες όπως εδώ, είναι ανάγκη να δω τη φωτό στο 100%.

NIKON D200, AF 300mm f/4 IF-ED, και TC-16A (x1.6), δηλαδή 480mm, f/6.4 (4 επί 1.6), ISO=1100, 1/1000sec.

Η πρώτη είναι πολύ καλή. Μου αρέσει

Reaction score
0

να κι άλλα δυό πλιά: (κι από κάτω τους ο διάσημος φωτογράφος κύριος Κοτσίδης μας, σε πόζα φωτομοντέλου, από τον οποίο ζητώ και συγνώμη για την θολερότητα της εν λόγω φωτό, αλλά ο καπνός από την ψησταριά του πρόεδρου των βλαμμένων, δε παλεύεται με κανένα φακό....)

Αχαχαχαχα . Με τι φακό την τράβηξες αυτή

Reaction score
11.744
Re: Απάντηση: Re: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Λοιπόν, για να σοβαρέψουμε λίγο και να συνέλθεις, έχω να πω το εξής: μετά από βαθύ στοχασμό - αυτοσυγκέντρωση με ασκήσεις γιόγκα - κριτική σκέψη, καθώς και μετά από συμβουλή των μεγάλων δασκάλων μοχανών του θιβέτ, κατέληξα στο παρακάτω αξίωμα:

Ζήτω οι κόμπακτ! Κάτω οι dslr!
Το μάθημά σου για το diffraction το έμαθες; Όσο μικρότερο το pixel, από τόσο μικρότερο f αρχίζει να χάνει ευκρίνεια η εικόνα σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Αχαχαχαχα . Με τι φακό την τράβηξες αυτή
καλά, γέλα συ, να σε περιλάβει ο κοτσίδης να δεις τι θα πάθεις...:143::137:

λοιπόν, κοίτα να σου πω, το απόσταγμα της όλης υπόθεσης είναι ότι όλες οι μηχανές πλέον βγάζουν μια χαρά φωτός, πάρε σόνι, όλες καλές είναι, η καθεμιά με τις παραξενιές της, αλλά δε γίνεται να μη βγάζεις αξιοπρεπείς φωτογραφίες πλέον εν έτει 2011.

Απλά, η φωτογραφία που "ξεχωρίζει", δε ξεχωρίζει γιατί το σώμα της μηχανής ήταν το τάδε ή το δείνα, ξεχωρίζει γιατί χρησιμοποιήθηκε πολύ καλός φακός. Και οι φακοί, χαρακτηρίζονται από το κλασικό ρητό "ό,τι πλερώσεις παίρνεις".

Δυστυχώς τα καλά οπτικά ήταν, είναι και θα είναι ακριβά. Οι σταθερές αξίες της ζωής. Γι'αυτό αν δεις τις φωτός πχ του λεονκούν και μερικών ακόμα παιδιών εδώ μέσα, θα κολλήσεις, δε φταίει το σώμα, ο φακός φταίει που βγαίνουν έτσι ..."τραβηχτικές".

Αλλά θέλει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν το κατανοήσεις αυτό, έχει καλώς. Αλλιώς, θα αλλάζεις μάρκες και σώματα και θα έχεις μέτριες φωτός, από τεχνικής σκοπιάς. Διότι από καλλιτεχνικής σκοπιάς, μπορείς να δημιουργήσεις αριστουργήματα και με μια φτηνή κόμπακτ, όπως διάφοροι διάσημοι πραγματικά μεγάλοι φωτογράφοι της εποχής μας.:126:

Δηλαδή, ο καλός φακός δε θα σε κάνει καλό φωτογράφο. Αλλά από τεχνικής σκοπιάς δε θα βρίσκεις ψεγάδι. Να, αυτά.

Α, να απαντήσω: 14-35 F2.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Το μάθημά σου για το diffraction το έμαθες; Όσο μικρότερο το pixel, από τόσο μικρότερο f αρχίζει να χάνει ευκρίνεια η εικόνα σου.
αρ γιου τόκιν του μι βρε? που εφ 8 δε θέλω να δω μπροστά μου ούτε ζωγραφιστό?:143::135:

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

καλά, γέλα συ, να σε περιλάβει ο κοτσίδης να δεις τι θα πάθεις...:143::137:

λοιπόν, κοίτα να σου πω, το απόσταγμα της όλης υπόθεσης είναι ότι όλες οι μηχανές πλέον βγάζουν μια χαρά φωτός, πάρε σόνι, όλες καλές είναι, η καθεμιά με τις παραξενιές της, αλλά δε γίνεται να μη βγάζεις αξιοπρεπείς φωτογραφίες πλέον εν έτει 2011.

Απλά, η φωτογραφία που "ξεχωρίζει", δε ξεχωρίζει γιατί το σώμα της μηχανής ήταν το τάδε ή το δείνα, ξεχωρίζει γιατί χρησιμοποιήθηκε πολύ καλός φακός. Και οι φακοί, χαρακτηρίζονται από το κλασικό ρητό "ό,τι πλερώσεις παίρνεις".

Δυστυχώς τα καλά οπτικά ήταν, είναι και θα είναι ακριβά. Οι σταθερές αξίες της ζωής. Γι'αυτό αν δεις τις φωτός πχ του λεονκούν και μερικών ακόμα παιδιών εδώ μέσα, θα κολλήσεις, δε φταίει το σώμα, ο φακός φταίει που βγαίνουν έτσι ..."τραβηχτικές".

Αλλά θέλει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν το κατανοήσεις αυτό, έχει καλώς. Αλλιώς, θα αλλάζεις μάρκες και σώματα και θα έχεις μέτριες φωτός, από τεχνικής σκοπιάς. Διότι από καλλιτεχνικής σκοπιάς, μπορείς να δημιουργήσεις αριστουργήματα και με μια φτηνή κόμπακτ, όπως διάφοροι διάσημοι πραγματικά μεγάλοι φωτογράφοι της εποχής μας.:126:

Δηλαδή, ο καλός φακός δε θα σε κάνει καλό φωτογράφο. Αλλά από τεχνικής σκοπιάς δε θα βρίσκεις ψεγάδι. Να, αυτά.

Α, να απαντήσω: 14-35 F2.
Σωστός!

:142:

Reaction score
0
Αν βγάλω άκρη θαύμα είναι. Το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι έχω δει με ελιτ dslr και φακους χάλια φωτογραφίες και δεν εννοοώ απο τέχνη αλλά απο θορυβο και καθαρότητα . Αλλα έχω δει και καθαρές που δεν τις βλεπω σε χαμηλότερα μοντέλα. Γιατι αυτο το τι το μαμιμενο να το πληρώνεις τοσα λεφτα
ενα τι είναι. Δηλαδή με το που παίρνεις κάτι χαμηλότερο κανεις συμβιβασμό και σε χαλάει και μόνο που το κάνεις γιατι το ξέρεις. Δηλαδή μπαινεις στο τρυπακι να συμβιβαστεις με το λιγο πιο κατω και να δικαιολογηθης λες το αναβαθμιζω αργοτερα. Ξερετε τι πιστευω . Πολιτικη των εταιριων να πληρωνεις συνεχεια ποτε δεν εισαι 100% ευχαριστημένος. Δεν ξέρω καν τι να διαλέξω. Ξεκίνησα με νικον γιατι την βλεπεις παντου. Πλυση εγκεφάλου. ακομη και στα εργα. στα site ειδα οτι οι canon ειναι πιο κοντα στο χρωμα και την λεπτομερια που αρεσει σε μενα γιαυτο που θελω να κανω. Μετα ήρθε και η ολυμπους με αξιοπρεπη αποδοση στα χρωματα και πιο αξιοπρεπη τιμη αλλα για να μην βγαλεις θορυβο πρέπει να κανεις ηρωικες προσπαθειες. Αυτα σας ζαλισα το ξερω.

Reaction score
0
Λετε αν αντι να ψαχνω τα (πλια) να τα φωτογραφίζω να παρω ενα όπλο και να τα σκοτωνω για να μου βγει φτηνότερα?
(πλακα κανω ουτε κατα διανοια εχω οικογικες τασεις).

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.491

Πώς και σου ήρθε να ασχοληθείς κατευθείαν με φωτογράφιση πουλιών;

Είναι λιγάκι εξειδικευμένο σπορ, δεν αρκεί ο εξοπλισμός, θέλει χρόνο, διάθεση να λερωθείς, τεχνική και διαίσθηση. Μήπως η γενική φωτογραφία σου ερχόταν ευκολότερη για αρχή;

Reaction score
173

Πώς και σου ήρθε να ασχοληθείς κατευθείαν με φωτογράφιση πουλιών;;
Νομιζω, το ειπε, θελοντας να προσδιορισει τη γενικοτερη χρηση και οχι εχοντας σκοπο να δημοσιευει στο national geographic...:116:

Οποτε, αφου στο τελος κανον θα παρει -εκτος αν εχει λιιιγο μεγαλυτερο διαθεσιμο μπατζετ (το οποίο και δεν το προσδιορισε ακομα, ασχετα αν τον ρωτησα απο το πρωτο μηνυμα) οποτε θα παει σε νικον, ολη η κουβεντα περι ολυμπους θα.... μεινει ως ενημερωση...:142::142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771

να συμπληρώσω, πως καλές φωτός βγάζεις αν έχεις καλή πρώτη ύλη (φακός) και ικανότητες στο φωτοσοπ....

Reaction score
0
Αυτο μου αρέσει πιο πολυ να κάνω εαν θα είχα φωτογραφική. Σαν χόμπυ. Τώρα αν μιλάς για διάθεση αν φανταστώ τον εαυτό μου και κρινω απο αυτον εαν θα επαιρνα ενα σετακι τετοιο μπορει να μην κοιμομουνα απο την λαχταρα να ρθει απο παραγγελια και να αρχισω να το δουλευω. Φαντάζομαι πως ολοι σας θα εχετε νιωσει κατι τετοιο ειτε ειναι με φωτογραφικη ειτε ειναι με ενισχυτη ειτε με ηχεια η οτιδηποτε αλλο αρεσει στον καθενα μας.

Reaction score
11.744
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

αρ γιου τόκιν του μι βρε? που εφ 8 δε θέλω να δω μπροστά μου ούτε ζωγραφιστό?:143::135:
Μάλλον γνωρίζεις και τα θεωρητικά αλλά και έχεις δει στην πράξη τι γίνεται.
Ευτυχώς εμένα η D200 αντέχει μέχρι f/10-f/11. Είχα βρει παλαιότερα μια σελίδα με διαδραστικό περιβάλλον που το εξηγούσε πολύ όμορφα αλλά δεν την ξαναβρήκα. Θα ξαναψάξω.

Αύριο θα πάω να δω από κοντά "το θύμα" (και εδώ). Μακάρι να έχει πρόβλημα, γιατί αν δεν έχει, με την τιμή που μου τον δίνει, θα τον πάρω! (Και μετά θα είμαι εγώ το θύμα...κλαψ).

Εκεί να δεις κάτι πουλιά που θα φωτογραφίζω!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771

όρμα αγόρι μου, εγώ μαζί σου! τσίμπα τον τον 500 σάρη!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.834
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos