Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Σε πιο μεγάλες σειρές, φέτος (πότε όμως άγνωστο) αναμένεται σχεδόν με βεβαιότητα να ανακοινωθεί η αντικαταστάτιδα της Nikon D300s (μάλλον D400 θα λέγεται), ενώ πιθανόν να βγει και ο αντικαταστάτης της Canon 5DmkII, ίσως και νέο μοντέλο στην επαγγελματική σειρά της Canon (αγνώστων προδιαγραφών).
Αν είναι να πληρώσω καλύτερα να περιμένω και αυτές. Δεν έχω να χάσω και τπτ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.496
Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Εάν κλίνεις προς Νικον θα έλεγα να πας τώρα στη D7000, ένα εξαιρετικό μηχανάκι. Όπως και η Pentax K-5, που μοιράζονται πρακτικά τον ίδιο αισθητήρα.
Απλά για τη χρήση long tele που προσανατολίζεσαι, σε Nikon θα μπορείς να επιλέξεις από τους εξαιρετικούς -και πανάκριβους- τελε της "μαμάς", ενώ σε σύστημα Pentax πιθανότατα θα διαλέξεις φακούς (για εξωτικούς long tele μιλώ) της Sigma.

Δεν κρύβω ότι εγώ πιθανότατα θα έπαιρνα Pentax. Από φακούς για τελε έχει τον εξαιρετικό 60-250/4 (στα 1200 ευρώ περίπου, τιμές Γερμανίας) ή τον 300ρη f/4 (κάτι πάνω από χιλιάρικο). Εάν της βάλεις και τον Ταμρον 17-50/2.8 για στάνταρ ζουμ και έναν τηλεμετατροπέα, έχεις πλήρες συστηματάκι με 3 χιλιάρικα.

Reaction score
11.747
Και εγώ με τη σειρά μου θα προτείνω D7000 με τον AF-S 300mm f/4 της ΝΙΚΟΝ. Λίγο κάτω από 1000 το σώμα, περίπου 1200 ο φακός, άντε και κάνα 200 ένα τελεκονβέρτερ TC-14E ή TC-17E και καλές φωτό.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.496

Κάτσε, κανένα στάνταρ φακουδάκι δεν θα έχει; Μόνο ό,τι κινείται στο χιλιόμετρο θα φωτογραφίζει; Να πες πως είναι στην (δύσκολη) θέση του φίλτατου Madpax και εισέρχεται στον θάλαμο μια ευειδής, τροφαντή τε και καλλίπυγος νοσοκόμα, τι θα κάνει, να βγάλει το κανόνι και θα της πει πήγαινε γλυκειά μου στην άκρη της πτέρυγας να σε φωτογραφήσω;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.779
Απάντηση: Re: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Και εγώ με τη σειρά μου θα προτείνω D7000 με τον AF-S 300mm f/4 της ΝΙΚΟΝ. Λίγο κάτω από 1000 το σώμα, περίπου 1200 ο φακός, άντε και κάνα 200 ένα τελεκονβέρτερ TC-14E ή TC-17E και καλές φωτό.
και μένα πολύ μου αρέσει αυτή η πρόταση. μόνο που διάβασα κάτι παράπονα για την 7000 από κάποιους χρήστες. μπορεί να είναι απλά τυχαίο, ή όντως να έχει ελαττωθεί το κοντρόλ ποιότητας στη φίρμα, δε ξέρω.

Δεν κρύβω ότι εγώ πιθανότατα θα έπαιρνα Pentax. Από φακούς για τελε έχει τον εξαιρετικό 60-250/4 (στα 1200 ευρώ περίπου, τιμές Γερμανίας) ή τον 300ρη f/4 (κάτι πάνω από χιλιάρικο). Εάν της βάλεις και τον Ταμρον 17-50/2.8 για στάνταρ ζουμ και έναν τηλεμετατροπέα, έχεις πλήρες συστηματάκι με 3 χιλιάρικα.
εννοείται πως η πρόταση αυτή του τάσου είναι πολύ δυνατή, και στα χρήματά της θα αποδώσει τα μέγιστα.

Reaction score
11.747
Κάτσε, κανένα στάνταρ φακουδάκι δεν θα έχει;
Να πες πως είναι στην (δύσκολη) θέση του φίλτατου Madpax και εισέρχεται στον θάλαμο μια ευειδής, τροφαντή τε και καλλίπυγος νοσοκόμα, τι θα κάνει, να βγάλει το κανόνι και θα της πει πήγαινε γλυκειά μου στην άκρη της πτέρυγας να σε φωτογραφήσω;
Ε, ας πάρει το 18-55 με 80 ευρώ. Ειδικά για νοσοκόμες, προτείνω AF 55mm f/2.8 Macro λόγω τεράστιας οξύτητας.

Πήγα το μεσημέρι στην ταράτσα μου (δε δούλευα σήμερα) και δοκίμασα για 3η-4η φορά να φωτογραφίσω πουλιά.
Σήμερα είχα λίγο καλύτερη τύχη, επειδή είχε καλύτερο φως από τις άλλες φορές.
Το setup:
AF 300mm IF-ED + TC-16A + D200
σύνολο, 480mm f/6.4 με περιορισμένο εύρος (λόγω TC-16A) αυτόματης εστίασης.

resized:

cropped

Και άμα τα κανονικά πουλιά κρύβονται στα φυλλώματα, υπάρχουν και τα μεταλλικά!

100% crop:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.779

ο πρώτος σπούργητας μου αρέσει πολύ. σε τι απόσταση ήταν ο παλιόπουλος?

Reaction score
0
Αν θα διαλεγα αυτην την στιγμη απο νικον θα επερνα την d300. Αλλα επειδη δεν εχει βγει αντικαταστατρια θα περιμενω λιγο. Να σας την πω όμως την αληθεια απο τον θόρυβο που βλέπω στις φωτο δεν μ αρεσει καμια. αν η νικον δεν βγαλει κατι να ταρακουνησει τα νερα με βλέπω να παιρνω την ε-620 η την νικον 3100 για να μην κλαιω τα λεφτα μου και εννοω χωρις τηλεφακούς. Δεν μπορω να καταλαβω εχουν προχωρησει τοσο οι βιντεοκαμερες σε ποιοτητα και τιμη και οι φωτογραφικες εχουν μεινει πισω.

Reaction score
11.747
Αν μιλάς για το θόρυβο στις δικές μου, να σου θυμίσω ότι το σώμα μου (D200) είναι 6 ετών. Οι σύγχρονες είναι πολύυ καλύτερες.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.496

Δεν μπορω να καταλαβω εχουν προχωρησει τοσο οι βιντεοκαμερες σε ποιοτητα και τιμη και οι φωτογραφικες εχουν μεινει πισω.
Μα καμία σχέση....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Όπως και η Pentax K-5, που μοιράζονται πρακτικά τον ίδιο αισθητήρα.

Αλήθεια υπάρχει κανείς εδώ στο φόρουμ να που να την έχει στη κατοχή του να μας πει τις εντυπώσεις του ή ίσως και να παρουσιάσει καποιες φωτό?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.779

ναι, αξιόλογο, αλλά σε πολλές φωτός του, αν και πολύ μικρές σε μέγεθος, δε βλέπω ευκρίνεια, οξύτητα, λεπτομέρεια.

δες πχ τι μου αρέσει περισσότερο εμένα:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.779

αυτά με την Ε-620 και τον 50-200, ένα απόγεμα με πολύ λίγο φως, καναδυό είναι και με φλας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.779

τις παραπάνω να πω πως τις έβγαλα σε jpg κατευθείαν από τη μηχανή. αν ξεκινάς από raw και φας κανα απόγεμα για κάθε φωτό στο φωτοσόπ, προφανώς μπορείς να καταλήξεις σε αποτέλεσμα κλάσεις ανώτερο.

κι έτσι είναι για την ψηφιακή φωτογραφία. Η ενσωματωμένη στο μέσο δυνατότητα επεξεργασίας είναι έως και περισσότερο σημαντική από την αρχική φωτογραφία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.779

Πολυ ωραιες φωτο. βιαζει η ολυμπους.
ναι, βιάζει η ολύμπους, έτσι λέω και γω! :126:

:138::137:

Απο ποσο μακρια τις τραβηξες?

σε όλες τις φωτό υπάρχει η πληροφορία στο exif, όπου μπορείς να δεις σε τι εστιακό μήκος έχουν τραβηχθεί, οι πιο πολλές είναι στα 200mm με τον 50-200.

Η απόσταση πρέπει να είναι (από ότι θυμάμαι δηλαδή) από 6-7 μέτρα μέχρι 10 το πολύ. Αυτά τα πουλιά έχουν μέγεθος ~γλάρου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος