Canon EF 85 f1,8 USM

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.785
Απάντηση: Re: Canon EF 85 f1,8 USM

Εξαλλου αυτο που χρειαζεται εδω ειναι κατ αρχην εκτος απ το στιγμιοτυπο καθ αυτο, να φαινεται καλα το φορεμα στο "πεταγμα" του και βεβαια το βλεμα και ο ενδιαφερον φωτισμος που ηδη εχει.
πολύ σωστά! :126: ο φωτισμός και ενδαφέρον είναι και δυνατός σε τέτοιες περιπτώσεις (προβολείς πολύ πάουερ) αλλά νομίζω μια φλασιά δυνατή θα έδινε λίγη παραπάνω πληροφορία στα σκοτεινά, στις σκιές, χωρίς να κρύβει το ότι πρόκειται για σκιες, δηλαδή θα ανέβαζε ένα κλικ όλο το φωτισμό του σκηνικού. φυσικά, μπορεί να κάνω και λάθος, αυτά τα ξέρεις εσύ (εγώ ξέρω από πικάπ και λάμπες:138:), οπότε πες τι θα μπορούσε να γίνει με φλας για να μας φύγει η απορία.

Reaction score
173
Απάντηση: Canon EF 85 f1,8 USM

Ηλία, νομίζω πως ενώ με το φλας της μηχανής (το ενσωματωμένο) θα έκανες όντως χειρότερα τα πράγματα, .
Μενω εδω, μια και τα διπλα και τριπλα φλας με ζελατινες κτλ, ξεφευγουν απο την ερασιτεχνικη χρηση.

Μια απορια που εχω, ειναι, αυτα τα 580 που εχουν οι επαγγελματιες, τα εχουν για να παγωνουν την κινηση, για να φωτιζουν καλυτερα το θεμα μια και οι προβολεις σε τετοιες εκδηλωσεις δημιουργουν εντονες σκιες ή φωτιζουν σημειακα ή και για τα δυο παραπανω?

Δεν εχω ασχοληθει καθολου με φωτισμους κτλ αλλα θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει συγκεκριμενη ρυθμιση στο ενσωματωμενο φλας, που στις παραπανω συνθηκες να βοηθα στο παγωμα της κινησης, χωρις να χανεις το μπακγκραουντ ή να αλλοιωνεις τα χρωματα...:118:

Reaction score
173
Απάντηση: Canon EF 85 f1,8 USM

Αν έχεις πρόβλημα οξύτητας στα 800iso, δεν είναι η μηχανή αλλά ο φακός. Ή εσύ, και θέλεις πολύ ψηλές ταχύτητες για σταθερή φωτογραφία. Δεν έχει καμία αισθητή πτώση οξύτητας η 40D στα 800, τα έχει χαλαρά. Και 1600 ανέβαζα δίχως να μου ιδρώνει το αυτί. Μόνο τα 3200 απέφευγα.

Απορια.... αλλο η οξυτητα, άλλο η ευκρινεια ή το ιδιο και το αυτο??

Με τον ορο ευκρινεια, εννοω αυτο το λασπιασμα σε μικρες λεπτομερειες... πχ στα μαλλια... νομιζω οσο υψηλοτερο iso τοσο χειροτερο το αποτελεσμα, γι αυτο και το σχολιασα...

Με τον ορο οξυτητα, εννοω το ποσο πχ. καθαρα φαινονται πιο χοντρα χαρακτηριστικα... πχ. ποσο καλα σχηματιζεται η μυτη, ή το ματι, ή οι παλαμες κτλ... εκει βλεπω ενα blurιασμα, σχεδον σε ολες...
...δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να το ξεχωρισω αν ειναι απο κουνημα δικο μου, απο λαθος εστιαση ή απο αποδοση του φακου...:118:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.128
Bαλε τη μηχανη σου σ ενα τριποδο να ναι εντελως ακινητη.
Βαλε κι ενα στοχο επισης ακινητο.

Με τις ιδιες ρυθμισεις ακριβως φωτογραφισε το θεμα σου με αλλους φακους.
Με χρονοδιακοπτη για να μεινει ακινητη η μηχανη.

Θα δεις μετα οτι ο 85 ειναι τρομερα οξυς φακος, πολυ ομως!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.128
Eπισης ειναι ενα θεμα το φως κ το πως το χρησιμοποιεις.

Δηλαδη μπορεις να ριξεις εντονες σκιες, η να μαλακωσεις σκιες, επισης να δωσεις αγριο τονο η μαλακο.
Αναλογως δηλαδη το ποια θα ειναι η χρηση του, η γωνια του κ ο τροπος ληψης βεβαια.

Μπορεις επισης να κανεις διαφορα πραγματα με τον αργο συγχρονισμο του φλας, την πισω κουρτινα.
Διαφορετικα θα γραψει το φως , αλλα ειναι αναλογο παλι με την ολη σου τεχνικη στη ληψη κ τις ρυθμισεις που θα χρησιμοποιησεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo