- Reaction score
- 0
Πως τα πλησιάζεις τόσο πολύ ρε αδερφέ. Καταδρομέας υπηρέτησες?
όχι βρε, εγώ είμαι του σαλονιού, καμιά σχέση με καταδρόμια!Πως τα πλησιάζεις τόσο πολύ ρε αδερφέ. Καταδρομέας υπηρέτησες?
φτηνό δεν είναι πάντως (έχε υπ'όψιν σου ότι οι χαμηλές τιμές στο σκρουτζ δεν ισχύουν):ποσο κανει αυτο? είναι ακριβό?
τι να'χει βρε! μια χαρά είναι!Πολύ ωραία φένεται Έχει κάτι που να την υποτιμά σε σχέση με τις "άλλες"?
σε αυτό το ποστ του ο Τάσος εξάντλησε τις δυνατότητες φακών της πένταξ και είπε πως πιθανά αυτή θα ήταν η επιλογή του αν φορούσε τα παπούτσια σου. Μιλούσε βέβαια για την Κ-5 ενώ εγώ λέω βουρ για Κ-r, η οποία είναι πιο εξελιγμένο μοντελάκι, και τοποθετείται ανάμεσα σε Κ5 και Κ7. Λεπτομέρεια, μικρής σημασίας. Η λύση αυτή είναι στα ~3,5 χιλιάρικα, παρ κάτι ψιλά, που θα στα εξανεμίσουν τα γνωστά μπλιμπλίκια...Εάν κλίνεις προς Νικον θα έλεγα να πας τώρα στη D7000, ένα εξαιρετικό μηχανάκι. Όπως και η Pentax K-5, που μοιράζονται πρακτικά τον ίδιο αισθητήρα.
Απλά για τη χρήση long tele που προσανατολίζεσαι, σε Nikon θα μπορείς να επιλέξεις από τους εξαιρετικούς -και πανάκριβους- τελε της "μαμάς", ενώ σε σύστημα Pentax πιθανότατα θα διαλέξεις φακούς (για εξωτικούς long tele μιλώ) της Sigma.
Δεν κρύβω ότι εγώ πιθανότατα θα έπαιρνα Pentax. Από φακούς για τελε έχει τον εξαιρετικό 60-250/4 (στα 1200 ευρώ περίπου, τιμές Γερμανίας) ή τον 300ρη f/4 (κάτι πάνω από χιλιάρικο). Εάν της βάλεις και τον Ταμρον 17-50/2.8 για στάνταρ ζουμ και έναν τηλεμετατροπέα, έχεις πλήρες συστηματάκι με 3 χιλιάρικα.
Μιας και λες για τον 90 - 200 αυτο ποθ λεει αυτος ισχύει? http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1022&message=19848280ΙΜΗΟ η καλύτερη επιλογή είναι νικον, διότι έχει την καλύτερη συμπεριφορά από όλους τους άλλους στα υψηλά ISO, και στα πουλάκια και τους τηλεφακούς που ανεβάζουν f και κόβουν το φως, αυτά τα ISO είναι χρήσιμα. θα πλερώσεις όμως παλικάρι μου, δεν είναι απλά τα πράγματα. Το σώμα είναι το λιγότερο, μη το σκέφτεσαι καν. τα φακουδάκια κοίτα.
Η οικονομικότερη/σοφότερη (ΙΜΗΟ πάντα) επιλογή με βάση το κροπ φάκτορ και τις τιμές/ποιότητες/μεγέθη των οπτικών, είναι η ολύμπους. έχει και τα καλύτερα χρώματα, μακράν. Το μόνο της "θέμα" είναι πως δεν ακολουθεί τον ανταγωνισμό στα ψηλά ISO, αλλά το παλεύει αλλιώς, με χαμηλό f και ίδιο βάθος πεδίου, οπότε ψηλότερη ταχύτητα κλείστρου σε χαμηλά ISO κι όλα καλά, όλα ανθηρά. Το θέμα του θορύβου πάντως είναι θέμα αισθητήρα, σώματος. Κι ο λόγος που σου λέω να πας σε όλυ, είναι οι φακοί και τα χρώματα. Δε ξέρω αν με εννοάς... για να στο κάνω λιανά, ο 50-200 είναι ήδη υπέροχος, ενώ όταν τον δώσεις (αν και εφόσον σοβαρέψει η κατάσταση δηλαδή), ο 90-250 με και χωρίς τηλεμετατροπείς, είναι όπλο ικανό για εξόντωση του οχτρού.
κάνον δε θά'παιρνα στη θέση σου. μεταξύ κανίκον, επιλέγω νίκον. Ούτε πένταξ, δε παίζει καν για μένα αυτό. ΑΝ είναι να πας σε πένταξ γιατί έχει αισθητήρα νίκον, πάνε σε νίκον να κόψεις δρόμο....